Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam se odlucila za dijetu u najboljem trenutku, pre 16 dana. Necu da odugovlacim, te posle praznika, te od ponedeljka, ima da budem kUrakter i fit docekam prolece. Dijeta me skupo kosta, pa onda moram i da se pridrzavam, mada...malo strpnem necega inace bih crkla..
Umesto dorucka i vecere pijem proteinski sejk Herbalife, 3 litre vode i neka biljna vlakna, a rucak je relativno normalan.
Mrzi me da citam od pocetka, sigurno ga jos neko koristi. Skinula sam 2 kg.

Ja trenutno isto uzimam herbalajf umesto večere. S tim što sam poslednjih dana nešto prestala, a ostalo mi malo, samo za jos 2 puta. Evo mesec dana je prošlo, oslabila nisam ništa, a i moja "welness savetnica", kako oni vole da se nazivaju se nešto ne javlja poslednjih dana. Nije me pozvala ni na kontrolu tih masti i toga što mi je merila kad sam prvi put bila. A u početku me je zvala svaki 2.-3. dan da pita kako se osećam, jesam gladna, jel pijem vodu. Ja, brate, nemam kad da sručim u sebe 2,5-3 litre vode. Pijem dosta (1,5-2 l), ali tu količinu ne mogu da dostignem.

La dolcevita, zelim ti da istraješ i da postigneš željene rezultate.

Bi, nemoj da odustajes nikako!!! Ako si pukla toliko novca, nastavi i drzi se.
Mene moj ''welnes savetnik'' zove ili svako vece ili svako drugo vece i insistira na unosu sto vise vode. Ja se napijam vodurine - 3 l (ranije skoro da nisam pila vodu), a on jos hteo da mi poveca na 4 l, ali sam ga kumila da ostanem na 3 l. Inace, on svaki dan popije 6 l!!! Posto je uzasno skupo, mislila sam da samo menjam veceru jer nisam ni navikla da doruckujem, ali on nije hteo ni da cuje, kaze da je dorucak najvazniji jer drzi secer stabilnim, pa nema napada gladi. Ja cu da izdrzim, makar crkla. Gledam svoje lepe krpice i hocu da mi opet stoje savrseno. Ono, nije da ne mogu da ih obucem, ali zateze, sestro slatka!

Poslednja izmena:
Nisam ja odustala, popiću to što imam, ali neću dalje. Svi to preporučuju prvenstveno za doručak, ali ja sam baš insistirala na večeri, jer radim stalno posle podne, pa kad dodjem oko 22h, ja se najedem. Meni je problem što ja ne znam malo. Kad počnem ne znam šta je dosta. I onda sam baš htela taj šejk za večeru da ne bih ni počinjala. I odgovaralo mi je tako.

...meni pre godinu dana nudili ceo tretman tog hervalajfa za 200e..al meni to
bilo skupo, i sad mi je skupo...a kad bi pila tu kolicinu vode mislim da bi crkla
i ovako jedva da popijem litar do litar ipo...:((((

...bolje meni da se ja uskoro vratim na moj musli, i jogurt za veceru, rucak
corbice i jos po nesto..uz to vezbice i bogdamevidi...

Ne da je skupo, nego je skupo u pm. Sto je najgore, nije da kupis jednu turu, nego ta Formula 1 traje 2 nedelje max. Ja sam uzela samo sejk i vlakna, 'ebes vitamine, aloju i onaj zeleni caj. I ovako me kosta 10 000 dindzi mesecno, a trajace nekoliko meseci. Sad kad sam skocila u 'ladnu vodu, ima da se koprcam kako znam, a sam bog zna kako cu smoci i zimovanje, i Egipat na prolece i 2 ture mora na leto. :think:
Zivim iznad svojih mogucnosti!!! :dash:
A tek sto volEm soping!!! :zaljubljena:

Ja trenutno isto uzimam herbalajf umesto večere. S tim što sam poslednjih dana nešto prestala, a ostalo mi malo, samo za jos 2 puta. Evo mesec dana je prošlo, oslabila nisam ništa, a i moja "welness savetnica", kako oni vole da se nazivaju se nešto ne javlja poslednjih dana. Nije me pozvala ni na kontrolu tih masti i toga što mi je merila kad sam prvi put bila. A u početku me je zvala svaki 2.-3. dan da pita kako se osećam, jesam gladna, jel pijem vodu. Ja, brate, nemam kad da sručim u sebe 2,5-3 litre vode. Pijem dosta (1,5-2 l), ali tu količinu ne mogu da dostignem.

La dolcevita, zelim ti da istraješ i da postigneš željene rezultate.

Mene moj ''welnes savetnik'' zove ili svako vece ili svako drugo vece i insistira na unosu sto vise vode. Ja se napijam vodurine - 3 l (ranije skoro da nisam pila vodu), a on jos hteo da mi poveca na 4 l, ali sam ga kumila da ostanem na 3 l. Inace, on svaki dan popije 6 l!!! Posto je uzasno skupo, mislila sam da samo menjam veceru jer nisam ni navikla da doruckujem, ali on nije hteo ni da cuje, kaze da je dorucak najvazniji jer drzi secer stabilnim, pa nema napada gladi. Ja cu da izdrzim, makar crkla. Gledam svoje lepe krpice i hocu da mi opet stoje savrseno. Ono, nije da ne mogu da ih obucem, ali zateze, sestro slatka!

Znam da nije zdravo unosti previše vode - jednom mi je doktorka pričala o tome...
Ne treba siliti - pogotovo zimi! Organizmu nije toliko potrebna kao leti!
Razmislite o tome!
I ja sam nabacila par kg i muku mučim z:(

:zpozdrav:

...ma da bre skupo ko crno djavo.... a kad bi za dorucak i veceru pila jogurt,
i rucala manje...pa pila 3-4 litra vode dnevno, svejedno bi smrsala exrta i to
za male pare....pa ti vidi....

Znam, znam...ali... Prvo, ne volim jogurt. Drugo, potrebni su mi proteini jer sam, uglavnom, unosila ugljene hidrate. Zahvaljujuci Herbalajfu pijem 1/2 l mleka (sa manje masnoce) dnevno, a nisam ga pila od kada sam prestala da sisam (sa 6 meseci). Jednostavno, smanjilo mi se misicno tkivo, a povecalo masno jer ga nisam hranila proteinima. Mislila sam da jedem zdravo, ne jedem meso, koristim mnogo voca i povrca, ne jedem slatko, ni masno, ali ti ugljeni hidrati... mamicu im... Uzgred, svi se iscudjavaju, kao nema potrebe, te kakva cu biti kad smrsam, ali MENI smeta.

I ja sve mislim da to sa vodom nije baš tako... da se nalivamo beskonačno. Zar razne stvari koje su preporučivane kao najzdravije, kasnije se ispostavilo da baš i nisu tako zdrave.... Da ne pominjem po ne znam koji put - margarin.

Ja sam sinoć napravila neko prženo testo (najgora kombinacija) pa sam to grickala... i ceo dan u stvari nisam imala nikakav red. Jedino sam doručkovala normalno, a posle tako bezveze.......
Danas sam opet bez reda. Preskočila doručak, išla na pijacu, pa dok sam došla kući, oko 13:30 zaključim da mi je bolje da odmah napravim ručak... tako da sam to već obavila. Makarone s morskim plodovima...

Poslednja izmena:

:eek:
Kakvih 6 litara, bre!?
'Ajde, polako, prosecno dnevno izlucimo oko 1,5 l mokrace, plus jos oko 1 l ode kroz disanje, znoj, pore, zimi manje nego leti.
Znaci 2-3 litra je vise nego dovoljno.
Sta se desava kad svaki dan unosis 6 l vode na silu-izlucuje se preko mokrace, ali ne moze cista voda nego odlaze i elektroliti sto moze dovesti do trovanja vodom koje ostavlja teske posledica na organizam.
Nije to ni malo naivno, veruj mi.
A zasto herbalajfovci insistiraju da se nalivas vodom, pa unosis taj njihov koncentrat vlakana koja bubre u digestivnom sistemu, tako stvaraju osecaj sitosti, ali bubrenjem povlace vodu, pa ako se ne nalivas, mozes da dehidriras.

I ja sve mislim da to sa vodom nije baš tako... da se nalivamo beskonačno. Zar razne stvari koje su preporučivane kao najzdravije, kasnije se ispostavilo da baš i nisu tako zdrave.... Da ne pominjem po ne znam koji put - margarin.

Ja sam sinoć napravila neko prženo testo (najgora kombinacija) pa sam to grickala... i ceo dan u stvari nisam imala nikakav red. Jedino sam doručkovala normalno, a posle tako bezveze.......
Danas sam opet bez reda. Preskočila doručak, išla na pijacu, pa dok sam došla kući, oko 13:30 zaključim da mi je bolje da odmah napravim ručak... tako da sam to već obavila. Makarone s morskim plodovima...

Mene juce mama docekala sa ponudom da mi pece palacinke, samo sto se nisam onesvestila od zelje!!! Testo obozavaaaam!!!

Tip pije po 6 litara dnevno vode vec nekoliko godina, to znam sigurno. Dakle, i pre ove price sa Herbalajfom. Kaze da se samo, u toku spavanja, izluci 2 l putem znoja.

:lol:
Je l'?
Onda se sigurno budi u bari vode, pa uzmi ti, pa prospi 2l vode na krevet, da vidis koliko je to.
Mozda covek ima problema sa kontrolom besike, pa misli da je znoj.

Nemam nameru da se raspravljam, rekla sam ono sto sam mislila da treba.

"welnes savetnik"...?
oni to ozbiljno...? :zcepanje:

Ej, tema malo živnula :)
Ja dobila, imam neopisivu želju za hranom, ali se (relativno) kontrolišem.
U stvari jedem normalno.
Danas za ručak jedem domaću supu i pašta šutu (špagete sa prelivom od mlevenog mesa).
Uz to izrendanu cveklu i šargarepu, i kornišone.
Bez hleba
Za večeru ću samo da iskokam kokice, pošto ostajem sama kod kuće uz filmove.
A u sredu idem kod babe i dede u Split, gd eću da šetam, šetam, šetam :heart:

A da, ti wellness savetnici mi se ništa ne sviđaju.
Svugde po gradu vidim one plakate "Lako do para i posla - postanite wellness savetnik".
Što izgleda kao da može da postane bilo ko, kao i oni putujući prodavci.
A i 6 litara vode z:shock: pa ja bih piškila po ceo dan

A da, ti wellness savetnici mi se ništa ne sviđaju.
Svugde po gradu vidim one plakate "Lako do para i posla - postanite wellness savetnik".
Što izgleda kao da može da postane bilo ko, kao i oni putujući prodavci.
A i 6 litara vode z:shock: pa ja bih piškila po ceo dan

dok ti bubrezi ne bi konacno riknuli, tojest...: (

mislim, citav zivot pijem dosta vode; tako mi
organizam trazi...+ sam prilicno velika; teska...u odnosu na vecinu ljudi...
pa ne pijem preko 4 litre...
no, svejedno sam porovjeravala krv - secer i bubrege da vidim jel sve ok

Šta znam, ja u Beogradu pijem u proseku 2l dnevno.
Preko leta malo više.
I to mi odgovara.
E sad, u Novom Sadu imam problem što mi je česmuša nekako bljak i onda kupujem flaširanu,
a naravno uglavnom zaboravim da je kupim pa pijem manje vode... oko 1l.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back