Mislim da je neko rekao nesto u stilu "ti musko, pa te tera", i znas sta, mislim da je taj neko bio u pravu. Nikad necu razumeti kako mu sve to dozvoljavas... Sta on tebi radi...

Mislim, umesto da se dogovorite koje su tvoje obaveze SRAZMERNE sa godinama, zdravstvenim problemima (alergija) i fizickim mogucnostima. Mene mama ne tera na takve stvari, jedino da sklonim za sobom i pricuvam brata, ali ja to volim, pa mi ne predstavlja problem... Maltene se sama nudim da ga cuvam, kupam, uspavljujem, izvodim napolje, itd...

Sta ce biti s njim kad ti napunis 18 i mozda odes od njega? Mora da nauci da ne mozes ti sve da radis u kuci... Kao da ce mu Nikola nesto pomagati kad ti odes... verovatno nece... Ne znam, ja sam za to da nisu samo roditelji ti koji 'vaspitaju' decu, nego deca treba i da vaspitaju roditelje, na neki nacin. Mislim, ako je neko vredan i ceo dan radi po kuci, 24/7/365, da li ce to roditelj vecno ceniti?! NE. A ako neko uradi nekoliko poslica nedeljno koje je u stanju da radi i koje bi neko njegovih godina trebao da radi, bice miran za ceo zivot, jer nije da ne radi bas nista, a nije ni da radi sve... Po meni nije bas normalno da neko od 13, 14, 15, 16 godina mora da radi oslove tipa: pranje kade, WC solje, kuvanje rucka, farbanje prozora, itd... Ovo sad samo lupam, ali opet. Usisavanje, brisanje prasine, pranje sudova, sklanjanje stvari. jos je i OK... Ne znam...