Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poenta je da ti se, mozda, povecala misicna masa, a smanjila masnoca. S obzirom da je misicno tkivo 3 puta teze, to ti je odgovor, ali moze da bude i voda.
Не бих да те разочарам, али новинари пишу свакакве глупости, па су ти тако продали и причу о ,, три пута теже"!
Литар запремине сланине(чисте, оно што би ми у Бачкој рекли ,,сапуњаре") је око 900г, а литар запремине меса(непрошараног слојевима сала) је око 1050 грама, што је око 16,6% теже од сланине(сала) дакле далеко и од 100%, а камоли трипут теже! Ово можеш и сама да испробаш у кухињи:месо, сало(нпр за погачице,а:per:), кухињска мензура и кухињска вага.

ja danas rucala karabatake (nisam ni znala da se to odvojeno prodaje,nisam ni skontala tacno sta je al reko aj da probam) i dinstane pecurke,koje umesto sa crnim lukom dinstala sa belim i gomilom nekih zacina i super su,jedino sto cu sad naredna dva dana da ispustam aromu na lukac,al boli me cose :))) i bila na trcanju predvece i oduvao me vetar koji je vecinu vremena duvao u suprotnom pravcu od mog trcanja :roll: ,u medjuvremenu krenula kisa da pada, opet me boli zglob/misic koji sam uspela da istegnem il opteretim pa sad tupo boli, i uglavnom vratila sam se kuci ko popisana :neutral: al sam istrcala sta sam planirala uprkos vetru,koji mi je stvaro otezavao sve, i puse vec dve nedelje.

Не бих да те разочарам, али новинари пишу свакакве глупости, па су ти тако продали и причу о ,, три пута теже"!
Литар запремине сланине(чисте, оно што би ми у Бачкој рекли ,,сапуњаре") је око 900г, а литар запремине меса(непрошараног слојевима сала) је око 1050 грама, што је око 16,6% теже од сланине(сала) дакле далеко и од 100%, а камоли трипут теже! Ово можеш и сама да испробаш у кухињи:месо, сало(нпр за погачице,а:per:), кухињска мензура и кухињска вага.

nije tri puta, ali je aktivirano misicno tivo prokrvljenije zbog hipertrofije misicnih vlakana..pa ako danas stanete na vagu koja pokazuje 65 kg i unesete smanjenu kolicinu cal kroz obroke, a povecate fizicku aktivnost, desice se upravo navedeno - bicete teze iako ste otopile neku kolicinu masti sa svog tela..
zato osobe koje intenzivno rade na skidanju masti treba promene na svom telu da kontrolisu santimetrom mereci promene obima, a ne da se fokusiraju na brojke koje pokazuje vaga.

nije tri puta, ali je aktivirano misicno tivo prokrvljenije zbog hipertrofije misicnih vlakana..pa ako danas stanete na vagu koja pokazuje 65 kg i unesete smanjenu kolicinu cal kroz obroke, a povecate fizicku aktivnost, desice se upravo navedeno - bicete teze iako ste otopile neku kolicinu masti sa svog tela..
zato osobe koje intenzivno rade na skidanju masti treba promene na svom telu da kontrolisu santimetrom mereci promene obima, a ne da se fokusiraju na brojke koje pokazuje vaga.
Па види овако, крв је око 90%(91% или 92%)вода, тако да је специгична тежина исте врло блиска специфичној тежини мишића(крв око 1кг/л, а мишића око 1,05кг/л)услед чега је практично небитно да ли је мишић више или мање прокрвљен.
Уствари, пошто крв има мало мању специфичну тежину од мишића, проста математика ти је да је прокрвљени мишић мало мање специфичне тежине него непрокрвљен!
Иначе заиста је боље ослонити се на сантиметре него на вагу, а уколико ћете се размеравати на ваги нека буде ујутро, после мокрења, пре оброка, сасвим лакачко обучене и рецимо једном до двапут недељно.И још нешзто: Увек ће те се угојити од непотрошених калорија.
Вода, ваздух и враџбине не утичу на килажу.

Па види овако, крв је око 90%(91% или 92%)вода, тако да је специгична тежина исте врло блиска специфичној тежини мишића(крв око 1кг/л, а мишића око 1,05кг/л)услед чега је практично небитно да ли је мишић више или мање прокрвљен.
Уствари, пошто крв има мало мању специфичну тежину од мишића, проста математика ти је да је прокрвљени мишић мало мање специфичне тежине него непрокрвљен!
Иначе заиста је боље ослонити се на сантиметре него на вагу, а уколико ћете се размеравати на ваги нека буде ујутро, после мокрења, пре оброка, сасвим лакачко обучене и рецимо једном до двапут недељно.И још нешзто: Увек ће те се угојити од непотрошених калорија.
Вода, ваздух и враџбине не утичу на килажу.

jeste bitno.
ukoliko imas pre toga status skoro pa atroficnog misica, a onda status hipertroficnih vlakana koji su se umnozili..naravno je da ce i ukupna tezina da bude veca.
druga stvar je ukoliko se ne meri ukupna tezina, nego se kontrolise odnos tkiva u ukupnoj tezini.
onda se posle fizickog aktiviranja pojavljuje na merenju smanjena kolicina masti, a povecana kolicina misicnog tkiva.

jeste bitno.
ukoliko imas pre toga status skoro pa atroficnog misica, a onda status hipertroficnih vlakana koji su se umnozili..naravno je da ce i ukupna tezina da bude veca.
druga stvar je ukoliko se ne meri ukupna tezina, nego se kontrolise odnos tkiva u ukupnoj tezini.
onda se posle fizickog aktiviranja pojavljuje na merenju smanjena kolicina masti, a povecana kolicina misicnog tkiva.
Знаш онај израз из матеметике:,,Потребан и довољан услов за..."?
Е за означени текст из твог, цитираног поста, потребан и довољан услов је да је та(ј) ко вежба, остао непромењено мастан у апсолутној маси сала и још прИко свега набацио мишиће!!!
Уколико је дошло до благог пада укупне масе, тј. мршављења и губитка сала уз само делимичну надоградњу мишића онда су мале осцилације дозвољене само код жена(ебте, потребан и довољан услов је да је неко жена:hahaha:)и то искључиво због хормоналних осцилација током циклуса.
Углавном зато јер се некад из тела вода спорије излучује.

limunov sok + celer + slatka jabuka
meni to super odnos kiselo slatko
mozes dodati i malo mljevenih oraha u to i/ili kuvane piletine...
mozes i kasicicu majoneza ili pavlake...
i dobijes skoro pa onu fensi salatu kojoj ja vazda zaboravljam ime...: )

...ja od tih fensi salatica, volim samo Cezar...:rumenko:

...a ima jedna fina salatica, ali u nju ne ide jabuka, renda se sargarepa,
celer i bas sitno se isecka malo crnog luka..pa se lepo zacini i ide uz
sve....moze i sama da se jede ko voli.....

ja se ovako hranim oduvek i nema nikakvog viska (ni bolesti, prehlada, gripa...nikad nisam bolesna, valjda i to pokazuje stanje organizma)...
pogledajte recepte, mozda stvarno nekom bude od koristi...
svaki recept sam iskoristila sa prve strane u poslenjih mesec dana :)
(osim ove pite sa sirom - ja je pravim od blitve, fete i kiselog mleka i paprike punim seckanim krompirom i mlevenom junetinom)

stvarno probajte ovo kao nacin ishrane, raznovrsno je i nema niceg preterano kaloricnog ni stetnog a sve je nasa, obicna hrana, nista nemoguce za spremiti...

Moja vaga danas pokazuje 3kg manje!!! Dakle, Zeleni caj+aerobik-slatkisi-vecera=3kg manje.....jeeeeeee:zurka:

ehhhh, popila sam zeleni čaj..... jos samo da odem na aerobik, i izbacim slatkiše i večeru :malav:

meni se pokvarila moja kucna pekara i sad sam umesila hleb pa ću da ga ispečem u rerni, jer sam se definitivno odvikla od onih kupovnih. Juče kupim onu Savu i pojedu deca pola za doručak, drugu polovinu za ručak... a meni sve gadno kad sam ga sekla onako svog naduvanog.
A i ti crni i kojekakvi koji imaju da se kupe i skupi su i opet ima u njima svega i svačega...
Tako da ću, dok ne kupim novu pekaru (a neizostavno hoću) sama da mesim hleb. :mesi:

...ta pekara je super stvar....pa ugadjas sebi i pravis hleb kakav zelis....

...i ovi kupovni "bolji" jesu skupi, samo sto se ja tesim, da meni jedan
taj traje skoro nedelju dana...a toliko mogu sebi da priustim, ipak sam
sama...:think:

ja kupim ponekad neki u Rogenartu, odkad je otvorena pekara u Zemunu, pa mi usput kad idem na jogu. A pošto moji ne vole te crne i sa raznim zrnevljem, ja to podelim pa u zamrzivač... nije loš ni kad se odledi.

Probala sam sad da uradim Pozdrav suncu, to je vežba sa joge koja zaista razmrda sve delove tela. Ali ja sam tako nesposobna da zapamtim vežbu da je to strašno. Pa sam našla neke slike, pa probala po njima, ali džaba, ne mogu i da radim i da gledam u komp.... i sasvim je drugačije kad radimo tamo svi zajedno. Ali to bi trebalo raditi svaki dan, a ne samo dva puta nedeljno ... moraću da se potrudim. Osećam da mi je potrebno da mi prija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back