Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, da mene frka hvata od tog ostavljanja cigareta, sto zbog kriza sto zbog kg...mada znam dosta njih koji se ni 2 kg nisu ugojili nakon ostavljanja, to valljda mi sto volimo da krkamo imamo izgovorz:lol:

E a Nada Macura lepo kaze da treba da se jede jaca hrana, i mi na poslu kad sednemo da klopamo, pa dodajemo jedno drugom namaze i tako to, kad neko odbije svi skoce kao ajde bre jedi nemoj Macura da ti naidjez:mrgreen:

I ja jedem a nije mi hladno imam i grejanje i dogrevanje pa mi opet toplije kad nesto čapnem:zstidljivko:

Ma samo ti ostavi za kile je lakse :lol:
Eto, moja koleginica se nije ugojila ni kilo kad je prestala da pusi. Ne mora da znaci.
ja sam sklona gojenju i vooolim da jedem...hrana mi je uteha svakako...pa se u toj situaciji podrazumevala.
To ne vazi za sve :D

E da se pohvalim -skinula 1kg.Kako ne znam ni sama ,bas sam jela sve masno i obilno.Ali sam i cistila sneg dosta i hodala svaki dan -mora da je od toga
A bas se mislim kako sam rekla da idem na dijetu a nikako da krenem ,te stigla suva slanina ,pa sunke ,onda tu bila deca pa sam mesila i pravila kolace ,potom cvarci ... Danas posle dugo vremena obucem farmerke ( sve sam u nekim termo trenerkama na gumu pa ne vidim ni kad nabacim koji kg ni kad skinem ) a ono nisu zategnute .Trk do kantara...koje srece kad sam procitala kilazu z:lol: bila sam ubedjena da sam dobila koji kg kako sam jela

E, te trenerke su smrt!
To me je i upropastilo u trudnoci, nemas pojma sta ti se sa telom desava.
Kad te pantalone stegnu, znas da treba da povuces rucnu, ovako sve mekano, opusteno, samo krkaj, ima mesta!
Sve ovo pisem u trenerci of course. :lol:

A je l' ste čule ono da i previše voća goji?Da li voće uveče šteti više nego mleko,sir i ostalo?Da li od njega možeš da se ugojiš i da ne jedeš ništa drugo(za jedan obrok mislim)?:)
Гоји, гоји...:hahaha:
Ако једеш сваки дан по више килограма за сваки оброк...
Сем ако није у питању језграсто воће или неке масне егзоте.

A je l' ste čule ono da i previše voća goji?Da li voće uveče šteti više nego mleko,sir i ostalo?Da li od njega možeš da se ugojiš i da ne jedeš ništa drugo(za jedan obrok mislim)?:)

Poenta je u volumenu hrane, ako pojedes jedan minjon (onaj k'o cokoladna bananica) unosis 100cal. Ukoliko pojedes bananu i to najvecu u radnji uneces takodje 100cal, pazljivim osluskivanjem osecaja u stomaku videces da 100cal iz minjona nisu ucinile nista povodom tvoje gladi ali su delovale na nepce da pozeli jos jedan minjon dok je banana pristojno utolila glad i tesko da bi bilo ko mogao nakon najvece banane u radnji da pojede jos jednu ili dve dok tri minjona covek smaze ocas posla a to je vec 300cal. Dakle, desant na voce je skoro pa koristan iako nista bas ne bi trebalo da se jede pod desantom.

navratih samo da vas ponovo sve podrzimz:poz: i podsetim na moj slucaj za devet meseci 30 kg manje, i evo godinu i po odrzavam postignuto, malko variram, mada vidim da sam preterala, pet dana kuliram i jedem po "prvom testu" i opet sam na idealnoj :konfete:

jesam vec ranije, ali ne smeta opet :)
isla sam na toleranciju na hranu... jela dozvoljeno bez ogranicenja, zavolela po nesto sto nikada pre nisam htela da jedem, nisam bila gladna ni nervozna (kad sam gladan, bas sam gadan)z:(( preporucujem svima, pre toga sam probala mnogo toga da merim sta jedem, da jedem bez hleba, bez slatkog, da pijem neke cajeve tablete, da pijem samo neke sokice 28 dana,,,

Joj blago tebi ako si takva ,ja pojedem 5-6 dok trepnes ( valjda bih mogla i vise ,bas razmisljam kad bih kupila 20 koliko bih pojela ? ):znamiguje:

Dobro, to su ekstremi, 6 banana iznosi preko 1kg tezine a 6 minjona (cisto poredjenja radi) nije teze od 120gr, dakle po kalorijama 1kg banana = 120gr minjona. Zato se kaze da je voce niskokaloricno, vecina ljudi ne moze da pojede u cugu dva kila grozdja a moze parce torte, kalorijski gledano to je jednako ali nakon dva kila grozdja covek ne moze da ruca komotno jer mu je zeludac pun a pre torte moze da ruca i to obilno.

dosta mojih prijateljica je krenulo mojim stopama, a samo dve su istrajale....

I ja sam je radila ,i potpuno si u pravu,stvar je u istrajnosti,baš kao i sa svim drugim promenama u životu,jer ona zahteva totalnu promenu načina ishrane,ja sam uspela da prestanem da jedem svinjetinu, da zavolim ražani hleb,da umesto crnog luka koristim praziluk,a i da ubacim proso u ishranu,iako ga ranije nisam koristila. Međutim nije lako ne vratiti se na ishranu koju koristimo od rođenja,pa čak i kad smo svesni da nam ne čini dobro. :(

I ja sam je radila ,i potpuno si u pravu,stvar je u istrajnosti,baš kao i sa svim drugim promenama u životu,jer ona zahteva totalnu promenu načina ishrane,ja sam uspela da prestanem da jedem svinjetinu, da zavolim ražani hleb,da umesto crnog luka koristim praziluk,a i da ubacim proso u ishranu,iako ga ranije nisam koristila. Međutim nije lako ne vratiti se na ishranu koju koristimo od rođenja,pa čak i kad smo svesni da nam ne čini dobro. :(

Navike znaju biti kobne :lol:
Ja moje kasne vecere nikako da se trsim. Verovatno da treba vremena da iskorenim tu naviku, jer verujem da realno nisam gladna vec je stvar "rutinskog posla" :lol:

samo treba imati dobar motiv izdrzavala sam i mnogo gore, joj samo kada se setim sokica, boze ala sam bila glupa.... nzm jel probao to neko, pripreme ti kao neke sokice i cajice koji se pijuckaju na pet min po gutalji to ti je to za 28 dana, e kada sam to izdrzala mogu sve, pred kraj nisam ni njih pila mola sam bas ozbiljno da ugrozim svoje zdravlje.... a ovde unosis sve sto je organizmu potrebno i mesa i zitarice i voce i povrce i ribu i ....

pocinjem da se nerviram , vec skoro mesec dana ni grama dole .A cini mi se da gladujem svaki dan

Polako... imas li fizicke aktvinosti? Moras bar tri sata nedeljno odvojiti za vezbanje.
Ukoliko lenjost i odbojnost prema vezbama cini svoje, ukucaj na netu just dance wii ili zumbu pa skakuci po pola sata dnevno uz dobru muziku.
Imas cak i snimaka za vezbanje kod kuce a sve na veoma zabavan nacin tako da uopste ne osetis dosadu.

Sta ja da kazem... idem u teretanu po sat vremena dnevno, kuci vozim biciklicu pola sata, djuskam sa decom uz wii, setam po ovom sugavom snegu pola sata svaki dan i stagniram sa kilazom. Mada racunam i to je napredak jer zamisli da sve to ne obavljam verovatno bi samo talozila sve sto pojedem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back