Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, zaista kad su poplave i elementarne nepogode treba covek da se smeje, da "udri brigu na veselje" valjda.

Evo jednog interesantnog (u svemu, ako uopste moze) cina mladica:

Bravo: Mladići spasli malog psa iz nabujalog potoka

470660_pas-u-reci6_sg.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/465610/Bravo-Mladici-spasli-psa-iz-nabujalog-potoka
Sve je to tuzno i strašno, ali šta da radimo...ljudi smo...moramo nekad malo i da se našalimo, ne?
Kurs kišobrana naglo je skočio usled povećane potražnje prethodnih nekoliko dana, pa je NBS bila prinuđena da na tržište plasira 400.000 kišobrana iz robnih rezervi.

- Kišobran je od početka nedelje apresirao čak 40 odsto, tako da je srednji kurs kišobrana sada oko 400 dinara. Osim toga, posle dosta vremena na ulicama Beograda pojavili su se i dileri kišobrana, koje inspekcija pokušava da suzbije – izjavila je guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

:D

Moglo je na vreme da se reaguje.Doboj u RS je potopila reka Bosna (voda je došla do 5. sprata stambenih zgrada) i taj ceo grad je evakuisan.Ima i mrtvih koji plutaju gradom,ali vlasti u RS ne žele da pričaju o tome.Nakon toga,Bosna se ulila u Savu i potopila Šamac i Bijeljinu ( Bijeljina se možda i sada brani,ali nema nikavih informacija odatle jer tamo nema struje,net-a...Izolovani su...).Nakon toga je Nadošla sava došla i kod nas.Udarila je na S.Miotrovicu i Šabac...Tek danas se neko setio da je neophodno da se brani Šabac (zbog hemikalija) iako je Doboj poplavljen pre 2 dana.Sve je to povezano.

Значи агресија је дошла из Босне...

A mediji u Srbiji su legendarni.:lol: Od celog sastanka Staba, oni stavili u vesti ono sto je govorio Sinisa Mali, iako je govorio o najnebitnijim stvarima od svih na sastanku A inace, to sto on javno u kamere izjavljuje da Beograd moze da prihvati celih 3000 evakuisanih :eek: je za momentalnu pljuvazu po svim medijima gradonacelnika Beograda. Ejjj breee, celih 3000 :dash:

То ти је као са азилантима, свуда могу само у бг не могу.

Амфибија војске стигла до школе у Обреновцу гдје 1000 дјеце.

Rusi su u Obrenovcu, po molbi vlade Srbije - 76 njih ... do jutros su evakuisli oko 400 ljudi ......

Спасатели МЧС эвакуировали из затопленных районов Сербии 400 человек

По просьбе властей Сербии спасатели МЧС России были переброшены в район города Обреновец, где уровень воды достигает трех метров. В настоящее время в районе города Обреновец работают 76 российских спасателей международного класса из отряда "Центроспас" и центра "Лидер".

РИА Новости http://ria.ru/world/20140517/1008144187.html#ixzz31xXGMYjO

1008143233.jpg

Osim ovoga sinoc su Ruski spasioci izvukli 10 ljudi koji su se prevrnuli iz prepunog camaca , medju kojima je bilo i starih i dece .....

http://ria.ru/world/20140517/1008144187.html#ixzz31wzxq9zf

Где су сада антисрбски душмани и непријатељи Отачаства који су критиковали бриселски споразум и Заједницу Србских Обштина? Повукли су се у мишје рупе, ето где су.

Захваљујући господину Вучићу и његовом маестралном дибломатском умећу, Србски народ не само да је преживео на просторима Космета већ показује капацитете и енергије да помогне угроженој браћи. Србски напредњаци из свих крајева покрајине одазвали су да помогну Србском Напредном Отечеству, које се јуначки бори са антисрбким поплавама, што је вредно сваке хвале.

http://rtg.rs/?p=13571

http://www.kossev.info/strana/arhiva/krenuli_dobrovoljci_iz_kosovske_mitrovice_i_zvecana_/1568

nemocan? pre bih rekao nespsoban. posle konferencije verovatno ide kod Miska na domine.

ajde sabane ne davi ,koristis sve i jednu priliku za promociju sopstvenih idiotluka.Ovo je zateceno stanje,licno Vucice prezirem kao osobu ali da snosi krivici ne snosi ni najmanje.Prethodnih trideset godina se zivelo u nadi da poplava nece biti,a oranice su jedino poplave navodnjavale.Ovo je cena jednog neodgovornog odnosa prema drzavi i drustvu od nastanka SPS -do SNS-a danas.Los domacin mora pre ili kasnije da propadne.Jedna Holanijda je veokovima unazad nasipima otimala zemlju od mora a mi nismo u stanju da odrzavamo i ono sta imamo

:think:

"Ljudi nemojte nasedati na propagandu, pa nismo mi u Sapcu idioti da ne cuvamo svoje domove. Znam bar 30-tak ljudi zajedno samnom koji smo se prijavili kriznom stabu koji nam se zahvalio uzeo brojeve telefona i rekao zvacemo ako zatreba. Zvali smo mi njih i jos im ne treba. Sve mi ovo lici na licnu promociju vladajuce "elite" na zataskavanje neuspeha u odbrani Valjeva, Obrenovca, Cacka...., "odbranom" Sapca koji u stvari i nije trebalo vanredno braniti. Kao da gledam za 4-5 dana udarnu vest "odbranili smo Sabac" a ovi jadni ljudi iz Obrenovca i neuspeh odbrane se nece ni spominjati. Pecaros sam i na Savi sam 40 godina, danas sam tri puta obilazio camac, obisao 3-4 km nasipa i strasno jeste ali ni blizu kako je to predstavljeno. Nasip sa sremske strane je dosta nizi od nasipa Sapca tako da se Sava uvek razliva na tu stranu. Apolitican sam koliko kod je to moguce ali ovo mi lici na rusenje vlasti (koja i jeste za rusenje ali ne na ovakav nacin) u Sapcu. Hvala svim ljudima dobre volje koji zele da pomognu ali Ja bih pre polaska nazvao stab u Sapcu i pitao ima li potrebe. Svako dobro vam zelim.
(Kemza-savska neman, 16. maj 2014 22:32)"

Vratih se iz Obrenovca, bio noćas, sve do jutros, nekako smo se probili do tamo, već sam pisao da mi je brat od tetke tamo, da nisam u mogućnosti da mu pomognem, fizički iz zdavstvenih razloga - par drugara je tamo umesto mene, nosio sam hranu i sve što treba. On je u delu gde su koliko toliko uspeli sami da se organizuju i koliko toliko odbrane svoje kuće, voda jeste probila ali ne toliko katastrofalno. Međutimu tom delu preti Sava, malo ljudi brani da se neizlije Sava, kasno reaguju nadležni,

Ono tamo je neopisivo, horor, koliko sam video organizacija je poprilično haotična.

Апелују на вестима да сви произвођачи лекова у Србији ставе на располагање своје резерве у овом тешком тренутку за српски народ.

И то пошто су плански уништили сваку производњу, па и производњу лекова.

СРБИЈА ПОД ВОДОМ (4): КРИТИЧНО – ОДБРАНА ОД ПОПЛАВА И СПАСАВАЊЕ ЉУДИ ТРАЈЕ И ДАНАС

17. мај 2014.

На територији Републике Србије без струје је 13 општина, око 88.000 домаћинстава. Поплавама је угрожено 1.475 објеката, а поплављено је 1.560. До сада је евакуисано 15.200 људи, спасавање грађана и током ноћи. Сава у Шапцу достигла 620 цм, 10.000 добровољаца стигло је ноћас да брани град. У Сремској Митровици Сава достигла рекордан, незабележен ниво од 848 цм, тренутно се брани насип код места Лаћарак где је најугроженије. У Обреновцу је спашавање грађана трајало и ноћас, са две амфибије и 60 чамаца… Руски спасиоци, Горска служба спашавања, полиција, жандармерија, ПТЈ и Војска Србије заједно се са грађанима боре против поплаве, велику помоћ имају од самоорганизованих радио-аматера…
У овом тренутку, у Обреновцу ради 76 руских спасилаца међународне категорије, уз 10 чамаца и два специјална возила, рекао је командант руског спасилачког тима с лица места Едуард Чижиков.
Још два руска авиона типа Иљушин-76 спремно је да у Србију доведе још спасилаца, специјалне опреме и пошиљку основних потрепштина.
Критично у Лапову, Лучанима, Крагујевцу, Аранђеловцу, Обреновцу…
Стигла је помоћ Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације (СПАСИОЦИ И ПОМОЋ), Црне Горе (рониоци), САД (у новцу), словеначки и бугарски спасиоци, најављена је помоћ Аустрије, Словеније и Македоније у специјалним пумпама које ће финансирати ЕУ, и потврђен долазак још два теретна авиона „Иљушин“ из Руске Федерације са потребном помоћи.
pomoc.jpg

17.05.2014. Извори: агенције Бета, Танјуг, НОВОСТИ, Телеграф, Поплаве.рс, РТВ Војводине, БЛИЦ, итд… за ФБР приредила Биљана Диковић
mapa-rhmz-a.jpg

Нигде се не помиње Крупањ. Тамо су људи већ четири дана одсечени од света.

Da li će iko reagovati na mnogobrojne vapaje iz Krupnja??? Ima i žrtava, a niko ništa ne preduzima... Strašno!

Ljudi, bar vodu i hranu neko da odnese, potpuno su nas pomozili sa nulom.

Pored vodene bujice dva velika odrona prete da potope grad.Drzavo pomozi.Od kad je krenula ta ludnica u krupanj niko nije dosao da pomaze

1157_1_1400286908.jpg

1157_2_1400286908.jpg

http://poplave.rs/reports/index?sw=...367781,44.3675&s=1398895200&e=1401573599&z=14

Poslednja izmena:
Нигде се не помиње Крупањ. Тамо су људи већ четири дана одсечени од света.

1157_1_1400286908.jpg

1157_2_1400286908.jpg

Ево сада сам чуо ЈУТРОС СУ СПАСИОЦИ УШЛИ У КРУПАЊ..... БИЛИ СУ ОТСЕЧЕНИ 2 ДАНА... СРАВЊЕНО ЈЕ СА ЗЕМЉОМ 100 КУЋА...... ТРАЖЕ ХРАНУ И ВОДУ.......НИКО НИЈЕ НАСТРАДАО........ ..

Back