Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..ahaha...Zloco...ne zezaj lepo sam rekla da pitam....i tako...a,
onda videh da si pisala da ima manje kalorija nego musli....z:p

...nego sad stvarno kako to spremis...jel stvarno samo te pahuljice
i voda ili jos nesto (sem voca, jogurta, to sam shvatila sta posle stavis) nego
samu kasu kako to me zanima...
ima manje kalorija jer nema nikakvih dodataka u vidu secera i slicno, moze da se jede i u slanoj verziji i u slatkoj. ja je doduse pripremam u mikrotalasnoj retko, vise volim hladnu verziju, tako da moze i kuvano i sveze. kao dodaci, zavisi sta volis, pored tog suvog voca ide odlicno cimet, moze malo rendanog kokosa, ako volis sladje ubacis malo meda...ima ljudi koji to jedu samo preliveno jogurtom, jedan sto ga znam preliva zelenim cajem, to mi je vec mnogo radikalno....ma razne kombinacije mogu da se prave, a sustina je da je baza mnogo manje obradjivana i doradjivana nego u musliju (ili ne daj boze onom zasladjenom kao za decu) a ostalo sam znas sta dodajes od sastojaka.

pishe na pakovanju, a i napisala sam ...vise puta, al ajde :lol:

naci, pomijesas dvije, tri kasike kashe sa malo vode ili mlijeka
tipa da pokrije kashu
i stavis u mikrovalnu na 2, 3 minute
ako nemas mikrovalnu mozes vrucom vodom/mlijekom preliti kashu, promijesati i ostaviti da nabubri par
minuta pa onda sjediniti s vocem i jogurtom u blenderu/sjecku...rucno...zavisi sve kako ko voli : )

ima oko 300 kalorija na 100 grama, al 100 grama je bas puno...
musli imaju u prosjeku 100 - 150 kalorija vise i to
oni "niskokaloricni" - naci bez grozdjica, coklade, kukuruza, kukuroznog sirupa, itd...

e, sad ovo su mekinje

http://dijeta.sos-forum.net/t809-cudo-ovsenih-mekinja

nesto kontam, sutra cu ja to pomijesat; smjesu za kashu i mekinje... : )
meni sad nije jasno.....koja je razlika izmedju kase i mekinja :neutral:
kolko ja vidim na gugletu ovo sto ja jedem potpuno odgovara opisu mekinja. al sta je onda koji moj kasa :lol: :neutral:

e da jela sam i ovo, ali ne volim kad moram toliko da zvacem a i tvrdo je i treba vise vremena da upije tecnost. aa sad vidim da se ovo i kuva :lol: e pa ne mora da se kuva :mrgreen:

Poslednja izmena:
zdravo zenske
samo da se prijavim, nisam bila dobra
sve sto lepo uspem u toku dana, zaje-bem uvece (najedem se ko idiot)
jos juce proslava firme, pa klopa, pa je koleginici bio rodjendan, pa torta, nit sam mogla da se suzdrzim, nit sam tela

sad opet krecem od nule, iako sam prosle nedelje gldovala par dana propisno
tako mi je to kad ne dolazim redovno na temu da dobijem podrsku i podignem moral

ja tražila tu kašu u dm-u i maksiju i nema je, a baš se primila
videću danas u super veru ili u zdravoj hrani nekoj, baš bzv...

juče doručak čaj i voće. ručak disntana soja sa pečurkama, večera bareni brokoli i belo meso (al dva cveta brokolija i pola šnite belog)

danas ću za doručak jogurt, za ručak tunu u paradajz sosu večeru belo na grilu

zdravo zenske
samo da se prijavim, nisam bila dobra
sve sto lepo uspem u toku dana, zaje-bem uvece (najedem se ko idiot)jos juce proslava firme, pa klopa, pa je koleginici bio rodjendan, pa torta, nit sam mogla da se suzdrzim, nit sam tela

sad opet krecem od nule, iako sam prosle nedelje gldovala par dana propisno
tako mi je to kad ne dolazim redovno na temu da dobijem podrsku i podignem moral

e, sestro slatka, isti moj problem. Sve resim, ali to nikako. Gladna, jede mi se, nervoza... ne znam šta... uglavnom jedem, jedem, jedem....

a jel doruckujete vi ono redovno? ne znam,bar sam ja sebe naucila da vecinu namirnica pojedem tokom dana, do sest sedam najkasnije, i ostatak dana ako sam gladna pijem cajeve. pitam jer obicno se to desava ljudima koji slabo jedu tokom dana i onda naravno glad krene da mori uvece. a ako legnem sa praznim stomakom (ja sa punim ne mogu ni da spavam tako sam se navikla) onda sam ujutru gladna i lepo se najedem. meni bez dobrog dorucka ne pocinje dan, al znam da ima ljudi koji imaju potpuno obrnut raspored ishrane.

doručkujem ili musli ili čaj, integrlani keks i voće ili palentu sa sirom i jogurtom, sve u zavisnoti od toga šta imam za ručak, kada je ručak i slično, ali retko kada ujutru jedem nešto jače, ne prija mi...
poslednji obrok mi je oko 18h, vrlo retko kasnije, i to bude nešto lagano skorz na skorz, posle toga pijem čajeve
ručak mi je glavni obrok....

juče doručak čaj i voće. ručak disntana soja sa pečurkama, večera bareni brokoli i belo meso (al dva cveta brokolija i pola šnite belog)

Videla sam te ovsene mekinje u prodavnici zdrave hrane, 250 gr je 120 d. Ja se polakomila na psenicne jer je 500 gr 45 dindzi. Bas sam stipsa. Doduse, na necemu se razbacujem, a na sitnicama stisnem.

Pa ne kazu dzaba dorucak sam..rucak prijatelj..vecera neprijatelj..e sad ko ne zna da tumaci
ja sam jedno vreme bila vecerala, uzmem nesto lagano da pojedem jer kao ne valja ne jesti dugo...medjutim meni to poremetilo sve ostalo.ujutru nisam bila dovoljno gladna, onda mi se uvek zurilo da rucam i tako u krug. pa digla ruke,ipak mi je najbitnije da doruckujem i da lepo rucam i posle kvalitetnog rucka ja nemam neku potrebu da jedem. ako bas krene da zavija stomak stavim nesto u usta, da zavara a cajevi uvek pomognu.
čekajte sad, mekinje nisu isto što i kaša? ili se kaša pravi od tih mekinja?
nemam pojma ni meni nista nije jasno. sacu da pogledam sta pise meni na mojoj ovasi :neutral:

edit: pise 100% oats sta god to znacilo :roll:

evo trenutno imam ovo,mada bilo koji proizvodjac isti ukus,razlika u ceni :neutral:
600711b.jpg

Poslednja izmena:
Da treba samo biti obazriv sa zelutcem..ako se skidaju kg onda se obicno mora poremetiti metabolizam..osim uz strucnu pomoc..ja sam godinama tako jeo neredovno i jako dugo mi je trebalo da se dovedem u red..da posle dorucka ne budem gladan..a bas je bilo tako..pojedem nesto i ceo dan mogu grickati..ako se dobro pojede ujutru sto zasiti onda i nisi gladan za rucak..rucas na silu i vecera nema gde da stane

Da treba samo biti obazriv sa zelutcem..ako se skidaju kg onda se obicno mora poremetiti metabolizam..osim uz strucnu pomoc..ja sam godinama tako jeo neredovno i jako dugo mi je trebalo da se dovedem u red..da posle dorucka ne budem gladan..a bas je bilo tako..pojedem nesto i ceo dan mogu grickati..ako se dobro pojede ujutru sto zasiti onda i nisi gladan za rucak..rucas na silu i vecera nema gde da stane
e da...mada zavisi sta pojedes za dorucak.ja uglavnom jedem tu ovas, i na pocetku bih ako jedem u osam bila gladna oko 11 recimo, pa pih pojela voce do rucka. sad ne moram ni to voce, i mada mi je rucak bitan obrok jer tu unosim najvaznije za organizam, sad ga najvise jedem jer mi je vreme za rucak. ok da odlozim nekoliko sati, bila bih gladna sigurno. ali posle rucka sam ja manje vise podmirena za ostatak dana.

čekajte sad, mekinje nisu isto što i kaša? ili se kaša pravi od tih mekinja?
Пшенично зрно, рецимо, а важи и за јечам, овас, раж, пиринач, кукуруз, дакле за све житарице, састоји се од омотача(то су мекиње), језгра(бело брашно), клице(може да се цеди уље или иде у мекиње). Људски организам не вари целулозу ич али с обзиром да већина данас једе високо прерађену клопу добро је узрети мекиње које су скоро чиста целулоза, јер вас оне штите од затвора пошто у цревима набубре и од воде ,,натекну" и до 7 пута у односу на почетну масу. Мада превише мекиња ,,оструже" црева па се јави глад, дакле мекиње али са нечим... Каше које овде спомињете су печене и експандиране житарице(пеку их у вакууму, па се шире ко маркетинг), обично са стабилизаторима, прехрамбеним бојама и нешто додатих витамина, јер оригинални одапну приликом печења! Често, мада не увек додају и неки заслађивач.

Ma znate šta, zavisi i od dnevnih obaveza. Ko rano ide na posao teško da može da pojede kvalitetan doručak. Mislim, može i na poslu da se jede nešto što nije iz pekare, ali nikad to nije kao kod kuće. Ja radim stalno posle podne i zato mogu sebi da priuštim dobar doručak na miru i polako. I to onda bude sir ili jaja, suhomesnato izbegavam, ali bude i to. Nekad i te musle, odnosno, ovsene ili ražene pahuljice, ili skuvam proso, pa sa sirom ili tako nečim. Ali iskreno, jedino te proteine smatram kvalitetnim doručkom. Ručam normalno, jer stignem da skuvam i da jedem sveže, meso i varivo ili neki rizoto ili testenine s nečim (znam - previše UH). I to bude oko 13 h i onda dolazi dugo popodne i još duze veče.... Ponesem na posao neku voćku ili malo tog što sam pravila za ručak... a u poslednje vreme pojedem porciju onog herbalajf šejka. I onda dodjem kući u 10, onako gladnjikava... i izgubim kontrolu..... :zjede::jede::rumenko:

meni sad nije jasno.....koja je razlika izmedju kase i mekinja :neutral:
kolko ja vidim na gugletu ovo sto ja jedem potpuno odgovara opisu mekinja. al sta je onda koji moj kasa :lol: :neutral:

e da jela sam i ovo, ali ne volim kad moram toliko da zvacem a i tvrdo je i treba vise vremena da upije tecnost. aa sad vidim da se ovo i kuva :lol: e pa ne mora da se kuva :mrgreen:

koliko sam ja skapirala fora je u nacinu obrade; kasha ima sve nutrijente jer se cijelo zrno melje
dok su mekinje uglavnom ljuska?
ovo sto sam ja pazarila neka vita...po izgledu je nesto izmedju...

Poslednja izmena:

pravac biospajiz : )

Ma, OK, mozda tebi to radi posao. :)
Ja luk nisam seckala nozem ima 10 godina sigurno. :lol:
Joj, a kad sam upropastila tetki neki Vinchi (ili tako nesto) mikser, uhvatila spiralama da mesim tvrdo testo za strudlu, navikla sam da to moze mikserom, e pa tim njenim nije moglo. :rumenko:

otkad mi je crko Bosch...sam od sebe; nista mu nisam radila, Tita mi...
vise ne bacam kesh na brendove...mada, gledam na sta je deklarirano
tj. sta moze raditi i koliko vati ima ;)

jao, ja obozavam kus-kus.... donela sam iz tunisa za sitne pare, ali retko ga spremam, treba dobar preliv ili kako da nazovem to uz šta se služi. Ali to ti je na poseban način obradjena pšenica pa je toliko i kalorično i zdravo.... Opet zavisi šta uz njega.

jao, ja obozavam kus-kus.... donela sam iz tunisa za sitne pare, ali retko ga spremam, treba dobar preliv ili kako da nazovem to uz šta se služi. Ali to ti je na poseban način obradjena pšenica pa je toliko i kalorično i zdravo.... Opet zavisi šta uz njega.

uz njega mix meso sa povrcem kao varivo..a u kuskus - supa..
zdravo i kaloricno..sve u svemu - skrob..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back