Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja junački izdržavam već tri dana, doručak šejk, kafa, oko 13-14 h pojedem šta sam ponela, u 16 opet kafa (nes bez ičega ili sa kašičicom pirinčanog mleka u prahu). U 19 h stižem kući i navalim na ono što je moj dragi spremio (jer je na odmoru, uči matematiku za maturu), juče štuka i krompira salata, danas kuvani slatki kupus... i sve bi to bilo dobro, da posle toga ne sledi čokoladica, porcija sladoleda .....
Jednostavno, uveče više ne mogu da se kontrolišem, zgrabim i strpam u usta, pre nego što stignem bilo šta da pomislim.
Imate li vi takve krize? Kako se borite protiv njih?
Ne mogu da idem u šetnju jer moram da sedim za kompjuterom i radim. to me i nervira, i zato i jedem... jedino munjevito da skuvam čaj ili tako nešto

da nemam takve krize ne bih bila na ovoj temi:)
ponesi više jela na posao, rasporedi ga u više manjih obroka, pojedi pre nego što pođeš kući
i nemoj da kupuješ sladoled, neka ga ostali jedu napolju, na štapiću
uskoro će ti biti lakše, ti prvi dani su nateži

Ne misliš valjda da ne jedem kad dođem kući? Nema šanse. Pogotovo kad drugi kuva. Ni ja ne volim da se ne jede kad ja spremam pa neću to da priredim mužu. A da mogu više da jedem na poslu - mogu. Mislim, ipak pregladnim od tih nekih 13-14 do 19.
Sladoled sam kupila Aloma, tj. Nestle. Jel znate da u Maxiju ima akcija, ako kupite Nestle sladoled teži od 500 g, možete da kupite nescafe od 50 g za 1 dinar. Uopšte nije za bacanje. Eto ja sad još i reklamiram sladoled.
Moraću da imam uvek skuvanog integralnog pirinča pa da to pojedem umesto slatkiša, kao što je Poznavalac davno savetovao. (a imam tih čokolada, još nismo pojeli što je muž doneo iz Nemačke)

Ne misliš valjda da ne jedem kad dođem kući? Nema šanse. Pogotovo kad drugi kuva. Ni ja ne volim da se ne jede kad ja spremam pa neću to da priredim mužu. A da mogu više da jedem na poslu - mogu. Mislim, ipak pregladnim od tih nekih 13-14 do 19.
Sladoled sam kupila Aloma, tj. Nestle. Jel znate da u Maxiju ima akcija, ako kupite Nestle sladoled teži od 500 g, možete da kupite nescafe od 50 g za 1 dinar. Uopšte nije za bacanje. Eto ja sad još i reklamiram sladoled.
Moraću da imam uvek skuvanog integralnog pirinča pa da to pojedem umesto slatkiša, kao što je Poznavalac davno savetovao. (a imam tih čokolada, još nismo pojeli što je muž doneo iz Nemačke)

Bi, probaj da ne jedes slatrkise, barem par dana, ali se nagradi jednom u pet dana. Tako je lakse.
Dok sam pusila nisam jela nista slatko, od kako sam prestala, volim cokoladu i cokoladni sladoled.

ali sam primetila, sto manje jedes slatko, manje ti organizam trazi. Ziva istina.

Ja inace moram da prijavim, danas sam oprekrsila sva ziva pravila.....isla sam na rodjendan i nista nisam zaobisla, ni dobru klopu, ni tortu, ni alkohol.
I uopste se ne potresam. Od sutra jovo nanovo, s tims to sutra ne stajem na vagu da se ne bih demoralisala, jer znam da ce biti zadrzavanja vode zbog alkohola, a samim tim i do barem kilo vise.

Bas me briga, iduci znacajan rodjendan je u septembru, ako se sestra ne porodi pre toga :lol:

Od primamljivih akcija se tako branim da se upitam : "Da li bih ja taj proizvod kupila i da nema ove akcije? ".Ako je odgovor negativan,idem dalje i kupim samo ono sto sam planirala :manikir:

Probala sam da pravim domaci sladoled i nije ni blizu kupovnom :think:

Poslednja izmena:
Od primamljivih akcija se tako branim da se upitam : "Da li bih ja taj proizvod kupila i da nema ove akcije? ".Ako je odgovor negativan,idem dalje i kupim samo ono sto sam planirala :manikir:

Па наравно да није када не стављаш појачиваче укуса, а проблем је што је твој, а и укус већине људи формиран на том појачаном укусу, па сте релативно неосетљиви на природне концентрације ароматичних материја.
Као код људи који су навикнути на преслана јела, па им је свако уобичајено слано јело-неслано!
Или што је већини данашњих људи воће недовољно слатко јер су се још у материцама мајки навукли на концентроване шећере-чокаладе, бомбоне, колаче, торте....

Па наравно да није када не стављаш појачиваче укуса, а проблем је што је твој, а и укус већине људи формиран на том појачаном укусу, па сте релативно неосетљиви на природне концентрације ароматичних материја.
Као код људи који су навикнути на преслана јела, па им је свако уобичајено слано јело-неслано!
Или што је већини данашњих људи воће недовољно слатко јер су се још у материцама мајки навукли на концентроване шећере-чокаладе, бомбоне, колаче, торте....

ovo je narocito problematicno kod dece.....lako se navuku na chips i slatkise pa im kuvano bude bljutavo.....

ovo je narocito problematicno kod dece.....lako se navuku na chips i slatkise pa im kuvano bude bljutavo.....
Моји се никада нису ни примили на тако нешто.
Једноставно ако им кажемо да се то не једе и да није добро, онда је фер према деци да се и ми маторци исто понашамо, и због тих грицкалица и због неких других ствари, а и због целокупног става, јер ако их не варамо и они ће бити у прилици да усвоје сличан резон.

Slazem se sa napisanim,samo gde nadje bas mene za ovaj primer :lol:.U moju kuhinju se unose samo osnovne namirnice,pecem hleb,ne kupujem nista sa aditivima,konzervansima,cak i obicne konzerve izbegavam.....itd...ode mi pola zivota na pravilnu prehranu mene i porodice :zcepanje:

:bye:

Sladoled sam pravila sa zumancima,slatkom pavlakom,mlekom,vanilinim stapicem i medom.Bio mi je premastan :(......ali ukusan
U vocnoj varijanti sa jogurtom,mlekom i medom nisam bila zadovoljna jer se osecala kiselost jogurta.
Meni se najvise dopao od limuna:jogurt,med,mleko,limunov sok i korica(ekoloski uzgajanog limuna ;) ) ali ga ostali ne vole.
Imam jos par varijanti za probu,pa ako ni to ne valja pojescu par sladoleda u sezoni Ne znam da li ste primetili da cak i poznate marke sladoleda imaju u svom sastavu i biljne masnoce,to nije bilo pre par godina....:rtfm:

Poslednja izmena:
Slazem se sa napisanim,samo gde nadje bas mene za ovaj primer :lol:.U moju kuhinju se unose samo osnovne namirnice,pecem hleb,ne kupujem nista sa aditivima,konzervansima,cak i obicne konzerve izbegavam.....itd...ode mi pola zivota na pravilnu prehranu mene i porodice :zcepanje:

:bye:
Похвално(:klap:)што се твог труда тиче, али једноставно јача арома је изазов.
Нису то џабе смислили.
Sladoled sam pravila sa zumancima,slatkom pavlakom,mlekom,vanilinim stapicem i medom.Bio mi je premastan :(......ali ukusan
U vocnoj varijanti sa jogurtom,mlekom i medom nisam bila zadovoljna jer se osecala kiselost jogurta.
Meni se najvise dopao od limuna:jogurt,med,mleko,limunov sok i korica(ekoloski uzgajanog limuna ;) ) ali ga ostali ne vole.
Imam jos par varijanti za probu,pa ako ni to ne valja pojescu par sladoleda u sezoni Ne znam da li ste primetili da cak i poznate marke sladoleda imaju u svom sastavu i biljne masnoce,to nije bilo pre par godina....:rtfm:
Јефтиније су, а и продају причу типа здравије су, ниц холестерол итд.

U ovom slučaju sladoled je bio cilj. Naručili su, a ja sam onda izabrala Nestle zbog poklona.
Što se tiče domaćeg sladoleda najčešće sam pravila tako što izmiksujem jagode (ili nekog drugo zgodno voće), pomešam sa običnim šlagom iz kesice (znam, nije baš zdrav - sve to praškasto iz kesica) i zamrznem.
Ne bi ga pokvarila ni umućena slatka pavlaka, ali to onda namenski moram da kupujem, a tih kesica se uvek nadje u kući. Nije baš dijetalno, ali je bar bez dodataka.
Ja ne volim ukus jaja u sladoledu, pa ni ne pravim tako. Ali probavala sam razne recepte, većina je komplikovana i treba puno sastojaka i vremena, a efekat ništa naročito.
Ovo nije baš tema za dijetu. Ja sam kriva. Večeras više nije bilo sladoleda, pa pijuckam vodu.... (fali mi smajli anđeo sa oreolom)

aj ne preterujte sad
cuj slag u kesici nije zdrav,pa nije ni nezdrav nesto posebno,mislim ako ces jos i na to da pazis onda cao zivote
sem toga osecam da je to namenjeno samo forumu,jer da toliko pazite u zivotu ne biste vise bile ovde,zar ne? niko nije umro od malo sladoleda/slaga/secera
tacno je ovo za ukus,sto vise jedes vise ti je potrebno (nekad sam pila kafu s punom kasicicim secera,sad pijem bez i ne mogu da podnesem kad mi neko greskom stavi na vrh,jednostavno i to malo osecam)
ali brate ne treba davati ishrani kosmicku vaznost,i praviti nauku od kuvanja rucka
kod mene vazi pravilo "bezi od brasna,bezi od secera" i sve ce biti ok,mogu da pojedem slanine koliko hoces ako smanjim slatko i hleb nista to nece delovati na moju figuru
ali dobro ne jede se slanina svaki dan,juce sam pojela dva listica :mrgreen:
boko kako napredujes?bas me zanima,ta dijeta deluje extremno tesko
sto se mene tice,ostajem na istoj tezini vec vise od godinu i po,ali sam juce gledala fotke od pre neku godinu (imam dosije "dijeta" i fotke u istom kupacem s razlicitim tezinama) pa to je neverovatno,imala sam istu tezinu kao sad,a izgledala kao kit :eek: prosto mi neverovatno,moracu da se ufotkam da uporedim,sigurno je u pitanju "sportski" zivot koji vodim (i dalje trcim bar 3 puta nedeljno+nedeljom idemo porodicno u park i igramo badmington,stoni tenis...) koji je promenio moje telo,samo me ipak zaprepastilo,koja razlika,s istim kilogramima,znaci tezina ipak nema nikakve veze,vazan je obim i zategnutost

aj ne preterujte sad
cuj slag u kesici nije zdrav,pa nije ni nezdrav nesto posebno,mislim ako ces jos i na to da pazis onda cao zivote
sem toga osecam da je to namenjeno samo forumu,jer da toliko pazite u zivotu ne biste vise bile ovde,zar ne? niko nije umro od malo sladoleda/slaga/secera
tacno je ovo za ukus,sto vise jedes vise ti je potrebno (nekad sam pila kafu s punom kasicicim secera,sad pijem bez i ne mogu da podnesem kad mi neko greskom stavi na vrh,jednostavno i to malo osecam)
ali brate ne treba davati ishrani kosmicku vaznost,i praviti nauku od kuvanja rucka
kod mene vazi pravilo "bezi od brasna,bezi od secera" i sve ce biti ok,mogu da pojedem slanine koliko hoces ako smanjim slatko i hleb nista to nece delovati na moju figuru
sto se mene tice,ostajem na istoj tezini vec vise od godinu i po,ali sam juce gledala fotke od pre neku godinu (imam dosije "dijeta" i fotke u istom kupacem s razlicitim tezinama) pa to je neverovatno,imala sam istu tezinu kao sad,a izgledala kao kit :eek: prosto mi neverovatno,moracu da se ufotkam da uporedim,sigurno je u pitanju "sportski" zivot koji vodim (i dalje trcim bar 3 puta nedeljno+nedeljom idemo porodicno u park i igramo badmington,stoni tenis...) koji je promenio moje telo,samo me ipak zaprepastilo,koja razlika,s istim kilogramima,znaci tezina ipak nema nikakve veze,vazan je obim i zategnutost
Ајд овако, рецимо:
-Ово би му дошло ,,једно позитивно бројање", тежина ти је иста, али си мишићавија, а пошто мишићи имају нешто већу густину од сала(испод 10%)изгледаш компактније.
-Сада један хумористичкији, а само мало песимичнији поглед: Можда су објективи на фото апаратима неједнаких дисторзија(изобличења).
Уосталом ко још купује баснословно скупе апарате са Карл Цајс оптиком?
:think:

mislis da sam tad lose ispala?pa ne znam,tad sam koristila solidan aparat,sad se vidim uzivo,nemoguce da je tolika razlika
Можда апарат, можда огледало када се посматраш уживо, можда тренутно расположење...
Није битно, ако је тежина ОК и ако се добро осећаш онда без бриге.

Evo da se učlanim u klub "izgladnelih".

Problem je što ja i dalje jedem kao i ranije (kada sam imala 4kg manje) ali su obroci nepravilno raspoređeni. Ujutru ness kafa i ako uz nju pojedem par keksića, ceo dan na poslu kafa-sok-kafa (ponekad se počastim štanglom čokolade ili kad baš ogladnim kupim Fornete), ali zato uveče što kaže Bi navalim na hranu kao da nisam jela tri dana.
Ništa mi ne znači da krenem sa rigoroznom dijetom, skinem 5kg, koliko bih volela, i posle sve vratim.
Treba mi dugoročni plan. I promena sistema ishrane.
Dakle, pitanje za vas, šta od hrane bih mogla poneti na posao i tako izbegnem brzu hranu ili gladovanje? Šta vi jedete dok ste na poslu?

sve isto skoro kao kod kuce,sem supe
jedes cokoladu,pijes sokove unosis kalorije a ne hranis se
ja spremim uvece i u plasticnu posudu
na poslu imam sirce,maslinovo ulje i so,ponekad ponesem paradajz krastavac i na brzinu naseckam
ovako nosim apsolutno sve,jer imamo mikrotalasnu
ako nemas mikrotalasnu na poslu onda dolaze u obzir salate,hladna testenina i zdravi domaci sendvici
moja salata koja me drzi sitom a nije masna
paradajz,kukuruz,malo fete,1 kuvano jaje,so
i parce bageta
mozes kombinovati piletina,tunjevina...

aj ne preterujte sad

Kod mene se bas o tome i radi,da ostanem na malo,sladoleda/slaga/secera.Uvek primetim da dok vitkije osobe kupe 1-2 kugle sladoleda ,osobe sa prekomernom tezinom kupe 4-5 kugli. :think:Interesantno je i dok cekamo u redu pred kasama obratiti paznju na sadrzaj kolica i osobe koje ih guraju,uocavaju se razlike.Mene to zabavlja a i vreme brze prodje :whistling:
Kad vec imam mogucnost izbora to predje u naviku i nije nikakva nauka.U gostima ili u restoranu se ne bavim sastojcima jela,mislim da mi zdrava ishrana nije prerasla u opsesiju.
Priznajem da je potrebno vise vremena za domaci hleb nego skoknuti do prve prodavnice i kupiti ga,ali i ti znas zasto ga pecem kod kuce ;)

Poslednja izmena:
sve isto skoro kao kod kuce,sem supe
jedes cokoladu,pijes sokove unosis kalorije a ne hranis se
ja spremim uvece i u plasticnu posudu
na poslu imam sirce,maslinovo ulje i so,ponekad ponesem paradajz krastavac i na brzinu naseckam
ovako nosim apsolutno sve,jer imamo mikrotalasnu
ako nemas mikrotalasnu na poslu onda dolaze u obzir salate,hladna testenina i zdravi domaci sendvici
moja salata koja me drzi sitom a nije masna
paradajz,kukuruz,malo fete,1 kuvano jaje,so
i parce bageta
mozes kombinovati piletina,tunjevina...
A šta stavljaš u zdrave sendviče?

Ovo sa salatom ti je super ideja. Mogla bih da napravim nešto tog tipa i ponesem. Nemamo mikrotalasnu ali imamo frižider i što je najbitnije, kolektiv je uglavnom muški, pa nema onog standardnog "dinela sam vam kolače da probate", što je česta pojava za firme u kojima su većinom žene. Dakle, ne mame me slatkišima.

na posao obavezno nosim sto zdraviju hranu pa kuci sebi dopustim malko izleta....voce, pijem caj, nekad jogurt, napravim sendvic sa integralnim hlebom ili kupim integralnu kiflu sa semenkama, musli bar, plazma keks....usput naseckam sebi neko sirovo povrce.....jedem svakih par sati po malo.....i sacekam da osecam glad i to trpim bar pola sata

samo sam tela da kažem ćao =)
i da dadnem 1 predlog za salatu za posao
kao salata, ali nema puno UH pa je kao super da te drži sitom i to sve
ne znam baš tačne mere, jer je ovako pravim od oka, ali valdja je ok i valjda ništa neću da zaboravim
elem
konzerva tunjevine
2 tvrdo kuvana jajeta, iseckana
zel. masline iseckane, a može i koji krastavčić
jabuka iseckana, ja tu volim zlatni delišes, i obavezno cela, da ispadne puuuuno =)
malo ulja, al ne maslinovog nego ovako nekog, to ako ti tunjevina nije masna
i soli
i to kad se sabere može da se podeli u 2 obroka, 1 manji i 1 veći

@tema
danas krećem opet da vežbam, malo me brine, neaktivna sam ovih dana i jedem svašta i neuredno a kg mi spadaju, osećam da će da mi se ružno obije o glavu pa sam rešila da predupredim

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back