Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sam mislila i ja, pa ipak umem da jedm bez hleba...sve osim sarme :lol:

tako kazu...ja nikad nisam imala problem sa slatkim...dobijem napad jednom mesecno, pojedem stanglu cokolade i dooosta za mesec, dva

A hleb, pecivo pice testa, sve to spada u brze secere...i opet se trazi doping cim ga uneses...zacarani krug

..i ja bez hleba mogu sve, cak i przena jaja....
..ali se zato bas mucim i borim protiv zelje za slatkim....
..ono nije da mi ne ide..ali je muka velika i teska...
..nekad sam najlepsu sniclu menjala za parce torte, to
je vas onako extremno bilo...

kaze mi muz da izbacim meso i povrce i da jedem samo slatko dok ne pocnem da povracam
i onda mi se vise nece jesti
e stvarno ne mogu bez hleba ja samo bistru supu jedem bez hleba
i pizzu naravno :lol:
pojedem 5 kasika i onda posle pola sata uzmem bilo sta jer mi je muka i gladna sam
to je kontraproduktivno

A ja sam nekad davala celu tortu za parce snicle :lol:

Sada vec ne bi islo u tim razmerama, zavisi koja je torta...a ako je ciz kejk, ne dam nista :P

Mislim ja mogu sad da jedem slatko, samo mi se ne trazi...(da me neko ne shvati pogresno)

Ja hleb ne jedem sigurno dve godine, i baš se ovih dana pitam da li moj telo to pamti, pa mi se kilaža godinu dana ne menja. Pojedem jednu krišku hleba za doručak, i to je to. Ali meni to ne predstavlja problem, ja apsolutno sve mogu bez hleba. Problem mi prave druge stvari: slatkiši, količina, malo kretanja zimi, u odnosu na turbo leto, i tako...Ali borim se. Ne odustajem. :

Ne, ista je. Ali sada prelazim na fazu II. Izvadila sam iz ormara jednu suknjicu, koja čami čekajući jedno sedam - osam godina da ponovo mogu da uđem u nju, pa videćemo. Ne nadam se do kraja godine, a ako bude do Sv. Nikole bilo bi savršeno.

..to je definitivno najbolji nacin da sama sebe nateras, da neke stvari ni ne pomirises, a ne da ih jedes....meni je pomoglo..
..opet sto se tice zime, znam o cemu pricas, i mene je strah toga..ali ako ne ukljuce lift do proleca...nemam se cega plasiti:)

Neko je pitao da li smo imali neke tegobe pa išli na test intolerancije ili zbog kilaže.Ja sam išla pre svega zbog tegoba ,a kilaža je došla na svoje kao bonus. Moj muž je išao najviše zbog kilaže koja je pretila da naškodi zdravlju,a stalne glavobolje nije očekivao da će prestati,mada jesu,i sada ih retko ima,i on je uz poštovanje testa int. pazio i na broj kalorija,pa je mnogo više izgubio na težini od mene. Njemu je takođe bila zabranjena kafa,međutim on je se nije odrekao,bar ne one jutarnje,kasnije u toku dana nekad bi je pio nekad ne,ali rezultata je i mimo toga bilo.:bye:

Poslednja izmena:
kaze mi muz da izbacim meso i povrce i da jedem samo slatko dok ne pocnem da povracam
i onda mi se vise nece jesti

e stvarno ne mogu bez hleba ja samo bistru supu jedem bez hleba
i pizzu naravno :lol:
pojedem 5 kasika i onda posle pola sata uzmem bilo sta jer mi je muka i gladna sam
to je kontraproduktivno

ne pomaže
znala sam da pojedem pola kile milke u cugu
ili največi kvadro sladoled...
ume da mi se možda kao malkice smuči i ništa
ustvari jednom mi se od mnoooogo sladoleda smučilo
i mislikla sam da nikad više neću da jedem
i kroz par sati zaboravila na to....

ne postoji to meso koje vredi više od slatkiša...

• Podržavam
Reactions: Tol
Ja hleb ne jedem sigurno dve godine, i baš se ovih dana pitam da li moj telo to pamti, pa mi se kilaža godinu dana ne menja. Pojedem jednu krišku hleba za doručak, i to je to. Ali meni to ne predstavlja problem, ja apsolutno sve mogu bez hleba. Problem mi prave druge stvari: slatkiši, količina, malo kretanja zimi, u odnosu na turbo leto, i tako...Ali borim se. Ne odustajem. :

a ko jede one kiflice i pogacice sa cvarcima, m :mrgreen:

Комлов уместо квасца, или како се већ каже ,,директна производња"!

:super: bas si me lepo podsetio a ranije sam se igrala mesenja raznih hlebova ...sad cu da obnovim i pritom da bude zdravo za mene

Ja mogu raz , proso, jecam i ovas ...divota, tako da u mesenje sa komlovim mogu da upotrebim te zitarice

Inace nasla sam na krsti ( ali ne umem da prosledim sa druge teme :rumenko: ) ,pa ko zeli da se igra moze da izmeni sastojke i pravi kako zeli ...u svakom slucaju se manje hleba pojede jer nije ''vatiran''
Mozda je komplikovano u pocetku ali praksa cini svoje :mrgreen:

INTEGRALNI HLEB

Umesto kvasca napraviti komlov od 100 gr integralnog pshenicnog brashna i malo mlake vode, zamesiti, oblikovati lopticu i ostaviti u kesici 3 dana da komlov uskisne.

1 kg integralnog pshenicnog brashna
100 gr integralnog razanog brashna
100 gr heljdinog integralnog brashna
100 gr kukuruznog griza
2 male kashicice soli po mogucstvu morska so
3 supene kashike suncokretovog nepecenog jezgra
1 supena kashika susama
1 supena kashika lanenog semena

Pomeshati sva integralna brashna i kukuruzni griz, u 4 dcl vode otopiti komlov i sa ovim podmesivati uz postepeno dodavanje vode, dodati uz meshenje i so, zatim u testo dodati suncokret i u secko samleven susam i laneno seme.Susam i laneno seme se melju da bi organizam shto vishe izvukao iz njih ono najbolje. Sve mesiti.
Mozda ce izgledati smeshno, ali sam vrlo ozbiljna ovoga puta, treba 300 puta mesiti lopticu testa ( nemojte se zabrojati da ne bih ispocetka). tj stiskati je dlanovima kao kad mesite obicno testo.
Zatim testa otkinete malo, velicine kokoshijeg jajeta i to vam je komlov za sledecu turu.
Ostalo testo se podeli na dva dela i formiraju se male veknice koje se u uljem podmazan pleh ili modle za hleb pece.
Uvek se umesi uvece i mora stajati do ujutru tj 8 sati pokriveno nekom krpom.
Pece se 15 min na 150 stepeni, a zatim 1h i 15 min na 180 stepeni.
Pa prijatno i probajte.
Hleb je veoma ukusan i sit, uvek kad odemo pojedem po jedno parcence, ne znam da li je lepshi vruc ili hladan

i jos detalja sa drugog sajta

Komlov koji je odvojen za kasniju upotrebu moze stojati na sobnoj temperaturi (u plasticnoj posudi pokriven vlaznom krpom ) dan dva a u frizideru i do nedelju dana. Da se aktivira (ako ga drzite duze) svake nedelje ga izmesati sa 1/4 solje vode i 1/2 solje (70g) brasna. Ako je u frizideru treba ga izvaditi 2 sata pre upotrebe. Sa ovim komlovom poceti u 2 stepenu (dan 5) i ne upotrebiti vise od solje komlova za veknu. Komlov se moze kupiti i u nekin radnjama (bread starter).

Evo i mene :aha: :D
Jesam dembela ali sam vala i vepa, sto kaze suprug :lol:

Ajde i ja da te citiram :lol:
Mislim da te niko nije tako zamisljao kad si otkrila kilazu .
kako god, ti to sjajno nosis

ali ...htela sam drugo ....
u vezi one slike
nije ni cudo sto ti se dopala

ISTA TI ...TAKORECI ...PLJUNUTA :worth:

mislim da ces najveci problem imati da nadogradis kosu iste duzine :mrgreen:
ostalo je peace of cake

samo napred ...imas odlican potencijal

ne postoji to meso koje vredi više od slatkiša...

:amen: :lol:

Ajde i ja da te citiram :lol:
Mislim da te niko nije tako zamisljao kad si otkrila kilazu .
kako god, ti to sjajno nosis

ali ...htela sam drugo ....
u vezi one slike
nije ni cudo sto ti se dopala

ISTA TI ...TAKORECI ...PLJUNUTA :worth:

mislim da ces najveci problem imati da nadogradis kosu iste duzine :mrgreen:
ostalo je peace of cake

samo napred ...imas odlican potencijal

Ma nisi morala da me citiras :zplez:
I da, bas zato sam i otkrila sliku, jer sam predpostavila da me svi zamisljaju kao hodajucu bundevu bez vrata :zcepanje:
Sto se one slike tice, mislim da sam lepsa od nje, ona je malo plasticna :flert: :lol: I bree imam vece grudi, prirodno mnogo vece od njenih :prstic: :lol:
Ma bre ima da izgledam superiska, samo da izguram! :D

@tema: Primetila sam da mi vecera ako je kolicinski mnogo ne prija kolko god kcal imala :roll:
Juce sam na poslu malo jela, a kad sam kuci pojela piletinu (150g) sa pecurkama (100g) i malo brokolija (150g) uz to... nije mi prijalo i vaga je ostala na istoj kilazi kao juce :roll:
Tako da od sad cu radje da ustanem u 5 i spremim rucak pa ga ponesem, a veceracu samo salatu ili cu rucati i vecerati salatu :aha:

Ovo sam i ja primetila, odnosno to sto si navela i nije problematicna kolicina hrane, pitanje je kad si jela. Ja kad jedem npr. posle 7 pa makar kako tanusno sutradan sve stoji...Nekada daaaavno ja sam problem kad nabacim kg- dva resavala izbacivanjem vecere i to je bilo super efikasno i lako za podnosenje. E sad je problem sto sam najcesce uvece kod kuce i onda treba u kasne sate odoleti izazovima...

Ovo sam i ja primetila, odnosno to sto si navela i nije problematicna kolicina hrane, pitanje je kad si jela. Ja kad jedem npr. posle 7 pa makar kako tanusno sutradan sve stoji...Nekada daaaavno ja sam problem kad nabacim kg- dva resavala izbacivanjem vecere i to je bilo super efikasno i lako za podnosenje. E sad je problem sto sam najcesce uvece kod kuce i onda treba u kasne sate odoleti izazovima...

Meni nije problem da odolim izazovima uvece :aha: i jela sam u 18h... to nije kasno :think:
Prosto mislim da sam ceo dan jela male kolicine i onda zato sto je uvece bilo vise, nije mi prijalo :dash:

Ja se trudim da ručak bude jači a večera sa manje kalorija . To mi prija ,a vreme jela mi i nije toliko bitno,pošto sam noćni tip oduvek bila,predpostavljam da je i to individualno,mada doktori savetuju da se ne jede posle 18h zato što to šteti jetri.:bye:

Svaka cast ovima sto jedu bez hleba retko ko to moze..ja ga ono jedem uz pasulj na pr..eventulano uz kupus..ponekad sendvic..ali to je jedva 2 tanke kriske..rekoh vec kad sam skidao kg da sam umesto hleba uz sve pio jogurt i navika ostala

Ja se trudim da ručak bude jači a večera sa manje kalorija . To mi prija ,a vreme jela mi i nije toliko bitno,pošto sam noćni tip oduvek bila,predpostavljam da je i to individualno,mada doktori savetuju da se ne jede posle 18h zato što to šteti jetri.:bye:

zasto bi pljeskavica u 15h bila manje stetna od grilovane ribe prelivene maslinovim uljem u 21h, ako si ti aktivna do sitnih jutarnjuh sati? kako to moze da steti jetri?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back