Pokazuju li veće kolićine alkohola, droge i slićnih supstanci pravi karakter?

Neśto je ćudno, priej dva tjedna je bila na hitnoj, u ponoć negdje, i ćak se snimala kako leżi u krevetu i da su joj dali neku tabletu na koju je alergićna, i nakon par sati su je pustili doma

Zato mi je to ćudno s tím pregledima, ona je sklona i svađźati se s medicinskin sestrama, doktorima i tako
A zašto si ti sklon takvim osobama?

Црте личности су такве какве јесу. Ако си гов. онда си пијано гов...

Невезано за интелигенцију људи свију врста и свију бројева могу лако пасти у замку зависности, и није у питању само дрога, пиће итд.
Може бити и храна, многе друге лоше ствари, уствари све што је превише и прекомјерно.

Ako isključimo IQ Meni ona zvuči kao tipičan ovisnik na tablete za bolove. Nervozna, mršavi
rapidno, odlazi na hitnu kad zafali tableta i ima kao neku nedefinisanu bolest. Znam par takvih.

A Bogami se naslućuje malo i narcisoidnog poremećaja. Isticanje ličnih titula, vredjanje drugih kad joj se ne klanjaju.
Voli li da priča puno? Ima li znakova manipulacije ljudima? Ljuti li se kad udariš na njen lik i djelo?
Kakva je sa empatijom?

Невезано за интелигенцију људи свију врста и свију бројева могу лако пасти у замку зависности, и није у питању само дрога, пиће итд.
Може бити и храна, многе друге лоше ствари, уствари све што је превише и прекомјерно.

E to, nebi ja vezala inteligenciju sa drogama.

Ja sam probala travu dva puta i izazvala mi je paniku tako da sam mislila da nije za mene iz nekog razloga. Treći put kod kuće muž smota jednu i nakon par dimova me tako opustilo da sam shvatila zašto je ljudi vole.
Palo mi je na pamet da je jedina razlika u tome što sam prva dva puta probala travu u većem društvu i da sam se mentalno odupirala u potrebi da ne izgubim kontrolu nad nepoznatim stanjem okružena ljudima kojima ne vjerujem 100% i u toj borbi napravila dramu u glavi.

Mislim da ne pijem i ne drogiram se zbog straha od gubitka kontrole opet. Sad mi je jasno što me zovu kontrol Frikom 🤣

Droga nije rešenje za probleme. Zato vas da stanemo sa pričom o narkomaniji.

@Maeeeestro molim te, smanji kontakt sa tom poznanicom. Razgovaraj i sa njenim ocem i sa sestrom.

Ne znam kako je u Hrvatskoj, ali ovde u Srbiji alkoholičari i narkomani idu na prinudno lečenje ukoliko naprave incident u porodici i na javnom mestu.

Dugotrajno korišćenje alkohola i droga menja ličnost, ali na gore. Propadaju i psiha i fizičko zdravlje.

Te osobe su pokazivale pravi karakter kad nisu bile pod uticajem droge, pošto ovde diskutujemo o tvojoj poznanici koja je narkoman.

@Maeeeestro molim te, smanji kontakt sa tom poznanicom. Razgovaraj i sa njenim ocem i sa sestrom.

Ne znam kako je u Hrvatskoj, ali ovde u Srbiji alkoholičari i narkomani idu na prinudno lečenje ukoliko naprave incident u porodici i na javnom mestu.

Dugotrajno korišćenje alkohola i droga menja ličnost, ali na gore. Propadaju i psiha i fizičko zdravlje.

Te osobe su pokazivale pravi karakter kad nisu bile pod uticajem droge, pošto ovde diskutujemo o tvojoj poznanici koja je narkoman.
Нема ништа од принудног лечења.
Кад је неко алкохоличар цела породица иде групно на терапије. Не само алкохоличар

На жалост не. Ако болесник не жели да се лечи нема сврхе.

Човек има неки проблем.
Покушава да то реши дрогом и алкохолом.
О томе се ради.
Можда да особа и не зна да има проблем, али 99% тих особа себе сматра да нису наркомани. Касније их вероватно и не интересује кад их обузме дрога.
A, moguće, samo eto, mislim i ja sam povremeno uzimao, ali ja mogu i po dva tri tiedna da niśta ne uzmem, i tako, a i inače uzimao sam vikendom, rijetko kad u tjednu

KOd IQ testova, ako covek vezba je vrlo lako "napumpati" rezultate. IQ od 172 bi znacilo da osoba ima ili neverovatnu sposonost ucenja i resavanja vrlo komplikovanih zadataka bez po muke,
Sto se tice alkohola i uticaj na karakter- stvar je vrlo komplikovana.
Pokusat' cu objasniti primerom- uzmimo da je ljudski karakter kao televizija na kojoj ima mnogo raznih kanala (sportskih, filmskih, muzickih itd), u proseku uglavnom gledamo iste kanale, ali nekad prebacimo na neki drugi kanal iz nekog razloga.

Tako je s alkoholom, on pokazuje neke osobine koje se ne primecuju i nisu mozda istaknute, ali su tu, osoba je bliza svojim osnovnim karakteristikama kad je trezna.
Preciznije objasnjenje bi bilo da mi kad razmisljmo o necemu ili pravimo odluku vise delova mozga/centara u mozgu (od kojih svaki ima neke svoje karakteristike i zelje) se natjece dok na kraju jedan ne pobedi i donese se odluka.
Zato je nacin razmisljanja bitan jer ako razmisljate recimo pozitivno onda ce taj centar u mozgu jacati i imat' ce vecu vaznost i samim tim ce se eventualno reflektovati da ce osoba biti pozitivnija.
Kod depresivnih osoba je upravo problem sto su oni zaglaljeni u negativnom razmisljanju i taj centar u mozgu je dominantan, i jedini nacin da se pobedi depresija je ili konstantnim pozitivnim razmisljanjem za koje treba dugo vremena (ili nekom drugom metodom).
Iz ovoga mozes zakljuciti da ako bi se tvoja prijateljica trudila trebalo bi dosta vremena da se promeni, ako se ne trudi nece se promeniti, jednostavno tako.
A za visoki IQ joj i relativno vjerujem, ali baś zato je ćudno da ona ne źeli napredovati u źivotu, mrśava je , problemi s jetrom, ne radi....

Pa, da, ona se sama hvali da je pojaćala s drogom kako bi lakśe sluśala ,,niźeinteligentne"

Ako isključimo IQ Meni ona zvuči kao tipičan ovisnik na tablete za bolove. Nervozna, mršavi
rapidno, odlazi na hitnu kad zafali tableta i ima kao neku nedefinisanu bolest. Znam par takvih.

A Bogami se naslućuje malo i narcisoidnog poremećaja. Isticanje ličnih titula, vredjanje drugih kad joj se ne klanjaju.
Voli li da priča puno? Ima li znakova manipulacije ljudima? Ljuti li se kad udariš na njen lik i djelo?
Kakva je sa empatijom?
Izrazito puno prića

O, ima znakova.....pamti kad ona ćasti, a kad drugi ćaste, to nekako rijetko istiće

A ja neśto i ne udaramo u njen lik, samo se branim kad sam direktno napadnut. - rijećima - fizićki nit je ona mene udarila, niti ja nju, jedino je moj prijatelj dobio neśto batina od nekih likova koje je neka njena poznanica pozvala, ali to je bila ćudna situacija gdje je i on provocirao na nacionalnoj osnovi, pa su mu oni iśli prijetiti noźevima, ali tu smo i ona i ja njega spasili

A empatija ..a onako .ćini se da ima, ali na ćudne naćine raspoređźeno, nekad se ona rasplaće na to śto nor neka curica pjeva neku emotivnu pjesmu na YouTubeu, ili puno sluśa o ratovima, pa spominje kako djeca umiru i tako

Pitanje je jel si nesto skrivio pa te muci osecaj krivnje?
Ako si pokusao pomoci, to je to..
Ne moze se svaki spasiti.
A navodno sam ja otjerao tog njenog prijatelja prije dva mjeseca, u kojeg je ona bila {ili je joś} zaljubljena...a ja sam ga kao otjerao na naćin da sam puśtao nekoliko pjesama svog prijatelja koji je isto bio njezin, ali koji taj lik koji je otiśao kao baś i ne voli......međźutim....tu joj se prića baś i ne poklapa, zato jer joś neko vrijeme je ona bila dobra sa mnom - kada sam ja a financjski bolje stajao - a sada - pośto ja nekoliko tjedana ne radim , sada sam u kategoriji vjerojatno nebitnih jer su financije slabije

Ja sam probala travu dva puta i izazvala mi je paniku tako da sam mislila da nije za mene iz nekog razloga. Treći put kod kuće muž smota jednu i nakon par dimova me tako opustilo da sam shvatila zašto je ljudi vole.
Palo mi je na pamet da je jedina razlika u tome što sam prva dva puta probala travu u većem društvu i da sam se mentalno odupirala u potrebi da ne izgubim kontrolu nad nepoznatim stanjem okružena ljudima kojima ne vjerujem 100% i u toj borbi napravila dramu u glavi.

Mislim da ne pijem i ne drogiram se zbog straha od gubitka kontrole opet. Sad mi je jasno što me zovu kontrol Frikom 🤣
Ma, trava moźe donijeti opuśtenost, ali dan poslje bude napetost ako se kombinira s previśe alkohola.

Izrazito puno prića

O, ima znakova.....pamti kad ona ćasti, a kad drugi ćaste, to nekako rijetko istiće

A ja neśto i ne udaramo u njen lik, samo se branim kad sam direktno napadnut. - rijećima - fizićki nit je ona mene udarila, niti ja nju, jedino je moj prijatelj dobio neśto batina od nekih likova koje je neka njena poznanica pozvala, ali to je bila ćudna situacija gdje je i on provocirao na nacionalnoj osnovi, pa su mu oni iśli prijetiti noźevima, ali tu smo i ona i ja njega spasili

A empatija ..a onako .ćini se da ima, ali na ćudne naćine raspoređźeno, nekad se ona rasplaće na to śto nor neka curica pjeva neku emotivnu pjesmu na YouTubeu, ili puno sluśa o ratovima, pa spominje kako djeca umiru i tako
Ona je luđakinja, mani je se, nje I svih sličnih i ne drogiraj se crni sinko..

A ono...nemam ja broj ni od njenog oca ni njene sestre, njezin cimer ima brojeve, pa eventualno mogu njega pitat dal' on śta może

Back