Pomereni parametri....

Izračunavanje idealnih dimenzija

Izmerite svaki deo svog tela i podelite ga sa svojom visinom.
- ne uvlačite stomak i ne nadimajte grudi
- ne merite zglobove preko izbočenih kostiju već najuži deo
- ruka neka bude potpuno opuštena
- žene grudi mere preko bradavica, a muškarci odmah ispod pazuha
Dobijeni decimalni boj potražite u tabeli odnosa fizičkog obima prema visini. Svaki decimal visine pripada određenom tipu. Kada mera pada između dva telesn tipa u tabeli standardnih tipova, uzima se viši telesni tip.
Pošto se izračunaju svi odnosi i odrede telesni tipovi treba sabrati svih devet tipova. Zbir podeliti sa 9. Dobijeni broj otkriva kom telesnom tipu pripadate.
TIP 1: mršav ili tanak, sa malim kostima i malo mišića
TIP 2: srednji ili prosečni, manje više mešavina tri ekstrema
TIP 3: mišićav, velikih teških kostiju sa puno mišića
TIP 4: zaokrugljen, korpulentan ili debeo, velikih kostiju ali sa mnogo sala i malo mišića koji bi telu dali oblik

TAKOĐE MOŽETE IZRAČUNATI KOLIKE BI VAŠE DIMENZIJE TREBALE BITI DA BI STE PRIPADALI ŽELJENOM TELESNOM TIPU.
DIMENZIJE ĆE TE DOBITI AKO POMNOŽITE SVOJU TELESNU VISINU SA DECIMALOM VISINE KOJI PRIPADA ŽELJENOM TELESNOM TIPU. NA TAJ NAČIN SAZNAĆETE KOJE DELOVE TELA TREBA OBLIKOVATI, U SMISLU DOBIJANJA ILI SKIDANJA MASE.

TABELA ZA ŽENE:

standard.telesni tip.........1...........2.........3...........4

VRAT..........................0.18.....0.195....0. 20.......0.21
GRUDI........................0.51......0.54.....0. 56.......0.60
STRUK........................0.40......0.42.....0. 44.......0.49
BEDRA........................0.55......0.58.....0. 60.......0.64
ZGLOB RUKE...............0.09......0.095....0.10......0. 105
ZGLOB NOGE.............0.115......0.125...0.135.....0.14
BICEPS.......................0.13......0.14......0 .16......0.18
LIST...........................0.19.......0.20.... .0.22......0.23
BUTINA.......................0.31......0.33.....0. 35.......0.36

al to je imala marylin monroe,koja je pored svega toga bila visoka samo 165. :)
sad takve mjere traze od 175+ manekenki.

halsman-philippe-marilyn-monroe-7200043.jpg

Pa sada...nije bas da smo freakovi...ako jesmo evo ga jedan...zimske mere 92-61-93,4 visina 177cm (*** do pre mesec dana sam mislila da sam 175cm) letnje dodju 88,9-61-91 (struk mi se ne menja, mozda bi se promenio da su varijacije vece) ako se bas potrudim (vezbam) moze da ide na 90cm 89cm i znate sta nisam uopste mrsava...ni najmanje...cak imam i jace listove i ono butine, ruke nije da spadam u mrsave devojke...pa vecina manekenki ima bokove 86cm do 88cm a struk od 58 - 62cm koliko sam ja videla...Pa ona Monika ima kukove samo 89cm a deluje rasno a zena ima 175cm...nisu to velike ni male mere...mislim ja imam drugaricu koja je moje visine tezi 53kg i sva je uzana, uzana a zgodna...stane neka niza cura pored nje i deluje sire bez obzira na to sto je i ona vitka ova moja drugarica je prirodno mrsava tj. vitka a ima i struk i kuk i grudi samo spram svoje gradje...

vidim da se razgovor sveo samo na strukz:lol:...kad sam rekla da je malo nerealno očekivati da žena iznad 170 cm ima struk od 60 cm, mislila sam da uz to ima i one druge mere...dakle, 90-60-90...

te "idealne" mere retko ko ima,kao prvo...a kao drugo, uglavnom su zabeležene na nižim ženama...z:)
koliko sam ja mogla da pročitam na netu...

Ma jok...mnogo zavisi od kombinacije osnovne gradje koja diktira velicinu grudi i od kasnijeg bavljenja sportom...znaci kada smo igrale balet sve su bile nize od mene cak i tada ali su se vec tolerisale curice oko 170 -172cm...cujem da je Iva Janketic balerina i ima 175cm...balerine su uvek uzane gradje tj. mrsave su a grudi koja ima jednostavno ih ima...ne kazem, jeste redje da odbojkasica i balerina imaju vece grudi ali u oba kluba su mi se desavalo da imam takve primere devojaka i to ne siroka prsa vec bas vece grudi...onda se tim curama otanji telo, noge dodju tonirane, struk i stomak bez sala i one onda zaista zgodno izgledaju...evo i sada nakon 10tak godina one kao da nisu makle, sve je isto...zato se i kaze da odbojka pravi najlepse telo pa jos ako cura ima prirodno vece grudi izgleda bas dobro...moje iskustvo je da kosarkasice sa druge strane pretezno nisu imale lepa tela, bilo je vise cura sa vecim grudima ali su imale jace noge i ruke...u pravu je Raisa kada kaze da plesacice imaju pretezno struk, pre par godina rekreacije radi bila kratko na casovima orjentalnog plesa, covece sve su imale struk, pretpostavljam zbog uvrtanja...treniraju se razliciti misici razlicitim aktivnostima, na primer ove cure koje trce po trim stazama retko koja nema definisan list, da li je uzi ili siri ali je definisan...zato je vazno da se odmalena krene sa odgovarajucim sportom...a grudi su takve kakve su, sport moze malo da ih popravi i smanji ali moje je misljenje da jedino na njih ne moze previse da se utice...

Back