Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovako cu od sada, od ponedeljaka .. Ujutru (oko 10 ustajem) tada jedem, bas obilno. Pretezno pecivo, i pijem puno jogurta. Onda oko 12 izadjem iz kuce, tek se u 9 vracam( najranije, inace oko 10) a izvan kuce nemam prilike da se hranim da kazem zdravo, stoga ponesem jabuke od kuce i dnevno popijem ucek vise od 2l vode.. Jer stvarno ne znam kako da drugacije iskombinujem sve to. Plus 3 sata nedlejno fizicke aktivnosti ?

Tvoja tema je spojena sa temom Podrška za dijetu. Tu ćeš naći sjajne savete i podršku za mršavljenje.

Tvoj plan mršavljenja ima dve mane: premalo hrane i premalo fizičke aktivnosti. Tri sata nedeljno je ok ali nedovoljno da se zategneš. A kifla i par jabuka ti daje dovoljno energije taman dovoljno da uzvikneš "timber!" pre no što ljoljneš o pod.

Da li neko ima iskustva sa testom intolerancije na hranu?

Moja drugarica je počela sa hrono ishranom a takav vid dijete (mada je više način ishrane a ne dijeta u pravom smislu dijeta) počinje sa testom intolerancije na hranu. Doduše, ona ima nekih 30kg viška, tako da spada u kategoriju ljudi koji boluju od preterane gojaznosti.
Ne znam kako ovaj vid ishrane fercera kod onih sa 5-10kg viška. Meni nije prijao. Toliko mi je spustio pritisak da sam pala u nesvest.

Moj ti je savet da pročitaš informacije na sajtu http://www.drgifing.com/ i odeš na testiranje i savetovanje kod njih. Ali da znaš da se "pregled" tj. testovi plaćaju oko 8.000din. Ako ne i više:)

ja planiram da radim test intolerancije, al zbog zdravstvenih problema
jer cak mi ni promenjen rezim ishrane nije pomogao da se otarasim bolova i neprijatne nadutosti u stomaku

Probaj sa intolerancijom. Test je oko 3.000, bar je bio, ne verujem da je nešto drastično poskupeo. Dobiješ listu zabranjenih i dozvoljenih namirnica (negde i dve izmedju - neutralne i "za izbegavanje") i samo treba da se pridržavaš 3 meseca. E problem je u tome što ti obično zabrane sve ono što najčešće jedeš. I posle kontrolnog testa ti zamene neke namirnice. Ja sam npr. prvi put imala jogurt kao idealnu namirnicu. I pošto ga inače volim, naravno da sam navila. Posle kontrolnog mi zabranili.
Ja nisam disciplinovana, nemam zdravstvenih problema, a nemam ni mnogo viška, 5-6 kg, tako da kod mene ta intolerancija nije imala nekog efekta. Ali moja kuma je u startu oslabila 6 kg (dok se snašla šta sme da jede), popravio joj se problem sa ekcemom i mnogo se bolje i vitalnije osećala

Imam ja, ali ne znam ni sama da li se to može smatrati ozbiljnim. To je pre za one koji su bolesni od nečega, a mršavljenje dodje kao bonus. Pitaj šta te zanima, da se ne raspišem bezveze

Interesuje me da li je uspesno,ako se pridrzavam ili je ''sarena laza".

Moja drugarica je počela sa hrono ishranom a takav vid dijete (mada je više način ishrane a ne dijeta u pravom smislu dijeta) počinje sa testom intolerancije na hranu. Doduše, ona ima nekih 30kg viška, tako da spada u kategoriju ljudi koji boluju od preterane gojaznosti.
Ne znam kako ovaj vid ishrane fercera kod onih sa 5-10kg viška. Meni nije prijao. Toliko mi je spustio pritisak da sam pala u nesvest.

Moj ti je savet da pročitaš informacije na sajtu http://www.drgifing.com/ i odeš na testiranje i savetovanje kod njih. Ali da znaš da se "pregled" tj. testovi plaćaju oko 8.000din. Ako ne i više:)

Hvala Pile.
Meni bi trebalo 15kg kila da se resim.Posledica trudnoce,i posttrudnoce.:D

U Va ima neka akcija test za 1100din,pa rekoh da iskoristim.

Inace i meni je nizak pritisak.

Da li neko ima iskustva sa testom intolerancije na hranu?

Ja sam bila na intoleranciji 3 meseca,nadutost i drugi zdravstveni problemi su nestali,smršala sam ali ne koliko sam ja smatrala dovoljnim, :mrgreen: ali to je verovatno subjektivno,posle sam uradila kontrolni test i neke su mi namirnice vraćene,što mi je baš bilo super. Međutim kad se čovek oseća dobro ne smatra da treba da se drži toga što ga je dovelo u to stanje već se malo po malo vrati na stare navike,jer ovo je ipak kratkotrajna navika naspram one predhodne ,tj.celog predhodnog perioda života. Ja sam se opustila na putovanjima,gde mi nije bilo jednostavno da se pridržavam režima,i malo po malo se vratila na stari,kojim uopšte nisam bila zadovoljna. Sad se opet vratim intoleranciji,ali nikako da to usvojim zauvek , jer to je jedini način da se ni kilogrami ni zdravstveni problemi ne vrate,valjda i za to treba vreme.:roll:

Hvala Pile.

Iskoristi, deluje ako se pridržavaš. Može i pritisak da ti se reguliše. Evo i kamenicvet je napisala svoje iskustvo. Teško je, kao što sam već rekla, jer ti zabrane namirnice koje najviše jedeš. Ali naravno da ne možeš na isti način da ozdraviš ili skineš kile na koji si ih i dobila. Mora drugačije.

Hvala Pile.

Регуларна цијена је преко 3000 динара. Ако се двоумиш, можда не би било лоше да нађеш на нету као изгледа резултат теста.
Да се не би разочарала када добијеш забрану на све пшенично, на рецимо млијеко и већину воћа, а ти мислила да ће бити забрањена павлака и мајонез. Ако би поштовала тест интолеранције, тешко да би већину слаткиша могла да једеш, морала би да се довијаш комбинујући намирнице и смишљајући неке посебне рецепте, тако да није шарена лажа.
Очекивано је да ти буде заврањена свињетина, јагњетина, млијеко, пшеница, ораси, љешници... тако да нова исхрана захтијева план, придржавање и мора имати ефекта.

Регуларна цијена је преко 3000 динара. Ако се двоумиш, можда не би било лоше да нађеш на нету као изгледа резултат теста.
Да се не би разочарала када добијеш забрану на све пшенично, на рецимо млијеко и већину воћа, а ти мислила да ће бити забрањена павлака и мајонез. Ако би поштовала тест интолеранције, тешко да би већину слаткиша могла да једеш, морала би да се довијаш комбинујући намирнице и смишљајући неке посебне рецепте, тако да није шарена лажа.
Очекивано је да ти буде заврањена свињетина, јагњетина, млијеко, пшеница, ораси, љешници... тако да нова исхрана захтијева план, придржавање и мора имати ефекта.

Sto se tice slatkisa,to mi nije neki problem,nisam bas neki ljubitelj.
Samo da mi jogurt ne diraju:rida:..obozavam ga.

E da se malo pohvalim: krenula sam danas ponovo na jogu. I rekli su mi da sam oslabila. Vaga mi nije merodavna jer još nemama stalno mesto za nju, pa u zavisnosti gde je stavim pokazuje +/- 3-4 kg. Ne vodim nešto ekstra računa o ishrani, ali idem stalno peške na 4. sprat!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back