Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Affro, što bi bila pakosna :) Ne bih to nikad pomislila :)
A možda je i potrebno da neko bude strog prema meni da se malo uozbiljim...
Šalim se, koliko god glupo bilo, ovo je za mene borba.
Nisam u životu probala cigaru, drogu, mogu da ne pijem koliko hoćeš, ali hrana mi je slaba tačka...
Ali ajde, bitno da se dignem kad god padnem, pa ću valjda početi manje da padam...

Affro, što bi bila pakosna :) Ne bih to nikad pomislila :)
A možda je i potrebno da neko bude strog prema meni da se malo uozbiljim...
Šalim se, koliko god glupo bilo, ovo je za mene borba.
Nisam u životu probala cigaru, drogu, mogu da ne pijem koliko hoćeš, ali hrana mi je slaba tačka...
Ali ajde, bitno da se dignem kad god padnem, pa ću valjda početi manje da padam...

...otkud znam, u zadnje vreme bas vodim racuna, na neke ovo prolece deluje
negativno...pa tumace valjda po sebi...:heart:

...vidi sve mi je jasno....i jeste teska borba...znam, ali ako je zdravlje u pitanju
mislim da ces uspeti da se iskontrolises..kao prvo zelis da budes zdrava, da se
lakse kreces....a kad udjes u stos, pritom si aktivna, treniras stalno nesto,
mislim da ces uspeti...
...a mi smo tu da se podrzavamo...;)

...Shushu, ne nisam daleko bilo pakosna...al' sta je tu je, dobro nam dosla nazad, a bolje da nisi....ok...

...vecerala malo parce hleba, pola ljute papricice i pola pastete od tunjevine...uhvati me glad, pa samo malo,
svega po pola...a papricica ljuta ko otrov i sad me peku usta....a negde procitah da ljuto utice na metabolizam,
i da je dobro za dijete....mada sumnjam da ce mi skoro pasti na pamet....

jeste, ljuto je dobro
ja npr kad pojedem malo ljutog ajvara
taj dan idem 10 puta u wc

Dobro večr drugarice... ja se već danima borim sama sa sobom da vam se opet pridružim, da počnem da vodim računa, doduše borila sam se u isto vreme i sa čokoladnom tortom...
Ali, sad mi je doktor rekao da moram da skinem kilažu, i to zbog problema sa stopalom (povrede) - da bi bilo manje opterećenje...
I tako sam ja jutros pojea dva kuvana jajeta (zapravo jedno i po, od drugog sam bacila žumance ne volim), užinala sam ceđenu narandžu,
ručala tri ćevapa (spremana na grill tiganju, koji je samo malo podmazan uljem) i paradajz salatu.
Bez hleba, bez kajmaka, sira :(
Sad treba da idem u neku rekreaciju, videću da li ću na trčanje ili da vozim rolera.
Da, popila sam do sada oko 1,5l vode.
Nisam gladna ali mi se jede nešto slatko, gricka, što je najgore... Nadam se da ću ovaj put istrajati :)

Shushu, ti si vredna i dobro organizovana, moram da priznam da sam se uvek divila kako se ti dobro organizuješ, pa stigneš i na fakultet i na praksu i da skuvaš nešto interesantno i da učiš i da ideš na sport i u šetnju. Tako da ni ovo neće biti problem za tebe, samo da rešiš i ubaciš određenu količinu zdrave hrane u više malih obroka u svoj dnevni program i biće :ok:

Shushu, ti si vredna i dobro organizovana, moram da priznam da sam se uvek divila kako se ti dobro organizuješ, pa stigneš i na fakultet i na praksu i da skuvaš nešto interesantno i da učiš i da ideš na sport i u šetnju. Tako da ni ovo neće biti problem za tebe, samo da rešiš i ubaciš određenu količinu zdrave hrane u više malih obroka u svoj dnevni program i biće :ok:
podrzavam!!!! :)

Hvala Mrs.Bi :)
Sad sam bila malo napolju, ne baš na trčanju, ali sam nekih pola sata kombinovala trčanje i hodanje...
Koliko mi je prijalo, još uvek se malo štrecam zbog noge. Vidim ja da ću ipak od sutra na rolere, na njima sam sigurnija :)
A sad gledam ove tibetance da odradim turu, istegnem se, na tuširanje, pa u šetnju sa dečkom :)

ja sinoć konačno pokuašala da radim vežebe, a pošto nisam stigla da kupi tegiće (ne znam ni gde da ih tražim po centru), radila sa flašom punom vode i baš mi je bilo nezgodno, imala sam utisak da mi landaraju ruke, nikako nisam mogla da nadjem položaj i da zgodno uhvatim flašu pa sam sve radila pogrešno, i tako...

Za dorucak ovs. kasa..:roll:

Ne znam da li se vama desava ali ja ovih dana imam napade gladi..posebno slatkisa :sad2:
a jos se trudim da smanjim cigarete pa mi jos gore..:neutral:
Цигарете се смањују-остављањем!
Једноставно преломиш и оставиш.
Није баш тако лако као што кажем, јер сам и ја ,,преламао и остављао" неколико пута, али успело ми је, још 96. у време када није било психолошке подршке, никотинских фластера, никотинских жвака, електронских цигарета, акупунктуре...
Што би наркомани рекли на суво, али ти данас можеш изабрати многе од тих помоћи и опарај се зла.
Лакше ћеш поднети кризу ако се оријентишеш на лака и вегетаријанска јела, бар неко време, рецимо пола године, да их врло мало солиш(љуто и остали зачини-можеееее!!!) и ако имаш редовну, баш свакодневну физичку активнос, а и нећеш се угојити.
И обавезно избаци у том периоду слаткише, уместо кафе-чај...
Пролеће се убило за такИ подухват!
А за садашње нападе глади пробај са куваним, сасвим слабо заслађеним житарицама(мало малтекса и то када је већ завршено с кувањем).

ja sinoć konačno pokuašala da radim vežebe, a pošto nisam stigla da kupi tegiće (ne znam ni gde da ih tražim po centru), radila sa flašom punom vode i baš mi je bilo nezgodno, imala sam utisak da mi landaraju ruke, nikako nisam mogla da nadjem položaj i da zgodno uhvatim flašu pa sam sve radila pogrešno, i tako...

možeš ih kupiti u bilo kojem mega marketu
ja imam tegiće od po 2kg... probala sam i one od 1kg i djelovali su mi preloko, čak mi je i 1.5kg bilo lagano
možeš potražiti u tempu... tamo možda budu jeftiniji nego na ostalim mjestima... a cijena im se dugo kretala oko 300dinara
pogledaj, ako budeš išla u tempo, i strunjače za jogu... može se desiti na naiđeš na neku super jeftinu... ja sam uzela u maksiju, na sniženju, za 185dinara... vidjela sam da ih djevojke nose kada se vraćaju sa joge, iako je na deklaraciji pisalo da je to strunjača za plažu... pa ako nemaš tepihe u stanu, to ti može značajno olakšati treniranje

Za dorucak ovs. kasa..:roll:

Ne znam da li se vama desava ali ja ovih dana imam napade gladi..posebno slatkisa :sad2:
a jos se trudim da smanjim cigarete pa mi jos gore..:neutral:

...nemojte da me spalite kao stetnu jer je ovo tema o dijeti ali meni se desavaju iste krize koje resavam slatkisima. Posto volim slatko k'o da sam u torti rodjena ne mogu da izdrzim dugo bez slatkisa...ako me uhvati frka popodne ili uvece obecam sebi da cu da se strpim do jutra, lakse mi je da kazem sebi do jutra nego do sledeceg meseca. Elem, sada sam pocela da kupujem bajaderu seckanu na najtanje moguce kriskice, tanje i manje od malog prsta...skuvam kafu, stavim na tacnu parce i pojedem je oko 10 - 11h ujutru...kako ne jedes puno slatkisa imace jos intenzivniji ukus nego sto ga inace ima, uz kafu stices utisak kao da si pojela tortu a ne jedno malecko parce. Druga varijanta mi je cokoladna bananica, ili dve kocke crne cokolade sa narandzom, stapic Kit Ket cokoladice...kad pogledas on ima 10gr znaci uneses oko 40 - 50cal...pa stvarno ti tih 40-50 cal ne znace nista za dijetu a za psihu, makar moju, znace puno...sve ja znam da je bolje zameniti vocem itd itd ali dzaba, mozak trazi slatkis - slatkis i ne da se zavarati supstitutom, zato mu dam original ali ujutru i na kasicicu...

danas mi se ne trenira...ne osjećam nikakav elan, ali bi valjalo da odradim kao juče, dvadesetak min bajsa isto toliko stepera, čučnjeve i istezanje, pošto sjutra i prekosjutra neću biti u prilici da vježbam

doručkovala sam dvije kriškice ražanog hljeba sa marmeladom, uz šolju mlijeka... kao dijete neko: )
nisam užinala
ručala pasulj, ražani hljeb i jedan feferončić... ne znam zašto sam ikako jela hljeb uz pasulj
pijem zeleni čaj

vagala sam se jutros... opet sam dobila pola kilograma, a bila sam izgubila kilogram... može biti da je i do treniranja
neću se vagati narednih petnaest dana

....dobar dan dijetalke drugarice...

...jutros rano popila nes kafu, pa posle na brzinu casu jogurta....i otisla u grad, hodala, hodala...puuunoooo....
...dosla kuci rucala, jednu manju sniclu na teflonu isprzenu, i grasak..:)))...bez hleba...

...do 5 imam fore za uzinu, kupla sam banane...

....za veceru, mozda napravim kasu sa kiselim mlekom i vocem, ne secam se da li ste to vecerale...ali nemam
neku bolju ideju...

Dobar dan :)
Doručkovala musli, pa pojela pola neke kifle na pauzi između predavanja, bila gladna...
Za ručak ću jesti malo mesa (svinjski but), i puno salate.

Nisam išla da vozim rolere mnogo duva vetar, ali sam zato prepešačila pola grada i dobro se umorila.
Za večeru još ne znam šta ću, nemam nikakvu ideju...

...nemojte da me spalite kao stetnu jer je ovo tema o dijeti ali meni se desavaju iste krize koje resavam slatkisima. Posto volim slatko k'o da sam u torti rodjena ne mogu da izdrzim dugo bez slatkisa...ako me uhvati frka popodne ili uvece obecam sebi da cu da se strpim do jutra, lakse mi je da kazem sebi do jutra nego do sledeceg meseca. Elem, sada sam pocela da kupujem bajaderu seckanu na najtanje moguce kriskice, tanje i manje od malog prsta...skuvam kafu, stavim na tacnu parce i pojedem je oko 10 - 11h ujutru...kako ne jedes puno slatkisa imace jos intenzivniji ukus nego sto ga inace ima, uz kafu stices utisak kao da si pojela tortu a ne jedno malecko parce. Druga varijanta mi je cokoladna bananica, ili dve kocke crne cokolade sa narandzom, stapic Kit Ket cokoladice...kad pogledas on ima 10gr znaci uneses oko 40 - 50cal...pa stvarno ti tih 40-50 cal ne znace nista za dijetu a za psihu, makar moju, znace puno...sve ja znam da je bolje zameniti vocem itd itd ali dzaba, mozak trazi slatkis - slatkis i ne da se zavarati supstitutom, zato mu dam original ali ujutru i na kasicicu...

Ja ovako laički da ti kažem da mi se tvoj sistem čini dobar. Znači, smanjila si količinu slatkiša na neki minimum, a nisi ih se odrekla, čak si napravila fini ritual od jedenja. Jer da si pokušala potpuno da ih izbaciš, mislila bi samo na njih (torte, kolače, čokoladu), želela ih i bila nesrećna. I to je dobar sistem, za sve - kratki rokovi. Kao što kažeš, lakše ćeš podneti odlaganje do sutra nego do sledećeg meseca.

....dobar dan dijetalke drugarice...

...jutros rano popila nes kafu, pa posle na brzinu casu jogurta....i otisla u grad, hodala, hodala...puuunoooo....
...dosla kuci rucala, jednu manju sniclu na teflonu isprzenu, i grasak..:)))...bez hleba...

...do 5 imam fore za uzinu, kupla sam banane...

....za veceru, mozda napravim kasu sa kiselim mlekom i vocem, ne secam se da li ste to vecerale...ali nemam
neku bolju ideju...

imam nesto za tebe, sto je salata u stvari
ali mi to jedemo za veceru cesto onako kao jelo
i jako je fino, pogotovo kad je lepo vreme, lagano je dosta... mozes izbaciti majonez ili koristiti onaj bez jaja
http://www.coolinarika.com/preview/recept/salata-od-brokolija-i-piletine/

Isto i kod mene, moram da smazem cok. bananicu..ili taj mali Kit Kit.
Vazdusasta, a gde kupujes te tanko secene bajadere?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back