Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vidi, meni Vucic ni najmanje nije odvratan u ovim danima...i ne zanima me njegova gestikulacija. To sto ti mnogo unapred "znas" mislim da je na tvoju stetu.

Pa idi/te da volontirate, ko vam brani? Ali ja ovde vidim nesto drugo, a to je sedenje za kompom i
"znanje unapred".

I bas zbog tih prostaka , nikad se necu solidarisati s lincem, a ko ga podrzava i sam je za mene, prost.

Ceo dan radimo, volontiramo, a noću smo suviše umorni da zaspimo. Imaš problem sa tim!? I sutra i prekosutra radim, a kada ću biti na Krstarici, to ne znam.

Ovo bilo na RTS, preneli intervju koji je Vučić dao Sky news. U uvodnom delu novinar kaže da je cela Srbija pretrpela ogromne poplave i da Balkanu preti novi poplavni talas. I ovaj na to ne reaguje, nego se zahvaljuje baronesi Keti. Ej bre, bar da mu kaže, nemoj da širiš paniku, ili da mu traži ime i prezime od koga je to čuo, pa da ga Veljović i Neša propitaju k'o onu šminkerku ....

To je i meni bilo veoma čudno.
Ili taj voditelj ima neke informacije koje mi nemamo ili je pogresno razumeo od nas da čekamo taj vrh talasa...
Nije mi jasno.
Ili je greska do nasih koji prevode... ne čuje se dobro engleski u pozadini...
I ono kad je počeo da moli UK da mu nesto posalju...nekako mi je to bilo, ne znam...jadno...

Poslednja izmena:
. . .

- - - - - - - - - -

To je i meni bilo vema čudno.
Ili taj voditelj ima neke informacije koje mi nemamo ili je pogresno razumeo od nas da čekamo taj vrh talasa...
Nije mi jasno.
Ili je greska do nasih koji prevode... ne čuje se dobro engleski u pozadini...
I ono kad je počeo da moli UK da mu nesto posalju...nekako mi je to bilo, ne znam...jadno...
кажи слободно цигански

Poslednja izmena od moderatora:
Napali ministra Selakovića u Krupnju (VIDEO)

Autor: blic.rs/Foto:S. Palić 19.05.2014. - 09:13

Ministar pravde Nikola Selaković napadnut je tokom obilaska Krupnja.

Krupanj 17 05 2014, napad na ministra Selakovića

+++++++++++++++

VIDEO: Revoltiran čovek napao ministra Selakovića zbog toga što se pretvarao da pomaže!
Da su neki političari zaista iskoristili vanredno stanje nesrećne Srbije za samopromociju, dokazuje i ovaj snimak koji je na jutjub postavljen od strane RTV Marš Valjevo, koji je i ovekovečio sve. Naime, tokom postavljanja bedema za odbranu Valjeva, ovaj čovek je potpuno poludeo od besa, kada je video ministra Selakovića kako u društvu novinara obilazu radove, umesto da pomogne!
Nije mogao da se savlada, kako je sam gunđao, on i još mnogo ljudi je danima bez vode, struje i lekova, a političari se slikaju i poziraju usred poplavljenih područja jer „obilaze i nadgledaju radove”.
Pogledajte i uverite se i sami:

Poslednja izmena:
Ja, posto sam mnogo pametan, unapred mogu da ti kazem kako ce da izgleda ta sednica. Vucic uzima rec : 'Puzovicu, svaka ti cast na pribranosti u kriiznoj situaciji, ti si danas heroj Srbije, i zahvali se svim tvojim ljudima koji su odbranili Savu; a neki tamo koji pricaju da ste vi parazitski nesposobni olos, njima porucujem- Lako je gospodo kritikovati iz vasih udobnih fotelja, ove heroje iz Srbijavoda koji su nam spasili decu!!!!'

:D i jos ce dodati kako bismo vec bili podavljeni da nije bilo pomoci nasih prijatelja iz EU.

Ovo bilo na RTS, preneli intervju koji je Vučić dao Sky news. U uvodnom delu novinar kaže da je cela Srbija pretrpela ogromne poplave i da Balkanu preti novi poplavni talas. I ovaj na to ne reaguje, nego se zahvaljuje baronesi Keti. Ej bre, bar da mu kaže, nemoj da širiš paniku, ili da mu traži ime i prezime od koga je to čuo, pa da ga Veljović i Neša propitaju k'o onu šminkerku ....

Uporediti njegov nastup i nastup Novaka Djokovica na tim medijima pa videti ko se iskreno bori za svoju zemlju a ko se uvlaci EU.

inace rusi angazovali svoje prevodioce... znaci da neki zvanicni iz vlasti ne prevode kako treba....

Ne samo da ne prevode dobro, nego na svaki nacin potiskuju pomoc iz Rusije.

од свих губитака највећи је доживео самозвани председник владе да је непогрешив

Nisam bas siguran. Njegovi ga tek sada dizu u nebesa. Oni gledaju samo PINK.

Napali ministra Selakovića u Krupnju (VIDEO)

Autor: blic.rs/Foto:S. Palić 19.05.2014. - 09:13

Ministar pravde Nikola Selaković napadnut je tokom obilaska Krupnja.

Krupanj 17 05 2014, napad na ministra Selakovića

+++++++++++++++

VIDEO: Revoltiran čovek napao ministra Selakovića zbog toga što se pretvarao da pomaže!
Da su neki političari zaista iskoristili vanredno stanje nesrećne Srbije za samopromociju, dokazuje i ovaj snimak koji je na jutjub postavljen od strane RTV Marš Valjevo, koji je i ovekovečio sve. Naime, tokom postavljanja bedema za odbranu Valjeva, ovaj čovek je potpuno poludeo od besa, kada je video ministra Selakovića kako u društvu novinara obilazu radove, umesto da pomogne!
Nije mogao da se savlada, kako je sam gunđao, on i još mnogo ljudi je danima bez vode, struje i lekova, a političari se slikaju i poziraju usred poplavljenih područja jer „obilaze i nadgledaju radove”.
Pogledajte i uverite se i sami:

Нигде Селаковића на снимку. Класичан спин.

- - - - - - - - - -

Опет многи користе туђу несрећу да политички поентирају, кад већ то нису моглу у марту.

Почело је прање руку:

Марић: Обреновчани били упозорени да треба да се евакуишу

Начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије Предраг Марић изјавио је да су грађани Обреновца још 14. маја били упозорени преко медија да је неопходна евакуација те општине.

- - -

Ал’ пази ово: упозерени преко медија. Невероватно.

И врло брзо након прелиминарне оцене штете од поплава:

Европска банка за обнову и развој заинтересована је да учествује у приватизацији "Телекома Србија", "Дунав осигурања" и Аеродрома "Никола Тесла".

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/%D0%95%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B0/1604373/%D0%95%D0%91%D0%A0%D0%94+%D0%B7%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD+%D0%B7%D0%B0+%22%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%22.html

I to bi bilo to...Svakom pametnom , iole racionalnom to bi bilo dovoljno (za smer ev. diskusije). Medjutim kao po obicaju mnogi ce se praviti da nisu procitali ovo i postavljece iste video-spotove i ista pitanja ne bi li vestacki izavali pad vlasti.

A šta fali padu vlasti? Pa da mi ih je majka rodila ovakve lažljive i nesposobne, morali bi da idu.
Vučićeva zahebancija do sada je mogla da prolazi, mada u materijalnom smislu je već bila preskupa. Međutim, on dostiže nove sfere, kada ta njegova vlast postaje smrtonosna i sve više će biti na različite načine. Zar nije onda logičnije da odu?
Ai šta ja to tebi pričam, kada je očigledno da ste ti, truthSeeker i još neki, ovde samo po zadatku. Vas stradanje ljudi ne dodiruje, a istina vas samo razjaruje.
Objasni šta tebi znači ova nesposobna vlast i zašto ona mora biti iznad svega?

alo sta je bre bilo primereno?

kolubara je dva dana pre tvog 16.05 punila kopove jer nije imala gde. kroz kolubaru ide 2,6miliona kubika za 24 sata. a u kopovima se izlilo najmanje neka je i 210,000,000 kubika a ima sigurno mnogo vise jer nije samo taj jedan kop potopljen. u ta dva dana pre 16.05 je toliko vode doslo niz kolubaru, dakle onoliko koliko kroz korito prodje za cirka 90 dana. znaci da se priliv vode povecao za najmanje 45 puta, i tebi je u takvim uslovima kada priliv vode naraste 45 puta izjava primerena situaciji? jel si ti decko normalan bre? zamisli da se dunavom sada sliva 45 puta vise vode, jel primereno da mislimo da nema opasnosti sto se dunav povecao samo 45 puta?
izjava, za koju ovde svi redom navodite da je brisana i zbog koje čoveka linčujete, je od 16.05 kada je grad već potopljen....tad je izjava bila izuzetno primerena siituaciji....

pravo pitanje je da li je možda trebalo izvršiti evakuaciju grada 15.05 kada se videlo da voda puni kopove jako brzo....

Serbia_drainage_basins_detailed.png

to da je Kolubara prethodna dva dana punila kopove neverovatnom brzinom si u pravu....
pogledao sam vodostaj i na drugim tačkama sem Draževca i Valjeva....

Valjevo http://www.hidmet.gov.rs/ciril/hidrologija/izvestajne/bezprognoza.php?hm_id=45905
Slovac (pre kopova) http://www.hidmet.gov.rs/ciril/hidrologija/izvestajne/bezprognoza.php?hm_id=45908
Draževac (posle kopova a pre Obrenovca) http://www.hidmet.gov.rs/ciril/hidrologija/izvestajne/bezprognoza.php?hm_id=45920

u Valjevu pik (vrh bujičnog talasa) je 15.05 pred ponoć
u Slovcu pik je ranije - kao rampa da se diže 14.05 i 15.05 i prelazi merni opseg stanice...
u Draževcu pik je 16.05 u 5 ujutru....

poređenje stanja u Slovcu i Draževcu nam govori da su se dva dana punili kopovi sa neverovatnim dotokom vode....
pretpostavljam da su proračuni govorili da u kopovima ima još mesta

a onda je uveče 15.05 pred ponoć krenuo novi pik čiji inicijalni deo možemo da vidimo na Kolubari na mernoj stanici kod Valjeva
16.05 noću dakle postoji naglo višestruko uvećanje i inače neverovatno velikog dotoka u kopove....

šta se tu desilo...da li su se usled naglog povećanja dotoka vode u noći 16.05. kopovi prepunili mnogo pre nego što su proračuni ukazivali ili je nadošla Kolubara delom promenila tok i umesto u kopove krenula ka gradu, treba da objasne nadležni i da istraga utvrdi da li je postojala nečija odgovronost i čija....

druga stvar pik koji je potopio Obrenovac su mogli dobrim delom da naprave i Ub i Tamnava koji se u Kolubaru ulivaju posle kopova...
dakle moglo je da se desi da proračuni govore da u kopovima ima mesta za još par dana, a da Ub i Tamnava napune odjednom Kolubaru i naprave poplavu u Obrenovcu...
Tamnava kod Ćemanovog mosta (ne znam gde je to) je naglo narasla 15.05. http://www.hidmet.gov.rs/ciril/hidrologija/izvestajne/bezprognoza.php?hm_id=45917

neprimereno je osuđivati pre istrage i koristiti nečiju nesreću u političke svrhe i vređati po forumima sve učesnike koji se ne slažu aprirori sa tvojim shvatanjem....
stvaranje atmnosfere linča je neprimereno...tako se ponašaju samo primitivni ljudi...
ljudi koji misle da je linč opravdan su poneseni ostrašćenim emocijama a ne vođeni razumom i slepi su za realne argumente onih koji se ne slažu ili ne slažu u potpunosti sa njima.... u situacijama linča njegovi nosioci uvek misle da su u pravu, ali nikad to nisu...
svako ko radi na stvaranju atmosfere linča direktno uništava stepen civilizacije zajednice u kojoj živi i od ljudi stvara zveri...

marlon:
ja pitam samo, jer sam neuk.... mislim da u ovoj zemlji covek da bi opstao normalan mora samo da korist instinkt zveri u sebi ada zaboravi sve ostalo sto zna. instinkt mi govori da se mnogo ljudi uskomesalo a to nimalo nije dobro za naciju.
Cim kazes da si neuk, ti u stvari nisi neuk. Neuki su samo oni koji ne znaju, a ne znaju da ne znaju.

Da bi ostao normalan potrebno je da verujes svojoj savesti, a ne instiktu. Bog je instikt dao zivotinjama, a coveku je dao savest koja mu nalaze da traga za istinom.
Nacija je fikcija. U svakoj naciji imas i one koji su dobri i one koji su zli, a da je to tako mozes videti i sada kako mnogi nasi "neprijatelji" zele da pomognu onima koji su unesreceni. Misli i radi drugima onako kako bi zeleo da drugi misle i rade tebi. Ono sto je dobro za zle ne moze biti dobro za one koji dobri, i suprotno. Ljude treba da posmatras samo po onome kakvi su ljudi, a ne koje su nacije.

Jedini nacin da neka nacija opstane je da bude sastavljena od dobrih ljudi. Ako u jednoj naciji najveci deo ljudi postane zao - onda takva nacija i ne treba da postoji. Borba za naciju je u stvari borba za stvaranje dobrih ljudi. Nasilje nije opcija jer svako nasilje samo seje seme nekog buduceg nasilja.

savetovati nekom da koristi "instinkt zveri" je izuzetno loš savet...ne bih ulazio u namere marlon-a i da li je izraz "zver" upotrebio slučajno ili namerno....
zato što znamo na šta se odnosi izraz zver u hrišćanskom svetu...
i na šta obično misle oni koji izraz zver ističu u pozitivnom svetlu (npr. satanisti) i govore o tome kako u ljudskom društvu takođe vlada ili treba da vlada zakon džungle u kome pravo da opstanu imaju najsposobniji i najbeskrupulozniji
da bi ostao normalan u bilo kojoj situaciji čovek ne sme da koristi instinkt zveri, nego instinkt srca, i ne sme da se predaje ostrašćenostii i besu nego mora da zadrži smirenost i zdrav razum... instinkt zveri i ostrašćenost i bes i mržnja vode u propast i zajednicu u kojoj se masovno pojave i pojedinca u kome se pojave

Poslednja izmena:

Ima i toga, ali Vucic je pod veeeelikim pritiskom zapada, to mu vidim iz svakog njegovog gesta i reci. Veceras sam ga gledala kad je razgovarao sa studijom u Londonu, pa on je bio kao izombiran, kao neki robot, ne mogu se sad setiti sta je tacno rekao, mislim da je u velikim go.vnima.Mislim da je njegova politika ipak bila drugacije planirana, a sad je upao u veliki skripac. Izgleda da ce proci gore od Milosevica i Djindjica. Svi su oni poceli da suruju sa zapadom, a sve sa planom da im doskoce, Milosevic je za malo i uspeo u tome, a ova dvojica tom zadatku ipak nisu dorasla..

Na taj dijalog sam mislila kad sam ga opisala kao zombija. Samo budala ne vidi da tu nesti nije u redu.

A šta fali padu vlasti? Pa da mi ih je majka rodila ovakve lažljive i nesposobne, morali bi da idu.
Vučićeva zahebancija do sada je mogla da prolazi, mada u materijalnom smislu je već bila preskupa. Međutim, on dostiže nove sfere, kada ta njegova vlast postaje smrtonosna i sve više će biti na različite načine. Zar nije onda logičnije da odu?
Ai šta ja to tebi pričam, kada je očigledno da ste ti, truthSeeker i još neki, ovde samo po zadatku. Vas stradanje ljudi ne dodiruje, a istina vas samo razjaruje.
Objasni šta tebi znači ova nesposobna vlast i zašto ona mora biti iznad svega?

Zato sto mislim da su u ovoj situaciji dali od sebe sve (ili skoro sve). Zato sto su "juce" bili izbori i narod je glasao kako je glasao (nebitno da li se to meni svidja ili ne). Zato sto nisu imali vremena ni par nedelja da se pripreme za ovo (to bi bilo otprilike isto kao kad bi neko Kostunicu teretio za ono sto se dogodilo 17. februara 1004).

Dakle, ako ide ova vlast, neka ide iz nekog drugog razloga, ali ovde ne vidim da bi iko (bar do sada nama poznat) bolje odreagovao, ili tacnije, drukcije odreagovao.

I zato sto ne volim podmetanja, politicka, a narocito ne volim da se na grbaci nesrecnog naroda dizu neke tenzije kad znamo da niko ne bi drugacije odreagovao ili je razlika u finesama. Zato je za mene ova kritika - demagogija i laz. Ne kazem da odgovornosti nema, sigurno je negde ima, ali koristiti ovakve katastrofe za politicke obracune je u najmanju ruku kukavicki, ako ne i podmuklo, stavise, vodi u anarhiju i veoma je opasno.

Razmisli zasto politicke stranke, koje su zaduzene za to, jos od sebe ne daju glasa. Zato sto imaju svast o legalizmu i zato sto cekaju da se sve zavrsi, pa da ocene objektivno.

Poslednja izmena:

Back