Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gdje me nadje, danas "rucam" kupus i krastavce na salatu...i sir i onaj "stiropor od rize". :lol: Nesto mi se bas jede ovih dana ta kombinacija, vrag ce ga znati zasto bas to...
Inace sve namirnice sa "negativnim kalorijama" se mogu klopat do besvijesti...kupus, brokule, jabuke, sparoge, mrkva, celer, grejp...i dobro dodje za dan poslije nekog slavlja...taman se "skine" visak, tj. uspostavi balans...

Gdje me nadje, danas "rucam" kupus i krastavce na salatu...i sir i onaj "stiropor od rize". :lol: Nesto mi se bas jede ovih dana ta kombinacija, vrag ce ga znati zasto bas to...
Inace sve namirnice sa "negativnim kalorijama" se mogu klopat do besvijesti...kupus, brokule, jabuke, sparoge, mrkva, celer, grejp...i dobro dodje za dan poslije nekog slavlja...taman se "skine" visak, tj. uspostavi balans...

jel ta riza jako grozna?...razmisljam da je kupim

Jes mozda u teoriji samo da mi nije neta i onih shokantnih sportskih nesreca ne bi ni znao sta je anoreksija..to jos ne videh svojim ocima pa s toga i ne pije vodu

Pa sad, ja sam videla, ali to nije tako bitno. Bitno je da ljudi optereceni kilazom , kao i predebeli ljudiimaju iskrivljenu sliku o sopstvenom i tidjem izgledu, pa ne znam uopste koliko je nase subjektivno misljenje u stvari ispravno.
Anoreksija postoji, nekad nije vidljiva na prvi pogled, osim u drasticnim slucajevima.

A znam i ljude koji jedu, ali nisu debeli..tj. posto je pojam debljine subjektivan, bolje da kazem da jedu normalno i da su siti, ali da imaju po knjigama i doktorima idealnu tezinu.

tako da teorija sit=debeo, isto ne pije vodu

Pa ne pije na selu gde se ljudi trose a jedu za trojicu..opet i uvek su gladni jer rade..sto vise jedes vise mozes pojesti..jedi posle rucka nesto slatko sutra ce ti se isto traziti..tako da dok se ne krene sa normalnim namirnicama koje ne izazivaju zavisnost nema nista od smanjenja kilaze

Pa ne pije na selu gde se ljudi trose a jedu za trojicu..opet i uvek su gladni jer rade..sto vise jedes vise mozes pojesti..jedi posle rucka nesto slatko sutra ce ti se isto traziti..tako da dok se ne krene sa normalnim namirnicama koje ne izazivaju zavisnost nema nista od smanjenja kilaze

Ok, ali i na selu ima debelih ljudi i medju onima koji rade po ceo dan...sve je relativno i pravila nema.

A sa boldovanim se potpuno slazem.

Pa sad, ja sam videla, ali to nije tako bitno. Bitno je da ljudi optereceni kilazom , kao i predebeli ljudiimaju iskrivljenu sliku o sopstvenom i tidjem izgledu, pa ne znam uopste koliko je nase subjektivno misljenje u stvari ispravno.
Anoreksija postoji, nekad nije vidljiva na prvi pogled, osim u drasticnim slucajevima.

A znam i ljude koji jedu, ali nisu debeli..tj. posto je pojam debljine subjektivan, bolje da kazem da jedu normalno i da su siti, ali da imaju po knjigama i doktorima idealnu tezinu.

tako da teorija sit=debeo, isto ne pije vodu

Ja sam, recimo, sita od vode. Trudim se da jedem, kuvam, teram sebe da jedem, jedem/ pijem sta stignem, i o5 sam omrsala. Akko me pitas, radije bih skidaala kilazu nego se ovako cimala. Kupila sam farmerke pre mesec dana, i sad mi spadaju, a bile su mi taman. A jedem, i kad mi se ne jede ja jedem. U stvari, ja skoro nikad nisam gladna, al sam napravila sebi da doruckujem u 9, rucam oko 16, i veceram u 8 uvece.

Ja sam, recimo, sita od vode. Trudim se da jedem, kuvam, teram sebe da jedem, jedem/ pijem sta stignem, i o5 sam omrsala. Akko me pitas, radije bih skidaala kilazu nego se ovako cimala. Kupila sam farmerke pre mesec dana, i sad mi spadaju, a bile su mi taman. A jedem, i kad mi se ne jede ja jedem. U stvari, ja skoro nikad nisam gladna, al sam napravila sebi da doruckujem u 9, rucam oko 16, i veceram u 8 uvece.
Preteran vremenski interval, ubaci neki obrok.

...ja tebe skroz razumem takva sam bila godinama...mogla sam da pojedem ko pruzni radnik, a da mi se to ne vidi, da sam gladna posle vrlo kratkog vremena...ili da nisam gladna danima,
muka mi je bilo i od pomisli na hranu...kupovina garderobe bila mi je nocna mora, vecito sve siroko, onda sam jedno vreme popravila kilazu, pila sam deciji Vidajlin sirup, ali sam i posle njega
brzo gubila kilograme.....i trajalo je to sve negde do rodjenja druge cerke...onda se ustalila neka fina kilaza, nit sam gubila nit dobijala kilograme....tada mi se to cinilo grozno, i prosto me bio
sramota da pricam o mojim mukama, bilo kome, uglavnom ljudi kukaju na viskove, i imaju probleme koje sada imam i ja, a to je kako skinuti visak, kako se dovesti opet u normalu...

...veruj iz ove perspektive, rado bi ponovo bila takva, mrsavica, nego nosila na sebi bar 10kg vise nego sto mi je ustvari potrebno...tesko da ce mi se to ostvariti ikada vise...pa ti samo mogu reci
uzivaj dok mozes, jedi sta ti se jede i koliko ti se jede, mrsavost je nekako po meni lakse i prikriti nego debljinu....

...u zadnjih 3-4 godine se nisam nikad kretala kao sada, pesacim puno, i svasta nesto uz to, medjutim ima dana kad mi se cini da nisam izgubila ni gram, ima opet dana kad mi se cini
da sam smrsala....varira stanje organizma, onako kako se osecam i kako radi stitna....nebitno, opet uglavnom se osecam zdravije, lice mi se iscistilo, tako da se nadam da ce i kilaza u
neko dogledno vreme ipak otici dole....

to je taman kako treba...
redovni obroci ne goje, goje grickalice između, goji vrsta hrane koju jedeš
kod mene slatkiši-keksići, napolitanke, svaka nova čokoladica koja se pojavi i koju moram kao malo dete da probam, sladoled
hrana spremljena na određeni način-prženo, pohovano,
kombinacije proteina i ugljenih hidrata-tipa pržen krompir sa krmenadlama, pa još umačeš hleb u moču...
sve znam šta goji..:)
i grickam moja dva ćevapa na grilu za večeru...
posle imam 1 paradajz
pa 1 pomorandžu
pa 1 dvopek
mora tim redom...

to je taman kako treba...
redovni obroci ne goje, goje grickalice između, goji vrsta hrane koju jedeš
kod mene slatkiši-keksići, napolitanke, svaka nova čokoladica koja se pojavi i koju moram kao malo dete da probam, sladoled
hrana spremljena na određeni način-prženo, pohovano,
kombinacije proteina i ugljenih hidrata-tipa pržen krompir sa krmenadlama, pa još umačeš hleb u moču...
sve znam šta goji..:)
i grickam moja dva ćevapa na grilu za večeru...
posle imam 1 paradajz
pa 1 pomorandžu
pa 1 dvopek
mora tim redom...

boko sta kaze vaga?koji ti je danas dan?

Odlično, Boki...
ja samo da se pokrijem ušima (koje su mnogo male, a ja velika, pa ne mogu) i da ćutim. Umesto da sa 61 odem na 60, ja sam se vratila na 62. Ali stvarno ne vodim računa, nešto mi ponestalo motivacije, a očigledno nisam ni čvrsto rešila.
Jutros (skoro u podne) sam pravila lep doručak za ukućane. Tako retko jedemo zajedno, pa sam se prosto zaželela da sednemo svi za sto. Kačamak (palenta), kajgana (ja nikad ne stavljam mnogo masnoće), feta sir, paradajz, krastavci... nije tako strašno, jel'? i zdravo je! Pretežno!
E onda sam pojela skoro celu crnu čokoladu s kremom od mente. Sjajna ! Crna čokolada je zdrava. ... ovo mi dođe kao ispovedaonica. A večeras na večeru kod prijatelja, uz obavezno crno vino...
E, ali onda od ponedeljka.... uvek taj ponedeljak... Ali stvarno će mi od ponedeljka biti lakše. Radiću pre podne, tj. do neko doba... samo mi treba da se dobro organizujem i da na posao ponesem dve dobro osmišljene užine ili laganiji ručak, da ne dolazim u iskušenje da nešto kupujem, jer se teško nadje zdravo i dijetalno, a da ne košta previše.
Uglavnom mi se najbolje pokazalo bareno povrće (fitnes mix) i integralni pirinač. Drugo može da bude sezonsko voće, što baš i nije bogznašta. Možda nekad neku od onih kvik supica... to je isto zgodno..., nekad neki sendvič od integralnog hleba (koji ja sama pravim) i sira i može opet neko povrće tipa tikvice, npr. grilovane... e, pa da...

Uh, ovde samo ja pišem.
Pošto idem na spavanje za nekoliko minuta tako da više nema opasnosti da nešto zabrljam, da vam se pohvalim, da nisam čekala ponedeljak, nego sam već danas okrenula drugi list.
Za doručak sam uzela herbalajf šejk, užina šolja višanja, posle nekog vremena kafa, kasni ručak dinstana kremenadla i varivo od graška (možda nije najsrećnija kombinacija, ali tako se namestilo i to sam spremala za celu porodicu) i uveče zeleni čaj. Uz to oko 1,5 litar vode.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back