Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Plus, Laki, ono što visi sa dirižabla, evo sad mi Palikuća kaže da se zovu termovizijske kamere i neke rotacione i još će dve ove prve navedene da instaliraju.

E, još ovo. Neki idiot sa Sky news kaže da Balkanu preti novi poplavni talas. Sad mi jasno što su nam blokirali kablovsku. Ovaj širi paniku, a Vučić mu se zahvaljuje.
Meni kablovska proradila, nisam ni znao, mada i ne gledam, nešto malo.

Biće kiše ali konventivne oblačnosti, to ti je ono karakteristično vreme za ovo doba godine, pljuskovi, grmljavina, grad i tako to, blaže od Ciklona ali može da sruči veliku količinu kiše u određenom područiju i može da napravi opet probleme.

Plus, Laki, ono što visi sa dirižabla, evo sad mi Palikuća kaže da se zovu termovizijske kamere i neke rotacione i još će dve ove prve navedene da instaliraju.

E, još ovo. Neki idiot sa Sky news kaže da Balkanu preti novi poplavni talas. Sad mi jasno što su nam blokirali kablovsku. Ovaj širi paniku, a Vučić mu se zahvaljuje.

Ma jok, u Srbiji samo jednom poplava...

" 21. maj 2014,
Krava koja je pobedila poplavu"
http://www.rts.rs/page/magazine/sr/.../1603436/Krava+koja+je+pobedila+poplavu+.html

Mogu reći da me je ova krava oduševila .. u Srbiji i BiH bi trebalo da je što više stvari kao ova krava , i prema njima se treba ponašati kao Vidosav prema kravi ..
a političari bi trebali raditi na tome da u slučaju neke slične kataklizme ne prođemo opet isto kao sada .. umjesto što misle kako će raspodijeliti fotelje i ostalo 'što im sljeduje' ..

Pametnica...ne samo da zna da pliva nego se i sama vratila kuci:heart:

jesi ti mali licno? mislim toliki je tekst.Prenesi mu da ceo beograd prica o odgovornosti, od autobusa i prevoza do kneza i bulevara, neko je zestoko omanuo u ovoj drzavi
priča gomila idiota o sasvim pogrešnoj stvari....

on može biti delom odgovoran za to što je krizni štab možda mogao da reaguje bolje na nailazak bujice...
ali ne za izjavu zbog koje ga linčujete po forumima

ta izjava je data 16.05 i sasvim je primerena situaciji

Meni kablovska proradila, nisam ni znao, mada i ne gledam, nešto malo.

Biće kiše ali konventivne oblačnosti, to ti je ono karakteristično vreme za ovo doba godine, pljuskovi, grmljavina, grad i tako to, blaže od Ciklona ali može da sruči veliku količinu kiše u određenom područiju i može da napravi opet probleme.

Ovo bilo na RTS, preneli intervju koji je Vučić dao Sky news. U uvodnom delu novinar kaže da je cela Srbija pretrpela ogromne poplave i da Balkanu preti novi poplavni talas. I ovaj na to ne reaguje, nego se zahvaljuje baronesi Keti. Ej bre, bar da mu kaže, nemoj da širiš paniku, ili da mu traži ime i prezime od koga je to čuo, pa da ga Veljović i Neša propitaju k'o onu šminkerku ....

on može biti delom odgovoran za to što je krizni štab možda mogao da reaguje bolje na nailazak bujice...

Lanac odgovornosti je Srbijavode, Beogradvode, Sektor za vanredne situacije, Grad Beograd, pa opština Obrenovac...

Opet stranputica. Sto mu mrkvica.

Ovo bilo na RTS, preneli intervju koji je Vučić dao Sky news. U uvodnom delu novinar kaže da je cela Srbija pretrpela ogromne poplave i da Balkanu preti novi poplavni talas. I ovaj na to ne reaguje, nego se zahvaljuje baronesi Keti. Ej bre, bar da mu kaže, nemoj da širiš paniku, ili da mu traži ime i prezime od koga je to čuo, pa da ga Veljović i Neša propitaju k'o onu šminkerku ....

Preti još jedan talas, otprilike u nedelju.

alo sta je bre bilo primereno?

kolubara je dva dana pre tvog 16.05 punila kopove jer nije imala gde. kroz kolubaru ide 2,6miliona kubika za 24 sata. a u kopovima se izlilo najmanje neka je i 210,000,000 kubika a ima sigurno mnogo vise jer nije samo taj jedan kop potopljen. u ta dva dana pre 16.05 je toliko vode doslo niz kolubaru, dakle onoliko koliko kroz korito prodje za cirka 90 dana. znaci da se priliv vode povecao za najmanje 45 puta, i tebi je u takvim uslovima kada priliv vode naraste 45 puta izjava primerena situaciji? jel si ti decko normalan bre? zamisli da se dunavom sada sliva 45 puta vise vode, jel primereno da mislimo da nema opasnosti sto se dunav povecao samo 45 puta?

cirkus...

u kojim si ti tripovima

ti ne shvataš da nisu svi ljudi u strankama, i da nije sve stranačka borba.....
i da ne vide svi situaciju tako ostrašćeno kao ti...

ovde se non stop uz vrlo zapaljivu i ostrašćenu retoriku vrši zamena teza:

1) Mali se napada zbog izjave da ljudi treba da ostanu u kućama i čekaju nadležne
a to je bila jedina racionalna izjava u trenutku kad su njihove kuće opkoljene muljem i vodom čija dubina varira od 0 do 5 metara
šta bi im ti rekao - da plivaju i hodaju kroz mulj, kroz bujicu?

2) priča se ovde o miniranju koje su izveli kojekakvi "debili" koji su navodno poplavili Obrenovac da bi zaštitili TENT...kad im se objasni da to nema logike jer je Kolubara istočno od grada a TENT zapadno, onda su "debili" to uradili zato što je to navodno urađeno 1981-ve godine...kada se objasni da je 1981-ve godine poplavu izazivala Sava a ne Kolubara i da je to sasvim drugačija krizna situacija, onda su "debili" minirali da bi zaštitili kopove....ako bi im neko objasnio da kopovi nisu zaštićeni nego puni bujične vode u ogromnim količinama, onda bi "debili" bili debili zbog nečeg novog......

3) licitira se brojem žrtava,
lamentira se nad svakom lokacijom gde akcija spasavanja nije bila trenutna i na osnovu toga se drže ostrašćeeni politički govori koji optužuju vlast za krajnju nesposobnost....

a niko se ne pita koliko ljudi, čamaca i helikoptera su imali PTJ, SAJ, Vojska i Žandarmerija koji su danonoćno intervenisali na zilion lokacija širom zemlje spasavajući ljude...niko da im oda priznaje za požrtvovanost, hrabrost...ne... za vas ovde oni su deo sistema vlasti, nesposobni debili, moroni, idioti...

dal ste vi ljudi normalni?

prava teme:

1) da li je bilo miniranja?
imamo video prilog tv prva u kome jedna žena pominje miniranje "Dolme"....
na žalost ona ne kaže da li je to rekla.kazala, da li je iz pouzdanih izvora, da li je čula (može li to biti zvuk probijanja nasipa? ili udara bujice u neku prepreku), da li je videla....

na google maps "Dolma" je ime za nasip na Savi....
može biti da je bujica probila nasip što se čulo kao eksplozija a može biti i da je miniran

pretpostavimo da je minirano.....
sasvim je jasno na osnovu izjava hiljada svedoka i na osnovu javno dostupnih vodostaja sa sajta rhmzs da je grad poplavio bujični talas Kolubare i kretanje tog talasa da se pratiti od Valjeva do Draževca....

kako miniranje nasipa na Savi može da izazove poplavu u gradu ako je Sava u tom trenutku na jako niskom vodostaju? pa ne onako kako neki ovde zamišljaju....ovde se zamišlja da je neko miniranje otvorilo put vodi ka gradu
a verovatnije je da bi se tako nešto uradilo da se otvori put vode iz poplavljenog grada..
na taj način bi se pretpostavljam veliki lavor koji Obrenovac predstavlja umesto ceo napunio vodom do pola
ali negativni efekat bi mogao da bude da se korito Kolubare raširi na grad i da Kolubara teče kroz grad....
što čini spasavanje i evakuaciju mnogo težim....

dakle dilema iza miniranja ili ne miniranja Dolme (ako se o miniranju uopšte razmišljalo) bi mislim mogla da bude dubina ili brzina vode u gradu....

2) funkcionisanje lanca odgovornosti u svetlu realnih okolnosti

niko ne potencira ključnu činjenicu da je na osnovu sajta rhmzs sasvim jasno da je bujica u Valjevu u sistemu rhmzs pre ponoći, što znači da je postojalo 5 sati da se alarmiraju krizni štabovi i da se nešto uradi i da je osnovno pitanje ko je zakazao (ako jeste) i zašto...

u današnjim novinama predsednik opštine Obrenovac (inače koliko kapiram kadar URS-a) tvrdi da nije kriv jer ga niko nije obavestio i da su u vreme nailaska bujice na terenu sa njim bili i ljudi iz Beovoda koji takođe nisu bili obavešteni...

ok, recimo da ga niko nije obavestio....sajt rhmzs je javno dostupan...zar je moguće da je čekao da ga obaveste a nije sam povremeno gledao vodostaj ili zadužio nekog da to radi....pa mislim ne preti gradu kojim upravlja horda Marsovaca nego reka čiji se vodostaj automatski prati u nizu mernih stanica i koji se lako može proveriti u bilo kom trenutku...

zaključak: u pitanju je ili totalni nemar ili prikrivanje istine

dalje predesdnik republičkog kriznog štaba pre neki dan je izjavio da nema krivca....
ok, možda i nema... ali dužan je da iznese tačno šta se dešavalo pa da se vidi ima ili nema....
možda nema krivaca, ali ima odgovornih....

ne mislim da je on loše obavljao posao...
mislim da su (s obzirom na dimenzije katastrofe na milion malih kriza kao i na ograničene resurse za reagovanje), snage raspoređivane racionalno i da je sačuvan elektroenergetski sistem i mnogi ljudski životi...
ali građanima je dužan da razjasni sve uzroke katastrofe u Obrenovcu

bujični talas tih razmera se očigledno nije mogao zaustaviti nikakvim nasipom, ali nešto se moglo uraditi...
dužan je da objasni da li je bujica uopšte uočena, ako nije zašto nije, na koji način je reagovano, da li je npr. izgubljeno vreme fokusiranošću na zaštitu kopova ili su kopovi žrtvovani da bi se spasao grad i mislilo se da će to biti dovoljno a kada se ispostavilo da nije bilo je isuviše kasno...da li možda građani nisu uzbunjeni par sati ranije jer je procena bila da bi njihovo prisustvo na ulicama uvećalo broj žrtava itd...

jednostavno neophodno je objasniti građanima rezone iza odluka koje su donošene ili nisu donošene...

a ova ovde pljuvačina po organima vlasti od strane ostrašćenih stranačkih ili ko zna čijih igrača stvarno ne doprinosi uopšte smirivanju tenzija i saznavanju istine o tome šta se dogodilo...
zato racio i argumente u prvi plan, a bez ostrašćenosti, dezinformacija i pljuvačina

:ok:

:rtfm:

alo sta je bre bilo primereno?

kolubara je dva dana pre tvog 16.05 punila kopove jer nije imala gde. kroz kolubaru ide 2,6miliona kubika za 24 sata. a u kopovima se izlilo najmanje neka je i 210,000,000 kubika a ima sigurno mnogo vise jer nije samo taj jedan kop potopljen. u ta dva dana pre 16.05 je toliko vode doslo niz kolubaru, dakle onoliko koliko kroz korito prodje za cirka 90 dana. znaci da se priliv vode povecao za najmanje 45 puta, i tebi je u takvim uslovima kada priliv vode naraste 45 puta izjava primerena situaciji? jel si ti decko normalan bre? zamisli da se dunavom sada sliva 45 puta vise vode, jel primereno da mislimo da nema opasnosti sto se dunav povecao samo 45 puta?

16.05. Obrenovac je bio već potopljen
jedino primereno je bilo reći ljudima da sede u kućama i čekaju nadležne da ih evakuišu što je čovek i kazao...

ne misliš valjda da je trebalo da im kaže da se probijaju sami kroz bujicu i mulj koji brzo teku a čija dubina varira od nule do 5 metara ...

vama se manipuliše...

Prepisali od mene. To su takvi likovi, ovaj Platin i Maki. Molim da prisutni botovi prenesu Gospodaru.

ja sam takodje preneo na nadlezna mesta sve ove koji su za svaku napisanu stvar koja je javno izrecena na medijima pa sklonjena, da je laz, izmisljotina, da je delo snaga haosa i bezumlja, da su hakovani profili...a nijedan jedini odgovor nisam dobio kao i objasnjenje ko im je to rekao. batina uvek ima dva kraja, nikad ne zaboravite....

nego aj bre da pisemo sta je svako od nas ucinio za srpstvo, za srbiju, za narod, kulturu, jezik i tako to... bas me zanimaju ovi botovi koliko su u tome...onako ljudski.

ja sam takodje preneo na nadlezna mesta sve ove koji su za svaku napisanu stvar koja je javno izrecena na medijima pa sklonjena, da je laz, izmisljotina, da je delo snaga haosa i bezumlja, da su hakovani profili...a nijedan jedini odgovor nisam dobio kao i objasnjenje ko im je to rekao. batina uvek ima dva kraja, nikad ne zaboravite....

nego aj bre da pisemo sta je svako od nas ucinio za srpstvo, za srbiju, za narod, kulturu, jezik i tako to... bas me zanimaju ovi botovi koliko su u tome...onako ljudski.

Jes' pa da nam koordinatori ovde pišu koliko dana i noći nisu spavali. Ajde što nisu oni, nego nisu Neša i Bata.

16.05. Obrenovac je bio već potopljen
jedino primereno je bilo reći ljudima da sede u kućama i čekaju nadležne da ih evakuišu što je čovek i kazao...

ne misliš valjda da je trebalo da im kaže da se probijaju sami kroz bujicu i mulj koji brzo teku a čija dubina varira od nule do 5 metara ...

vama se manipuliše...

bujica i mulj u obrenovcu od 5 metara koji brzo teku? a evakuacija tek sutradan najavljena? a kako da prezive tu bujicu i mulj od 5 metara koji brzo teku do sutradan? kuda to teku, kojim delom obrenovca? na glavnom trgu? kod poste? kod policijske stanice? u kojim ulicama? sta rade ljudi u tim ulicama dok bujica i mulj u obrenovcu od 5 metara brzo teku? drze dah i cekaju da dodje evakuacija, ali sutradan, ona za koju si rekao da je najavljena primereno situaciji? jel ti cujes sebe sta pricas, sta bre bulaznis ovde?

Back