Položila sam B1 njemački!

Ucenje odredenog jezika podrazumeva interesovanje za drustvo koje ga koristi njegovu kulturu itd. ukljucujuci i zivot u njemu prilagoden spomenutim vrednostima.
Medutim ,propagira se suprotno od njegovog nipodastavanja do unistenja.
Ja o Nemackoj ili o Becu sigurno znam vise od tebe. Ako ti pod vrednostima Nemacke posmatras sramni period ww2, onda je to tvoj problem.

Ja o Nemackoj ili o Becu sigurno znam vise od tebe. Ako ti pod vrednostima Nemacke posmatras sramni period ww2, onda je to tvoj problem.
Nemozes znati posto ja poticem sa tih prostora, a moji su izmedu ostalog po difoltu bili i clanovi parlamenta, a spomenuto detinjstvo sam sa babom inace starom gospodom proveo u Pesti i Becu krecuci se u drustvu kome je porodica pripadala.
Kada sam vam skrenuo paznju na lazni elitizam optuzila si me da neko ko nije sa ovih prostora ne moze na ovom nivou poznavati srpskohrvatski jezik oznacavajuci ga nekim za mene nepoznatim nazivom.
Kao sto vidis poznajem ga perfektno pored oba sluzbena jezika svoje za mene jos uvek domovine.

Nije mi jasno sta ocekujes sa svojim stavom prema Nemcima medu njima.
Ako imas takvo misljenje zasto ides kod njih, da ne ocekujes mozda da vam se oni dodvoravaju i prilagodavaju vasem primitivizmu u stilu ja sam zavrsila fakultet dajte mi lukrativno radno mesto kako bih se borila za svoja prava.

Da li se pod sramnim stavom o WWII podrazumeva nasilna etnicka promena slike na opiasani nacin sa moje strane, ako tako mislis nije ti mesto medu njima.

Poslednja izmena:

Znaci,izazvali dva svjetska rata i milionske zrtve i sad treba da neko brine o njihovom osjecaju krivice i da ih slucajno ne uvrijedi?
Nisu zahvali se jevrejima i englezima kojima je smetao kvalitetan i jeftiniji nemacki celik

Gastarbajteri nisu sacuvali zdravlje,malo ih je dugo uzivalo u zaradjenoj penziji.
Kod nas se nije bas toliko rintalo,da se ne lazemo.
Lazes, kod nas se gubilo zdravlje u spomenutom zrtvovanju i pored zabrane mnogi su rizikovali zivot da bi pobegli.

Meni niko nije nista ostavio...ni regiju,ni kucu.
Niti ikome iz mog okruzenja.
Ako su i nekome ostavili,mnoge su i zaduzili,sto nekako zaboravljas da kazes.
Od te imovine su se finansirali vasi pasivni krajevi.
Cime su ih zaduzil pogotovu civili koji nisu ucestvovali u ratu

Mogu,mogu.Dovoljno je da izvrsavaju tudja naredjenja na stetu nasih naroda.Ili mislis da nije bilo njihovog uplitanja u ratove na Balkanu.
To ste vi omogucili posto ste im "kapilarni glasovi" koji su gledajuci svoj interes glasali za njih, glasace i dalje zato vas i primaju uz dodelu drzavljanstva.
Slusao sam Orbana Viktora kada je objasnjavao kako je jedva uspeo da spreci kopnenu invaziju na Srbiju preko Madarske kaze da mu je pomogao kod vas omrznut Gerhard Sreder.

Onaj koji ztreba da im bude zahvalan vec je zahvalio sa "danke Dojcland".
Nisam to komentarisao vec zloupotrebu socijalnih i ostalih dostignuca

Nisu...ali na boljim pozicijama.
A, balkanski vracevi i ostali kvazi strucnjaci nisu na boljim pozicijama

Ali zato im trebaju cistaci,negovatelji i ostale sluge jer im je ispod casti da oni to rade valjda.
Ne trebaju im ni oni.

Zasto su ih zvali?Koji je odgovor na tu misteriju?
Em neradnici,em na socijali...Imas li odgovor?
Imam potrebno im je glasacko telo poput vas koje ce trajno promeniti demografsku sliku.
Nisu bas bili tako blagonakloni prema nasem izbjeglom stanovnistvu.
Pitaj nase forumase kako su ih primili jednoj su sina trebali poslati u specijalnu skolu, ali ona nije dala sada zavrsava gimnaziju pa ce po dobro oprobanom bosanskom receptu zavrsiti i fakultet i normalno pozitivnom diskriminacijom dobiti radni mesto gde daj boze nece praviti stetu ako vec moraju da ga izdrzavaju.

Pazi,neo ti unisti drzavu,opljacla sve sto moze, i ti si posle prisiljen da radis kod njega,i jos treba da si mu zahvalan.
To je vrhunac licenerja
Kada su ti opljackali drzavu i koju i za vreme WWII su resavali odredene probleme od vodovoda i kanalizacije nadalje

Pokusaj malo bolje, ovaj pokusaj ti je jos uvek u fazi licemerja.

ne razumem te, na kom nivou? ja sam pocela nemacki od nule, nikada ga pre nisam ucila, zadovoljna sam rezultatom koji sam sama postigla. Tako sam isto sama dosla do b2 engleskog i evo radim na njemu vec godinama.
I šta sad? Treba padnemo na dupe? Ok imaš b1 i svaka čast ako si počela od 0
Ruki je Nemica. Kao sto ja kritikujem Srbiju ostrije nego neki stranac, tako i ona ima slobodu da kritikuje svoju Heimat. Sta je problem?
Ona je Bosanka sa nemačkim državljanstvom. Kao što je crnac iz Obale slonovače stranac sa nemačkim pasošem.
Ako neko može da se pozove na nemačko poreklo, to sam ja ali nikada to nisam iskoristio nego otišao kao običan radnik iz Srbije.

Back