Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nromalno da su zemlje u okruzenju poslale prve pomoc ,cak i Rusija geografski dalja poslala pomoc. Eu je trebala da intervenise medju prvima ,bliza je,a ipak smo mi njen siromasni kandidat . Poslednji uragan u americi je bio senzacija ,iako je po broju zrtava I matereijalnoj steti puno ispod nase katastrofe.

Русија у Нишу има своју базу, тј. Центар за вандредне ситуације, тако да су географски врло близу кад треба да се реагује у ванредним ситуацијама.

Сад каже Јоргованка, Вучић после ове трагедије има историјску шансу да Србију подигне и изгради...

Нисам ни сумњао, поплаве су наша развојна шанса...

Pa jes politicari sve unistili pa opet preko narodne grbace!Nek gospoja izvadi straznjicu iz kozne fotelje i nek od plate od 6000,odvoji 5000evrova za preporod Srbije ili nek prestane da se uvlaci Vucicu!

Сад каже Јоргованка, Вучић после ове трагедије има историјску шансу да Србију подигне и изгради...

То то, развојна шанса, све је развојна шанса, да треба метеор у Земљу да удари и то би била развојна шанса.

13:18
U Savamali nedostaje lopata za punjenje džakova. Ukoliko je neko u mogućnosti, neka dostavi!

13:15
U osnovnoj školi „Gavrilo Princip“ u Zemunu gde se smeštaju ljudi nedostaje svega – Hrana, posteljina, odeća, sve za bebe,…

13:12
U Beogradu, od železničkog mosta do Sajma potrebni dobrovoljci za pravljenje nasipa. Ljudi su umorni, potrebno je još dobrovoljaca.

13:10

Upravo je stigla informacija da je stadio Crvene Zvezde „Marakana“ spreman da primi ugrožene

13:08
Organizacija „Srbija za mlade“ skuplja pomoć večeras do 20h u Balkanskoj ulici. Više informacija na linku

13:04
Komabnk Areni trenutno nije potrebno ljudi i opreme.

12:58

Kompanija Telekom Srbija saopštila je danas da je u cilju lakše komunikacije ugroženih u poplavama uspela da omogući besplatan internet za korišćenje društvenih mreža Facebook i Twitter

12:57

Mlava je probila drugi pojas odbrane kod Kostolca

12:55
Preko su potrebne namirnice za dijabetičare, pelene za odrasle, pribori za jelo, konzervirana hrana, flaširana voda, prehrana, kašice, mleko za bebe, flašice za bebe, pelene.
Ono što je preventivno potrebno su češljevi za vaši, medicinska sredstva za borbu protiv istih, sprejevi, šamponi. Sve možete dostaviti u Mikser Beograd

12:51
Nestale osobe takođe možete prijaviti na sajtu nestali.poplave.rs

12:49
Prijavljivanje nestalih – Služba traženja Crvenog krsta Srbije
062 888 15 11
062 880 15 29

12:39
Sinoć je u Obrenovcu evakuisano na stotine ljudi, od najveće pomoći bili su GSS i vojska, MUP nije ostao preko noći. Od velike pomoći bili su momci iz Obrenovca koji su ekipe navodili kroz grad. Spašeni ljudi vraćali su se da pomažu pri evakuaciji.

12:34
Udruženje Roditelj TC Zemunikum skuplja igračke za klince. Odatle ce se distribuirati po centrima. Telefon 011 3065 375

12:31

Upravo su pristigle fotografije iz Krupnja

krupanj-300x225.jpg

12:28

Ukoliko je negde potrebna hrana za kućne ljubimce, možete kontaktirati @MIKSERBeograd

12:27
Stigli volonteri i u Arenu. Naišlo ih je dosta u poslednjih pola sata, pa nije više kritično. Nedostaju dušeci

12:25
Potrebni su volonteri psiholozi i psihoterapeuti. Zainteresovani se mogu javiti na telefon 011-303-21-25, lokal 217 i 215

12:22
Medicinski fakultet u Novom Sadu. POTREBNI muškarci radi utovara robe, crni džakovi, trake i markeri.

10308106_10152861054059392_8991935455717537924_n-300x225.jpg

12:21
Sava je probila nasipe u Orašju

http://info.poplave.rs/novosti/

Poslednja izmena:
Ja samo da se po..rem po svima koji imaju razne prigovore na sve zivo, a dupe nisu mrdnuli do Sapca, Sremske Mitrovice ili nisu uputili nikakvu pomoc.

Siguran sam da ih na ovoj temi ima.

Kuckali su po forumu, dok je mogla i voda da im se zagadi koju piju.

Poslednja izmena od moderatora:

Gospodja Jorgobanka je pozvala narod na radne akcije, tačnije. Neka krene od svoje dece koja se vozikaju službenim vozilima na relaciji Novi Sad - Beograd, neka se odrekne dela svoje plate i zadrži tričavih 200 000 din. mesečno, a ostatak od 400 000 podeliti na 10 porodica po 40 000, pa ćemo svi tamo gde bude bilo potrebno. Neka se ministri pojave na radnim akcijama na mesec dana, sigurna sam da će Srbija izaći iz krize vrlo brzo.

Ali, ono što ja očekujem, poučena prethodnim iskustvima je sledeće:
1. zelenaška zloupotreba humanitarne pomoći, mislim da ćemo uskoro konzerve i vodu namenjene centrima za zbrinjavanje moći da kupimo u STR širom Srbije,
2. zloupotreba subvencija namenjenih nastradalim područjima, verujem da će, ovog puta, SNS-ovska elita krenuti u bogaćenje,
3. nevidjeno poskupljenje životnih namirnica i tamo gde ima razloga i tamo gde nema,
4. poskupljenje struje i goriva,
5. smanjenje davanja invalidima i socijalnim slučajevima, sve pod izgovorom obnove postradalih područja
6...........
7..............
8. ..................

Znači, da bliže objasnim naprednjačkim kadrovima, koji nisu uvek u stanju da razumeju napisano: meni se ovo nije "javilo", ja nisam vidovita, samo očekujem ovakav scenario na osnovu pređašnjih iskustava.

Ukoliko se sve gorepomenuto ne desi, biće divno i značiće da smo na putu ozddravljenja, ali kad vidim ko nas vodi, kad vidim koliko im je važno slikanje, slikanje, slikanje i slikanje, jasno mi je da od mojih potajnih nadanja o mentalnom i finansijskom oporavku, nema ništa.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/46...mesto-klasicne-nastave--razgovori-o-poplavama

I ovi nesto pametno da urade. Izbacite likovno i muzicko ubacite korisnije stvari u program.
Cujem da ce fakulteti da pomeraju rokove ispita mada nesto i ne verujem bas u to.

Mogli bi malo da se pozabave i skolarinama na fakultetima i rasporedom ispitnih rokova.
Mnogi studenti iz raznih gradova pomazu i volontiraju, mnogi studenti iz ugrozenih podrucja su ostali bez sredstava da plate ispite, skolarinu...

Treba preduzeti nesto konkretno, a ne samo trtljati...
Svaka cast ovoj deci iz srednjih skola po Bg-u kako su organizovali prikupljanje pomoci...

Ja samo da se po..rem po svima koji imaju razne prigovore na sve zivo, a dupe nisu mrdnuli do Sapca, Sremske Mitrovice ili nisu uputili nikakvu pomoc.

Siguran sam da ih na ovoj temi ima.

Kuckali su po forumu, dok je mogla i voda da im se zagadi koju piju.

То мајсторе, ћути и ради...

- - - - - - - - - -

Велики број људи се наслађује овим, надајмо се да су у мањини.

Не видим коментаре Албанаца...

Гледам албанске новине, нема много вести о поплавама у Србији, а још мање има било каквих коментара..

Poslednja izmena od moderatora:
Mogli bi malo da se pozabave i skolarinama na fakultetima i rasporedom ispitnih rokova.
Mnogi studenti iz raznih gradova pomazu i volontiraju, mnogi studenti iz ugrozenih podrucja su ostali bez sredstava da plate ispite, skolarinu...

Treba preduzeti nesto konkretno, a ne samo trtljati...
Svaka cast ovoj deci iz srednjih skola po Bg-u kako su organizovali prikupljanje pomoci...

Generalno svaka cast omladini sirom Srbije.

Помоћ за Србију и из Белорусије:

Из Белорусије су већ стигла два хеликоптера типа Ми-8 са по 6 спасилаца и 3 моторна чамца, а у понедељак се очекује пристизање два белоруска транспортна авиона типа Ил-76 опремљених са 4 агрегата од 100 kw, 20 генератора, 30 пумпи, 20 шатора за по 20 људи, 5000 ћебади и 20 000 конзерви хране.

18. мај 2014. | 10:57 | Извор: ФоНет,Телеграф
Рођена беба у току спасавања
ОБРЕНОВАЦ -

Током акције спасавање, у ноћи између петка на суботу родила се беба у потопљеном Ватрогасном дому у која је добила име Љубомир по свом спасиоцу.

Радиоаматери су пренели да је у ноћи, док су спасиоци чамцима и амфибијама спасавали Обреновчане, стигла вест да се Ватрогасном дому у Обреновцу породила трудница.

spasioci-spasavanje-evakuacija-poplave-obrenovac-jpg_660x330.jpg

Танјуг (Срђан Илић)

"Родила се беба!”, чуо се глас једног од спасилаца, који је тражио хитну помоћ.

"Молим вас, можемо ли да добијемо амфибију", поновио је, колегама радио аматерима који су на својим фреквенцијама организовали спасавање цивила у потопљеном граду.

Помоћ је стигла одмах, а према првим информацијама, мама и беба су добро.

Телеграф пише незванично да је беба добила име Љубомир, по свом спасиоцу.

http://www.rtv.rs/sr_ci/drustvo/rodjena-beba-u-toku-spasavanja_487043.html

Стање железничке инфраструктуре на прузи Београд-Бар (деоница у близини Лајковца)
Као што видимо пруга је неупотребљива.
Ето шансе за масивну радну акцију на успостави али и осавремењивању најрентабилније саобраћајне гране а то су железнице.

10402451_785229054845243_2885408723397334453_n.jpg

10390552_785229094845239_5024880415070805306_n.jpg

10339603_785229118178570_7023764035832219026_n.jpg

10325631_785229144845234_5822697799754848344_n.jpg

1959517_785229174845231_2294798888483569093_n.jpg

ĆUPRIJA: ALARMANTNO, PRETI PUCANjE BRANE NA VELIKOJ MORAVI

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić potvrdio je danas Tanjugu da je u tom gradu alarmantna situacija jer preti pucanje brane na Velikoj Moravi. Odatle su izmešteni ljudi, mehanizacija ne može da priđe a meštani džakovima sa peskom pokušavaju da odbrane branu, naveo je on u izjavi Tanjugu.

Ertić kaže i da su u selu Supska ugrožena domaćinstva, a u Ćupriji je problem kod kolektora.

"Imali smo pogrešne informacije od RSMZ-a o nivou vodostaja Velike Morave. Dok je u Varvarinu vodostaj opadao, u Ćupriji je rastao, što se nikada nije desilo. Po nekim procenama u Čupriji je juče trebalo od 14 časova da vodostaj Morave opadne, međutim on je rastao sve do jutros. Voda je dostigla kvotu od 650 i nema informacija o daljem stanju na vodostaju", naveo je Erić.

On kaže i da je nizvodno napravljen čep, odnosno "prigušenje" prema Grdanu te da voda konstantno raste, ali je dodao da se na svim kritičnim mestima postavljaju džakovi sa peskom kako voda ne bi probila u sam grad.

Back