Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zato što nezaposleni građani nisu u obavezi da rade posao za koji je zadužena država. Eto zato. Jedno je humanitarna pomoć u varednim okolnostima, nešto sasvim drugo radne akcije. Poslednje radne akcije imali smo u SFRJ koja je bila razrušena ratom, a šta je sada razrušilo Srbiju i izazvalo ovolike žrtve? Kišica od nekoliko dana, to je odgovor. Kišica koja je izlila neutvrđene obale reka i pored upozorenja meteorologa na koje su se svi oglušili.

Nije ni rečeno da će te, navodne, radne akcije biti obavezne, već "ako se ljudima da radni staž, zdravstveno, socijalno"...nikakva odluka o ORA ili RA nije doneta.

Zato što nezaposleni građani nisu u obavezi da rade posao za koji je zadužena država. Eto zato. Jedno je humanitarna pomoć u varednim okolnostima, nešto sasvim drugo radne akcije. Poslednje radne akcije imali smo u SFRJ koja je bila razrušena ratom, a šta je sada razrušilo Srbiju i izazvalo ovolike žrtve? Kišica od nekoliko dana, to je odgovor. Kišica koja je izlila neutvrđene obale reka i pored upozorenja meteorologa na koje su se svi oglušili.

S tim što smo prije toga imali period od 20-ak dana kada je skoro svaki dan padala kiša. I to ne u malim količinama. Drugo u većini mjesta je za 2-3 dana palo kiše koliko inače padne za mjesec dana. Tako da nikako ne moćemo govoriti o kišici. Mnoge rijeke su dostigle rekordne visine.

Mozemo da pricamo sta hocemo da nije bilo Vucica i brze reakcije slanja dobrovoljaca sada bi Sabac bio kao Obrenovac. Svaka kuca ,steta bar 5000 evra.Nema tu filozofiranja ,uradio je dobru i brzu procenu.Dobar i onaj general Dikovic,zna posao oko organizovanja ,Zao mi je Obrenovca bio sam skoro tamo ,overavao neke ugovore,grad kao bombona.

Pogledajte prilog 329979

tako to rade oni koji vole svoj narod i svoje komšije!!!

Za one koji nisu gledali: to je Nole danas napisao na kameri na zavrsetku meca sa Nadalom.
I ne samo to. Svu zaradu sa ovog turnira (oko 700.000 evra) uplacuje za pomoc poplavljenima.

"Za manje od jednog i po dana 14 naših zemalja članica - polovina Evropske unije - odazvalo se pozivima za pomoć iz Srbije i Bosne i Hercegovine, šaljući helikoptere, čamce, pumpe i ekspertske timove. Ovo je zadivljujuće ispoljavanje evropske solidarnosti i nastavićemo da podržavamo naše susede sve dok im naša pomoć bude potrebna", rekla je Georgieva, navedeno je u saopštenju Info EU.

Podsetimo, Euleks je takođe poslao jedan helikopter za evakuaciju građana i dva vozila pomoći sa 5,000 gotovih obroka, 7,000 litara flaširane vode, 200 poljskih kreveta i 200 vreća za spavanje, koji su odmah isporučeni Crvenom krstu Srbije, sabirnom centru u Mladenovcu.

A ovi nicim izazvani se uvlace musavim ruljama :hahaha:

Sve bi to bilo lepo da je to poslato pre nego sto Vucic nije morao onako reagovati. Tih najavljenih 6 helikoptera jos uvek pristizu i nikako da stignu. Verovatno ce stici kada se evakuacija zavrsi.

Ma daj, molim te, ne sanjaj o tome uopšte. Ona poziva ljude na radnu akciju, a ćerka joj se vozika službenim vozilom na predavanja iz Novog Sada. Demagogija najsmrdljivija moguća.
Pa dobro, nije se blamirala preko twittera, pa je narod oterao, nego je dala izjavu kao visoki funkcioner svoje partije i to samo kao uvod u neku dalju priču u vezi sa poslom kojim se bavi...sigurno da će afirmativno da govori i ja ne vidim šta je loše rekla pomenuvši i ovo u jednoj rečenici.

Da uopšte ništa ne potežu zvanično, a moraće jer su nam putevi otiši u očin, svi ćemo da pomognemo, a ako nezaposleni budu imali i korist od toga - odlično.

S tim što smo prije toga imali period od 20-ak dana kada je skoro svaki dan padala kiša. I to ne u malim količinama. Drugo u većini mjesta je za 2-3 dana palo kiše koliko inače padne za mjesec dana. Tako da nikako ne moćemo govoriti o kišici. Mnoge rijeke su dostigle rekordne visine.

E, nemoj, molim te. Pre 10 dana sam se vraćala iz V. Gradišta, Mlava se već izlila po okolnim poljima. Vremenska prognoza je bila jasna kao dan, svi smo znali da kiša neće stati, a oni su počeli da organizuju izgradnju nasipa kad su se reke već izlile.

. . .

Ne piši ono što ne znaš. Ceo Obrenovac je poplavljen u noći između četvrtka, i petka u 3-4 ujutru, niko nije ni predvideo poplavu tolike razmere, pa samim tim ni evakuaciju celog Obrenovca. Evakuisani su neki manji delovi u četvrtak, koji su bili predviđeni za evakuaciju jer se smatralo da će se Obrenovac odbraniti, koliko mi se čini,tj. ako sam dobro zapamtio kritičan je bio nasip Veliko polje, i deo kod obrenovačkog komunalnog preduzeća. Međutim Kolubara je probila na mnogim mestima i ceo Obrenovac je stradao.

Sve je to moglo da se spreči ili mnogo ublaži da se ranije reagovalo, kada je jedan deo Obrenovca poplavljen pre dve nedelje isto od Kolubare, kada su bile isto one kiše, tada je trebalo krenuti sa radovima na nasipu i to ojačati.

Poslednja izmena od moderatora:
Mozemo da pricamo sta hocemo da nije bilo Vucica i brze reakcije slanja dobrovoljaca sada bi Sabac bio kao Obrenovac. Svaka kuca ,steta bar 5000 evra.Nema tu filozofiranja ,uradio je dobru i brzu procenu.Dobar i onaj general Dikovic,zna posao oko organizovanja ,Zao mi je Obrenovca bio sam skoro tamo ,overavao neke ugovore,grad kao bombona.

Da nije bilo nesposobnosti drzave i samog Vucica taj Obrenovac se nebi ni desio

Bote 1+9?

Back