"Čak i u ovoj nesrećnoj situaciji, Vučić pronalazi vremena za patetiku i samosažaljevanje. Apelujemo da prestane sa takvim ponašanjem jer ne priliči jednom visokom državnom zvaničniku!
ALEKSANDAR VUCIC I MILORAD DODIK
Vučić se danas obratio medijma nakon sastanka sa Miloradom Dodikom. Čak i u ovim najtežim trenucima, Aleksandar Vučić je pronašao par sekundi da izigrava najveću žrtvu u Srbiji i da patetikom manipuliše lakovernim građanima.
On je tokom izjave medijima napomenuo da neće dozvolizi da bilo ko kritiku članove vlade koji su uložili svoj maksimum. Kritike na račun vlade i članova vlade najviše su upućene zbog toga što njihov svaki korak prate lični fotoreporteri. Nije narod briga kako Nebojša Stefanović otklanja grane s puta.
Uzmete dete ili baku u ruke i fotoreporter je tu da to zabeleži. Ta fotografija se zatim prosleđuje medijima. To se najviše kritikuje, Vučiću. Vaša neorganizovanost i nestručnost kadrova je sasvim druga priča.
Dalje, apelujemo na Aleksandra Vučića da prestane sa izjavama poput: “Neka mene svi okrive za poplave. Verovatno sam ja razlog zbog kojeg je ovakva situacija zadesila Srbiju”. To je detinjasto, ponižavajuće i krajnje neprimereno da se premijer tako obraća svom narodu.
Veličina čoveka je da se nosi sa pritiskom javnosti i kritikama. Očito je da Aleksandra Vučića najviše frustrira javna kritika.
Cela vlada je zaslužila ogromne kritike, prvo polazeći od nestručnih ljudi na ključnim položajima. Organizovanost je sramna i sreća je što još uvek postoje stručni ljudi u vojsci i policiji, inače, da su životi ljudi bili u rukama političara, broj žrtava bi bilo mnogo veći.
Vučiću, prestani sa patetikom i samosažaljevanjem. Uozbilji se i počni da radiš svoj posao predsednika vlade. Ljudi nemaju lopate, džakove, pesak, pelene, gotivo, čamce… Tvoj je posao da im to obezbediš, a ne da se ovako ponašaš!
Vi radite vaš posao, vojska će raditi svoj posao, policija će raditi svoj posao i građani će raditi svoj posao!
Apel redakcije"