Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..sve tako, kako si napisala...i listici jesu takvi, cak sam onaj drugi put kad sam ga pravila,
ostavila malo duze da odstoji...ma nista, blednjikav, blag...nista, jaca je kamilica kad odstoji
5-6 minuta...i sad mi krivo sto sam nasula u posudu koju sam planirala za caj, a kesicu
bacila...inace bih ja to sutra lepo njima vratila i uzela onaj Fruktisov dok ne nadjem pravi...

hm
ne znam opce sta ti podrazumijevas pod jacinom
zeleni caj nema boju kao npr crni
on je otprilike ovakve boje kad ga malo duze pustis
i prilicno neutralnog ukusa...po meni, mada nekima taj ukus smeta...

green-tea.jpg

cinjenica je da moras pazit na datume jer on ne moze stojati dugo
kao neke druge vrste caja

takodjer, ti cajevi u filter kesama cesto imaju dodatke tipa aroma...

hm
ne znam opce sta ti podrazumijevas pod jacinom
zeleni caj nema boju kao npr crni
on je otprilike ovakve boje kad ga malo duze pustis
i prilicno neutralnog ukusa...po meni, mada nekima taj ukus smeta...

green-tea.jpg

cinjenica je da moras pazit na datume jer on ne moze stojati dugo
kao neke druge vrste caja

takodjer, ti cajevi u filter kesama cesto imaju dodatke tipa aroma...

..pa vidi suv izgleda isto kao taj na slici...ali u solji,deluje bledje puno bez
obzira na kolicinu i duzinu stajanja...onaj u filter vrecici mi je bio jaci puno,
znaci jedva sam ga pila...a ovaj mi je kao onaj razblazen, ako me razumes
mogla bih da ga pijem ceo dan...znaci ipak nije to to...bar ja to tako tumacim,
otkud znam dok negde ne kupim jos jedan necu znati..da li je ovaj dobar ili
ne...:think:

..pa vidi suv izgleda isto kao taj na slici...ali u solji,deluje bledje puno bez
obzira na kolicinu i duzinu stajanja...onaj u filter vrecici mi je bio jaci puno,
znaci jedva sam ga pila...a ovaj mi je kao onaj razblazen, ako me razumes
mogla bih da ga pijem ceo dan...znaci ipak nije to to...bar ja to tako tumacim,
otkud znam dok negde ne kupim jos jedan necu znati..da li je ovaj dobar ili
ne...:think:

vjerojatno im je predugo stajao
ako si kupila puno vrati ga
i gledaj da kupujes na frekventnijim mjestima tipa bio spajiza

vjerojatno im je predugo stajao
ako si kupila puno vrati ga
i gledaj da kupujes na frekventnijim mjestima tipa bio spajiza

...ma nema veze, nisam mnogo, samo 50gr...posto sam onaj u vrecicama popila,
picu ga dok ne nadjem drugi...nema nigde u okolini Bio spajiz da ja znam...ali
znam provereno dobru zdravu hranu na Vidikovcu, mislim da oni imaju taj caj
runfuzno...sutra cu se raspitati....

a sto ne bi mogla jedna tema,da elaboriramo,ovde ne moze bas toliko detaljno :mrgreen:
ja sam prosle nedelje tri puta isla na veceru (jedno oprostajno vece,jedna poslovna i jedna bracna godisnjica-moja,znaci nijedna nije mogla da se odbije) i lepo mi se vrati 1kg!!!eto sta meni vecera napravi
sad sam se vratila na staro jer sam se vratila staroj organizaciji,ali eto definitivno je vecera moj neprijatelj,sem ako nije u 17-18h,i nesto lagano,bez hleba i bez alkohola

to je sto ne pijes zeleni caj...vidis koliko je komplikovano, mora da trosi puno kalorija...:D

ja vec danima ne jedem nista (ne mogu da stignem) a onda sam sinoc shvatila da imam sigurno jedno 1000 kalorija kredita pa sam jela i leb i alkohol :lol:

Kod mene je ovako.. ovih dana sam bila na voću (uglavnom jabukama), čorbama (kuskus ili heljda uz malo povrća), tu i tamo zgrešim sa ponekom pitom i kokicama.. mada su meni kokice mnogo manji "greh" od ovih kupovnih grickalica, tipa čips, smoki..
Od slatkiša sam se navadila na slatku rižu..slično se pravi ko sutlijaš...samo se mleko mnogo duže ukuvava, ide malo šećera od trske i dodaju se lešnici.... eto, ukratko je tako.
Mislim da je pogrešno da se svega lišavamo tokom dijete..dobro je temeljno promeniti navike koje će biti aktuelne i kad prestanemo sa dijetom.. mislim, zbog trajnosti rezultata.

mnogo hvale integralni pirinač i ja ga mnogo volim, ali mislim da ipak ima neka granica i za njega. Ne znam koja je. Mislim, koliko je dozvoljeno pojesti ga.

Zdravo svima, nisam se javljala, ukinuli nam krstu na poslu (dušmani, da ne dangubimo forumašenjem, nema ni fejsa, ni tvitera), a kod kuće nisam stizala od silnog pravljenja klope, pita, torti. Muž se vratio iz Nemačke, pa samo gostimo prijatelje i rodbinu koji dolaze da ga vide. A ja sam se i pored svega dosta dobro držala do danas, a danas se nešto opustila pa od jutros počela s nekim grisinama i ribicama, same gluposti. Sutra imam naporan dan, idem s ćerkom da tražimo haljinu i cipele za malu maturu, ima da se istrošim u svakom smislu, i finansijski i kalorijski.

...ja volim taj integralni pirinac, ali kad ga drugi spreme...meni nikad nije bio kako mi se svidja, negde gresim, nesto mu ne radim kako
valja...a nemam volje da spremam pa bacam...tako da ga nisam bas odavno ni kupila, ni spremala....

...ja volim taj integralni pirinac, ali kad ga drugi spreme...meni nikad nije bio kako mi se svidja, negde gresim, nesto mu ne radim kako
valja...a nemam volje da spremam pa bacam...tako da ga nisam bas odavno ni kupila, ni spremala....

Ja najviše volim iz rerne. Prvo ga malo potopim u vodu, nekih sat vremena, a onda sipam pirinač u tepsiju, pospem s malo začina i nalijem vodom. Strpam u rernu i izvadim kad vidim da je sva voda nestala. A na ringli ili grilu propržim pečurke i neko povrće.
Ne znam koja je mera, teško je odoleti, ali mislim da je oko pola šolje pirinča (one za čaj) ok.
Moja sestra, pak, ne voli posebno taj iz rerne, više voli da ga kuva. U svakom slučaju se sprema bez ulja.

mnogo hvale integralni pirinač i ja ga mnogo volim, ali mislim da ipak ima neka granica i za njega. Ne znam koja je. Mislim, koliko je dozvoljeno pojesti ga.

Zdravo svima, nisam se javljala, ukinuli nam krstu na poslu (dušmani, da ne dangubimo forumašenjem, nema ni fejsa, ni tvitera), a kod kuće nisam stizala od silnog pravljenja klope, pita, torti. Muž se vratio iz Nemačke, pa samo gostimo prijatelje i rodbinu koji dolaze da ga vide. A ja sam se i pored svega dosta dobro držala do danas, a danas se nešto opustila pa od jutros počela s nekim grisinama i ribicama, same gluposti. Sutra imam naporan dan, idem s ćerkom da tražimo haljinu i cipele za malu maturu, ima da se istrošim u svakom smislu, i finansijski i kalorijski.
Не брини се, да постоји иоле нека опасност, зар би се сви ти ,,пиринчани" народи(Чајнезери, Индуси, Пакистанци, Вијетнамци, Индонежани, Џпанезери, Корејци, Тајланђани, Бурманци...) размножили у тој мери?!?

....mislim da se taj integralni pirinac nekako drugacije sprema, od ovog obicnog, glaziranog...
....obozavam pilav i sve od pirinca, mogu samo onako obaren, da jedem svaki dan...ali nije to isto sto i integralni...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back