Pohvalite se II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јасно. Шта је био окидач за ту одлуку?

O odlasku odavde razmisljamo vec duze. S´vremenom su se ovde mnoge stvari promenile u nekom pravcu koji se meni ne svidja (na kraju krajeva je sve ovo oko izneglica bila kap koja je prelila casu). Tu sam vec 25 godina i dosao sam do tacke gde vidim da je to neki limit...a ja bas i nenameravam da ostatak svog zivota provedem u trenutnom stanju. Zivot nudi vise, zivot je vise od ovoga sada. Austrija je mala, limitirana drzava. U nasim godinama, ui u godinama u kojima su sad deca, takva odluka moze jos da se donese...posle je teze...za sve i u vezi svega (posao, skola itd.)

Nemoj da izgines, bre. :lol:

Koji motor?

Neki skutercic...

Pa znas kako, ja kad sam bila bas klinka nisam imala straha, uvek sam na moru iznajmljivala sa deckom. Sada znam koliko smo bili nepromisljeni. Onda sam pre nekoliko godina pala sa skutera na letovanju, na sred ulice, dok su druga kola prolazila pored mene i samo sam se odrala, srecom mi nista nije bilo. Od tada nikada sela vise nisam i imam strasan otpor prema tome. Malo sam se vozikala, bile su prazne ulice, ali ovako u saobracaju, ne bih vise nikada. Mnogo opasna stvar, ali je osecaj ekstra.

Navikle na sistem iz SFRJ. Svi zaposleni, niko ustvari nista ne radi...ali posao sigurica, nema sta da brines.
To je potpuno normalno inace. Ovde imas probni mesec (gde i poslodavac i zaposleni mogu u svako vreme, bez ikakvog obrazlozenja i roka da daju otkaz), nakon toga imas ogranicen ugovor do 3. ili 6. meseca (zavisi kako u kojoj bransi), i tek nakon toga imas "za stalno".

Rekao sam ti da ne frkises i da ce sve biti kako treba. ;)

Zapravo su se njih dve narintale, kao i naši očevi, zato i jesmo oboje tako vaspitavani kako smo vaspitavani, strogo.
I u tom sistemu je neko morao da radi ;)
Odatle i manjak samopouzdanja i večito preispitivanje da li si dovoljno dobro uradio nešto i da li si sposoban dovoljno za to što se od tebe traži.
Da su nam roditelji bili lelemudi bili bi i mi i sve bi išlo po principu kako ćemo - lako ćemo.
Ali da, socijalizam je njih uljuljkao, prava radnika i sve ostalo.

Зар још не зна да ли је остварио буџет?
nije :( ima ceo oktobar socijalni rok.on studira za ljubavnika,a uci po sat vremena svaki drugi dan
navijam za rim, sto onda znaci da je i treca upisana na budzetu :D

to bi bilo divno.ali u ove pare ne mozemo da se uglavimo onako kako ja volim da putujem,a to je da budem vodjena kao ovcica sa grupom.za mene je to putovanje,a ne da sama bazam po gradu i citam sta sam skinula sa interneta
ja sam od onih strebera sto otvorenih usta guta svaku rec vodica pored svake slike i svakog kamena:mrgreen:
sad gledam ,avionom preko temisvara,koji nam je kolima za par sati,tri nocenja u rimu i sve takse placenje 145 evra.a prtljag da stanu dve cetkice za zube:lol:
iz beograda sa normalnim prtljagom,sve to za 220

nije :( ima ceo oktobar socijalni rok.on studira za ljubavnika,a uci po sat vremena svaki drugi dan

to bi bilo divno.ali u ove pare ne mozemo da se uglavimo onako kako ja volim da putujem,a to je da budem vodjena kao ovcica sa grupom.za mene je to putovanje,a ne da sama bazam po gradu i citam sta sam skinula sa interneta
ja sam od onih strebera sto otvorenih usta guta svaku rec vodica pored svake slike i svakog kamena:mrgreen:
sad gledam ,avionom preko temisvara,koji nam je kolima za par sati,tri nocenja u rimu i sve takse placenje 145 evra.a prtljag da stanu dve cetkice za zube:lol:

Сад први пут чујем да Темишвар има аеродром.

A sta imas u tu cenu? Samo avionski prevoz?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back