Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Afro, svaka čast.
Sad sam i ja malo skupila hrabrosti da se pojavim na temi, pošto već dva dana jedem umereno i ne jedem slatkiše. Još večeras joga baš žestoka. Preznojala sam se samo tako.
Kupila sam Kirkolina čaj za mršavljanje. Šta se ono pričalo o njemu? Znam da Afri najblaže rečeno nije prijao. Meni prija... s tim što neću da pijem 3-5 kako tamo piše, nego 1-2 dnevno.

Ja se primila na neki slatkiš sa prosom,pa samo oblećem oko šerpe,bojim se da ne bude kontraefekat.:zcepanje:[/QUOTEt

..e vidis to moze da se desi, kao ono sto se desava mnogima u vreme posta, namuce se, a ugoje se...
..ako mozes pravi manje kolicine koliko da imas npr., za dva dana maximum...

Afro, svaka čast.
Sad sam i ja malo skupila hrabrosti da se pojavim na temi, pošto već dva dana jedem umereno i ne jedem slatkiše. Još večeras joga baš žestoka. Preznojala sam se samo tako.
Kupila sam Kirkolina čaj za mršavljanje. Šta se ono pričalo o njemu? Znam da Afri najblaže rečeno nije prijao. Meni prija... s tim što neću da pijem 3-5 kako tamo piše, nego 1-2 dnevno.

..hvala Bi..:D
...ja pila jedan samo pa sam dusu svoju bogu nudila kako mi je bilo strasno...ako ti prija to je dobro bar se neces muciti...
...vec sam pisala da bih neku rekreaciju ali sada nisam u situaciji, ako pocnem da radim bice drugacije...

Dok si na tom tvom šestom spratu bez lifta i ne treba ti druga rekreacija. Vidis da ima rezultata.
A sta je tebi bilo od tog čaja? muka? proliv? povracanje?

...strasni grcemi u stomaku, i potreba da idem u wc kad vise nisam ni imala sta tamo vise da ostavim...jeziv osecaj....

...to i ja mislim, jos kad nosim ono maleno po dva puta do gore i nazad, kad gostuje kod nas....pa nekad kese iz
prodavnice mislim da to dodje ko teretana sa malo jacim opetrecenjem:lol:
...kad pomislim sta bi bilo da nema stepenica uplasim se kolika bih bila...

Bogami i ja imam grčeve. A ja mislila to mi od jabuka. Juce sam popila dva, prvi posle dorucka, drugi posle rucka, a grcevi poceli kad sam uvece dosla kuci. A danas popodne. Ali nije strasno. Videcu, kako ce da bude. Ako bude neprijatno prestacu. Nista lakse.

...pa to ti pricam, gadno je...mislim da taj caj treba da pije neko ko ima probleme sa praznjenjem creva...ostalima to ne treba,
u njemu ima dosta sene, a ona zna da izaziva grceve...
..da ako i dalje budes imala grceve prekini...ne treba ti to nista, ja ni nocu nisam bila mirna od grceva, a caj sam pila negde pre podneva
odlicno se secam toga...

Afro, svaka čast.

Ja sam pila Kirkolinin caj protiv celulita. Cula sam sa raznih strana da ti cajevi ne valjaju a meni je i logicno sledece objasnjenje. Caj za mrsavljenje mislim da sadrzi senu koja pospesuje praznjenje creva a ovaj protiv celulita pospesuje izbacivanje tecnosti. Na taj nacin se isforsirano i vise nego uobicajeno izbacuju cvrste i tecne materije iz organizma a time gube i potrebni elektroliti. Ako se to duze vreme uzima moze da se time nanese poprilicna steta organizmu. Tako da...verujem da treba biti oprezan sa time.
Ja da se pohvalim da sam se opet aktivirala oko teretane, pa dokle uspem jer mi je jako tesko da odrzim kontinuitet u vezbanju. Svog rezima ishrane se pridrzavam pa cekam rezultate :).

...pa to ti pricam, gadno je...mislim da taj caj treba da pije neko ko ima probleme sa praznjenjem creva...ostalima to ne treba,
u njemu ima dosta sene, a ona zna da izaziva grceve...
..da ako i dalje budes imala grceve prekini...ne treba ti to nista, ja ni nocu nisam bila mirna od grceva, a caj sam pila negde pre podneva
odlicno se secam toga...
Ja sam pila ovaj caj jedan poduzi period.
Jeste, izaziva brzo praznjenje creva, ali neprirodno.
Ispocetka mi je prijao, mada sam nastavila da ga pijem i dalje, no posle mi vise nije prijao.
Imala sam grceve, pila sam ga 2-3 puta dnevno, a kada sam prestala da pijem, creva su se bas ulenjila, tj navikla na neprirodno praznjenje.
Najbolje je metabolizam pokrenuti sa hranom bogatom ceralijama i vlaknima koje pospesuju na jedan prirodan nacin praznjene creva.
Treba pronaci onu vrstu hrane koja podstice na to, a to zavisi od organizma jer, ne reagujemo svi isto na istu vrstu hrane.
E da, u ponedeljak pocinje veliki uskrsnji post i traje osam nedelja...ja krecem...

e, cao Jaco. Hvala na informaciji iz ličnog iskustva i tebi i phenomenon. Pošto meni pražnjenje creva nije problem, onda bolje da se ne igram pa da pokvarim nešto.
Disciplinovana sam i dalje - nema slatkiša i miniamlno testa i to samo pre podne. I to je nešto. Ali mogla bi vaga da me malo podrži.

e, cao Jaco. Hvala na informaciji iz ličnog iskustva i tebi i phenomenon. Pošto meni pražnjenje creva nije problem, onda bolje da se ne igram pa da pokvarim nešto.
Disciplinovana sam i dalje - nema slatkiša i miniamlno testa i to samo pre podne. I to je nešto. Ali mogla bi vaga da me malo podrži.
Samo budi strpljiva, nemoj se razocarati jako rano.
Budi istrajna u odluci i kazi sebi JA TO HOCU I MOGU.
Tokom moje dijete tj drugacijeg nacina ishrane za promenu metabolizma, oslabila sam samo 5kg za prvih mesec dana, ali nisam bila razocarana, vrlo mi je bilo vazno sto ide dole i to mi je davalo motiva za dalje.
Znaci samo napred...

E hvala ti, meni isto na početku ide teško. Doduše ja sad nisam odredila nikakav način ishrane, samo sam izbacila slatkiše i smanjila testo, kao što sam već napisala. Prošlog proleća sam i ja postila 2 nedelje prvi put u životu i baš mi je dobro išlo. Lepo i raznovrsno sam se hranila i ništa mi nije nedostajalo. A onda sam bez nekog razloga prestala. Uzmem jednom malo nečeg da probam, pa još jednom i onda počne da gubi smisao. A uvek se setim tvojih divnih posnih jela. Do jedne stvari sam došla, a to je da mora da se ima precizan plan, šta se kad jede. Zato su neke propisane dijete zgodne. Sve piše šta se kad jede, samo napraviš. E, pošto ja nemam uvek vremena, a kuvam normalno za porodicu, nekad se uklopimo, nekad ne, onda zgrešim. Ali stvarno treba napraviti plan, kupiti npr. jednom nedeljno sve što će mi trebati te nedelje i onda nema vrdanja. Opet ja i moja teorija. A praksa, slabo.:zstidljivko: Ali biće i to. Evo sad me nude čokoladom, a ja odbila.

da kuc-kucnem u drvo, gastritis je skoro izlječen... ne pijem više tabletice i ne boli me ništa (jednom u par dana malo zaboli)
DAKLEEEEEEEEEEE... time for dieting! :)

CILJ : do 23. 3. imati 5 kg manje (to su dobijenih 5 kg za 2 godine). :)
a onda nastaviti gdje sam stala davno :P

doručak : svježi sir i par kolutova pilećih prsa, čaša jogurta
užina : banana :P

da kuc-kucnem u drvo, gastritis je skoro izlječen... ne pijem više tabletice i ne boli me ništa (jednom u par dana malo zaboli)
DAKLEEEEEEEEEEE... time for dieting! :)

CILJ : do 23. 3. imati 5 kg manje (to su dobijenih 5 kg za 2 godine). :)
a onda nastaviti gdje sam stala davno :P

doručak : svježi sir i par kolutova pilećih prsa, čaša jogurta
užina : banana :P

****** led, ja treniram skoro svaki dan pa ne doruckujem toliko :)))

jel probo neko da jede samo luk salatu sa jednom snitom kruha po obroku . Ja sam spao oko 4 kg za jedan tjedan , hraneci se tako . Luk je ruzan , ali glad ne bira

luk je cist ugljeni hidrat..
zasto bi neko bio samo na UH tog porekla i ne unosio nista vise?
ti si oslabio zato sto si drasticno redukovao kolicinu kalorija koje si po danu unosio..

Ok, čekala sam da prođe nedelju dana, da budem sigurna da je sve ok, pa da se prijavim.
U proteklih nedelju dana nisam pojela ništa od belog brašna niti šećernih prerađevina i odlično se osećam.
Od-lič-no!

Za doručak pojedem 2 galete od pirinča, sa jogurtom i senfom.
Za užinu bananu i grejp (ili jabuku, narandžu).
Za ručak sam jela slatki kupus sa govedinom, bez ulja, zaprške, bilo čega, ili đuveč sa belim mesom, opet na kapi ulja ili već tako nešto, a sve bez hleba.
Za večeru ili salatu od tune i povrća, čiken nagetse sa salatom od crvenog kupusa ili samo pirinač i povrće.
Dve kafe dnevno i zeleni čaj.
+ mnogo mnogo vode i limunade.

Sjajno se osećam i još pogotovo samo ono saznanje da nisam jela ni hleb ni slatkiše i da mi ni nisu potrebni - odlično!
Skoro kao kad sam ostavljala pušenje, ta neka vrsta radosti :D

Ok, čekala sam da prođe nedelju dana, da budem sigurna da je sve ok, pa da se prijavim.
U proteklih nedelju dana nisam pojela ništa od belog brašna niti šećernih prerađevina i odlično se osećam.
Od-lič-no!

Za doručak pojedem 2 galete od pirinča, sa jogurtom i senfom.
Za užinu bananu i grejp (ili jabuku, narandžu).
Za ručak sam jela slatki kupus sa govedinom, bez ulja, zaprške, bilo čega, ili đuveč sa belim mesom, opet na kapi ulja ili već tako nešto, a sve bez hleba.
Za večeru ili salatu od tune i povrća, čiken nagetse sa salatom od crvenog kupusa ili samo pirinač i povrće.
Dve kafe dnevno i zeleni čaj.
+ mnogo mnogo vode i limunade.

Sjajno se osećam i još pogotovo samo ono saznanje da nisam jela ni hleb ni slatkiše i da mi ni nisu potrebni - odlično!
Skoro kao kad sam ostavljala pušenje, ta neka vrsta radosti :D

Znam taj osecaj...tome sam se i ja radovala.
Ali posto sam se na to navikla sad treba da nadjem nesto drugo sto ce mi dati razlog da se radujem i uzivam u promenejnom rezimu ishrane.

U poslednje vreme numem da probusim kasiku :aha:
Ali moram...ugjila sam se malo...ne po vagi, ali ja to osecam i necu da se to nastavi.
Jos da to moj mozak prihvati i bice sve ok.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back