cecilija64
Iskusan
- Poruka
- 5.057
Je l' to beše onaj nutricionista matori...Pfaf?
ja ionako ne mogu da doručkujem voće, ujutro mi se obično traži nešto slano...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Je l' to beše onaj nutricionista matori...Pfaf?

Jedem i ja slatki doručak, npr. hleba i džema, posne krofne ili buhtle sa džemom, ali uglavnom kad je posno...

..nego znate šta, neko jutro sam gledala na Studiu B, onog matorog Pfafa...mislim
da znate o kome pričam...on kaže da ne valja da se doručkuje voće...već da voće
može samo da bude užina...nešto opterećuje, jetru i nije dobro za rad želudca i
creva....već da doručak mora da ima više nutritivnih vrednosti, da bi organizam
od jutra počeo da radi kako treba........e, pa bem li ga, svako svoju priču priča,
ali ako je vama tako dobro...onda ko njega šiša....![]()
), isto na prazan stomak. Ja sam znala za dorucak, kad mi dodje faza slatkog, plazmu i mlijeko, ali malu zdjelicu, ili 2 tosta sa maslacem i dzemom (domacim od kajsija, njama,njama, njam...), ili kolac neki ako se potrefi da bude...I taj dan ne konzumirati meso (proteine), vec tjesteninu (kao u UN dijeti) ili nesto neutralno-kupus, kelj, boraniju, blitvu, tikvice (varivo uglavnom)...I ne primaju se kilogrami, naprotiv. Samo kolicine ograniciti...Organizmu treba i secera, doduse malo, ali ipak treba... Joj, bre, stvarno, koliko stručnjaka i "stručnjaka" toliko i različitih pravila.
Meni ovo interesantno što Egreta piše, a svodi se na kombinaciju. Juče je ovde na Krstarici u u rubrici zdravlje bilo (ima i dalje) šta se sa čim ne jede.
Mislim da je ipak svaki organizam različit i da treba da izaberemo način ishrane koji nam prija. Meni je voće OK, prija mi, dok, npr. ujutru nikad nemam želju za slatkim, tako da nikad ne jedem džemove.
U stvari jela sam u jednom teškom i tužnom periodu - za vreme bombardovanja. Ujutru uključim TV, namažem hleb sa džemom, ugrejem mleko i gledam šta je noćas gadjano i plačem...
Izvinite za ovu digresiju, ali, eto, neke situacije nam nametnu drugačiju ishranu. Možda sam imala potrebu da zasladim život u takvom vremenu
e sad si me podsetila,ja imam hranu utehe
kad sam tuzna,uplakana onda neke vrste hrane mogu da me utese
to su
sladoled iz kutije
plazma i mleko
kolaci cokoladni da umacem u mleko
magdalene u mleko
i nekako mi je to kao da me neko zagrli i bude mi lakse

a lubenice obožavam ali ovog leta sam samo jednu slatku pojela
sve su bezukusne i bljutave, kao i dinje, pojma nemam šta je

ja sam smrsala uz najgluplju mogucu varijantu (sama smislila) - od svega sto bih pojela, pojedem pola...makar bio i keks...
verovatno sam delovala kao luda nasta - sipam u tanjir pa vratim pola, uzmem keks pa ga prepolovim i vratim u kutiju...itd.
u restoranu odvojim pola porcije i ignorisem taj deo u tanjiru...
bila sam gladna nedelju dana a onda sam se navikla...pazila sam jos mesec i po dana i onda mi je ta nova kolicina hrane postala normalna...
probajte, ne boli mnogo kao ostale dijete...