Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene neveceranje radi bolje nego ista,cak i da jedem cokoladu za Dorucak a preskocim veceru smrsacu... Ali to je moj organizam. Probaj nista te ne kosta sem toga 17 h je vec dosta kasno za rucak u koliko bi ti onda bila vecera kad rucas u to vreme

takodje.
ovih dana sam setala, i odmah mi sve bolje stoji..ali samo setala, vise kilometara dnevno.
jao napokon prolece, bogu hvala:)

Ovako,malo da vam solim pamet...Nikako ne valj da ne jedete,tj. da ne vecerate ili da nemata bilo koji obrok u danu,naprotiv,treba da jedete sto vise puta,pozeljno je 4-5 obroka dnevno,na svaka 2-3 sata,tako ubrzavate metabolizam i mrsavite.E,sad,ono najbitnije je sta jedete,jer ako unosite kvalitetne namirnice nema brige za kilazu.Evo par predloga...DORUCAK ovsene pahulje sa mlekom(ko ne voli moze musli,ali vidite da bude sa sto manje secera),UZINA banana ili jabuka,a moze i oboje ako vam organizam trazi,RUCAK 150 g belog mesa,povrce(bar dve vrste,mada je po meni najbolje kupite Frikom zlatnu mesavinu,ima tri vrste,a samo 100 din a 450 g,imate 3 obroka),pirinac(pirinac umesto hleba),UZINA kikiriki,bademi,lesnici(100 g ukupno),VECERA riba i salata(jedna pastrmak 80 din ) plus salata po zelji i pirinac(sve ce kostati 150-200 din,)a dnevno ce vam trebati oko 400 din za ovakvu ishranu,a toliko bacite na losu hranu,ako ne i vise...Pored ovoga mozete kombinovati jos Junetinu,tunjevinu od proteina,a krompir,povrce,voce od ugljenih-hidrata.Ovo je neki primer zdrave ishrane na dijeti,a kad postignete zeljenu kilazu i izgled,onda ubacite svaki dan za uzinu ili dorucak nesto manje zdravo,a dok ste na dijeti jednom nedeljno imate dan kad jedete sve sto nevalja,gomilu slatkisa...sokove ne piti,jer su puni secera,bolje pojesti dve jabuke nego popiti sok od iste.Ako nekog interesuje nesto neka pita slobodno,inace najbolje da odete na forum Pansporta i malo citate o ishrani,aktivnosti,i videcete koliko je lako bit fit,samo malo discipline. Pozz P.S niko nije rodjen da bude debeo,to se postane losim navikama.

E,da pozeljna je i fizicka aktivnost,bar tri puta nedeljno trcanje,setnja,teretanica...za pocetak ako nista ne radite duzi period,pocnite 3 puta nedeljno sa setnjom bar 30 min,pa polako povecavajte svake nedelje za 5 min,kad dodjete do 45 min(posle 4 nedelj) onda pocnete da trcite,3 puta nedeljno po 20 min,a tih 20 min podelite na 4x5 min a izmedju 2 min setnja.Trcanje krajnje lagano,muzikica u usi i uzivajte u lepom vremenu.Samo polako i postici cete zeljeno,do leta neki bikini na bazenu i to,bez ikakvih problema,samo malo zelje i discipline,veoma je lako,samo ako zelite to i uradite kako treba.Panspor forum,a tamo su ljudi koji ce vam pomoci da vidite da to nije nista strasno,samo kad se nauci sta,kako i koliko.

cak i ja visim na temi
ja cu da budem buduca debelica :))))

pa i ja redovno pratim, znam sta me ceka za nekoliko meseci:lol:

nego, imam kolegu na poslu koji je smrsao 20kg za 2 meseca. isao je u enku specijalizovanu ordinaciju, zove se Protekal. www.protekal.rs
tamo je dobio plan i program ishrane, zajedno sa nekim praskovima koji su zamenjivali obroke. nisam ga preterano mnogo ispitivala, jos mi nisu potrebni detalji, ali hoce:mrgreen:. uglavnom on kaze da odlicno podnosi, pije i vitaminske suplemente, nije nervozan i gladan, ima energije, super se oseca i topi pred nasim ocima:D

pa i ja redovno pratim, znam sta me ceka za nekoliko meseci:lol:

nego, imam kolegu na poslu koji je smrsao 20kg za 2 meseca. isao je u enku specijalizovanu ordinaciju, zove se Protekal. www.protekal.rs
tamo je dobio plan i program ishrane, zajedno sa nekim praskovima koji su zamenjivali obroke. nisam ga preterano mnogo ispitivala, jos mi nisu potrebni detalji, ali hoce:mrgreen:. uglavnom on kaze da odlicno podnosi, pije i vitaminske suplemente, nije nervozan i gladan, ima energije, super se oseca i topi pred nasim ocima:D
joooj :(
taj deo mi je najgori :)

I ja mislim da nije dobra ideja da se preskoči večera (jer rizikuješ da se sutradan za doručak pretovariš), ali svakako treba jesti nešto laganije (ja uzmem npr. supu iz kesice). Ne smem ništa obilno jer mi je često uveče trening, ko će da skače punog stomaka.

...aaaaaaaaaaa.....jel' da da se zezas...:)

...komsinica pije, umesto vode, nesto mi se to cini previse, ozbiljno....

....inace popila kafu, pa skuvala caj...onda sledi dorucak, musli i mleko..
....rucak imam od juce...

...cao devojke.....

...imam pitanje...koja kolicina zelenog caja je onako najbolje da se popije u toku dana,
a da se ne pretera..ako se moze preterati....???

Ja sam iz više izvora čula da je najbolje 2 šolje. Ne valja preterivati jer zeleni čaj sadrži kofein. Deset šolja je svakako previše. Šta će vam toliki zeleni čaj? Pogotovo ako se pije ovaj iz filter kesica u koje ko zna šta trpaju (lišće sa dna žbuna i kojekakve trunčice). Ima diuretičko dejstvo, pa ako se pretera, ne valja. Žute zube da ne pominjem.

Sad sam procitala u novinama pa sam pomislila na vas a i deluje mi ok za jednu dijetu ...mada ja nisam narocito familijarna sa dijetama :)

Brazilska dijeta spada u najefikasnije, što ne čudi s obzirom na predloženi jelovnik

Normalna varijanta Brazilske dijete traje četiri nedelje i pomoću nje možete izgubiti do 12 kilograma. Jede se 4-5 puta dnevno, a osnovne namirnice su povrće i voće.

SEDMODNEVNI JELOVNIK

Ponedeljak

Doručak: narandža, banana i šolja soka od narandže.

Užina: čaša soka od narandže i 1 komad tosta.

Ručak: 100 grama kuvane ribe, 100 grama salate od sirovog povrća.

Večera: - sve isto kao za ručak .

Pre odlaska u krevet: 1 čaša soka od pomorandže, 1 malo parče tosta.

Utorak

Doručak: meko bareno jaje, šolja soka od jabuke.

Užina: mali komad tosta, čaša soka od jabuke.

Ručak: 100 grama kuvanog mesa, 2 kuvana krompira, 4 lista zelene salate.

Večera: 200 grama kuvane ribe, tvrdo kuvana jaja, zelena salata, zeleni grašak.

Pre odlaska u krevet: šolja soka od jabuke, tost.

Sreda

Doručak: šolja nemasnog mleka, komad tosta

Užina: 100 grama nemasnog sira.

Ručak: 100 g pirinča, 150 grama salate od svežeg kupusa sa prelivom od 1 limuna i kašikom sitno seckanog peršunovog lišća.

Večera: 100 g kuvanog mesa, jabuka, 4 lista zelene salate

Pre odlaska u krevet: šolja soka od jabuke, mali komad tosta.

Četvrtak

Doručak: šolja soka od ananasa, 60 g ananasa

Užina: šolja soka od ananasa, malo parče tosta.

Ručak: 100 g kuvanog mesa, mali komad sira i narandža.

Večera: 2 kuvana krompira, 150 grama salate od sveže narendane šargarepe sa malo ulja.

Pre odlaska u krevet: šolja soka od ananasa, komad tosta.

Petak

Doručak: čaša soka od jabuke i mali tost.

Užina: jabuka, narandža.

Ručak: 150 grama kuvane ribe, 2 male kuvanu šargarepe.

Večera: tanjir supa od povrća, tanjir krem supe od pečuraka ili tanjir riblje čorbe, malo parče hleba.

Pre odlaska u krevet: čaša soka od narandže, malo parče tosta.

Subota

Doručak: čaša soka od jabuke, komad tosta.

Užina: 150 grama kuvane narendane salate od cvekle sa malo biljnog ulja.

Ručak: tanjir supe od povrća, pečuraka ili riblje čorbe, mali komad hleba.

Večera: 100 grama prženih pečuraka, 100 grama salate od sirovog povrća .

Pre odlaska u krevet: šolja soka od jabuke, 2 sveža keksa.

Nedelja

Doručak: banana, šaka grožđica

Užina: čaša soka od šargarepe, malo parče tosta.

Ručak: 100 g kuvanog mesa, 100 grama salate od svežeg kupusa, zeleni luk i sok od 1 limuna.

Večera: tanjir povrća ili riblja čorba od pečuraka, 100 grama voća, 4 lista zelene salate.

Pre odlaska u krevet: 1 čaša soka od jabuka, 2 sušene smokve.

Jelovnik se ponavlja po potrebi od 2 do 4 nedelje - nikako duže od toga. Povratak na "normalnu" hranu postiže se povećanjem pre svega voća i povrća, a zatim i laganim povećanjem namirnica koje nose proteine. Kao što vidite, ova dijeta je bogata voćem i povrćem - ne može da dođe do deficita u vitaminima i mineralima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back