Umijete li pravilno da citate govor tijela

Šalim se. Koristio sam to više puta, Na razgovoru za posao, imitirao sam poze koje je onaj sa kojim sa m razgovarao držao. Dakle prekštene ruke, ja ih isto preklopim, nasloni se na sto i ja tako. dobro funkcioniše, ali mora da se obavi malo nakon što je ovaj to uradioo dok ti krenš sa pričom.

Ima ono za žene kako prepoznaješ da li je zaintersovana ili ne, ali dok sam ja to shvatio prođoše godine. Ima dost o tome na netu. Položaj njenih stopala, gde gleda, da li dira kosu ili ne itd. daje ti do znanja da li da joj se udvaraš ili ne. Ima ovde boljih ženskaroša od mene da objasne to.

Devojka kada nesvesno dira, namešta svoju kosu dok pričate sviđaš joj se. Ako su joj stopala okrenuta ne prema tebi nego na neku drugu strane, batali priču, ne navaljuj, možda pristane da izađete samo iz sažaljenja ili dosade.
Ima ono za zenice da se šire kada te pogleda osoba zaljubljena u tebe, u to smo jako verovali kao mladi, ali ne znam da li se to vodi pod govor tela. Moguće da je urbani mit.

Govor tela je ipak individualna stvar.
To za stopala da su okrenuta na drugu stranu, ako se ženi muškarac ne dopada, nije tačno. Teško da bih spontano stajala kao Čarli Čaplin zbog toga.
Isto kao i pogled. Kad žena gleda u pod a ne u oči, može da znači da laže a može i da znači da je stidljiva.
Što se kose tiče, neke žene to rade kad im je dosadno, a nekima je to ustaljeni pokret, da uposle ruku.

Teško da bih spontano stajala kao Čarli Čaplin zbog toga.

charlie chaplin hat GIF
Silent Film Old Hollywood GIF by Turner Classic Movies
charlie doors GIF

Evo sta kaže ChatGPT
Jednostavni podsvesni znaci da žena flertuje:
  • Kontakt očima: Zadržava pogled duže nego obično ili brzo skreće pogled kada je uhvatiš da te gleda.
  • Osmehivanje: Prirodan, čest osmeh koji deluje lako.
  • Igranje kosom: Uvija pramenove, dodiruje ili popravlja kosu dok priča s tobom.
  • Dodirivanje: Lagani, kao slučajni dodiri po ruci, ramenu ili šaci.
  • Naginjanje ka tebi: Približava se dok razgovara, pokazuje interesovanje za ono što govoriš.
  • Oponašanje: Nesvesno kopira tvoje pokrete, stav ili ton glasa.
  • Nemir: Češće popravlja odeću, nakit ili položaj tela kada je pored tebe.
  • Pravac tela i stopala: Telo ili stopala su okrenuti ka tebi, čak i u društvu.
  • Češće se smeje: Traži razlog da se nasmeje tvojim šalama, čak i onim sitnim.
  • Promena glasa: Glas postaje nešto nežniji ili viši dok priča s tobom.

Kontakt očima: Zadržava pogled duže nego obično ili brzo skreće pogled kada je uhvatiš da te gleda.
Uvek gledam u oči kada razgovaram s ljudima ( i mačkama ).
Dodirivanje: Lagani, kao slučajni dodiri po ruci, ramenu ili šaci.
Ne dodirujem ljude. Ne podnosim ni kada mi se neko približi na metar.
Naginjanje ka tebi:
Ne.
Pravac tela i stopala
Stojim kao partizan u stroju. Ako je dotični Sava Kovačević, onda ga malo oponašam.
Jedino ako mi šiške padnu na oči.

Nikada nisam puno razmišljala o neverbalnoj komunikaciji.

Ne znam kada sam poslednji put flertovala.

Evo sta kaže ChatGPT
Jednostavni podsvesni znaci da žena flertuje:
  • Kontakt očima: Zadržava pogled duže nego obično ili brzo skreće pogled kada je uhvatiš da te gleda.
  • Osmehivanje: Prirodan, čest osmeh koji deluje lako.
  • Igranje kosom: Uvija pramenove, dodiruje ili popravlja kosu dok priča s tobom.
  • Dodirivanje: Lagani, kao slučajni dodiri po ruci, ramenu ili šaci.
  • Naginjanje ka tebi: Približava se dok razgovara, pokazuje interesovanje za ono što govoriš.
  • Oponašanje: Nesvesno kopira tvoje pokrete, stav ili ton glasa.
  • Nemir: Češće popravlja odeću, nakit ili položaj tela kada je pored tebe.
  • Pravac tela i stopala: Telo ili stopala su okrenuti ka tebi, čak i u društvu.
  • Češće se smeje: Traži razlog da se nasmeje tvojim šalama, čak i onim sitnim.
  • Promena glasa: Glas postaje nešto nežniji ili viši dok priča s tobom.

Kada vodim opušten, prijatan razgovor, osmehujem se, a to takođe čini i moj sagovornik.

Ne igram se kosom. I ako se igram, to je nesvesno.

Što se dodiririvanja tiče mogu da me dodiruju bliske osobe, ne one koje sam tek upoznala.

Pošto je ovo potforum Psihologija, a nisu potforumi LJiS, ni "Srodne duše, možda bi bilo lepo da diskutujemo o tome kako da prepoznamo kada nas neko ne voli ( mržnja je prejaka reč ) i o tome kako neko neverbalno reaguju osobe koje su ljubomorne na nas.

Back