Polovina žena u Srbiji se odrice imanja u korist brata

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ali, on je u tom stanu 20 godina jeo, pio, kupao se, imao seks, prao posteljinu, usisavao...znači da ona ipak mora da dobije manje kao kompenzaciju za sve to održavanje stana a da bi se održavao stan pre toga održavalac mora biti živ, zdrav i motivisan.
I penzija za domacice, naravno

Naravno, uplate za njih u PIO fond necete da dajete vi koje se tako brinete za njih, nego cete da otmete pare od nekog 'zlog kapitaliste'.

Jao kako je to lepo biti human tudjim parama. :cepanje:

Evo tako mogu i ja, eto drzave Srbija treba da daje pare za gladnu decu u Africi, ja sam jako human jer sam to izgovorio.

Ni rođenoj sestri neće da daju njen zakonski deo nego kukaju na žensku solidarnost :pop:

Sestra ode u kiriju, on ostane u roditeljskom stanu i sad ona pored toga što plaća kiriju i kupuje nove aparate da bi živela- još i bratu duguje izdržavanje jer je morao da živi i koristi njen deo imovine.

Ali možda tako piše u zakonu 🤷‍♀️

Nevezano za temu, ti si zrtva klasicne SFRJ mantre, koja misli da je UVEK bolje biti vlasnik stana nego da ga rentiras.

To nije tacno.

Cak, nije tacno u ogromnom broju slucajeva, i to ne samo kao primer ovih srpskih sela koja izumiru.

Niko ne koristi njen deo stana, stan je u vlasnistvu drugih ljudi, uglavnom nekog od roditelja, a ne brata ili sestre. U sustini, to sto roditelj ne moze da izjavom svoje volje sam odluci na kog ce da prenese svo pravo svojine testamentom, nego postoje neki vasi fasisticko-levicarski obavezni delovi, je samo jos jedan pokazatelj da vi zivite u levicarskom svetu. To sto vi volite da private o nekom 'zlom kapitalizmu', koji postoji samo u nekoj SF literaturi, to je vec do vas.

Sto se tice racunice, naravno da je potrebno svaki detalj objasniti vama iz Zenske Solidarnosti, sa sve racunom za tablete za ves masinu, koja pomaze u pranju gaca, kao i racun za kola koje sestra kupi, jer ne mora da placa menjanje krova, cak i kada zivi kao podstanar negde.
To ovde možeš da lupetaš o žemskoj solidarnosti, na sudu bi bio ko bubica :flert:

Zamisli tamo kukaš što si morao da kupiš deterdžent i magičnu krpu da opereš prozore. :rotf:

Sad me podseti, kad se tetka razvodila, teča je odlazeći iz njene porodične kuće u kojoj je živeo s njom i decom poneo sav nameštaj koji su kupili, usisivač, fen...čak i magičnu krpu. Jer je njegova plata bila veća.
E to su te računice gde se gleda samo svoje ulaganje ali ne i dobit.
Čak i taj krov što si izvukao kao adut iz rukava košta manje nego kirija koju bi plaćao. Jer da nije tako niko ne bi izdavao stanove.

To ovde možeš da lupetaš o žemskoj solidarnosti, na sudu bi bio ko bubica :flert:

Zamisli tamo kukaš što si morao da kupiš deterdžent i magičnu krpu da opereš prozore. :rotf:

Sad me podseti, kad se tetka razvodila, teča je odlazeći iz njene porodične kuće u kojoj je živeo s njom i decom poneo sav nameštaj koji su kupili, usisivač, fen...čak i magičnu krpu. Jer je njegova plata bila veća.
E to su te računice gde se gleda samo svoje ulaganje ali ne i dobit.
Čak i taj krov što si izvukao kao adut iz rukava košta manje nego kirija koju bi plaćao. Jer da nije tako niko ne bi izdavao stanove.
Naravno, kao sto sam miran kao bubica kada mi drzava otima pare kroz porez, takse i akcize.

Drzava je fasisticka tvorvina sa levicarskim idealaima, i ja moram poslusno da je slusam, i da sam miran kao bubica, inace ce oruzanom silom i nasiljem da mi oduzme slobodu kretanja.

Naravno, kao sto sam miran kao bubica kada mi drzava otima pare kroz porez, takse i akcize.

Drzava je fasisticka tvorvina sa levicarskim idealaima, i ja moram poslusno da je slusam, i da sam miran kao bubica, inace ce oruzanom silom i nasiljem da mi oduzme slobodu kretanja.
Znači sestra ne samo što je otela polovinu stana tako što je otišla iz njega pa je brat morao da koristi i njen deo, nego je toliko jaka i zla da je zakon i sud navela na svoju vodenicu. :rotf:

Strašan je život takve braće. :(

Pa u vasem SF svetu iz Zenske Solidarnosti, ostecen je onaj ko nije dao ni dinar za kucu, i sada trazi pola, naravno.

Mislim da je to i zbog toga sto vi i ne shvatate koliko pravo svojine znaci i odgovornost da placas, i koliko treba da platis.
Ti ne kapiras da je on ulagao u kucu koja nije bila skroz njegova?
Ako vec tjeras mak na konac,sestri je trebao isplacivati kiriju za dio koji je njen,a on koristi.
Ona je isto tako negdje morala placati kiriju za krov nad glavom,zar ne?

Pa u vasem SF svetu iz Zenske Solidarnosti, ostecen je onaj ko nije dao ni dinar
Moderne zene su hodajuca kontradikcija - jednog momenta su nezavisne i presposobne (nesposobni muskarci im ne trebaju!!), drugog momenta su zrtve koje su vecno potlačene od strane tih istih beskorisnih i nesposobnih muskaraca (i zlih!).

Odlucite se vise u pm :rotf: :lol:
Nema sta da se iko odlucuje.Niko ne treba da bude zrtva.Ni zene,ni muskarci.

A bas me interesuje zakonski status tog sto ti nazivas “ svoj dio”? Je l to samo obicajno pravo ili je to ima i zakonaku osnovu. MoE li recimo otac samo da ti kaze - nema nista i ti nista ne mozes.
Moze da kaze i da radi sta hoce dok je ziv.Ne mora niko nista da ti ostavi u nasledstvo.
Ali posle smrti roditelji ostavljaju djeci imovinu u nasledstvo.
E,ovde se govori o tome kad ostave.
Po zakonu svi imaju ista prava,i kcerke i sinovi.
Po srpskim obicajima izgleda da vece pravo ipak imaju sinovi.
Nije mi jasno sta nije jasno u tome da sva djeca,bilo muska ili zenska,treba da imaju ista prava i obaveze.
Sta je neobicno u tome?

Posle dedine smrti moja majka se odrekla dela kuće u korist brata. I tetka takođe.

Zašto se moja majka odrekla tog dela? Zato što je imala nekretnine koje je dobila na osnovu Ugovora o doživotnom izdržavanju sa babom i dedom ( očevim roditeljima ).

Stric i tetka koji godinama žive u inostranstvu, odrekli su se nasledstva u korist moje majke. Stric je pre par godina preminuo.

Ukratko, mama je imala nekretnine u Beogradu i nije joj trebao deo roditeljske kuće. Bilo bi pomalo glupo da je tražila a stambeno je već obezbeđena.

Jedino je morala da plati porez za prenos vlasništva jer je bila snaja..

Platis polovno a vozis ko novo!?

454306432_1065737128252946_1503940026116242180_n.jpg

Имовина стечена у браку је заједничка, а не 1/2+1/2
Пошто је стан добијен од мамине фирме, и стога је њен. Ионако је увек имала дуплу плату у односу на ћалета. Пола-пола не би било стање подржано чињеницама.
Плус што од ћалетове фирме стан вероватно ни не био био добијен. Они су стајали много слабије.

Пошто је стан добијен од мамине фирме, и стога је њен. Ионако је увек имала дуплу плату у односу на ћалета. Пола-пола не би било стање подржано чињеницама.
Плус што од ћалетове фирме стан вероватно ни не био био добијен. Они су стајали много слабије.

Нема везе мамин или татин стан. Није до њих него до фирме, тј ООУРа. Заједничка својина је стечена у браку. Пре брака јесте мамино или татино

Нема везе мамин или татин стан. Није до њих него до фирме, тј ООУРа. Заједничка својина је стечена у браку. Пре брака јесте мамино или татино
Као што видиш, закон је низак стандард, морал је много виши.

Zašto bi se žene odricale svog dela nasledstva, pri tom kod tih dešavanja zakon je dužan da ih upozna sa posledicama tog dešavanja,
zato sto okolina od nje to i ocekuje. Znam jednog gastosa ciji je sin prigrabio celu imovinu , ustedjevinu, stanove............a cerka se "odrekla" svog dela u bratovljevu korist iako zivi "na slamcicu". A on bogatas, vozi dzipa, izdaje stanovi, banja se po svoji bazeni............sve sto je tata stekao, pripalo njemu.
Njegova sestra samo kaze "tako treba" a vidim, muka je vata od to sto je morala da uradi. Naravno, taj gastos je odnekud iz jugoistocne Srbije........sto sve govori.

Back