Pokazuju li veće kolićine alkohola, droge i slićnih supstanci pravi karakter?

Maeeeestro

Aktivan član
Poruka
1.508
Ja imam nekoliko poznanika, poznanica, ali ne znam baś jesu li prijatelji, uglavnom nekoliko takvih ljudi koji pretjeruju s drogom i alkoholom.

I ja se ponekad drogirani i pijem, ali znatno manje nego prije, mene manje količine marihuane ili spida uglavnom potaknu na zezancije i vesele teme, međźutim jedna poznanica se ljuti jer me ponekad ćasti,iako sam.ja ćesto ćastio nju.

Uglavnom, ona je fizički dosta bolesna, jako mrśava, slabo se kreće, ali ne samo da ne źeli, nego joś i pojaćava unos droge u sebe, a s druge strane ponekad ode u bolnicu, ali stalno odgađźa prave lijećnićke preglede.

I prijatelj i ja polako smo zakljućili da se njoj jednostavno ne moźe pomoći jer ona pogotovo mene i njega smatra slabije inteligentnima i nabraja neke greśke koje su prije dogodile, a i nisu bile toliko velike kako ona prezentira.

Je li onda zapravo toćno da puno droge i alkohola pokaźe pravu sliku osobe, bez filtera, osobe koja će usred noći pjaćavati televiziju s emisijama kao zadruga, big brother, ili emisije o oruźju, onda je ona jako sklona upadaniu u rijeći i sramotnim izjavama u stilu da joj ja ne bi dao ćaśu vode śto je totalna laź.

Zaśto neki ljudi toliko laźu? Zaśto je toliko ljubomorna na bolje fizićko zdravlje drugih ljudi, a sama se oćito ne źeli lijećiti?

Zaśto neki ljudi toliko laźu? Zaśto je toliko ljubomorna na bolje fizićko zdravlje drugih ljudi, a sama se oćito ne źeli lijećiti?
Nema sujetnijeg đubranluka od narkomanskog... Ako joj mislite dobro, nađite načina da je odvedete na lečenje, a tebi i ortaku preporučujem isto i da se manete

Bolesni ljudi su svesni ( obično ) svoje bolesti.
Zavisnici takođe. Čak i kada tvrde da je sa njima sve u redu.
Vremenom često postaju sebični, očekuju da ih drugi žale i pomažu im u svim situacijama.
Dok deluju lekovi ( ili droga ), sve je ok. Nakon mučnog buđenja iz letargije, ostaje samo osećaj promašenosti.

PS - Nevezano konkretno za temu: ljudi uvek misle da je drugima bolje. Čudan fenomen.

Nema sujetnijeg đubranluka od narkomanskog... Ako joj mislite dobro, nađite načina da je odvedete na lečenje, a tebi i ortaku preporučujem isto i da se manete
Ne moźe se nju nagovoriti jer je izuzetno tvrdoglava. Ja sam tamo prije dolazio ćeśće, neko vrijeme i bio cimer, proteklih mjesec i pol većinom dođźem jednom tjedno, ali neću viśe ni tako jer me se jako poniźava.

Bolesni ljudi su svesni ( obično ) svoje bolesti.
Zavisnici takođe. Čak i kada tvrde da je sa njima sve u redu.
Vremenom često postaju sebični, očekuju da ih drugi žale i pomažu im u svim situacijama.
Dok deluju lekovi ( ili droga ), sve je ok. Nakon mučnog buđenja iz letargije, ostaje samo osećaj promašenosti.

PS - Nevezano konkretno za temu: ljudi uvek misle da je drugima bolje. Čudan fenomen.
Da....ali to je eto tako, s vremenom je ona ućinila to da ju ja viśe ne mogu niti voljeti kao prijateljicu, već mi ulazi u kategoriju poznanice, zbog nekih dobrih događźaja iz proślosti sam ju cijenio, ali ponaśanje u proteklih dva tri tjedna je preagresivno, i neugodno je da netko toliko iskoriśtava svoje stanje

Ne moźe se nju nagovoriti jer je izuzetno tvrdoglava. Ja sam tamo prije dolazio ćeśće, neko vrijeme i bio cimer, proteklih mjesec i pol većinom dođźem jednom tjedno, ali neću viśe ni tako jer me se jako poniźava.
svejedno, treba joj pomoći. takve nagrabuse neminovno...

Da li postoji mogućnost " prinudnog " lečenja (znam da je izraz odvratan )?
Ukoliko razgovor ne pomaže. Mali broj ljudi ima dovoljno znanja, vremena i živaca da se nosi s tim problemom.
Neśto je ćudno, priej dva tjedna je bila na hitnoj, u ponoć negdje, i ćak se snimala kako leżi u krevetu i da su joj dali neku tabletu na koju je alergićna, i nakon par sati su je pustili doma

Zato mi je to ćudno s tím pregledima, ona je sklona i svađźati se s medicinskin sestrama, doktorima i tako

Da li postoji mogućnost " prinudnog " lečenja (znam da je izraz odvratan )?
Ukoliko razgovor ne pomaže. Mali broj ljudi ima dovoljno znanja, vremena i živaca da se nosi s tim problemom.
На жалост не. Ако болесник не жели да се лечи нема сврхе.

Ja imam nekoliko poznanika, poznanica, ali ne znam baś jesu li prijatelji, uglavnom nekoliko takvih ljudi koji pretjeruju s drogom i alkoholom.

I ja se ponekad drogirani i pijem, ali znatno manje nego prije, mene manje količine marihuane ili spida uglavnom potaknu na zezancije i vesele teme, međźutim jedna poznanica se ljuti jer me ponekad ćasti,iako sam.ja ćesto ćastio nju.

Uglavnom, ona je fizički dosta bolesna, jako mrśava, slabo se kreće, ali ne samo da ne źeli, nego joś i pojaćava unos droge u sebe, a s druge strane ponekad ode u bolnicu, ali stalno odgađźa prave lijećnićke preglede.

I prijatelj i ja polako smo zakljućili da se njoj jednostavno ne moźe pomoći jer ona pogotovo mene i njega smatra slabije inteligentnima i nabraja neke greśke koje su prije dogodile, a i nisu bile toliko velike kako ona prezentira.

Je li onda zapravo toćno da puno droge i alkohola pokaźe pravu sliku osobe, bez filtera, osobe koja će usred noći pjaćavati televiziju s emisijama kao zadruga, big brother, ili emisije o oruźju, onda je ona jako sklona upadaniu u rijeći i sramotnim izjavama u stilu da joj ja ne bi dao ćaśu vode śto je totalna laź.

Човек има неки проблем.
Покушава да то реши дрогом и алкохолом.
О томе се ради.
Можда да особа и не зна да има проблем, али 99% тих особа себе сматра да нису наркомани. Касније их вероватно и не интересује кад их обузме дрога.

Pa uvek je bilo ...ona stara narodna izreka
"pijan govori što trezan misli.."

Vrlo vjerojatno
Navodno ima IQ 172
KOd IQ testova, ako covek vezba je vrlo lako "napumpati" rezultate. IQ od 172 bi znacilo da osoba ima ili neverovatnu sposonost ucenja i resavanja vrlo komplikovanih zadataka bez po muke,
Sto se tice alkohola i uticaj na karakter- stvar je vrlo komplikovana.
Pokusat' cu objasniti primerom- uzmimo da je ljudski karakter kao televizija na kojoj ima mnogo raznih kanala (sportskih, filmskih, muzickih itd), u proseku uglavnom gledamo iste kanale, ali nekad prebacimo na neki drugi kanal iz nekog razloga.

Tako je s alkoholom, on pokazuje neke osobine koje se ne primecuju i nisu mozda istaknute, ali su tu, osoba je bliza svojim osnovnim karakteristikama kad je trezna.
Preciznije objasnjenje bi bilo da mi kad razmisljmo o necemu ili pravimo odluku vise delova mozga/centara u mozgu (od kojih svaki ima neke svoje karakteristike i zelje) se natjece dok na kraju jedan ne pobedi i donese se odluka.
Zato je nacin razmisljanja bitan jer ako razmisljate recimo pozitivno onda ce taj centar u mozgu jacati i imat' ce vecu vaznost i samim tim ce se eventualno reflektovati da ce osoba biti pozitivnija.
Kod depresivnih osoba je upravo problem sto su oni zaglaljeni u negativnom razmisljanju i taj centar u mozgu je dominantan, i jedini nacin da se pobedi depresija je ili konstantnim pozitivnim razmisljanjem za koje treba dugo vremena (ili nekom drugom metodom).
Iz ovoga mozes zakljuciti da ako bi se tvoja prijateljica trudila trebalo bi dosta vremena da se promeni, ako se ne trudi nece se promeniti, jednostavno tako.

Back