Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma da zumba smesno moja drugarica se povredila od toga

ja sam napisala kako se moze smrsati brzo

...Meni je vise puta poslo za rukom da se povredim hodajuci (visestruka uganuca, jedno pucanje tetiva), ali ne odustajem od hodanja ;)...Ono sto si ti napisala je savet kako ugroziti zdravlje na brz i nepromisljen nacin - neko moze da koketira sa sopstvenim metabolizmom bez vecih posledica, dok neko takve eksperimente plati zdravljem, a nekada i zivotom...Nije poenta smrsati brzo, vec smrsati zdravo, pod uslovom da je gubitak kilograma uopste potreban...Kao sto sam napisala, ovo nije mesto, a ni nacin za savetovanja takvog tipa, jer su krajnje nestrucna i proizvoljna, a potencijalno izuzetno opasna...Devojka zeli da izgubi par kilograma i popravi tonus misica ('zategne' se), uz napomenu da nije fizicki aktivna i da ne vodi racuna o ishrani - logicno je da bi trebalo da poradi upravo na te dve stavke, koje je i sama izdvojila kao problematicne...Rigorozne dijete joj za to nisu potrebne, pored toga sto potencijalno dovode do metabolickih poremecaja, pada imuniteta, apatije ili anksioznosti i niza drugih poremecaja...Nisu joj potrebni ni agresivni treninzi iz stanja fizicke nirvane koji ce neminovno dovesti do upale misica, demotivacije i odustajanja...Zumba je odlican trening, zabavan i veoma efikasan - naravno, za osobe kojima takav vid aktivnosti odgovara vise od repetativnih pokreta u teretani ili krugova na trim stazi...Ukljucuje druzenje, odlicnu atmosferu, ples, dobru energiju, popravlja raspolozenje i daleko bolje motivaciono deluje na osobe koje se tesko fizicki aktiviraju i nemaju naviku da se bave sportom ili rekreacijom...Efekat je brzo vidljiv, kako u pogledu gubitka tezine, tako i oblikovanja tela, a nisu potrebna velika ulaganja, ni finansijska ni vremenska, odricanja i napori...Pretpostavka je da se devojka ne bi obratila ovde za pomoc da moze ili zeli sebi da priusti profesionalnog trenera, fizijatra i nutricionistu u dobro opremljenom fitness/spa centru, gde bi dobila personalizovan program ishrane i vezbi, uz nadzor...Uz to je naglasila da joj je potrebno decidirano napisati sta da radi (instant/digested resenje) - zamisao je pomoci na etican nacin, a u skladu da raspolozivim informacijama...Da bi izgubila par kilograma i dobila bolji misicni tonus, dovoljno je da se krece i zdravo hrani - jednom recju - vodi zdrav zivot...Posto se sama ocigledno ne snalazi u tom smislu, opste preporuke nemaju smisla, vec konkretne upute kakve je i trazila - otuda i konkretni predlozi, koji nisu imperativ...Umesto zumbe moze biti bilo koja druga aktivnost koja njoj licno odgovara...

Poslednja izmena:
Pola l vode, na prazan stomak, da se telo i iznutra istusira.
Prvi obrok voce, jer se ono najbrze vari, za 20-ak min.
Meso i skrob nikako kombinovati.

Prvi obrok kao vocni dorucak? Za sta ce osoba koja unese po' litra vode i 50cal ujutru da bude sposobna...za rad svakako ne. Ujutru je metabolizam najbrzi, treba nam energija, varimo sve pa i burek, sta god da pojedes ujutru neces da se ugojis, zapravo ujutru bi mogla da pojedes sve cega si zeljna i nema stete...niko se ne goji od porcije, to je moderna izmisljotina...inace bih ja imala sto kila...

Dorucak, uzina, rucak, uzina, vecera. Neka sve obavi oko 20h ako ide u krevet u ponoc. Dorucak jak, uzina - jutarnja jaca od popodnevne, rucak kuvan, uzina voce, vecera razumna. Uz to, hodanje, skakanje, izlasci, neki sport, jednom recju - aktivan zivot i stvar u redu. Veliki sam protivnik robovanja masazama, kremama, aerobicima i bilo kakvim preterivanjima...

...Meni je vise puta poslo za rukom da se povredim hodajuci (visestruka uganuca, jedno pucanje tetiva), ali ne odustajem od hodanja ;)...Ono sto si ti napisala je savet kako ugroziti zdravlje na brz i nepromisljen nacin - neko moze da koketira sa sopstvenim metabolizmom bez vecih posledica, dok neko takve eksperimente plati zdravljem, a nekada i zivotom...Nije poenta smrsati brzo, vec smrsati zdravo, pod uslovom da je gubitak kilograma uopste potreban...Kao sto sam napisala, ovo nije mesto, a ni nacin za savetovanja takvog tipa, jer su krajnje nestrucna i proizvoljna, a potencijalno izuzetno opasna...Devojka zeli da izgubi par kilograma i popravi tonus misica ('zategne' se), uz napomenu da nije fizicki aktivna i da ne vodi racuna o ishrani - logicno je da bi trebalo da poradi upravo na te dve stavke, koje je i sama izdvojila kao problematicne...Rigorozne dijete joj za to nisu potrebne, pored toga sto potencijalno dovode do metabolickih poremecaja, pada imuniteta, apatije ili anksioznosti i niza drugih poremecaja...Nisu joj potrebni ni agresivni treninzi iz stanja fizicke nirvane koji ce neminovno dovesti do upale misica, demotivacije i odustajanja...Zumba je odlican trening, zabavan i veoma efikasan - naravno, za osobe kojima takav vid aktivnosti odgovara vise od repetativnih pokreta u teretani ili krugova na trim stazi...Ukljucuje druzenje, odlicnu atmosferu, ples, dobru energiju, popravlja raspolozenje i daleko bolje motivaciono deluje na osobe koje se tesko fizicki aktiviraju i nemaju naviku da se bave sportom ili rekreacijom...Efekat je brzo vidljiv, kako u pogledu gubitka tezine, tako i oblikovanja tela, a nisu potrebna velika ulaganja, ni finansijska ni vremenska, odricanja i napori...Pretpostavka je da se devojka ne bi obratila ovde za pomoc da moze ili zeli sebi da priusti profesionalnog trenera, fizijatra i nutricionistu u dobro opremljenom fitness/spa centru, gde bi dobila personalizovan program ishrane i vezbi, uz nadzor...Uz to je naglasila da joj je potrebno decidirano napisati sta da radi (instant/digested resenje) - zamisao je pomoci na eticki nacin, a u skladu da raspolozivim informacijama...Da bi izgubila par kilograma i dobila bolji misicni tonus, dovoljno je da se krece i zdravo hrani - jednom recju - vodi zdrav zivot...Posto se sama ocigledno ne snalazi u tom smislu, opste preporuke nemaju smisla, vec konkretne upute kakve je i trazila - otuda i konkretni predlozi, koji nisu imperativ...Umesto zumbe moze biti bilo koja druga aktivnost koja njoj licno odgovara...

kako ti je pukla tetiva od hodanja? :confused:

nema nista lepse od uplae misica, imas onaj osecaj da si svojski zapela i vezbala. ko zmaj. mada ja jaku uplau dobijem samo kada dugo ne vezba, sve ostalo je zatezanje tj. osecaj da sam vezbala ili neka laka upala.
mislim da i zumba dovodi od upale misica.

Poslednja izmena:
da, jedi samo povrce jedno vreme a mozes i samo meso

ili bitno je kombinovanje hrane
ne jedi hleb nikako

takodje ne kombinujes dve koncentrovane hrane
na preimer ne jedi meso i krompir

mozes samo meso sa salatom
ili krompir sa salatom
ili povrce bilo koje sa salatom
takodje ne jedi kolace niti nista od grickalica
pij vodu samo
takodje mozes po malo cokolade kocka dve dnevno

dovoljna su dva obroka dnevno
ja nekad jedan obrok a drugi mi je voce ili musli
da mozes i jedan obrok voca
ili kad si jako gladna uzmi malo voca
ili skuvaj supu samalo rezanaca i sargarepe zasitice te

i smrsaces

Moderan mesnati pristup vodi pravac u preoptereceni pankreas. Izbacivanje hleba znaci izbacivanje energije.

Pogledaj gde ljudi zive najduze u Evropi i sta oni jedu. Hleb od celog zrna, ribu, masline, mahunarke i kuvana jela. Piramida ishrane, vrh jesti najmanje bazu najvise. Na vrhu su slatkisi, masni sirevi, crveno meso, gazirano i zestoko. Bazu cine upravo zitarice, maslinovo ulje, morski plodovi i riba, vino i povrce/voce. Podela tanjira na 3 dela, polovina otpada na povrce a druga polovina na mesnatu cetvrtinu i na ugljene hidrate. Kafa bez litre mleka, kolaci u meri, kostunjavo voce u meri ali zbog vitamina E obavezno (lepa koza) i uz povremeno opustanje od pravila radi uzitka...to je cela mudrost.

Ovako cu od sada, od ponedeljaka .. Ujutru (oko 10 ustajem) tada jedem, bas obilno. Pretezno pecivo, i pijem puno jogurta. Onda oko 12 izadjem iz kuce, tek se u 9 vracam( najranije, inace oko 10) a izvan kuce nemam prilike da se hranim da kazem zdravo, stoga ponesem jabuke od kuce i dnevno popijem ucek vise od 2l vode.. Jer stvarno ne znam kako da drugacije iskombinujem sve to. Plus 3 sata nedlejno fizicke aktivnosti ?

...mani zenu Dzordzi, neka jede a ne k'o gladno siroce da gleda u pekaru...ja bih uzela crno/integralno brasno i kvalitetne sastojke za unutra, uz to jogurt sa manje masnoce i stvar u redu...60 kila svejedno nije debelo bez obzira na visinu...

...mani zenu Dzordzi, neka jede a ne k'o gladno siroce da gleda u pekaru...ja bih uzela crno/integralno brasno i kvalitetne sastojke za unutra, uz to jogurt sa manje masnoce i stvar u redu...60 kila svejedno nije debelo bez obzira na visinu...
haha pa ko sad zvoca:lol:ima na svakoj pijaci ribomarket uzme kiflu ili djevrek i parce fileta soma ili oslica..razbije se od toga i sve u misic ode a ne samo testo koje ide u salo

Izbacis meso, pomfrit i hleb. Smanjis obroke i preskaces veceru, takodje i trcanje par km svakog dana i cas posla.
Trcanje nije obavezno, ali pomaze da se sagore kalorije, ako te to mrzi, moze pesacenje, ali kljucno je smanjiti obroke i przenu hranu, tj moze, ali u jako malim kolicinama. Cak ne moras ni meso da izbacis, ali ga jedi jednom ili dva puta nedeljno, po mogucnosti piletinu.
Kazu da zeleni caj i djumbir pomazu kod mrsavljenja, pa mozes i to da konzumiras, samo vidi kako se pravilno priprema zeleni caj i nemoj ga piti na prazan stomak.

Ovako cu od sada, od ponedeljaka .. Ujutru (oko 10 ustajem) tada jedem, bas obilno. Pretezno pecivo, i pijem puno jogurta. Onda oko 12 izadjem iz kuce, tek se u 9 vracam( najranije, inace oko 10) a izvan kuce nemam prilike da se hranim da kazem zdravo, stoga ponesem jabuke od kuce i dnevno popijem ucek vise od 2l vode.. Jer stvarno ne znam kako da drugacije iskombinujem sve to. Plus 3 sata nedlejno fizicke aktivnosti ?

znaci za ceo dan pojedes dve kifle, jogurt, jabuku i 2 litra vode?! :pop: probaj, al rezervisi krevet u nekoj bolnici na vreme

Битно је колико имаш година, ако си за оваЈ геро-пдф биће ти јако, јако тешко да се лишиш сув.кг.
А у ствари је врло једноставно. Избаци газирано, шећер, бели хлеб, све грицкалице и очас посла средиш тај шлауф. Можда га имаш јер си некад била јако мршава. И нормално једеш и после 6, ко рече до 1 поподне - свака час' лол

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back