Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e ali poenta je u tome što sam smanjila količinu hrane koju jedem, pokušvala sam postepeno, dakle jela sve ali umanjeno i ništa
nikada nisam držala neku psecijalnu dijetu, pitice sam jela dva dana, ostalih dana meso i slično, umesto pitica i opet ništa
a što ne lubenica uveče?

Odgovor nije uopste jednostavan, ali pokusacu.
Lubenica sadrzi puno fruktoze, koji je prost secer. Ovi seceri se po dolasku u krv u njoj zadrzavaju maksimalno dva sata. U poslepodnevnim satima metabolizam je nesto sporiji i ukoliko je veca kolicina unetih secera skladistice se u jetri i misicima, a tokom noci ce preci u masti, pogotovu ako je smanjen ukupni dnevni unos hrane i ako je dosta hrane uneto u popdnevni casovima.
Takva corba moze, mozes cak i jaje ubaciti i jednu kasiku ulja. Problem nastaje ako corbe sadrze mnogo masnoca, od kuvanog masnog mesa, ili ako se doda brasno.

Potrazi dijete pod nazivom rotacija UH i keto dijeta. Mada su prvenstveno namenjene sportistima, dosta dobro rade i bez vezbanja. Malo su zahtevne u smislu cene i spremanja (bar muskarcima:D), a rezultati se mogu videti vec nakon 20 dana. Za dva meseca moze se na jedan zdrav nacin skinuti i do 8 kg.

vratila sam kg, šiznuću
a taman sam lepo krenula i ne vredi, a ništa se ne prejedam
juče sam doručkovala standardno babanu, jogurt, za ručak 2 španske pitice i tanjir čorbe, za večeru lubenica

prekjuče doručak isti, samo što sam pojela za večeru 2 mafina za rulak tanjir kupsa, bez mesa, bez hleba, bez ulja

i kada saberem sve to stvarno je ništa, a opet sam vratila kg : I

S obzirom da ovako jedeš, tj.kao ptičica, a ne možeš da skineš kile, pogađam da imaš jedno 46kg. :lol:

Odgovor nije uopste jednostavan, ali pokusacu.
Lubenica sadrzi puno fruktoze, koji je prost secer. Ovi seceri se po dolasku u krv u njoj zadrzavaju maksimalno dva sata. U poslepodnevnim satima metabolizam je nesto sporiji i ukoliko je veca kolicina unetih secera skladistice se u jetri i misicima, a tokom noci ce preci u masti, pogotovu ako je smanjen ukupni dnevni unos hrane i ako je dosta hrane uneto u popdnevni casovima.
Takva corba moze, mozes cak i jaje ubaciti i jednu kasiku ulja. Problem nastaje ako corbe sadrze mnogo masnoca, od kuvanog masnog mesa, ili ako se doda brasno.

Potrazi dijete pod nazivom rotacija UH i keto dijeta. Mada su prvenstveno namenjene sportistima, dosta dobro rade i bez vezbanja. Malo su zahtevne u smislu cene i spremanja (bar muskarcima:D), a rezultati se mogu videti vec nakon 20 dana. Za dva meseca moze se na jedan zdrav nacin skinuti i do 8 kg.

jooo što volim kad je muškarac ovako fin, pametan, dobronameran i razume se ishranu , pa se još zove Nennad.... sad ću tu da se rastopim od miline.... (eh, te divne uspomene :rumenko:)

hm,hm, pardon... evo sad ozbiljno..
Jel to "lubenicu ne uveče" važi i za drugo voće? Jer postoje neke teorije da voće treba jesti ujutru, a uveče izbegavati..

Ja sam evo dve večeri uspela da prebrodim veče sa malo voća. Dobro, il ne dobro, mislim da je bolje od sendviča. Sinoć lubenica, sad sam pojela 3 smokve. (Ona sigurno isto ima puno fruktoze!?).. doduše ovo veče je još uvek puno iskušenja.
Ručala sam makarone sa prelivom od povrća, a za sutra spremila faširane šnicle i cušpajz od tikvica.... Možda nije baš ono što se preporučuje, ali danima već mislim na faširane šnicle... pa neću ih pojesti kilo..
Zadovoljna sam položajem kazaljke na vagi.

samo vas gledam tj čitam

jer ja sam svinja najveća na svetu koja nema karakter da se uhvati u koštac sa slatkišima
hrana i nije neki problem

možda ovakvim javnim posipanjem katranom i perjem (što je još uvek bolje od samospaljivanja) i uradim nešto sa sobom osim očajavanja i svečenog samoobmanjivanaja da od sutra slatkiši ne postoje....

jooo što volim kad je muškarac ovako fin, pametan, dobronameran i razume se ishranu , pa se još zove Nennad.... sad ću tu da se rastopim od miline.... (eh, te divne uspomene :rumenko:)
E takav je moj brat. Sve po redu kako si napisala, a ja od njega dobijam ospice. On sve što jede broji, meri, preračunava...:roll: Mislim, sad više ni ne razmišlja o tome, toliko se saživeo, ali da ga pitaš bilo šta o hrani, počeće da ti izbacuje podatke kao mašina.
A kad ga pitaš da li je gladan, on pogleda na sat i kaže:"Ješću za sat i 45 minuta". :lol:
I nikada, ali nikada ne jede voće ili slatko odmah posle ručka, nego čeka bar jedno dva sata da prođe. I kad počne meni za vreme ručka sa upadicama tipa:"Tebi ni aerobok neće pomoći", kad me vidi kako jedem, ja navalim još više na tanjir. :lol:

Nennade, ovo nije bilo na tvoj račun.:cvet:

to je duh dijetalke prave : )
mene jedino što teši je što su mi porasle grudi, daklem bila sam ko daska, a sada ima onako sitno al ima : )

Ja grudi nemam ni kad se podgojim. Sad imam jer dojim pa se to ne računa.:aha:
Ali kad sam bratu na njegovo dosađivanje da skinem jedno 3-5kg rekla da ovako bar imam grudi, on mi je rekao:"Nemaš ni ovako, ni onako, ali onako bar ni stomak nećeš imati". :rumenko:
Ubij'o me u pojam sistematski sve ove godine, ali sam ja jača i od sudbine. :cool:

Ja grudi nemam ni kad se podgojim. Sad imam jer dojim pa se to ne računa.:aha:
Ali kad sam bratu na njegovo dosađivanje da skinem jedno 3-5kg rekla da ovako bar imam grudi, on mi je rekao:"Nemaš ni ovako, ni onako, ali onako bar ni stomak nećeš imati". :rumenko:
Ubij'o me u pojam sistematski sve ove godine, ali sam ja jača i od sudbine. :cool:

brat ti je onako baš iskren jedan čovek : )
mene stomak ubi u pojam, i oni bojleri sa strane i odoh da radim trbušnjake u to ime

uradila sam tačno 540 trbušnjaka, iz serija naravno, od po 40, plus neke bočne i tako
ranije bi mi se pločice ocrtale za 15 dana aktivnog rada, videćemo sada, osećam da će mi trebati 6 meseci : )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back