bokaruki
Iskusan
- Poruka
- 5.167
hvalim se, hvalim...
za deset dana -5kg!
dobro se osećam, nisam glada, fizički sam aktivna i pijem dosta vode
za deset dana -5kg!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
hvalim se, hvalim...
za deset dana -5kg!
Ne misliš valjda da ne jedem kad dođem kući? Nema šanse. Pogotovo kad drugi kuva. Ni ja ne volim da se ne jede kad ja spremam pa neću to da priredim mužu. A da mogu više da jedem na poslu - mogu. Mislim, ipak pregladnim od tih nekih 13-14 do 19.
Sladoled sam kupila Aloma, tj. Nestle. Jel znate da u Maxiju ima akcija, ako kupite Nestle sladoled teži od 500 g, možete da kupite nescafe od 50 g za 1 dinar. Uopšte nije za bacanje. Eto ja sad još i reklamiram sladoled.
Moraću da imam uvek skuvanog integralnog pirinča pa da to pojedem umesto slatkiša, kao što je Poznavalac davno savetovao. (a imam tih čokolada, još nismo pojeli što je muž doneo iz Nemačke)
Sladoled sam kupila Aloma, tj. Nestle. Jel znate da u Maxiju ima akcija, ako kupite Nestle sladoled teži od 500 g, možete da kupite nescafe od 50 g za 1 dinar. Uopšte nije za bacanje. Eto ja sad još i reklamiram sladoled.
Па наравно да није када не стављаш појачиваче укуса, а проблем је што је твој, а и укус већине људи формиран на том појачаном укусу, па сте релативно неосетљиви на природне концентрације ароматичних материја.Od primamljivih akcija se tako branim da se upitam : "Da li bih ja taj proizvod kupila i da nema ove akcije? ".Ako je odgovor negativan,idem dalje i kupim samo ono sto sam planirala
Probala sam da pravim domaci sladoled i nije ni blizu kupovnom![]()
Па наравно да није када не стављаш појачиваче укуса, а проблем је што је твој, а и укус већине људи формиран на том појачаном укусу, па сте релативно неосетљиви на природне концентрације ароматичних материја.
Као код људи који су навикнути на преслана јела, па им је свако уобичајено слано јело-неслано!
Или што је већини данашњих људи воће недовољно слатко јер су се још у материцама мајки навукли на концентроване шећере-чокаладе, бомбоне, колаче, торте....
Моји се никада нису ни примили на тако нешто.ovo je narocito problematicno kod dece.....lako se navuku na chips i slatkise pa im kuvano bude bljutavo.....
Па наравно да није када не стављаш појачиваче укуса, а проблем је што је твој, а и укус већине људи формиран на том појачаном укусу, па сте релативно неосетљиви на природне концентрације ароматичних материја.
Као код људи који су навикнути на преслана јела, па им је свако уобичајено слано јело-неслано!
Или што је већини данашњих људи воће недовољно слатко јер су се још у материцама мајки навукли на концентроване шећере-чокаладе, бомбоне, колаче, торте....
Похвално(Slazem se sa napisanim,samo gde nadje bas mene za ovaj primer.U moju kuhinju se unose samo osnovne namirnice,pecem hleb,ne kupujem nista sa aditivima,konzervansima,cak i obicne konzerve izbegavam.....itd...ode mi pola zivota na pravilnu prehranu mene i porodice
![]()
Јефтиније су, а и продају причу типа здравије су, ниц холестерол итд.Sladoled sam pravila sa zumancima,slatkom pavlakom,mlekom,vanilinim stapicem i medom.Bio mi je premastan......ali ukusan
U vocnoj varijanti sa jogurtom,mlekom i medom nisam bila zadovoljna jer se osecala kiselost jogurta.
Meni se najvise dopao od limuna:jogurt,med,mleko,limunov sok i korica(ekoloski uzgajanog limuna) ali ga ostali ne vole.
Imam jos par varijanti za probu,pa ako ni to ne valja pojescu par sladoleda u sezoni Ne znam da li ste primetili da cak i poznate marke sladoleda imaju u svom sastavu i biljne masnoce,to nije bilo pre par godina....![]()
Od primamljivih akcija se tako branim da se upitam : "Da li bih ja taj proizvod kupila i da nema ove akcije? ".Ako je odgovor negativan,idem dalje i kupim samo ono sto sam planirala
Probala sam da pravim domaci sladoled i nije ni blizu kupovnom![]()
Ајд овако, рецимо:aj ne preterujte sad
cuj slag u kesici nije zdrav,pa nije ni nezdrav nesto posebno,mislim ako ces jos i na to da pazis onda cao zivote
sem toga osecam da je to namenjeno samo forumu,jer da toliko pazite u zivotu ne biste vise bile ovde,zar ne? niko nije umro od malo sladoleda/slaga/secera
tacno je ovo za ukus,sto vise jedes vise ti je potrebno (nekad sam pila kafu s punom kasicicim secera,sad pijem bez i ne mogu da podnesem kad mi neko greskom stavi na vrh,jednostavno i to malo osecam)
ali brate ne treba davati ishrani kosmicku vaznost,i praviti nauku od kuvanja rucka
kod mene vazi pravilo "bezi od brasna,bezi od secera" i sve ce biti ok,mogu da pojedem slanine koliko hoces ako smanjim slatko i hleb nista to nece delovati na moju figuru
ali dobro ne jede se slanina svaki dan,juce sam pojela dva listica
boko kako napredujes?bas me zanima,ta dijeta deluje extremno tesko
sto se mene tice,ostajem na istoj tezini vec vise od godinu i po,ali sam juce gledala fotke od pre neku godinu (imam dosije "dijeta" i fotke u istom kupacem s razlicitim tezinama) pa to je neverovatno,imala sam istu tezinu kao sad,a izgledala kao kitprosto mi neverovatno,moracu da se ufotkam da uporedim,sigurno je u pitanju "sportski" zivot koji vodim (i dalje trcim bar 3 puta nedeljno+nedeljom idemo porodicno u park i igramo badmington,stoni tenis...) koji je promenio moje telo,samo me ipak zaprepastilo,koja razlika,s istim kilogramima,znaci tezina ipak nema nikakve veze,vazan je obim i zategnutost
Можда апарат, можда огледало када се посматраш уживо, можда тренутно расположење...mislis da sam tad lose ispala?pa ne znam,tad sam koristila solidan aparat,sad se vidim uzivo,nemoguce da je tolika razlika
aj ne preterujte sad
cuj slag u kesici nije zdrav,pa nije ni nezdrav nesto posebno,mislim ako ces jos i na to da pazis onda cao zivote
sem toga osecam da je to namenjeno samo forumu,jer da toliko pazite u zivotu ne biste vise bile ovde,zar ne? niko nije umro od malo sladoleda/slaga/secera
tacno je ovo za ukus,sto vise jedes vise ti je potrebno (nekad sam pila kafu s punom kasicicim secera,sad pijem bez i ne mogu da podnesem kad mi neko greskom stavi na vrh,jednostavno i to malo osecam)
ali brate ne treba davati ishrani kosmicku vaznost,i praviti nauku od kuvanja rucka
kod mene vazi pravilo "bezi od brasna,bezi od secera" i sve ce biti ok,mogu da pojedem slanine koliko hoces ako smanjim slatko i hleb nista to nece delovati na moju figuru
ali dobro ne jede se slanina svaki dan,juce sam pojela dva listica
boko kako napredujes?bas me zanima,ta dijeta deluje extremno tesko
sto se mene tice,ostajem na istoj tezini vec vise od godinu i po,ali sam juce gledala fotke od pre neku godinu (imam dosije "dijeta" i fotke u istom kupacem s razlicitim tezinama) pa to je neverovatno,imala sam istu tezinu kao sad,a izgledala kao kitprosto mi neverovatno,moracu da se ufotkam da uporedim,sigurno je u pitanju "sportski" zivot koji vodim (i dalje trcim bar 3 puta nedeljno+nedeljom idemo porodicno u park i igramo badmington,stoni tenis...) koji je promenio moje telo,samo me ipak zaprepastilo,koja razlika,s istim kilogramima,znaci tezina ipak nema nikakve veze,vazan je obim i zategnutost
A šta stavljaš u zdrave sendviče?sve isto skoro kao kod kuce,sem supe
jedes cokoladu,pijes sokove unosis kalorije a ne hranis se
ja spremim uvece i u plasticnu posudu
na poslu imam sirce,maslinovo ulje i so,ponekad ponesem paradajz krastavac i na brzinu naseckam
ovako nosim apsolutno sve,jer imamo mikrotalasnu
ako nemas mikrotalasnu na poslu onda dolaze u obzir salate,hladna testenina i zdravi domaci sendvici
moja salata koja me drzi sitom a nije masna
paradajz,kukuruz,malo fete,1 kuvano jaje,so
i parce bageta
mozes kombinovati piletina,tunjevina...