FDDD
Veoma poznat
- Poruka
- 12.249
Sve u redu, identifikuješ se kao mačka, mama i tata te vode kod veterinaraama ko si ti da nekome odredjujes kako ce se taj neko identifikovati?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sve u redu, identifikuješ se kao mačka, mama i tata te vode kod veterinaraama ko si ti da nekome odredjujes kako ce se taj neko identifikovati?

Da su tebe ranije vodili, ne bi sad nosio ***** na faciSve u redu, identifikuješ se kao mačka, mama i tata te vode kod veterinara![]()
I to bi sad trebalo da bude smesno?Da su tebe ranije vodili, ne bi sad nosio ***** na faci
Nije smesno uopste. Kako je uopste moguce da jedan emigrant bude u fck istocnoj nemackoj desnicar, posle svega sto se tamo desavalo 90ih?I to bi sad trebalo da bude smesno?
Ne znam jos. Imam neku ponudu za Nemacku, ali ne svidja mi se situacija tamo. Moguce da cu se opredeliti za Bec.
Vama su mozgovi isprani u veš mašini. Neverovatno.Nije smesno uopste. Kako je uopste moguce da jedan emigrant bude u fck istocnoj nemackoj desnicar, posle svega sto se tamo desavalo 90ih?
Gde da sad i norveski ucimMa kakav bec pravac norveska bog da te vidi
A jel mislis da posle Arapa nece doci red na tebe i tvoju decu?Vama su mozgovi isprani u veš mašini. Neverovatno.
Ja se pitam kako neko može da bude pristalica izopačenog sistema gde, izmedju hiljada sličnih budalaština, dete može da se izjasni kao mačka i da ima zakonsko pravo da ga tako tretiraju.
Migrant Arapčina došao pre deset godina sa gomilom dece i ništa ne radi. Živi od socijale i dečijeg dodatka. Ja ga plaćam.
Jel ti ne želiš da razumeš? Radim, doprinosim Nemačkoj, dok oni samo parazitiraju. Prosto i jednostavno. Nikada nisam imao problem na istoku zato što sam stranac.A jel mislis da posle Arapa nece doci red na tebe i tvoju decu?

Zašto da ne, niko nije zakucan za NemačkuUostalom sto se ne vratis na Balkan, ovde nema tih problema
Ali gomila tih "talibana" zapravo radi kao lekari ili sestre, sto je jedan posao koji znaci svakom drustvu. I onda kad oni odu, imaces u Saksoniji situaciju kao sad u Srbiji.Jel ti ne želiš da razumeš? Radim, doprinosim Nemačkoj, dok oni samo parazitiraju. Prosto i jednostavno. Nikada nisam imao problem na istoku zato što sam stranac.
Da stavimo na stranu što sam kulturološki beli Evropljanin, ugodnije me je gledati nego nekog Talibana itd itd
Zašto da ne, niko nije zakucan za Nemačku
Hahaha ne poznaješ situaciju. Arapi su druga klasa lekara, niko ne voli da se leči kod njih osim njihovih Arapa. Naši lekari tamo su prva klasa, odlični lekari i medicinsko osoblje.Ali gomila tih "talibana" zapravo radi kao lekari ili sestre, sto je jedan posao koji znaci svakom drustvu. I onda kad oni odu, imaces u Saksoniji situaciju kao sad u Srbiji.
Beggars can't be choosers, te tako i zdravstvene ustanove u ddr-u. Nasi lekari pre biraju staracke domove u zapadnoj, nego klinike u istocnoj a ti vidi zasto (nije samo zbog plate).Hahaha ne poznaješ situaciju. Arapi su druga klasa lekara, niko ne voli da se leči kod njih osim njihovih Arapa. Naši lekari tamo su prva klasa, odlični lekari i medicinsko osoblje.
Imas materijal za vezbanje na sajtu goethe institutadaj neke linkove gde ima da se pogledaju ti testovi?
Isto ovo smo mi imali na testu kod nase nastavnice.Ispit se polaze u dva dana. Prvi dan Schreiben, Lesen i Hören, drugi dan Sprechen.
Za Schreiben ima 60 ili 65 min vremena, piše se mejl prijatelju (do 80 reci), misljenje na neku temu (do 80 reci), formalni mejl (do 40 reci).
Lesen traje isto oko sat vremena, ima vise tekstova iz kojih se odgovara na pitanja - npr. osmoro ljudi traze razlicite stvari, pa koja reklama odgovara njihovim potrebama. Meni je ovaj deo bio najtezi.
Hören traje 45 minuta i ima mislim 5 ili 6 zadataka, kod nekih se ponavlja ta zvucna poruka 2 puta, a kod nekih samo jednom. Ovde treba voditi racuna da se brzo odgovori jer program automatski prelazi na sledeci zadatak.
Sprechen se sastoji od dva dela - sa partnerom na ispitu planiras zajedno neku aktivnost, nemate vremena da se unapred dogovarate, i drugi deo je prezentacija teme koju odaberes izmedju dve ponudjene i za to imas 10 minuta vremena da napises koncept ali ne smes da sve vreme citas sa papira tokom prezentacije, samo mozes da bacis pogled.
U obavezi si da partneru na ispitu postavis jedno pitanje vezano za temu, kao i on/a tebi, a i ispitivaci postavljaju pitanja.
Lesen ne mozes da uvezbas. Schreiben i Sprechen mozes.Isto ovo smo mi imali na testu kod nase nastavnice.
I sve smo polagali "kao pravo".
Sve to moze da se uvjezba i nauci sablonski,osim slusanja.Uglavnom se vrte iste ili slicne teme.
Ali i dalje mislim da to nije dovoljno i da u realnom zivotu sa tim se mozes slabo s kim sporazumjeti.
Mozda grijesim.
Lesen zavisi od fonda rijeci koje znas.Ustvari, nemam pojma, mozda mozes i Lesen da vezbas. Ja nisam. Vezbala sam samo Schreiben jer sam mislila da mi je to najgore, a ono ispade da je Lesen najgori.

Ma bio je zeznut Lesen. Jeste moj vokabular skroman, ali i drugi su se zalili posle ispita. Ali dobro, polozila sam pa ko ga j.Lesen zavisi od fonda rijeci koje znas.
Meni je hören bilo najteze.
Brzo pricaju i jos ako nisi koncentrisan...
A zapravo je to ,po meni,i najvaznije...ako ne razumijes sta ti neko kaze,sta vrijedi sto znas nesto drugo.![]()
E,ti ti je dobro.To je najvaznije.Kad ti razumijes njega,lako ce on tebe.Ma bio je zeznut Lesen. Jeste moj vokabular skroman, ali i drugi su se zalili posle ispita. Ali dobro, polozila sam pa ko ga j.
Da, Hören jeste i svabama najbitniji. Ako vide da ih razumes, nije im mnogo bitno kako govoris. A Hören sam navezbala sto preko DW Lernen, sto slusajuci njihove vesti na ARD.
CaoooPrimam čestitke (i poklone)!
Posle godinu i po isključivo samostalnog učenja, dinar nisam dala na učenje, b1 na Goethe je položen!!!
Ako nekome trebaju tips, nek mi piše privatno.
Jel moze cips umesto tips?CaoooDa li bi mogla da mi pošalješ tips? Hvala unapredd…