Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U nekoj uredjenoj drzavi je tako. Platis porez i drzava brine brigu.
Ovde brige drzave nema i humanost nije patetika vec konkretan komad hleba i cebe.
Znas li koliko bi zrtava i gladnih bilo ovih dana da nema doborvoljaca i humanosti?

Poredjenje sa drugim profesijama, u uslovima kad nema elementarnih nepogoda i stradalih, je u najmanju ruku smesno.

Да, ми смо на пола пута од уређене државе.. Успели су само да нас обавежу да платимо порез, и то порез који скаче енормно.
А овај други део, држава брине бригу, од тога ни трага.

Поређење са другим професијама је сасвим умесно, јер елементарне непогоде трају кратко, а њихове пљачке и отимачине су константа.

Sabac je prioritet zbog velike kolicine hemije.
Mitrovica se obezbedjuje, a dobroboljci se usmeravaju na Obrenovac i Mitrovicu.
Probijeni su nasipi kod Tenta u Obrenovcu, kao i nasip kod Bijeljine.
Nivo vode u Mitrovici u 11 je 850 cm.

Ono u Obrenovcu je kao iz horora.
Slusala sam nocas radio amatere koji kontaktiraju spasilacke ekipe...pa to je pakao.
Izgleda da ima i dosta zrtava.

Slusala sam nocas radio amatere koji kontaktiraju spasilacke ekipe...pa to je pakao.

I jos vise ce biti, dok se voda povuce tek onda ce imati pravu info o broju zrtava.
Prioritet su sada oni u prizemnim i jednospratnim kucama, zene, deca. Ostali moraju da cekaju. Nedostaju strucnjaci, pumpe, camci, svasta nesto.

A sad apel za sve vas koliko god mozete odnesite hranu, lekove, opremu za bebe, odecu, cebad u najblizu kanc crvenog krsta.

- - - - - - - - - -

Nađoh i ja vest koju sam pročitao. Onda laže Kurir ili Vlado.

Laze Kurir jer je u svadji sa Georgijevim odavno. Nisam njegov fan ali sam juce na tviteru jos pre podne procitala da otkazuje koncert.

А то. Па не знам, али знам да у Јапану људи имају само један празник, па и тада раде, и тамо је табла очишћена, а креда наоштрена...

Pa nije, svi su bili solidarni i pomagali jedni drugima a stari su ostali da ciste haos i izlozili se radijaciji. Ovde to neces doziveti nikada. Taj sto prodaje hleb malo vise se nece obogatiti za ta 2-3 dana ali ispasce veliko g*vno. Jos nesto, ljudi nemaju smisla za biznis ovde. Znaci on konj digao cenu, ja bih ga prvu iskulirao i vise nikada ne bih usao u njegovu radnju- losa reklama. Umesto da cak malo spusti cenu i to istakne i tako pridobije narod. Ali ne moze od g*vneta da ispadne covek nikako.

a na stranu sto im oni telefoni za evakuaciju nisu ni za onu stvar.

zvao me drug sinoc..zajedno smo 2 sata bez prestanka zvali sve brojeve sa 3 paralelna telefona (jer mu je rodbina poslala sms iz obrenovca da treba hitno da se evakuisu) i nismo dobili vezu...

Pričam sa Nišlijama,kažu da ih ne zanima šta se dešava u Zapadnoj Srbiji,jer su od 05.okt. svi na vlasti uništili Niš,Vranje,Leskovac,a favoriozvali Centralnu i Zapadnu Srbiju.Kažu Bog im vraća!
u Nišu se sakuplja pomoć na 5-6 lokacija a i javljaju se dobrovoljci za odlazak na teren. Svuda ima budala ali garantujem da ogromna većina nišlija ne misli kao ti o kojima govoriš

I jos vise ce biti, dok se voda povuce tek onda ce imati pravu info o broju zrtava.
Prioritet su sada oni u prizemnim i jednospratnim kucama, zene, deca. Ostali moraju da cekaju. Nedostaju strucnjaci, pumpe, camci, svasta nesto.

A sad apel za sve vas koliko god mozete odnesite hranu, lekove, opremu za bebe, odecu, cebad u najblizu kanc crvenog krsta.

Kod mene je juce bila akcija, organizovali smo se da skupimo pomoc koju su posle neke komsije odvezle na zbirno mesto.
Danas ce biti opet. Neverovatno je koliko ljudi donose svega, neki bukvalno odvajaju od usta.
Ovakve situacije pokazu svacije lice.

Ko moze hranu i cebad, ko ne moze to moze da uplati pomoc. Svako bi mogao ponesto.

a na stranu sto im oni telefoni za evakuaciju nisu ni za onu stvar.

zvao me drug sinoc..zajedno smo 2 sata bez prestanka zvali sve brojeve sa 3 paralelna telefona (jer mu je rodbina poslala sms iz obrenovca da treba hitno da se evakuisu) i nismo dobili vezu...

Da, tesko se komuniciralo.
Ali verujem da su ipak puno pomogli.
Zamisli, noc, voda svuda okolo a ti cekas pomoc! Jezivo.
Svaka cast svima koji ucestvuju.

Надам се још само ове године, због моста Земун-Борча мораће да се изграде бедеми и на другој страни :neutral:

Bože zdravlja pa da bude tako.

Kod mene je juce bila akcija, organizovali smo se da skupimo pomoc koju su posle neke komsije odvezle na zbirno mesto.
Danas ce biti opet. Neverovatno je koliko ljudi donose svega, neki bukvalno odvajaju od usta.
Ovakve situacije pokazu svacije lice.

Ko moze hranu i cebad, ko ne moze to moze da uplati pomoc. Svako bi mogao ponesto.

Ja ću ipak odneti vode, mleko, čarape, nekoliko konzervi i peškira.

http://www.kurir.mk/makedonija/vest...ispraka-pomos-na-Srbija-i-Bosna-i-Hercegovina

Македонија испраќа помош на Србија

Чамци, кебиња, лекови, 45 пумпи за испумпување на вода, 35 агрегати и медицински персонал
испраќа Македонската влада по страшното невреме кое нанесе огромни материјални штети во Србија и Босна и Херцеговина.

Back