Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jesam,ova vaga brlja.sad opet imam kilo manje nego na pocetku
mozda je zbog dva tanjira potaza koja pojedem uvece?
ali super mi je jer pisem za svaki obrok sta sam jela i to stvarno nije puno
ali tesko mi pada ovo ujutru sto treba jace da se doruckuje.
ja sam navikla ono moje mleveno zrnevlje i jogurt
kako tebi ide.procitala sam da ti je palo 2 kila dole.bravo !

mozes da ubacis sitno nasecaknu sargarpeu, onako samo na par minuta, i malo kima npr, da se zasaserina a ta sragarpe abude super u corbicama, ali bukvalno da ostane onako hrskava, ne raskuvana, samo kratko je skuvas

pil, naučnici se u stvari spore oko toga koji je odnos UH, masti i proteina najbolji
ali svi se slažu da sva tri moraju biti zastupljena u ishrani
kad malo proguglaš ispadne ovako nešto
40-50% Carbs, 25-35% protein, 20-30% fat.
ili ovako nešto
protein 15%, fat 25%, carbs 60%.
procenti unetih kalorija, naravno
e sad, kako beše
1g UH je valjda 4 kalorije, 1g proteina isto 4, 1g masti 9
al to možda lupam, a i ko bi računao, mnogo je to matematike i fizike (jerbo mora da se meri sve)
sve u svemu, samo uravnoteženo, ako voliš kožicu u supi: go for it

Kada se kuva pileća supica, treba li skinuti kožicu, ili je dobro da u obroku ima i malo masnoće, pa je baciti kada se skuva meso... koliko je dobro pokušavati iz svakog obroka potpuno izbaciti mast?

Nije dobro, nikako.
Ne smes da ukines u potpunosti ni vidljive masti, one koje se dodaju hrani (ulje).
Esencijalne masne kiseline se moraju uneti.
Kad bi u potpunosti prestala da ih unosis, nastao bi haos u organizmu, ubrzano bi razgradjivao sopstvene zalihe, skocio bi ti holesterol, trigliceridi, ugrozila bi zdravlje ozbiljno.

Ja sam nakon operacije krajnika smršala na 57kg, i posle sam se vratila na 59kg. Sada sam na toj kilaži.
Prvo sam imala problem sa zubom, pa krajnicima, tako da sam duži period bila na redukovanoj ishrani i čitavih petnaest dana vaga nije pokazivala nikakvu promjenu a onda za nekoliko dana spadne pet kg.
Za božić i naredne dane sam vratila dva jer sam se izležavala u čokoladi:/
I sad me opet hvata neka panika... bih da smršam naglo a ne znam ni šta bih da skidam toliko, nemam veliki višak, to je par kilograma. Djeluje mi kao da imam poremećaj percepcije gdje sebe vidim debelom a ne onako kako stvarno jeste. Moram kupiti veliko ogledalo.

kis svakako najbolje zna jer joj je to struka,ali ja sam citala da je kd pilica kozica najstetnija,jer se tu skuplja sve ono sto je lose prilikom njihovog gojenja.
ja redovno skidam kozu,pa je supa i dalje masna,jer ne mogu da nabavim pilice koji su prirodno hranjeni,znaci,masni su ko prasici.
a to sto se tice ukidanja masnoce,valjda se misli da se koriste zdrave masnoce,koje se nalaze recimo u maslinovom ulju,ulju kostica grozdja,masnim morskim ribama

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back