Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
EU: Srbija da računa na milijardu €

Jos jedan dokaz da je EU solidarna institucija. Svaka cast EU, neka je blagoslovena. Nasi najveci prijatelji su upravo u EU. A Rusi? A i Arapin je vise pomogao nego Rusi.

Ne greši dušu.
A ove spasilačke ekipe profesionalaca
iz Rusije, koliko su spasile ljudi?

I, što je tužno,
Niko nije hteo da ih smesti u neki hotel u Nišu
osim kao obične goste koji plaćaju.
Platiće to Rusija, nije problem.

A u BG ništa onima koji su vodu prodavali
višestruko skuplje, dok su kinezi u BG (hvala im)
besplatno davali čizme i ostale potkrepštine.

Zar nemislite da nešto ne štima?

Poslednja izmena:
Iz Rusije je sleteo avion sa 50 tak spasilaca i toliko gumenih camaca,i to je u redu,mnogi Srbi su svrsili kada je onaj avion sleteo:worth:i to je u redu.Ali sto bar malo ne odrese kesu pa doniraju koji dolar,i onako imaju od nafte i gasa novca na pretek,ali ne ne daju Ruje ni banke.Od zapada je do sada stiglo preko 4 milijarde eura bespovratne pomoci,Nemacka,Norveska,Japan,SAD,i jos mnogo drugih zemalja.Jos nisam cuo da je Rusija pomogla neku bolnicu ,skolu,vise je daleki Japan donirao bolnicama nego oni..I opet zapad ne valja,sve je to nista .

Kakve crne ratne mjere!
U Holandiji su unaprijed odredjena podrucja gdje se propusta voda da ne bi poplavila gradove i vazne privredne objekte!

Eto Vučić o tome priča. Na što je on mislio je ne znam...

Ima i kod nas takvih područja i kanala (Lonjsko polje recimo za Savu...) Ali ništa nizvodnije od mjesta gdje rijeka Bosna ( koja je i donijela najveću količinu vode) utječe u Savu.

tviter i fejsbuk puni. steta sto se masa nije skupila pet dana ranije da puni dzakove sa istim zarom.

Nemoj tako, u životu nisam pretpostavila da ću videti ovakav odziv dobrovoljaca. Jutros u Areni na desetine nekih klinaca, verovatno studenata volontera, juče su vraćali neke dobrovoljce iz Šapca, čini mi se. Moja ćerka je volonter CK, zajedno sa gomilom njenih prijatelja.

Nisu ljudi krivi zbog loše organizacije štabova za odbranu.

Cudno, zar ne?
1930. godine sagradili su tzv. Afsluitdijk-u slobodnom prevodu, nasip koji je zatvorio pristup mora unutrasnjosti sjeverne Holandije!
1930. godine!
pa normalno brinu ljudi o svom stanovnistvu!

------
Hidrološko upozorenje

Na Dunavu kod Bezdana, Novog Sada i Slankamena vodostaji će dostići granicu redovne odbrane od poplava od 20. do 21. maja, a nizvodno kod Zemuna, Pančeva i Smedereva vodostaji će biti u porastu i kretaće se iznad granice vanredne odbrane od 22. maja.
Na Mlavi i Peku vodostaji su u opadanju i nalaze se iznad granice vanredne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja. Na nizvodnom delu Mlave kod Bratinca vodostaji će biti u opadanju.
Na Tisi kod Titela vodostaj će se kretati iznad granice redovne odbrane od poplave od 20. maja
Na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji se nalaze iznad granica vanredne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja. Kod Beograda vodostaj će biti u porastu i kretaće se iznad granice vanredne odbrane od poplava od 21. maja.
Na donjem toku Kolubare kod Obrenovca vodostaji će imati tendenciju sporijeg opadanja.
Na Velikoj Moravi kod Ćuprije i Bagrdana vodostaj se nalazi iznad granice vanredne odbrane od poplava.
Na Jasenici vodostaj je iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja.
-------
hidmet.gov.rs/latin/hidrologija/izvestajne/prognoza.php?hm_id=42010

Eto Vučić o tome priča. Na što je on mislio je ne znam...

Ima i kod nas takvih područja i kanala (Lonjsko polje recimo za Savu...) Ali ništa nizvodnije od mjesta gdje rijeka Bosna koja je i donijela najveću količinu vode utječe u Savu.

Ne znam ni ja sta je on time mislio, ali po skrusenom i pacenickom izrazu njegova lica, izgleda da ce poplaviti "manje vrijedna podrucja" da bi spasao TENT, Beograd ili nesto slicno, a sve to izgleda kao pusta improvizacija!

EU: Srbija da računa na milijardu €

Brisel -- Srbija može da računa na milijardu evra iz fonda solidarnosti Evropske unije radi otklanjanja dugoročnih posledica katastrofalnih poplava.

Jos jedan dokaz da je EU solidarna institucija. Svaka cast EU, neka je blagoslovena. Nasi najveci prijatelji su upravo u EU. A Rusi? A i Arapin je vise pomogao nego Rusi.

Naravno zalosno je sto ce nasa vlada da pokrade vise od pola tih para. Verujem da im je vec krenula voda na usta.

Ala si ga ti ispatetisao sa EU.(blagoslovena,ovo-ono,bla-bla).
Da Rusi nisu odmah i PRVI priskočili broj žrtava bi bio još veći.Jedan Rus se zamalo udavio.

I tebi Rusi nisu ništa učinili.Eeee jadniče.:sad2:

da to je klasican primer neefikasnosti i nepoznavanja situacije na terenu. ako imas sektor za vandrednu odbranu sa ekspertima za poplave i oni ne znaju koje su najnize kote na terenu, a obrenovac je nisko, i dozvole evakuaciju na takav teren, takve treba smeniti. resursi i ljudstvo upotrebljeni da se vrsi nepotrebna druga evakuacija mogli su biti angazovani drugde i spasiti nekoga ko se nazalost utopio. ne mogu nikoga da optuzujem, sinisa mali nije topograf, ali ima ljude oko sebe koji su to morali znati. u krajnjoj liniji, svaka vojna mapa ima upisane sve kote na terenu i iz aviona se vidi gde je rizik a gde nije. i tu opet dolazimo na neki pocetak cele ove price, na pitanje koji mnogi ponavljamo, gde je nasa vojska....vojska je doduse tu ali nemaju ni priblizno ljudi kao nekada. a vojska je daleko organizovanija masina od bilo koje civilne sluzbe sa gvozdenom disciplinom u radu i apsolutnim komandnim lancem bez ikakvih mogucnosti za samovolju. ja sam licno uveren da imamo onu armiju od 100,000 redovnih ljudi od pre 10 godina, ne bi imali ni 10 % poplave od ovoga sto imamo. ne bi gledali vesti, ne bi gledali srusene kuce i mrtve ljude. ne bi brinuli za struju, sve bi bilo redovno.
где су остале цивилне службе и шта су радиле--војска је дошла када је све било већ касно--посебан је скандал што је начелник генералштаба НАТЕРАН да командује одбраном од поплава,нити човек то мора да зна нити му је то посао --онај који је то смислио је тежак дебил и треба да одговара за то

Kad ćete da shvatite da nijedna pomoć od EU nije bespovratna?
Ta jedna milijarda nije ni deseti deo štete koju su načinili EU i NATO gomnari '99.
A istina je da su naši domaći gomnari veoma doprineli da se EU gomnari ponašaju tako kako se ponašaju. Kad EU lihvar namiriše domaću gomnarsku hijenu, on joj baci lešinu da ždere dok on drpa zdravo meso sa naših kostiju.
Tupsoni...

nazhalost, potpuno si u pravu!

- - - - - - - - - -

Iz Rusije je sleteo avion sa 50 tak spasilaca i toliko gumenih camaca,i to je u redu,mnogi Srbi su svrsili kada je onaj avion sleteo:worth:i to je u redu.Ali sto bar malo ne odrese kesu pa doniraju koji dolar,i onako imaju od nafte i gasa novca na pretek,ali ne ne daju Ruje ni banke.Od zapada je do sada stiglo preko 4 milijarde eura bespovratne pomoci,Nemacka,Norveska,Japan,SAD,i jos mnogo drugih zemalja.Jos nisam cuo da je Rusija pomogla neku bolnicu ,skolu,vise je daleki Japan donirao bolnicama nego oni..I opet zapad ne valja,sve je to nista .

Japan je daleki istok...chisto da znash...da ne ispadnesh glup u drushtvu...

Kad ćete da shvatite da nijedna pomoć od EU nije bespovratna?
Ta jedna milijarda nije ni deseti deo štete koju su načinili EU i NATO gomnari '99.
A istina je da su naši domaći gomnari veoma doprineli da se EU gomnari ponašaju tako kako se ponašaju. Kad EU lihvar namiriše domaću gomnarsku hijenu, on joj baci lešinu da ždere dok on drpa zdravo meso sa naših kostiju.
Tupsoni...

NATO bombarduje samo kada se bombardovanje naruci. Ovih milijardu EU nikako nije morala da pokloni Srbiji.. a poklonila je. A ti idi u Rusiju pa radi tamo kao rob za nekog ruskog tajkuna free... pa kad ti oduzmu pasos i kad se vratis gladan javi se :D

Problem sa zapadom je sto hoce da ti bude prijatelj, ali da ti budes kao oni.Nema tu prijateljstva na nas umisljen nacin, pomozi i ne zahtevaj posle nista.
Zapadnjak pomogne, a posle kaze, ebi ga pomogao sam ti, sad mi treba zivo meso, sad mi treba da pritisnem Ruse, sad mi treba ovo , ono...
Kad se sabere zapadnjak politicar i nas jajarski politicar koji razmislja, dacu bre sve samo ti meni kapni van zapisnika jos koje milionce , boli me uvo za narod, iz ugla naroda ispadne "sacuvaj me boze zapadnjacke pomoci".

Vecina korektnih zapadnjaka je dosla i otisla iz Srbije, jer cim dodju u kontakt sa lopurdama iz sveta politike, kazu ovaj narod je ili glup ili pokvaren kad ima ovakve politicare.I nema treceg, morate se i vi sloziti.
Ostanu samo oni zapadni politicari koji imaju moto, kad ovaj ne cuva svoje , sto bi im ja cuvao interese.

Korisnici Telekom mobilne mreže i Telenora do sada su poslali 98.902 sms-ova na broj 14543 za pomoć građanima pogođenim poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Sav prihod će biti proslijeđen CKCG koji će sredstva dalje opredijeliti za saniranje posljedica područja u regionu pogođenih poplavama. Na žiro račun CKCG, otvoren za ove namjene, je danas do 14.30 uplaćen 73.601 euro. Pomoć za poplavljena područja i dalje stiže iz svih krajeva Crne Gore.

Članovi, poslanici i zaposleni u SDP-u se odrekli dnevnice

Poslanici Pozitivne se odriču 15 odsto mjesečnih primanja

Kompanija Čelebić donirala 5.000 eura Srbiji

Garderoba se prikuplja u osam kontejnera u Podgorici

Prikupljanje pomoći i u Bazaru

Podgorica danas
unnamed_2.jpg

Mladi SNP Bar: Novac od žurke za Srbiju i BiH

Cetinje: Otvoreni novi punktovi za prikupljanje pomoći

Grupa Stratex donirala 10.000 eura

Iz Kotora 20.000 eura Srbiji i BiH

Poslednja izmena:
Kakvo je stanje u okolini Sapca? Kolega iz Kuzmina kaze da ce da evakuise stoku za svaki slucaj jer nije sigurno da nisipi nece popustiti ili da voda nece doci nekim drugim putem.

Vidi, na Pinku Dikovic kaze da su otpustili volontere i da ce vojska i policija braniti nasipe u Sapcu. Prebacim na TV Sabac oni hitno traze dobrovoljce jer nasip kod Drenovca popusta, to jest, zemlja je nakvasena.
Onda kazu da je zabranjen rad ugostiteljskih objekata, ja odem neikm poslom do centra grada, kafici rade.
Onda kazu: Dodjite da branimo Sabac! A dve recenice kasnije da ne panicimo jer ako i izlije u Drenovcu nema opasnosti za Sabac.
*ebe lud zbunjenog!

Ovako izgleda tema kad neko izgubi kompas. Uvrede i još uvreda, nesrećni pokušaji da se laž prikaže kao istina. Da li zaista kolega Droid misliš da ovde niko nema memoriju, da ne gleda vesti i ne zna šta je EU? Eh ti sitni lični interesi...

Back