S jedne strane,Forin ofis implatntira političke akcije ,vođen interesom neutralizacije Ruskog satelita -Srbije
i fingirajući zaostavštinu Russellovog suda i Deklaraciju o ljudskim pravima (ne primenjujući ih na sopstveno vojno učešće
u kršenju istih u Avganistanu,Iraku,Libiji,Egiptu,Srbiji),pritom prikrivajući najbližeg saveznika USA čiji su interesi
sasvim poznati,a legitimitet zbog nepriznavanja ingerencija Međunarodnog suda pravde-ništavan u ovakvim stvarima
i
s druge strane predsednika Vlade Srbije koji je i to i MIP svoje države i čak i prvi,iako po funkciji drugi,čovek svoje države
i njegov
"srednji put" između velikosrpskog hegemonizma s podrškom Ruskih jastrebova i mlakom podrškom ruskog vrha
i visokih moralnih vrednosti kontinentalnog međunarodnog prava te evropskog puta Srbije...
Elem,na tom
srednjem putu Vučić nailazi na Scile i Haribde I Vlada kojom kormilari lično,a oficire donje i gornje palube
drži u potbalublju da ne bi nešto sjebali (koji helikopter ili nešto slično!),a ono malo mornara koje trčkara po palubi i usput pljuju
po Blajbijima,(a i po mojim malenkostima ponekad

mada ja to pedagoški...

) služi više da uspore brod dižući i spuštajući košno
jedro-zavisno s koje strane vetar duva...Doduše produvani vetrom,a i sam Vučić sve više,kao da su pomalo umorni od tog ljuljanja lađe
koje se i ne zna gde treba da stigne...Važno da ne potone!
A gde sam tu ja! Pita se dokoni forumaš,zadrigao u ksenofobnim izlivima besa i nemoći...
Isto gde i ja s najčistijim i najčasnijim namerama i mislima-u skeptičkoj jami koju smo sami napunili ,a nismo očistili
-ispraznili par decenija!
Vreme je da se primeni
ricinus za ovaj naš napaćen narod!Ricinus i rakija...ljuta! Udri jedno,udri drugo i dok nam se
ne vrati prethodna normalna vizura sveta!Po receptu rešavanja od ljubavnih jada Petra Božovića...