POPIS SVIH SVINJARIJA SADASNJE VLADE I PREDSEDNIKA....

Ayeye_Brazdorf

Domaćin
Poruka
4.290
Svi znamo da je ova sadasnja vlast katastrofalna, najgora u istoriji i da su joj rezultati ravni ne nuli, nego minusu...
Jasno je da ih moze podrzavati samo retardirana osoba, ili neko ko ima odredjenu korist od toga (obicnu sitnu, barem sto se tice ovdasnjih rezimskih forumasa...

Toliko gluposti su napravili da im se ne zna broja, prestizu jedna drugu, neki ogromni kretenizmi i ponizenja od pre godinu dana vec su zaboravljena, jer se vlada blamira takvim tempom da jednostavno ne mozemo da ih pratimo...

Vec postoje teme o njihovim idiotlucima i losim rezultatima, ali sve je to razbacano i nije objedinjeno u jednu temu....

Zato bi bilo dobro da ovde na forumu napravimo jednu listu svih gresaka, katastrofalnih rezultata, svinjarija, ponizenja, sitnih gluposti, svega sto nam padne na pamet, a sto se desilo za vreme mandata ove zadnje vlade...

Evo ja cu da pomenem ovaj nato samit sto treba da se odrzi u Beogradu, posto je to trenutno najaktuelnije...

Onome ko ima mozak nije potrebno objasnjavati koje je to pljuvanje u lice i rane narodu, dovodis one koji su ubijali decu po Srbiji, oteli ti teritoriju, zagadili zemlju radioaktivnim otpadom i uranijom, zbog cega je drasticno povecan broj karcinoma i ostalih bolesti...
 
tadic-rojt.jpg
 
Koljači iz OVK ubijali Srbe, Beograd im ukinuo pritvor!

,,Славица Пауновић , као најдрастичнији случај у интернату , описује убиство
детета и силовања трудне Српкиње .

- Из наручја видно измрцварене жене, један од припадника ОВК отргао је дете - објашњава Славица.

- Један од њих је муњевитом брзином дете набо на оштрицу ножа .
Све се десило у неколико секунди. Несрећна мајка успела је само да цикне, а
већ у наредном тренутку док се њен јаук проламао просторијом , дете је било мртво.

Другу жену, у поодмаклој трудноћи су
силовали и над њом урликали од неког животињског задовољства ."

Izvor: Novosti (06.01.2009.)

GNJILANSKA GRUPA-ALBANSKI MONSTRUMI:


- Streljanje više ljudi, jednim metkom.

U podrum internata teroristi dovode dvojicu Srba i jednog Albanca.
Skinuti su do gole kože i rukama vezani za metalne cevi od grejanja, na tavanici.
Jedan terorista rukama i nogama tuče svu trojicu i pita ostale zločince da li dobro izvodi kik - boks udarce nogom?
Kada se umorio, seda u fotelju, par metara udaljenu od žrtava, uzima bajonet i gađa, zabijajući im nož u tela.
Kada mu je i to dosadilo, peređao je kidnapovane, u koloni, jedan iza drugog, želeći da proveri probojnu moć svog pištolja “bereta”.
Čim je ispalio prvi metak, žrtva koja se nalazila prva u koloni je pala mrtva.
Potom padaju i ostala dvojica...

Tela ubijenih su isečeni na komade, spakovani u najlonske kese i kasnije bačeni u Livočko jezero.

http://www.arena92.rs/code/navigate....&articleId=403

Silovao, pa ubio osmogodišnju devojčicu(?!)


- Snage bezbebdnosti SRJ su, posle zauzimanja terorističkog uporišta u selu Klečka, pronašle kompletnu kasarnu, u kojoj je bila smeštena 121. brigada OVK, kojm je komandovao Fatmir Ljimaj.

Kasnije je Ljimaj postao pomoćnik načelnika
glavnog štaba OVK za vojnu policiju, u čijoj su direktnoj ingerenciji bili zatvori koje je
uspostavila OVK.

U blizini navedene kasarne, u objektu za
pečenje kreča, pronađene su kosti ljudskih skeleta više lica.

Na osnovu pronađenih kostiju zaključeno je da je tu spaljeno 20 kindaopovanih lica.

Jedan od,u toj akciji, uhapšenih terorista
priznao je pripadnicima MUP-a da je silovao, a potom ubio devojčicu od osam godina!

Taj zlikovac je priznao da je učestvovao u silovanju i zlostavljanju žena srpske
nacioanlnosti u selima Opteruša i Retimlje, u opštini Orahovac,te da su meštanina sela
Retimlje Rajka Nikolića, polili benzinog i živog ga spalili - kaže bivši direktor Vojne
bezbednosne agencije, general Momir Stojanović.

http://www.svedok.rs/index.asp?show=73715

I njega je naša vlast takodje pustila na slobodu da može nesmetano da nastavi sa svojim umobolnim aktivnosima.

Krvoločniji od zveriPiše:M. RISTOVIĆ

Pred Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu uskoro će početi suđenje pripadnicima “gnjilanske grupe”, takozvane oslobodilačke vojske Kosova. Protiv 17 članova ove ozaglašene bande, Tužilaštvo za ratne zločine Srbije krajem juna je podiglo optužnicu, koja je stupila na pravnu snagu krajem prošle nedelje. Terete se da su na teritoriji opštine Gnjilane od juna do septembra 1999. godine, na svirep način, ubili najmanje 52 Srba, Roma i Albanaca i silovali nekoliko žena.

Fazlija Ajdari, Redžep Aliji i Šaćir Šaćiri optuženi su da su kao vođe operativnog centra OVK za Gnjilane naredili protivzakonita zatvaranja, silovanja, nečovečna postupanja, mučenja, sakaćenja i ubistva, “sa ciljem da preostalo srpsko stanovništvo napusti tu opštinu, kao i teritoriju Kosova i Metohije”.

Kao izvršioci - monstrumi, optuženi su Šefket Musliji, Sadik Aliji, Idriz Aliji, Aguš Memiši, Faton Hajdari, Šemsija Nuhiju, Ahmet Hasani, Nazif Hasani, Ramadan Halimi, Samet Hajdari, Ferat Hajdari, Kamber Sahiti, Selimon Sadiku i Burim Fazliju. Tužilac za ratne zločine je predložio da se osmorici okrivljenih koji su u bekstvu sudi u odsustvu. Devetorica pripadnika terorističke OVK pritvorena su 26. decembra prošle godine.
Zanimljivo je da su boravak u internatu srednjoškolskog doma u Gnjilanu pripadnici “gnjilanske grupe” ovekovečili - fotografijama. Na tim slikama, koje “Revija 92” ekskluzivno objavljuju, vide se teroristi OVK kako “poziraju” u sobama internata – polugoli ili u uniformama, pa i sa sekirama u ruci.

Prilikom hapšenja bivših članova naoružane formacije 138. brigade OVK za područje operativne zone “Karadak”, od koje je formirana nova jedinica, smeštena u internat srednjoškolskog doma u Gnjilanu, pronađene su i druge fotografije, gde su teroristi zabeleženi sa oružjem pa i sekirom!
Pored grupnih i pojedinačnih silovanja žena, odrubljivanja glava žrtvama, navodimo i ostale najdrastičnije primere teških zločina pripadnika “gnjilanske grupe”:

- Kidnapovane ljude ubadali i sekli noževima, a zatim su u te otvorene rane gurali i zavlačili svoje ruke i kidali meso.

- Štanglama i palicama prebijali ljude, tako da su žrtvama pucale kosti.

- Probadanje dece bajonetom. U podrumu internata je dovedena trudna žena, sa malim detetom, koje uzimaju i bacaju u vis a zatim ga dočekuju na isukani bajonet. Majka izbezumljeno vrišti, a teroristi se smeju i prete da će joj iz stomaka, istim nožem, izvaditi nerođeno dete.

- Čerečenje kidnapovane žene i muškarca. Ispred postrojenih pripadnika OVK, ženi vezuju noge za dva automobila. Tada se čuje naredba njihovog komandanta Redžepa Alijija, koji kaže: “Neka vozila lagano krenu, kako bi Srpkinja što duže umirala. Gledajte dobro i ovako ih morate ubijati, da bi im uterali strah u kosti, da se svi isele sa Kosova i da konačno imamo našu čistu državu”. Kada su toj ženi pokidali nogu iz tela, davale je znakove života, a onda joj vezuju ruke za vozila i kidaju ih. Na isti način je pogubljen i muškarac. Potom teroristi uzimaju sekire i njima seku tela žrtvama, da bi mogli delove da stave u plastične kese.

- Streljanje više ljudi, jednim metkom. U podrum internata teroristi dovode dvojicu Srba i jednog Albanca. Skinuti su do gole kože i rukama vezani za metalne cevi od grejanja, na tavanici. Jedan terorista rukama i nogama tuče svu trojicu i pita ostale zločince da li dobro izvodi kik - boks udarce nogom? Kada se umorio, seda u fotelju, par metara udaljenu od žrtava, uzima bajonet i gađa, zabijajući im nož u tela. Kada mu je i to dosadilo, peređao je kidnapovane, u koloni, jedan iza drugog, želeći da proveri probojnu moć svog pištolja “bereta”. Čim je ispalio prvi metak, žrtva koja se nalazila prva u koloni je pala mrtva. Potom padaju i ostala dvojica... Tela ubijenih su isečeni na komade, spakovani u najlonske kese i kasnije bačeni u Livočko jezero.

- Davljenje žicom. Prilikom patroliranja u blizini zelene pijace u Gnjilanu, jedan Srbin je ugledalo bandite i pokušao je da pobegne. Terorista ga stiže, obara na zemlju a potom mu oko vrata nabacuje specijanu žicu namenjenu za davljenje, takozvanu “davilicu”. Leš ostavlja na ulici.

- Ispijanje ljudske krvi. U internatu su dovedena tri starija muškarca, koje su teroristi vezali za stolice. Zločinci sipaju viski u čaše, u nameri da nazdrave. Jedan terorista kaže da sačekaju, prilazi žrtvi i nožem mu preseca vene na ruci. Zatim prinosi praznu čašu, koju puni krvlju žrtve, pa njome nazdravlja i ispija je naiskap. Drugi terorista prilazi žrtvama i pištoljem svoj trojici lomi zube, a zatim ih ubija.

Zabijanje upaljača u mozak. Svojevrsni zverski „specijalitet“ pripadnika “gnjilanske grupe”, na koji su bili veoma ponosni, bio je zabijanje plastičnog upaljača direktno u mozak žrtve. U podrumu internata su dovedena dva muškarca, starosti 30 i 40 godina. Prvu žrtvu jedan od terorista metalnom šipkom udara u glavu, od čega mu je naprsla lobanja. Potom uzima upaljač, stavlja ga na mesto gde je pukla lobanja i nabija u glavu. Žrtvi polazi pena na usta i odmah umire. Drugu žrtvu terorista je zaklao i odrubio glavu. Potom su raskomadali tela i delove bacili u obližnji kontejner.
Očekuje se suđenje zlikovcima, a pitanje je da li postoji pravedna kazna za ovakve monstruozne zločine.

LIKVIDACIJA

Kuršum u usta
SA zadatkom da ubiju jednog Albanca, teroristi provaljuju u njegov stan i pitaju ga da li želi da ga likvidiraju pištoljem ili nožem? Žrtva drhti i preklinje za milost, a jedan od terorista mu stavlja pištolj u usta i puca. Potom u telo žrtve ispaljuje ceo šaržer pištolja.

SILOVANJE
Pobili sve stanare
Grupa terorista nasilno upada u jedan stan, na trećem spratu stambene zgrade u Gnjilanu, u kome zatiču četiri starije žene i dva muškarca. Jedan od terorista pokušava da siluje staricu od 60 godina, a kada mu to ne uspeva, baca je kroz prozor stana. I ostale koj esu zatekli u stanu - ubijaju.

KRVNIČKI

Ženu ubijaju maljem
Krvnici ulaze u dvorište jedne prizemne kuće u Gnjilanu, gde zatiču stariju žensku osobu i mladića od oko 20 godina. Staricu ubijaju, udarivši je velikim čekićem u glavu, a mladića odvode u internat, gde ga streljaju, a njegovo telo komadaju.
http://www.arena92.rs/code/navigate....&articleId=403


OVAKVE MONSTRUME JE VLAST BORISA TADICA OSLOBODILA ....
 
Svi znamo da je ova sadasnja vlast katastrofalna, najgora u istoriji i da su joj rezultati ravni ne nuli, nego minusu...
Jasno je da ih moze podrzavati samo retardirana osoba, ili neko ko ima odredjenu korist od toga (obicnu sitnu, barem sto se tice ovdasnjih rezimskih forumasa...

Toliko gluposti su napravili da im se ne zna broja, prestizu jedna drugu, neki ogromni kretenizmi i ponizenja od pre godinu dana vec su zaboravljena, jer se vlada blamira takvim tempom da jednostavno ne mozemo da ih pratimo...

Vec postoje teme o njihovim idiotlucima i losim rezultatima, ali sve je to razbacano i nije objedinjeno u jednu temu....

Zato bi bilo dobro da ovde na forumu napravimo jednu listu svih gresaka, katastrofalnih rezultata, svinjarija, ponizenja, sitnih gluposti, svega sto nam padne na pamet, a sto se desilo za vreme mandata ove zadnje vlade...

Evo ja cu da pomenem ovaj nato samit sto treba da se odrzi u Beogradu, posto je to trenutno najaktuelnije...

Onome ko ima mozak nije potrebno objasnjavati koje je to pljuvanje u lice i rane narodu, dovodis one koji su ubijali decu po Srbiji, oteli ti teritoriju, zagadili zemlju radioaktivnim otpadom i uranijom, zbog cega je drasticno povecan broj karcinoma i ostalih bolesti...

Сада ћу да испаднем свакакав - али моја искреност је увек плаћала велику цену. Мени је, рецимо, сада жао Бориса Тадића - све нешто мислим.. можда је он жртва оне изреке ПУТ У ПАКАО ПОПЛОЧАН ЈЕ ДОБРИМ НАМЕРАМА... мени је и досадно и глупо стално мењати власт јер онда се цео живот претвара у један ЛОПОВСКИ РИНГИШПИЛ у коме је само питање да ли ће се зауставити код твоје корпе...

ЈА САМ СТОГА ЗА ОПЦИЈУ ДА СЕ ВЛАСТ ПРИМОРА ДА ПОШТУЈЕ ЗАКОН, ДА ХАПСИ КРИМИНАЛЦЕ И ДА ОДУЗИМА СВУ НЕЛЕГАЛНУ ИМОВИНУ КАО И ДА ПОНИШТИ СВЕ ЗАКОНЕ КОЈИ ОМОГУЋАВАЈУ ЛЕГАЛНУ ПЉАЧКУ ИЛИ БОГАЋЕЊЕ И ИЗВЛАЧЕЊЕ НОВЦА ПРЕКО СТРАНИХ БАНАКА... ДА СМЕНЕ И УХАПСЕ СВЕ ОНЕ КОЈИ СУ УГЛАВИЛИ ПОРАЗНУ ПРИВАТИЗАЦИЈУ ПО СРПСКИ НАРОД, КОЈИ СУ УНИШТИЛИ И ПРИВРЕДУ И ПРОИЗВОДЊУ И ПОЉОПРИВРЕДУ - значи ја сам да их ОПРАВИМО - па ево им власт ако је већ толико воле - АЛИ ИМА ДА ВЛАДАЈУ ПО ЗАКОНУ ...
При томе НЕ ТРЕБАЈУ МИ ФОЛОВИ - ЗНА СЕ ОДАКЛЕ ТРЕБА ДА ПОЂУ - ОД КИПРА... ПА ПРЕКО МАЂАРСКЕ И ДАЉЕ ДО ДАН-ДАНАС... сви знају све... само се сви праве блесави јер рачунају да је народ блесав. Ако тако наставе висиће на бандерама на Теразијама...
 
Борис Тадић: Србија би могла да постане чланица Европске уније за четири до пет година
sm41.gif


субота, 02. октобар 2010.
Србија остаје спремна за дијалог са Приштином, који на почетку треба да воде експертски тимови, а они ће после добити и политичку потврду, изјавио је данас председник Демократске странке Борис Тадић, на седници главног одбора странке у Свилајнцу.

"Дијалог Београда и Приштине треба водити са исказаном суздржаношћу, али и оптимизмом и циљем да се реши историјски конфликт српског и албанског народа на западном Балкану", прецизирао је Тадић.
sm31.gif


Он је истакао да би Србија могла да постане чланица Европске уније за четири до пет година. "За остварење тог циља потребно је да ДС победи на следећим парламентарним изборима", објаснио је Тадић.
sm41.gif


Овај човек је сто посто луд. Немогуће је овако верно одглумити лудило, ја у то не верујем. :think:
 
Сада ћу да испаднем свакакав - али моја искреност је увек плаћала велику цену. Мени је, рецимо, сада жао Бориса Тадића - све нешто мислим.. можда је он жртва оне изреке ПУТ У ПАКАО ПОПЛОЧАН ЈЕ ДОБРИМ НАМЕРАМА... мени је и досадно и глупо стално мењати власт јер онда се цео живот претвара у један ЛОПОВСКИ РИНГИШПИЛ у коме је само питање да ли ће се зауставити код твоје корпе...

ЈА САМ СТОГА ЗА ОПЦИЈУ ДА СЕ ВЛАСТ ПРИМОРА ДА ПОШТУЈЕ ЗАКОН, ДА ХАПСИ КРИМИНАЛЦЕ И ДА ОДУЗИМА СВУ НЕЛЕГАЛНУ ИМОВИНУ КАО И ДА ПОНИШТИ СВЕ ЗАКОНЕ КОЈИ ОМОГУЋАВАЈУ ЛЕГАЛНУ ПЉАЧКУ ИЛИ БОГАЋЕЊЕ И ИЗВЛАЧЕЊЕ НОВЦА ПРЕКО СТРАНИХ БАНАКА... ДА СМЕНЕ И УХАПСЕ СВЕ ОНЕ КОЈИ СУ УГЛАВИЛИ ПОРАЗНУ ПРИВАТИЗАЦИЈУ ПО СРПСКИ НАРОД, КОЈИ СУ УНИШТИЛИ И ПРИВРЕДУ И ПРОИЗВОДЊУ И ПОЉОПРИВРЕДУ - значи ја сам да их ОПРАВИМО - па ево им власт ако је већ толико воле - АЛИ ИМА ДА ВЛАДАЈУ ПО ЗАКОНУ ...
При томе НЕ ТРЕБАЈУ МИ ФОЛОВИ - ЗНА СЕ ОДАКЛЕ ТРЕБА ДА ПОЂУ - ОД КИПРА... ПА ПРЕКО МАЂАРСКЕ И ДАЉЕ ДО ДАН-ДАНАС... сви знају све... само се сви праве блесави јер рачунају да је народ блесав. Ако тако наставе висиће на бандерама на Теразијама...
:ok:
За овако интониран пост можеш добити само репку. :)
 
Сада ћу да испаднем свакакав - али моја искреност је увек плаћала велику цену. Мени је, рецимо, сада жао Бориса Тадића - све нешто мислим.. можда је он жртва оне изреке ПУТ У ПАКАО ПОПЛОЧАН ЈЕ ДОБРИМ НАМЕРАМА... мени је и досадно и глупо стално мењати власт јер онда се цео живот претвара у један ЛОПОВСКИ РИНГИШПИЛ у коме је само питање да ли ће се зауставити код твоје корпе...

ЈА САМ СТОГА ЗА ОПЦИЈУ ДА СЕ ВЛАСТ ПРИМОРА ДА ПОШТУЈЕ ЗАКОН, ДА ХАПСИ КРИМИНАЛЦЕ И ДА ОДУЗИМА СВУ НЕЛЕГАЛНУ ИМОВИНУ КАО И ДА ПОНИШТИ СВЕ ЗАКОНЕ КОЈИ ОМОГУЋАВАЈУ ЛЕГАЛНУ ПЉАЧКУ ИЛИ БОГАЋЕЊЕ И ИЗВЛАЧЕЊЕ НОВЦА ПРЕКО СТРАНИХ БАНАКА... ДА СМЕНЕ И УХАПСЕ СВЕ ОНЕ КОЈИ СУ УГЛАВИЛИ ПОРАЗНУ ПРИВАТИЗАЦИЈУ ПО СРПСКИ НАРОД, КОЈИ СУ УНИШТИЛИ И ПРИВРЕДУ И ПРОИЗВОДЊУ И ПОЉОПРИВРЕДУ - значи ја сам да их ОПРАВИМО - па ево им власт ако је већ толико воле - АЛИ ИМА ДА ВЛАДАЈУ ПО ЗАКОНУ ...
При томе НЕ ТРЕБАЈУ МИ ФОЛОВИ - ЗНА СЕ ОДАКЛЕ ТРЕБА ДА ПОЂУ - ОД КИПРА... ПА ПРЕКО МАЂАРСКЕ И ДАЉЕ ДО ДАН-ДАНАС... сви знају све... само се сви праве блесави јер рачунају да је народ блесав. Ако тако наставе висиће на бандерама на Теразијама...

odlicno , jedino sto onda i njima treba oduzeti imovinu
 
Oni ustvari prave toliko gluposti, retardiranih poteza i izjava da stvari sustizu jedna drugu i mnoge krupe stvari se zaboravljaju...

Evo vise niko ni ne pominje rezoluciju o Srebrenici, koja predstavlja svojevrsno stavljanje stigme, ziga ubice i zlocinca, svome sopstvenom narodu...

Takodje da ne govorim koje je to zabadanje noza u ledja Republici Srpskoj, u trenucima kada ona vodi borbu za svoj opstanak i nalazi se na raznim iskusenjima....

Svesno rade svakog dana na nacifikaciji Srba i pravljenje od njega genocidnog naroda, kroz svoje medije koji od naroda koji je pretrpeo najvece zrtve, pokusavaju da naprave genocidne ubice i jedinog krivca...
 
Prouci ti malo bolje rezultate i ponizenja koja smo doziveli pod sadasnjom vlascu....

Јесте, у праву си... али ако мало боље погледаш изјаве БоТе... видећеш да је рекао о "великим притисцима на Србију" - што значи да га непрекидно нечим уцењује ЕУ-стока... да ли са могућим одобрењем кредита или нечим другим, ја не знам... АЛИ ДА НЕПРЕКИДНЕ УЦЕНЕ И ПРИТИСЦИ ПОСТОЈЕ - ТО ЈЕ ЕВИДЕНТНО... иначе како другачије објаснити оне имбецилне одлуке Владе КОЈЕ СУ МЕЊАНЕ "ПРЕКО НОЋИ"...
 
http://img545.imageshack.us/img545/7387/201h.jpg

Diktator , politicka i svaka druga stetocinja , stranacki faraon , kradljivac izbora , prononsirani ustavolomac , pucista , kriminalni elemenat i podrivac obrambene moci drzave :rtfm:

Očekivan izborni rasplet

Vuk Jeremić, prema prognozama, nije postao potpredsednik DS-a, a jedinu dramu priredio je pad kompjuterskog sistema, zbog kog je izborni proces trajao više od sedam sati :per:

Cilj demokratske stranke je da pobedi na izborima 2012. godine...
sm31.gif
Jedino što je bilo neočekivano bio je raspad elektronskog sistema za glasanje, zbog čega je kompjutersko glasanje, koje je trebalo da obezbedi potpunu tajnost u glasanju, zamenjeno tradicionalnim načinom - putem listića, pa je glasanje koje je počelo u 17 časova završeno tek četiri sata kasnije, a brojanje glasova je potrajalo do ponoći.
sm31.gifGojko Tešić, jedini govornik na Skupštini koji nije bio kandidat za neku od funkcija, otvoreno je podržao Jeremića i rekao da se nada da Jeremić posle ovog skupa neće biti marginalizovan. Tešić je rekao da mu se ne dopada činjenica da se tako mali broj delegata prijavio za diskusiju, jer to izgleda kao da je skupština režirana
sm41.gif
i dodao da mu je zasmetalo to što su neki od kandidata kampanju vodili posredstvom naklonjenih im medija. Njegov poziv da se glasa za Jeremića, međutim, nije naišao na značajniji aplauz u sali.Pajtić je rekao da je kompjuterski sistem koji je korišćen u glasanju primenjen prvi puta i da je došlo do "pada sistema" u trenutku kada je glasalo oko 60 odsto delegata. On je rekao da je izbor Borisa Tadića objavljen pre nego što je proces glasanja okončan, jer je on bio jedini kandidat i njegov izbor se samim tim ne dovodi u pitanje.
sm41.gif


Jedan visoki funkcioner stranke nam se požalio da su propusti velika sramota za DS.

- Maltretitali su ljude da stoje u redu za glasanje tri ili četiri sata, a na kraju su dobili papir i olovku za glasanje iako se toliko govorilo o tajnosti glasanja. Ovo najvećoj stranci u zemlji nije trebalo - rekao je naš sagovornik.
sm41.gif


U kasnim večernjim satima komisija na čelu sa Markom Đurišićem još je brojala glasove, a po hodnicima "Sava centra" počeo je da kruži vic da su glasove brže brojale i Miloševićeve izborne komisije.
sm41.gif


Na 14. izbornoj Skupštini DS, osim predsednika i potpredsednika, birano je devet članova Predsedništva i predsednik Političkog saveta, stalni članovi Glavnog odbora, Statutarne komisije i Nadzornog odbora.


Tadić: Nema izbora u 2011.
sm41.gif


Obraćajući se delegatima, Tadić je rekao da 2011. ne može biti izborna godina, nego će biti radna.
sm41.gif


Podnoseći izveštaj o radu DS od prethodne stranačke skupštine, pre četiri godine, Tadić je rekao da se u 2011. moraju ispuniti prioriteti i da je cilj DS da Srbija postane kandidat za prijem u EU i da pre sledećih izbora počne pregovore o prijemu. Prema njegovim rečima, cilj DS je pobeda na poslaničkim izborima u proleće 2012. godine. :hahaha:


Tadić je rekao da su prioriteti u 2011. reforma pravosuđa koja mora biti završena u toj godini, reforma izbornog sistem i uspostavljanje principa da su poslanici i odbornici - a ne stranke - vlasnici mandata. Kao prioritete, predsednik je naveo i izmenu izbornih zakona i donošenje zakona o finansiranju političkih stranaka. Tadić je dodao da će prioriteti u 2011. godini biti i donošenje zakona o restituciji, suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije, kao i početak dijaloga o Kosovu i rešavanje tog istorijskog konflikta. Još jedan prioritet je očuvanje radnih mesta, rekao je Tadić.

Prema rečima Tadića, Srbija još nije izašla iz krize, te će i 2011. godina biti ekonomski teška. Tadić je, međutim, kazao da se "vidi svetlo na kraju tunela". Tadić je rekao i da građanima ne treba davati lažna obećanja o prevazilaženju krize jer ni u svetu niko sa sigurnošću ne može da kaže kako će teći ekonomski i politički razvoj u narednim godinama.

Predsednik je ponovio da Srbija, ukoliko bude dobro radila, može već 2016. godine postati članica EU, što je najraniji mogući rok za priključenje Uniji.
sm41.gif
On je dodao da će, ukoliko se propusti ta šansa i prijem u EU odloži za 2020. godinu, Srbija trpeti tragične posledice i ponovio reči ubijenog premijera Zorana Đinđića da "Srbija ne sme da stane". Podnoseći opširan izveštaj, Tadić je najavio da će strateško partnerstvo sa "Fijatom" 2011. godine dati prve rezultate, a da će 2012. godine početi masovna proizvodnja automobila.
sm41.gif


Zakazao sistem
sm41.gif


Izbor stranačkih funkcionera održan je na posebnim glasačkim mestima u holu Centra „Sava", uz pomoć savremene tehnologije koja je omogućavala potpunu tajnost u glasanju, ali ne i samo glasanje. Kompjuterski sistem je, naime, bio vrlo spor, zbog čega se glasanje oteglo na puta tri sata, da bi demokrate na kraju potpuno digle ruke od tehnike i prešli na tradicionalno glasanje, putem listića.
[big]Predsednik DS je, kao jednu od najvećih sramota u prethodnom periodu, naveo paljenje ambasada u Beogradu posle proglašenja nezavisnosti Kosova 2008. godine, i rekao da ti incidenti moraju dobiti sudski epilog. Prema njegovim rečima, ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u centru Beograda 2009. godine bilo tragedija koja je osramotila Srbiju. Tadić je dodao da će država nastaviti borbu protiv svake vrste ekstremizma, uključujući i navijački. Predsednik je rekao da je Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom jedan od najvažnijih reformskih zakona i doprinos Srbije evropskoj bezbednosti.


Nema mini-država


Tadić je podsetio da je 2006. godine, kada je održana prethodna skupština stranke, DS bila opozicija, a danas je deo vlasti. Tadić je istakao da je DS u međuvremenu primljena u punopravno članstvo Socijalističke internacionale.
sm31.gif
P
sm31.gif
Tadić je nekoliko puta u govoru pomenuo ubijenog premijera Zorana Đinđića i podsetio da su njegove ubice osuđene na maksimalne kazne, a da je Bulevar AVNOJ-a dobio naziv Bulevar Zorana Đinđića i rekao da će zauvek nositi to ime. Tadić je rekao i da neće odustati od formiranja muzeja Zorana Đinđića.


Tadić "na popravci" :hahaha:

Tadić je na kraju obraćanja delegatima rekao da će posle zasedanja Skupštine DS odsustvovati 24 sata zbog, kako je rekao, "nekih popravki", čime je aludirao na operaciju Ahilove tetive i našalio se rekavši da "svi moramo neprekidno da radimo na sebi". :sad2:


Prema njegovim rečima, posle mnogih tragedija i iskušenja, među kojima je bila i smrt gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanovića, DS je 2007. godine pokrenula kampanju za evropsku Srbiju. Tadić je kazao da DS ne treba nikome da prepusti taj "barjak" i podsetio na pretnje koje su stizale članovima DS zbog potpisivanja Sporazuma Srije i EU o stabilizaciji i ascocijaciji.
sm31.gif


Među gostima i albanski vicepremijer
sm31.gif


Delegatima su se obratili predstavnici evropskih institucija, političari i državnici iz regiona, među kojima je bio albanski zamenik premijera Iljir Meta. Učesnicima su se obratili i predsednik RS Milorad Dodik i predsednik Partije evropskih socijalista Pol Rasmunsen , a preko video linka i grčki premijer Jorgos Papandreu. Svečanom delu Izborne skupštine DS prisustvovalo je više od 450 gostiju iz inostranstva i Srbije. Skupštini su prisustvovali i koalicioni partneri DS-a: Ivica Dačić, Slavica Đukić-Dejanović, Mlađan Dinkić, Rasim Ljajić, Ištvan Pastor, Vuk Drašković i Dragan Marković Palma.
sm31.gif
sm31.gif
sm31.gif
sm31.gif
sm31.gif
sm31.gif
sm41.gif

Gost je bio i lider LDP-a Čedomir Jovanović .
sm139.gif
 
Prouci ti malo bolje rezultate i ponizenja koja smo doziveli pod sadasnjom vlascu....
Ја то врло добро знам.
Боље него ти.

Али много боље него ти познајем и српску историју, тако да такође знам да ти је оцена површна.
 
Јесте, у праву си... али ако мало боље погледаш изјаве БоТе... видећеш да је рекао о "великим притисцима на Србију" - што значи да га непрекидно нечим уцењује ЕУ-стока... да ли са могућим одобрењем кредита или нечим другим, ја не знам... АЛИ ДА НЕПРЕКИДНЕ УЦЕНЕ И ПРИТИСЦИ ПОСТОЈЕ - ТО ЈЕ ЕВИДЕНТНО... иначе како другачије објаснити оне имбецилне одлуке Владе КОЈЕ СУ МЕЊАНЕ "ПРЕКО НОЋИ"...
Ти си све бољи и бољи из поста у пост. ;)

Добро јутро да су притисци.

Огромни.

Ми нисмо у стању ни да замислимо све колики, и шта би све још могло да нас задеси кад би смо се и покушали супротставити.

Ко год да је овде на власти у истој би ситуацији био.

Свако ко каже другачије супротно обични је квазипатриотски демагог.

И то је једна од ствари коју би овај народ требало да схвати.

А проблем је што су и власти такође врло склоне разним врстама демагогије.

И, проблем је у другим стварима, оним из унутрашње политике - где би доиста могло много више да се уради, и где спољни притисци нису толики, или барем нису тако директни.
 
04ptn256fx.jpg


0wp5fh3l7q.jpg


0v1xoyak0r.jpg


Vise mu prete nego Soicu ...

Tanjug
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/114573/(VIDEO)

(VIDEO) Pretnje predsedniku Tadiću na "Fejsbuku"


Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da se na društvenoj mreži "Fejsbuk" pojavila grupa pod nazivom "Tadiću džaba ti blindirana mečka kad otvoriš vrata snajper te čeka" i pozvala sve državne organe da najoštrije reaguju zbog tih, najnovijih pretnji predsedniku Srbije Borisu Tadiću


"Očekujemo da reakcija državnih organa bude najžešća i najoštrija i da u ovom smislu treba da reaguju sve nadležne institucije, od bezbednosnih do pravosudnih, ali takođe očekujemo oštru reakciju i političkih partija i medija", rekla je Trivan novinarima u Skupštini Srbije.

"U javnosti postoji ozbiljna zamena teza krivaca i žrtava. Danas se svi, čak i oni koji ugrožavaju tuđu bezbednost, pozivaju na sopstvenu ugroženu bezbednost, a jasno je ko je danas u Srbiji ugrožen i zbog čega", napomenula je Trivan.

Portparol DS je istakla da Tadić, Vlada Srbije i vladajuća većina vode najoštriju borbu protiv organizovanog kriminala i mafije i da se zbog toga nalaze na udaru.
Prema njenim rečima, postoje i neke pararelne strukture podrške organizovanom kriminalu, a da bi država borbu dobila i da bi iz nje izašla kao pobednik mora imati podršku javnog mnenja za to što čini.

"Stvari su vrlo jednostavne - ova vlada je pokrenula verovatno najveću akciju u istoriji protiv organizovanog kriminala, koji ima svoje pipke u svim segmentima društva, i naravno da se u tom smislu razni segmenti društva javljaju i kreiraju takvo javno mnenje u kojem imate pretnje i slično. Bitno je da imamo apsolutno podršku javnog mnenja i da jasno definišemo ko preti, odakle i zašto dolaze te pretnje", rekla je Trivan.

Demokratska stranka vojvođanskih Mađara (DSVM) ocenila je danas, povodom pretnji predsedniku Srbije Borisu Tadiću na društvenoj mreži Fejsbuk, da je to pretnja političkoj sceni u celini na koju policija mora oštro da reaguje.

"Pretnja da će kada otvori vrata automobila da ga (Tadića) dočeka snajper, predstavlja direktan napad na političku sferu u celini. I ovaj težak incident ukazuje na potrebu da Ministarstvo policije žestoko reaguje na svaku pretnju, bilo da se preti funkcionerima ili običnim građanima", navodi se u saopštenju DSVM.

Zamenik višeg tužioca u Odeljenju za visokotehnološki kriminal Saša Radulović izjavio je večeras da je u toku pretkrivični postupak i da tužilaštvo intezivno radi na otkrivanju činjenica povodom pretnji koje su putem društvene Internet mreže "Fejsbuk" upućene predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

"Pretkrivični postupak je u toku i tužilaštvo intezivno radi na otkrivanju činjenica ovog krivičnog dela, obezbeđivanju svih dokaza. Tužilaštvo veoma ozbiljno shvata ove pretnje i smatra da u ovakvim radnjama postoje elementi krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti", rekao je Radulović TV B92 i naglasio da tužilaštvo sa MUP-om čini sve u pravcu otkrivanja počinioca.

Radulović je kazao da će se od američkog Ministarstva pravde tražiti podaci o "aj pi" ( IP) adresama računara sa kojih su upućene pretnje, koje treba da dovedu do njihovih korisnika.
On je objasnio da visoko-tehološki kriminal, pored organizovanog kriminala i međunarodnog turizma, ima karakteristiku transnacionalnosti.

I KO JE TAJ STO PRETI ???? :lol: ... DJURISIC ? :rotf::rotf::rotf:
 

Evo vise niko ni ne pominje rezoluciju o Srebrenici, koja predstavlja svojevrsno stavljanje stigme, ziga ubice i zlocinca, svome sopstvenom narodu...
Sve te navodne zamerke koje navodiš aktuelnim vlastima, su samo konsekvence svinjarija koje ste vi izvodili. Recimo:
Da nije Milošević 1995. streljao 8000 ratnih zarobljenika, onda ne bi bilo potrebe ni za kakvom rezolucijom.
 
Tanjug
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/114573/(VIDEO)

(VIDEO) Pretnje predsedniku Tadiću na "Fejsbuku"


Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da se na društvenoj mreži "Fejsbuk" pojavila grupa pod nazivom "Tadiću džaba ti blindirana mečka kad otvoriš vrata snajper te čeka" i pozvala sve državne organe da najoštrije reaguju zbog tih, najnovijih pretnji predsedniku Srbije Borisu Tadiću


"Očekujemo da reakcija državnih organa bude najžešća i najoštrija i da u ovom smislu treba da reaguju sve nadležne institucije, od bezbednosnih do pravosudnih, ali takođe očekujemo oštru reakciju i političkih partija i medija", rekla je Trivan novinarima u Skupštini Srbije.

"U javnosti postoji ozbiljna zamena teza krivaca i žrtava. Danas se svi, čak i oni koji ugrožavaju tuđu bezbednost, pozivaju na sopstvenu ugroženu bezbednost, a jasno je ko je danas u Srbiji ugrožen i zbog čega", napomenula je Trivan.

Portparol DS je istakla da Tadić, Vlada Srbije i vladajuća većina vode najoštriju borbu protiv organizovanog kriminala i mafije i da se zbog toga nalaze na udaru.
Prema njenim rečima, postoje i neke pararelne strukture podrške organizovanom kriminalu, a da bi država borbu dobila i da bi iz nje izašla kao pobednik mora imati podršku javnog mnenja za to što čini.

"Stvari su vrlo jednostavne - ova vlada je pokrenula verovatno najveću akciju u istoriji protiv organizovanog kriminala, koji ima svoje pipke u svim segmentima društva, i naravno da se u tom smislu razni segmenti društva javljaju i kreiraju takvo javno mnenje u kojem imate pretnje i slično. Bitno je da imamo apsolutno podršku javnog mnenja i da jasno definišemo ko preti, odakle i zašto dolaze te pretnje", rekla je Trivan.

Demokratska stranka vojvođanskih Mađara (DSVM) ocenila je danas, povodom pretnji predsedniku Srbije Borisu Tadiću na društvenoj mreži Fejsbuk, da je to pretnja političkoj sceni u celini na koju policija mora oštro da reaguje.

"Pretnja da će kada otvori vrata automobila da ga (Tadića) dočeka snajper, predstavlja direktan napad na političku sferu u celini. I ovaj težak incident ukazuje na potrebu da Ministarstvo policije žestoko reaguje na svaku pretnju, bilo da se preti funkcionerima ili običnim građanima", navodi se u saopštenju DSVM.

Zamenik višeg tužioca u Odeljenju za visokotehnološki kriminal Saša Radulović izjavio je večeras da je u toku pretkrivični postupak i da tužilaštvo intezivno radi na otkrivanju činjenica povodom pretnji koje su putem društvene Internet mreže "Fejsbuk" upućene predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

"Pretkrivični postupak je u toku i tužilaštvo intezivno radi na otkrivanju činjenica ovog krivičnog dela, obezbeđivanju svih dokaza. Tužilaštvo veoma ozbiljno shvata ove pretnje i smatra da u ovakvim radnjama postoje elementi krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti", rekao je Radulović TV B92 i naglasio da tužilaštvo sa MUP-om čini sve u pravcu otkrivanja počinioca.

Radulović je kazao da će se od američkog Ministarstva pravde tražiti podaci o "aj pi" ( IP) adresama računara sa kojih su upućene pretnje, koje treba da dovedu do njihovih korisnika.
On je objasnio da visoko-tehološki kriminal, pored organizovanog kriminala i međunarodnog turizma, ima karakteristiku transnacionalnosti.

I KO JE TAJ STO PRETI ???? :lol: ... DJURISIC ? :rotf::rotf::rotf:[/QUOTE]

Оће да ме апсе ако постанем члан те групе на фејзбуку? :hahaha:
 
REZOLUCIJU NIJE PISALA SLAVICA, VEĆ NUŠIĆ. I SLAVICU I REZOLUCIJU!
sm41.gifDa li je bilo ikakve koristi od rezolucije? Bilo je. Vlast je veoma tesno usvojila rezoluciju i tako poslala poruku onima koji ovde odlučuju o poželjnim pobednicima na izborima kako se pola Srbije još uvek valja u blatu iz 90-ih
:bljak::bljak::bljak::bljak:


I kada hoće, uzvišeno i patetično, da joj se to dogodi iz Jaspersa („O odgovornosti“), srpska skupština, onako zamazana, ispadne iz Nušića („Ožalošćena porodica“). I baš zato se cela ta stvar sa Srebrenicom, onako kako je bila postavljena, jedino i mogla završiti onom nušićevskom kontrarezolucijom

Nju su, dakle, šefovi i pravnički umovi - umorni od sklapanja rezolucije o Srebrenici, u kojoj su se pomučili da kažu sve i ne kažu ništa - da je napiše dali Slavici Đukić Dejanović. Novinarima su dali da Slavicin suptilni stil prepoznaju u gomili pravopisnih grešaka a Slavici da prizna da je sama pisala. (Hvala, nije trebalo, prepoznali smo, makar to bilo i jedino iskreno priznanje u celoj stvari.) Tek, Slavica se ponela sasvim vukovski, pišući onako kako su njeni šefovi mislili, tako da ta kontrarezolucija nije bila samo mera njene tanušne pismenosti već mera pijeteta koji su njeni šefovi pokazali prema srpskim žrvama.

Ali ne palite se, nije srpska vlast bošnjačke žrve izdigla iznad sopstvenih, ona razliku među žrtvama ne pravi. Puca joj prsluk i za jedne i za druge. Uostalom, zašto bi neko ko pokazuje tako malo pijeteta i saosećanja prema živima pokazao nešto više toga prema mrtvima, koji mu bar ne sede na leđima, brinu se sami o sebi, ne traže ništa i ćutnjom podržavaju čak i ekonomske mere Mlađana Dinkića.
sm41.gif


Tako ćemo se lako složiti s tim da su i jedne i druge žrtve upotrebljene za račun političkih kalkulacija živih, i onih koji su rezoluciju pisali i onih koji su je ocenjivali. I stvari, nažalost, stoje tako, bilo da je te žive predstavlja srpska vlast, koja niti je odala pijetet bošnjačkim žrtvama (a trebalo je) niti je podržala postojanje Republike Srpske (i to je trebalo), nego je zarad vrlo neizvesnih političkih ciljeva potvrdila sve one rasističke predrasude o Srbima iz 90-ih, i to u vreme kada je, deset godina posle Miloševićevog pada, srpsku poziciju lakše braniti nego ikad pre.

Naravno, nisu se tu ništa boljima pokazali ni bošnjački predstavnici u Sarajevu, koji bi uvek hteli malo više priznanja nego što iz Beograda mogu da im daju jer njihovu beznadežnu poziciju pravda samo teza da su Srbi genetski Miloševići, posebno kad se prezivaju Tadić. Nisu se proslavili ni domaći zagovornici da se u rezoluciji eksplicitno pomene genocid jer njih će posle ovoga utešiti jedino rezolucuja u kojoj se izvinjavamo NATO-u što nas je onoliko tukao. Tanušan je bio čak i grešni efendija Zukorlić, kome bol nije olakšala ni Slavicina pismenost, i tu bi valjda jedino pomoglo kada bi otkopali Karađorđa i optužili ga što poseče one divne ljude beogradske dahije.

Hoćemo li, dakle, tom rezolucijom popraviti odnose sa Bošnjacima? Pitajte ih. Hoćemo li kupiti nešto milosti Međunarodnog suda pravde? Neka vam kažu zašto su odložili svoju odluku za pola godine. Da li nam je porastao ugled u svetu? Pitajte svet da li više voli naš ugled ili našu slabost. Jesmo li se na taj način preporučili Bogu na nebesima? Jesmo, ali samo ako taj uređuje Dnevnik RTS i piše komentare čitalaca na sajtu B92.

Da li je bilo ikakve koristi. Bilo je. Poen je ubola vlast, koja je, veoma tesno usvojivši rezoluciju, onima koji ovde odlučuju o poželjnim pobednicima na izborima poslala poruku kako se pola Srbije još uvek valja u blatu iz 90-ih i kako se Srbija još uvek može vratiti na staro. Što se, je li, neće dogoditi ako ti isti stranci pomognu Borisovima da ostanu na vlasti još nekoliko decenija.
:eek:
 
Тадић ставио омчу око врата Србима у Српској
Datum: 27.04.2010 22:00

Autor: Слободан Дакић

МРКОЊИЋ ГРAД - Сматрамо да је предсједник Србије Борис Тадић потписивањем Истанбулске декларације ставио омчу око врата Србима у Републици Српској, рекао је предсједник Демократског народног савеза Марко Павић послије сједнице Предсједништва те странке у Мркоњић Граду.

Предсједништво ДНС-а осудило је Истанбулску декларацију, коју су потписали турски предсједник Aбдулах Гул, предсједник Србије Борис Тадић и предсједавајући Предсједништва БиХ Харис Силајџић.

- Тим чином Тадић је показао да му Република Српска служи за поткусуривање рачуна заради његових личних и интереса Србије. Тадић је жртвовао Србе са лијеве стране Дрине ради краткорочних циљева Србије - рекао је Павић.

Павић додаје да ДНС тражи од члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојше Радмановића да не прихвати и да се утврди заштита виталног националног интeреса, како такав штетан споразум не би добио легитимитет.

- О овом споразуму нeгативно морају да се изјасне и посланици Народне скупштине РС - рекао је.

Павић је рекао да је за ДНС неприхватљиво да се сва војна имовина уступи Оружаним снагама БиХ, како то предвиђа Aкциони план за чланство у NATO-у.

- Aко се тај услов буде испуњавао по жељи бошњачких и странака из Сарајева, ми ћемо на сједници Народне скупштине РС бити против услова NATO-а. Не може нико уцјењивати РС да се одриче своје имовине да би се прикључила једном војном савезу - рекао је он.

На сједници Предсједништва ДНС-а у Мркоњић Граду оцијењено је да коалиција са СНСД-ом и Социјалистичком партијом добро функционише и да ова странка ускоро очекује потписивање заједничког споразума о функционисању коалиције.
Избори

У последње време Борис Тадић се све више и више експонира својим бахатим понашењем. Ја стварно не знам да ли је његово аутократско понашање, свесно или несвесно односно производ политичког маркетинга или болести. Недавно је у Нишу зпретио онима који шире безнађе и малодушност у народу, а затим је такво понашање демонстрирао и на Скупштини партије удружених пензионера Србије... Овај на први поглед миран и достојанствен скуп, како и приличи Скупштини пензионера, ватрени говор господина Тадића претворио је у прави предизборни митинг. Опозицији је поручено да ће их председник лично „спречити да дођу на власт", упућено јој је потсећање да је „Београд горео када се ова коалиција саставила" и оптужена је, ни крива ни дужна, да је чине „птице злослутнице" и „доносиоци црних мисли"...
 

Back
Top