POMOC!

• Začetnik teme Začetnik teme Tayci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
cao ljudi... jel zna neko da li se negde u Beogradu(mada moze i Nis) organizuje pripremna nastava iz psihologije? Ako neko zna, nek ostavi ovde neke informacije o tome, posto mi je bas bitno, ali ne mogu nigde da nadjem.. Hvala vam unapred... nadam se da cese naci neko da mi pomogne... takodje su dobrodosli i svi ljudi koji planiraju da upisu psihologiju, ili imaju neke testove koje bi mogli da posalju... imam i janeke... :):D

Zanima me da li je neko zavrshio muzicku akademiju,odsek dirigovanje??i shta je polagao na prijemnom ispitu???idem u 3 razred srednje muzicke shkole,i do sada imam sve petice...posebno mi dobro ide dirigovanje...tako da bih voleo da upishem muzicku akademiju odsek dirigovanje...:):):)

Idem u treci razred srednje muzicke skole...Sada u trecem razredu smo dobili predmet dirigovanje,i posebno sam ga zavoleo...Da li mi neko moze objasniti shta je sve potrebno polagati za upis na akademiju odsek dirigovanje???

Unapred hvala Marko...:)

Da li neko ima ikakvog pojma o ovom predmetu :lol: Planiram na akademiju ove godine i sama se spremam pa, eto, ostade mi jos oblici, a sa njime sam bas slaba... Hvala ;)

Ne znam razliku izmedju Bg-a i Novog Sada, znam da je u Bg-u praksa na zalost ocajna.
Sto se prakse tice Pancevo je i dalja ne prikosnoveno u drzavi, po opremi, broju pacijenata po studentu i uslovima rada. Znam ljude tamo i padaju od posla. Na zalost to zadovoljstvo da se ubijas od prakse i posla i pacijenata kosta 4000 eura godisnje :(

Ako imas uslova upisi privatni fakultet u Pancevu. Praksa je vrhunskia znaci naradices se da ti se smuci. Teorje iz strucnih predmeta sto se tice, tu profani seku knezove sto ja kazem, nikad im nije dovoljno koliko znas bas traze u sitna crevca. Sto ja podrzavam. Opstih predmeta sto se tice to se uci onoliko koliko je potrebno da znas i nesto sire od toga znaci da steknes neko opste medicinskog obrazovanje. Traze poprilicno ali daju 100X vise od toga. Znaci ubice se da te nauce. Velika prednost je rad u blokovma (dva i po meseca slusas samo fiziologiju i histologiju) i rok svakog meseca. Tako da u proseku za svaki mesec do tri spremas po 1 ispit - 2 ispita zavisno od njihove obimnosti. Sto ce reci da si maksimalno posvecen tim predmetima i na njih koncentrisan, najcesce jedan tezak a drugi laksi. Cim se zavrsi blok predavanja posle najvise 15 dana imas ispit.

Da li neko ko je na Pravima moze da mi kaze gde da nadjem Zakon o prometu zemljista i zgrada, donet je 1965 i mislim da je dopunjavan 74 ili 77 godine..On je oglasen u Sluzbenom listu SFRJ 15/65 mislim i izmene da su 17/67...Pliz..ako neko ima ideju ili je u toku studiranja negde dosao u kontakt sa tim stivom, molim za pomoc..treba mi hitno..Guglah se danima i nocima ali nikako da ga nadjem:dash::dash:

Pogledaj u katastru. Ako je još aktuelan, ako nije opet oni verovatno imaju, kontam da bi ti neka sekretarica dala da fotokopiraš.....

Thanks...nisam se toga setila, glava mi je prepuna informacija i zakona tako da mi taj tako ocigledni detalj nije pao na pamet..ne znam, mozda bi i arhiva suda mogla da poseduje tako nesto..sad mi pada na pamet..:worth:
Nije aktuelan jer je vazio do Zakona o svojinsko-pravnim odnosima koji je uradjen tek 1980 godine..a meni bas treba taj i njegov clan 9..a mozda i jos neki......neophodan mi je ..

E ja mogu oko prijemnog da te posavetujem,to sam prosla predva meseca:)
Za prijemni spremas biologiju i hemiju prirodnog smera gimnazije...iz hemije treba da predjes sve cetiri godine,da dobro naucis teoriju,postoji i zbircica od 1200 zadataka iz organske i neorganske hemije,kupuje se u podrumu dekanata,jer je ne mozes nigde naci...a u skriptarnici kupujes informator,tu imas nekih 300 zadacica,on je isti nekoliko godina u nazad,sacekaj malo pri kupovini mozda ce izaci novi koji bi trebalo da pokriva gradivo iz novih gimnazijskih udzbenika po kojima se uci i koje profesori koriste da sastave pitanja za prijemni.
Iz biosa...iz prve godine ti treba prva oblast-biologija celije sve do bakterija..one alge,paprati itd to ne treba.Iz druge...grdja zivotinja..ono opste o tkivima,organima,organskim sistemima..pa preskaces sve do hordata,oni trebaju kao i opste odlike kicmenjaka...Iz trece...kebsov ciklus,transport kroz celijsku mebranu..i ne bi bilo lose da prelistas sve organske sisteme na kraju,to ne pise da treba ali daju pitanja i odatle..Iz cetvrte precesljaj molekularnu,nasledjivanje,razvice i ekologiju do ekosistema..Za bios ti treba i udzbenik iz biologije za prvu i trecu godinu medicinske skole,iz prve ucis ekologiju i biologiju celije a iz trece nasledjivanje..na to obrati paznju,to daju najvise,oko pet pitanja cini mi se,iz molekularne cetiri...
Samo polako imas dovoljno vremena iako ti se mozda cini da nema..bios cituckaj pa tamo od maja,juna kreni intezivnije...a hemiju ako nisi sa prirodnog smera pa tamo od januara...predjes onu zbrcicu tri puta i opusteno;)
Nije tesko stvarno,treba dobro da zagrejes stolicu mesec dana pred prijemni i na prijemnom samo bez treme...to je najgore veruj mi,jao sta trema ucini ljudima,ne znaju gde se nalaze a kamoli da odg na pitanje!
E sve ovo sto sam navela da treba ti blagovremeno proveri mada ne verujem da ce menjati..na sajtu i u informatoru imas tacno od koje do koje strane bez frke.
eto,ako te jos nesto zanima u vezi prijemnog..pitaj!:)

cao svima, moja najbolja drugarica planira da upiše medicinu, a inače smo iz srednje medicinske škole, pa zanima je da li su pitanja iz hemija tipa iz srednjih škola (naravno teža, ali da li je taj princip) ili kao sa takmičenja (gde su dosta teža), jel' ima "trik" pitanja (nešto zavučeno, ili dosta slično, pa teško da se razlikuje), i jel' najviše pitanja iz organske hemije? hvala, pozz:bye:

:
cao svima, moja najbolja drugarica planira da upiše medicinu, a inače smo iz srednje medicinske škole, pa zanima je da li su pitanja iz hemija tipa iz srednjih škola (naravno teža, ali da li je taj princip) ili kao sa takmičenja (gde su dosta teža), jel' ima "trik" pitanja (nešto zavučeno, ili dosta slično, pa teško da se razlikuje), i jel' najviše pitanja iz organske hemije? hvala, pozz:bye:

E pa iz one zbircice koju sam navela ima oko 600 zadataka iz neorganske i otprilike isto iz organske.Za organsku treba znati dobro teoriju da bi mogao zadatke,organska je u sustini postavljanje pitanja iz gradiva,tu i tamo neki zadacic,nista posebno....Pa nesto se i ne secam da su se radili neki zadacici iz hemije u srednjoj ali uglavnom zadaci koji se daju su tipski,ako ne zna sama da ih resi nek potrazi nekog profesora koji ce joj objasniti kako se radi zadatak i bukvalno narednih 10-15 je na istu foru..nije tesko,ima nekih koji su kao sa nekom cakom ali za to sluze profesori koji pripremaj ljude za rijemni da ti ukazu na to.:)samo opusteno!

Back