Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Миниран је насип са сремске стране да се вода излије у Кленак и Хртковце због Шапца и Обреновца.

Још овај навро за Шабац а Митровица пред евакуацијом, само због рекламе. Колико су неспособни ово је немогуће. Само да не буде пуно жртава.

Kao i 1965. Da li ce posle svega ovoga konacno da naprave nasipe? Toliko zatvorenika a oni lade m... umesto drustveno korisnog rada. I ova omladina sto se bode nozevima, sve na fizicki rad.

@jaguar b p Pogledaj poruku
Izgleda da će simpatizeri SNS sada kusati konsekvence.

Više NIKADA neće biti bolje.

Čemu se ti raduješ!?

Podize posecenost forumu, garant. :confused: :whistling:

- - - - - - - - - -

Čemu se ti raduješ!?

Kao i 1965. Da li ce posle svega ovoga konacno da naprave nasipe? Toliko zatvorenika a oni lade m... umesto drustveno korisnog rada. I ova omladina sto se bode nozevima, sve na fizicki rad.

Na radne akcije. Ja cu da idem samo da ih neko organizuje. :P A sad da svi putujemo negde i da pomazemo je glupost. Najbitnije da se najsposobniji, (fizicki radnici, sportisti) rasporede po najugrozenijim lokacijama. Ovako samo smetamo, i nekome pravimo dodatne troskove i brigu.

Poslednja izmena:
Миниран је насип са сремске стране да се вода излије у Кленак и Хртковце због Шапца и Обреновца.

Још овај навро за Шабац а Митровица пред евакуацијом, само због рекламе. Колико су неспособни ово је немогуће. Само да не буде пуно жртава.

Pa dobro, znamo zasto je Sabac vazan i prioritet.
Ali losa organizacija do zla boga, nepotrebni ljudi tamo came a drugi gradovi su pred katastrofom.
Koliko sam gledala, Mitrovica je trebalo da se obezbedi jos re dva dana, tu ne treba mnogo mudrosti, cista logika.

Ja sam citala da je otkazano, bas zbog tog razloga, i da ce karte vaziti za drugi termin.

Šteta što nema više te vesti. Otkazao je oko 21,22h kad je postalo dramatično a par sati pre toga je bila izjava da nije fer prema onima koji su kupili karte, da će da peva za one koji su u problemu, da bi otkazivanje napravilo probleme ( zakup hale, pomeranje drugih koncerta,itd) .
Nije mnogo bitno ali sam siguran da je to izjavio.

Катастрофа, поплављени мостићи до сплавова :sad2:
Далеко је још то до критичне тачке, тако изгледа повишени водостај Саве у Београду скоро сваке године, сва је срећа да ниво Дунава није знатно виши, па не блокира убрзано уливање Саве :think:

Prosla je kroz vojvode misica kolona od 15 ak vozila koja vuku camce ka obrenovcu predvodjena sa 2 slepera amss koja nose po 1 i vuku po 1 camac. Uz obalu Duz cukarickog useka ima dosta parkiranih kola na koja kace camce nadam se da nece da ih voze da ih sakriju. Jos uvek nije poplavljena biciklisticka staza od novog mosta do ade a to se desavalo i posle manjih kisa.

Кад се излије код Ушћа, како ли ће људи да шопингују :(

Ćamcima?

- - - - - - - - - -

Катастрофа, поплављени мостићи до сплавова :sad2:
Далеко је још то до критичне тачке, тако изгледа повишени водостај Саве у Београду скоро сваке године, сва је срећа да ниво Дунава није знатно виши, па не блокира убрзано уливање Саве :think:

Dunav kod Zemuna je obezbeđen, problem je druga obala, Borča itd.

Sve si to u pravu.
Ali opet pitam, da li to sad opravdava onog ko zaradjuje na nesreci?
U trenutku kad humani ljudi iznose iz svog frizidera i ormara, da bi poslali unesrecenima?
Pokusaj da mi objasnis vezu jednog sa drugim, molim te.

Хумани људи? Те патетике има само код нас, зато што смо такви, зато нам овако и иде. Људи су ту да раде и да држави плате порез, а држава је ту да има обучене људе, планове и средства за елементарне непогоде.
Али пошто су они који воде државу (а рекох горе који су ти) све паре преусмерили у своје џепове и за своеј привилегије, онда је у оваквим ситуацијама преостало да се запомаже и апелује на "хумане људе".

А тај који је подигао цену хлеба којег је сам умесио, није он изазвао несрећу, он се само понаша тржишно и гледа своја посла, држава нека пусти робне резерве (ако их има) па нека обара цену намирница.

Иначе, по принципу по коме ти размишљаш читаве професије би требало да буду послате у затвор, нпр. адвокати, ја се појавим код адвоката јер сам имао нпр. ту несрећу да ми комшија заузме део њиве, а он ми наплаћује своје услуге. И не само то, суд ме одере за таксу кад одем да тражим правду...

О поповима који наплате опело породици умрлог да и не говоримо...

Prosla je kroz vojvode misica kolona od 15 ak vozila koja vuku camce ka obrenovcu predvodjena sa 2 slepera amss koja nose po 1 i vuku po 1 camac. Uz obalu Duz cukarickog useka ima dosta parkiranih kola na koja kace camce nadam se da nece da ih voze da ih sakriju. Jos uvek nije poplavljena biciklisticka staza od novog mosta do ade a to se desavalo i posle manjih kisa.
trebalo je proglasiti vanredno stanje a ne vanrednu situaciju,tada stupa na snagu drugi zakon koji bi onemogucio tako nesto

Хумани људи? Те патетике има само код нас, зато што смо такви, зато нам овако и иде. Људи су ту да раде и да држави плате порез, а држава је ту да има обучене људе, планове и средства за елементарне непогоде.
Али пошто су они који воде државу (а рекох горе који су ти) све паре преусмерили у своје џепове и за своеј привилегије, онда је у оваквим ситуацијама преостало да се запомаже и апелује на "хумане људе".

А тај који је подигао цену хлеба којег је сам умесио, није он изазвао несрећу, он се само понаша тржишно и гледа своја посла, држава нека пусти робне резерве (ако их има) па нека обара цену намирница.

Иначе, по принципу по коме ти размишљаш читаве професије би требало да буду послате у затвор, нпр. адвокати, ја се појавим код адвоката јер сам имао нпр. ту несрећу да ми комшија заузме део њиве, а он ми наплаћује своје услуге. И не само то, суд ме одере за таксу кад одем да тражим правду...

Lose poredjenje... Ovo je vanredna situacija. Alooo, Japan, Fukusima? Najgora vrsta ljudi boldovano crveno

U nekoj uredjenoj drzavi je tako. Platis porez i drzava brine brigu.
Ovde brige drzave nema i humanost nije patetika vec konkretan komad hleba i cebe.
Znas li koliko bi zrtava i gladnih bilo ovih dana da nema doborvoljaca i humanosti?

Poredjenje sa drugim profesijama, u uslovima kad nema elementarnih nepogoda i stradalih, je u najmanju ruku smesno.

Šteta što nema više te vesti. Otkazao je oko 21,22h kad je postalo dramatično a par sati pre toga je bila izjava da nije fer prema onima koji su kupili karte, da će da peva za one koji su u problemu, da bi otkazivanje napravilo probleme ( zakup hale, pomeranje drugih koncerta,itd) .
Nije mnogo bitno ali sam siguran da je to izjavio.
u 9:20 juče prepodne na svom tviteru objavio da otkazuje koncert i taj tvit postoji tako da...

Pa dobro, znamo zasto je Sabac vazan i prioritet.
Ali losa organizacija do zla boga, nepotrebni ljudi tamo came a drugi gradovi su pred katastrofom.
Koliko sam gledala, Mitrovica je trebalo da se obezbedi jos re dva dana, tu ne treba mnogo mudrosti, cista logika.

Sabac je prioritet zbog velike kolicine hemije.
Mitrovica se obezbedjuje, a dobroboljci se usmeravaju na Obrenovac i Mitrovicu.
Probijeni su nasipi kod Tenta u Obrenovcu, kao i nasip kod Bijeljine.
Nivo vode u Mitrovici u 11 je 850 cm.

u 9:20 juče prepodne na svom tviteru objavio da otkazuje koncert i taj tvit postoji tako da...

...nemam razlog da lažem. Meni ni u džep ni iz džepa.

JEDVA ODUSTAO: Vlado Georgiev otkazao koncert zbog poplava!

STARS21:55, 16.05.2014.Autor: EPK

32
Pošalji e-mail
Odštampaj tekst

http://www.kurir-info.rs/otreznio-s...ert-samo-dva-sata-pred-pocetak-clanak-1371453

OTREZNIO SE: Vlado Georgiev otkazao koncert samo dva sata pred početak

STARS06:47, 17.05.2014.Autor: Katarina Milić,Foto: Nemanja Pančić

6
Pošalji e-mail
Odštampaj tekst
A
Vlado je bio veoma uporan da zapeva u beogradskoj Kombank areni uprkos tome što je cela Srbija pod vodom, što ljudi ginu i ostaju bez krova nad glavom u katastrofalnim poplavama
Svoju odluku da peva saopštio je juče po podne. Ovako je glasilo to njegovo saopštenje:
- Žao mi je što ne možemo da odložimo koncert zbog 20.000 ljudi koji su kupili ulaznice i koji su mahom iz Beograda, kao i zbog tehničkih komplikacija koje bi ovo pomeranje izazvalo - naveo je Vlado Georgiev:

Poslednja izmena:

Back