Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U radnjama u Valjevu cene čizama sa 1.700 skočile odjednom na 3.200 dinara, dok je cena balona vode u Loznici sa 60 skočila na 160 dinara

SRBIJA - Dok se mnogi ovih dana u Srbiji bore za sopstveni život i spasavaju što se spasiti može, i dok je cela država na nogama kako bi se, u jednoj od najvećih prirodnih katastrofa, pomoglo najugroženijima, ima i onih koji žele da zarade na tuđoj nesreći.

Naime društvenim mrežama šire se informacije da su trgovci u pojedinim gradovima u Srbiji podigli cene čizama i pijaće vode za više od 100 odsto.

Građani javljaju da su u radnjama u Valjevu cene čizama sa 1.700 skočile odjednom na 3.200 dinara, dok je cena balona vode u Loznici sa 60 skočila na 160 dinara.

Čitaoci Kurira javljaju da se u jednoj radnji u Lazarevcu hleb prodaje po ceni od 200 a mleko za 160 dinara. Kakva je situacija u vašem mestu?

http://www.kurir-info.rs/sram-nas-b...jace-vode-za-vise-od-100-odsto-clanak-1369343

Patriotizam na delu.

nema potrebe. samo pogledas gde je poslednja poplava probila. na istim mestima. a znas sta je strasno? ova voda ce se povuci, za par dana...i za neki mesec, godinu, imacemo nove kise novu poplavu. i probice na istim mestima. jer nigde nece biti izgradjen niti podignut visi nasip. e to je problem. kisa pada pa pada. to se ne moze spreciti. ali se moze voda blagovremeno usmeriti i resiti sliv reka na takav nacin da nas vise ne ugrozava ovako.

могло је а не да се седне у чамац провоза услика и побегне ко последња цаве

Након велике поплаве у Обреновцу 1981. год. саниран је само делимично део заштите од поплава, и ни једна власт није детаљно одрадила и завршила посао како треба. То је оно наше кад путари не очекују да падне снег у јануару.

Pa kad im naidje talas onda ce biti kao u Obrenovcu...ni tamo nisu hteli da se evakuisu na vreme

Ti nisi baš mnogo bistra, čini mi se. Poenta odbrane Šapca, pored spasavanja ljudi, jeste odbrana grada koji ima veliku hemijsku industriju i pokušaj da ljudi odbrane Zorku, zato što bi, u slučaju da se te hemikalije rastvore u vodi to bila katastrofa nesagledivih razmera.

Pa kad im naidje talas onda ce biti kao u Obrenovcu...ni tamo nisu hteli da se evakuisu na vreme
Devojko jesi li ti krstena? Gde da idemo? Obrenovacki put je zatvoren. Prema Loznici i Valjevu? Do Novog Sada se ne moze jos od jutros, cak ni alternativnim pravcima. Skoro sva Sabacka sela su pod vodom. Tesko da se moze i do Beograda, ai kako cemo, na carobnom cilimu? Sabac ima 2-3 puta vise stanovnika od Obrenovca samo u gradskom jezgru. Nek' se evakuise samo 50000 ljudi, gde sa njima u Beogradu? Jedino da dobijemo azil za Ameriku, Kanadu, Australiju, kao izbeglice i zrtve Cernobilja.

Mi imamo DTD... samo je Mitrovica ugrozena

kanaliDTD.jpg

Ne vredi ti DTD kad nadodju podzemne vode, mozda nece biti u ovom obimu, ali i te kako moze biti stete.

Za situaciju u Obrenovcu kriva je samo loša organizacija ove debilne vlasti. Jutros sam čula od čoveka iz Obrenovca da su sirene za uzbunu uključene u 5 sati kad je voda bila već metar visoka.

mene zabrinjava cinjenica da sede toliki nazovi skolovani funkcioneri u centrima za vandredne situacije sirom srbije a ne prepoznaju situaciju na vreme i nemaju ni pribliznu procenu kuda se krece ovaj ciklon. nigde bre niko se nije na vreme sabrao i reagovao, kako je to moguce?

Devojko jesi li ti krstena? Gde da idemo? Obrenovacki put je zatvoren. Prema Loznici i Valjevu? Do Novog Sada se ne moze jos od jutros, cak ni alternativnim pravcima. Skoro sva Sabacka sela su pod vodom. Tesko da se moze i do Beograda, ai kako cemo, na carobnom cilimu? Sabac ima 2-3 puta vise stanovnika od Obrenovca samo u gradskom jezgru. Nek' se evakuise samo 50000 ljudi, gde sa njima u Beogradu? Jedino da dobijemo azil za Ameriku, Kanadu, Australiju, kao izbeglice i zrtve Cernobilja.

Na Cer more, kao pre 100 godina...

mene zabrinjava cinjenica da sede toliki nazovi skolovani funkcioneri u centrima za vandredne situacije sirom srbije a ne prepoznaju situaciju na vreme i nemaju ni pribliznu procenu kuda se krece ovaj ciklon. nigde bre niko se nije na vreme sabrao i reagovao, kako je to moguce?

E, to je posledica još iz sfrj, kad se sisa državna sisa a ne radi ništa. Kad se papir u opštini čeka tri meseca. Što bi se oni razlikovali od ostatka državnog aparata?

Je l gleda neko na B92 premijera i koji se dere na ministre: Tišina tamo, da reč nisam čuo!!!!. I poruku strancima: Nemojte da nam šaljete 100 000 evra, šaljite nam ozbiljnu pomoć ako hoćete uopšte da šaljete!! I to onako besno, polulud. Sačuvaj Bože dragi.

Čovek je toliko nemoćan i svestan svoje nemoći da je to strašno.

Bolesnik , ugasila sam tv nemam nerava , ovo nije zayebancija za njegove maloumne kretenoide ...jbt-te da idiotkinja napiše SAMO 10 ljudi neka strada ???

svega sam se ovde nagledala ali takve kretenčine ...nema ravne.

Sad ne mogu da nađem gde je neko napisao za Obrenovčane da su ih smestili u SC Banjica ?

Je l' to tačan podatak da lupnem komšijama da se cimnemo tamo blizu nam je , da ne poljubimo vrata u po' noći ?

Back