Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Može da se busa u grudi junačke i galami u petogodišnjoj kampanji ali kad treba mozak da se uključi i odradi posao onda se vidi da su stručne ljude oterali partijski ( nesposobni) kadrovi. ovih dana se najbolje pokazalo.

Za situaciju u Obrenovcu kriva je samo loša organizacija ove debilne vlasti. Jutros sam čula od čoveka iz Obrenovca da su sirene za uzbunu uključene u 5 sati kad je voda bila već metar visoka.

Ово се морало спријечити, макар да буде макар мање, али никог није било брига.

ne verujem. to su ogromne kolicine vode. Vojvodina je to resila kanalom DTD. Srbija je nepogodna za tako nesto.. nema tu pomoci.

problem je sto srpska vlada od 1992. pljacka ovaj narod. pa sad umesto da svi imaju dovoljne prihode, da su osigurali posede, sad bi ih bolelo uvo sto je poplava... nego su ostali da cuvaju koze i ovce pa izginu ljudi, jer ako ostane bez koze umrece od gladi.

Za situaciju u Obrenovcu kriva je samo loša organizacija ove debilne vlasti. Jutros sam čula od čoveka iz Obrenovca da su sirene za uzbunu uključene u 5 sati kad je voda bila već metar visoka.

Trebo je Vucic da ga nazove i da mu kaze da ukljuci sirenu.
Jel tebi jasno da je tom narodu zakrzljalo telo od nerada i mozak od svakodnevne gluposti vec decenijama.

ne verujem. to su ogromne kolicine vode. Vojvodina je to resila kanalom DTD. Srbija je nepogodna za tako nesto.. nema tu pomoci.

problem je sto srpska vlada od 1992. pljacka ovaj narod. pa sad umesto da svi imaju dovoljne prihode, da su osigurali posede, sad bi ih bolelo uvo sto je poplava... nego su ostali da cuvaju koze i ovce pa izginu ljudi, jer ako ostane bez koze umrece od gladi.

Упозоравано је да ће доћи до поплава, ако ништа могло се добити на времену да се много брже људи спасу.

On je shebo Srbiju jel, a Srbi jadni radili i spremali se zadnjih 20 i kusur godina. :hahaha:
Nebi da ga branim, ali za ovo celom narodu treba hebati i oca i majku.
Nista se ne desava tek tako i bez razloga, a vi posle ovoga opet po starom.

Ma pazi, ne napadam ja nikoga, niti branim nekoga, ovo je slika i prilika naše vlasti u poslednjih skoro 30 godina. Ali to nenormalno ponašanje i histerija premijera države govori samo o njegovoj nesposobnosti koje je svestan. U*rao se od straha, ne zna kako da reši problem pa se dere na ljude kao nenormalan. I to na koga se dere? Na svoje saradnike, na ljude u poplavljenim područijima, na EU... Je l tebi to normalno? Pa evo ti samo slučaj Obrenovca, malopre sam napisala. Šta su radili u tim štabovima za uzbunjivanje? Spavali, pa kad im je voda ušla u prostorije, uključili su sirene. Idioti bre, idioti kompletni, a to je preslikana situacija od vrha vlasti pa piramidalno na dole.

samo ako je narod glup...oh wait...
ovo se naravno nije moglo spreciti ali se moglo poraditi na ublazavanju posledica.
ono sto jeste najgore da su svi isti i da bi nas ovaj uzas docekao ko kod da drzi fotelje...

Narod je svoju gloupost mnogo puta pokazao, sve oni rade, samo ne ono za šta su birani, u normalnijim zemljama nije normalno da državni vrh radi posao službe za spasavanje.

Ja sam slusala ljude iz Obrenovca koji kazu da je u minuti voda sve preplavila...ne moze se protiv elementarne nepogode, nisu u vlasti bogovi nego ljudi...sve sto mogu da urade je da evakuisu stanovnistvo, ti dzakovi tesko da mogu nesto da promene osim privremeno... ako je istina da je samo desetak ljudi stradalo nemate pravo da ih toliko pljujete

Nema dovoljno ljudi jer su raspustili vojsku.
Nema tehnike jer ne ulažu nego kradu dve decenije.
Grade kilometar auto puta 20 godina.
Ta sirena nakon metar vode je očekivana situacija. Nije dovoljno usaglasiti zakone sa EU, treba da se radi nešto.

што шабан ПВ није тражио од својих газда из еурупе сателитске снимке река у србији--тачно би знао где су ударне тачке поплавног таласа---јер је дебил и коњина

nema potrebe. samo pogledas gde je poslednja poplava probila. na istim mestima. a znas sta je strasno? ova voda ce se povuci, za par dana...i za neki mesec, godinu, imacemo nove kise novu poplavu. i probice na istim mestima. jer nigde nece biti izgradjen niti podignut visi nasip. e to je problem. kisa pada pa pada. to se ne moze spreciti. ali se moze voda blagovremeno usmeriti i resiti sliv reka na takav nacin da nas vise ne ugrozava ovako.

1924, април...

10373752_10203939790399488_1161523272410409970_n.jpg

Ja sam slusala ljude iz Obrenovca koji kazu da je u minuti voda sve preplavila...ne moze se protiv elementarne nepogode, nisu u vlasti bogovi nego ljudi...sve sto mogu da urade je da evakuisu stanovnistvo, ti dzakovi tesko da mogu nesto da promene osim privremeno... ako je istina da je samo desetak ljudi stradalo nemate pravo da ih toliko pljujete

Ej bre, manekenko, ne živimo u 12 veku kad su ljudi bežali od poplave u momentu kad im voda uđe u kuću. Danas je tehnologija malo naprednija nego pre 9 vekova, ali nama to očigledno nije pomoglo. Mi se uzdamo u molebane.

Ma pazi, ne napadam ja nikoga, niti branim nekoga, ovo je slika i prilika naše vlasti u poslednjih skoro 30 godina. Ali to nenormalno ponašanje i histerija premijera države govori samo o njegovoj nesposobnosti koje je svestan. U*rao se od straha, ne zna kako da reši problem pa se dere na ljude kao nenormalan. I to na koga se dere? Na svoje saradnike, na ljude u poplavljenim područijima, na EU... Je l tebi to normalno? Pa evo ti samo slučaj Obrenovca, malopre sam napisala. Šta su radili u tim štabovima za uzbunjivanje? Spavali, pa kad im je voda ušla u prostorije, uključili su sirene. Idioti bre, idioti kompletni, a to je preslikana situacija od vrha vlasti pa piramidalno na dole.

To je rezervat nastanjen maloumnicima, ovo sto se desilo moze samo da probudi maloumnike i na ovu situaciju treba gledati kao nesto pozitivno.

Back