Zene u postjugoslavenskim zemljama

You see, I always imagined Vojvodina women as warm and soft like a Slavonian soul, with lush tits and asses, soft like homemade doughnuts. You rest your head on your ass and sleep, softer and warmer than any pillow. You tuck into their tits and asses.
They are standing by the stove, cooking rinfleish with sauce and laughing.
On the other hand, what Vuksi writes in the introduction is clear to me. We are both genetically weak, our grandmothers are those angry hillbilly women who slap a suitor they don't like on the middle of the forehead.
Like my late evil grandmother Pavka from Hrvac, she had dark eyes from which she regularly radiated some malice, black hair and badger legs, it's like I see her now waddling on those short legs of hers, like a walking boiler and thinking nothing good.

🦡
So they are
Vidiš, ja sam uvijek Vojvođanke zamišljao kao tople i mekane poput slavonske duše, bujnih sisa i guz*ica, mekanih poput domaćih krofni. Nasloniš glavu na guzicu i spavaš, mekše i toplije od ijednog kušina. Ušuškaš im se u sise i guzice.
Stoje uz špaher, kuhaju rinflajš sa sosom i smiju se.
S druge strane, ovo što Vuksi u uvodnom piše mi je jasno. Mi smo obojica genetski vlaji, babe su nam one ljute brđanke koje udvaraču koji im se ne dopada krknu babulj po sred čela.
Kao moja pokojna zla baba Pavka iz Hrvaca, imala je tamne oči iz kojih je redovito sijevala neka zloba, crnu kosu i jazavičje noge, evo kao da je vidim kako sada gega na onim svojim kratkim nogicama, poput hodajućeg bojlera i ništa dobro ne misli.

🦡
Ti si pao na istu foru kao sto su nekada Dalmatince smatrali simpatičnim, smiješnim dobroćudnim, zbog fiktivnih likova poput dr. Luigija, ili pjevača poput Olivera, glumaca poput Borisa Dvornika i sina mu Dina. Istina je drugačija, Dalmatinci su opori, grezi ljudi puni ljubomore, mržnje i paranoju, a najgori od njih su stanovnici Splita i okice. Kako su neki poisvjetili Split npr s Borisom Dvornikom ti si poisvjetio Novi Sad s Djordjom Balasavicem, ali ako je neka poznata osoba takva i takva, ne znači da je većina stanovnika takva. Mada opet virujem da moraju biti nesto bolji od Splicana, toliko nisko se ipak ne može ?

Vise puta sam od stranaca, muških, ženskih, od Filipina, Bugarske, do SAD- a čuo čuđenje na račun Hrvatica. Čudu se oni koliko su domaće žene visoke, ali još više agresivnosti, neljubaznosti, nadrkanosti, ukratko rečeno totalnoj nežestvenosti žena. INa krsti sam šteka dojam da je slično i u Srbiji?

Što mislite da je razlog tome? Genetika? Sumorna svakodnevnica pistjugoslavrnskih zemalja? Nešto treće?
Razlog je što ih Balkanci cene po tome umeju li da skuvaju ajvar.:roll:

Back