Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste, kretanje je neophodno.
Meni je plivanje tako prijalo. Iako se probudim sa bolom u ledjima i vratu, kao i uvek... tokom dana me ništa ne boli. A evo sad od kad sam ustala sam za kompjuterom i već sam sva ukočena. E sad treba biti karakter, ali i imati vremena, pa otići na plivanje, bar dok je sezona i dok su nam Lido i Ada besplatni.
Mada, u poredjenju sa onim divnim, bistrim tirkiznim morem..... neću da završim ovu rečenicu

...neka mi ne zameri niko..ali ja ne mogu da se kupam, ni na Adi, ni Lidu, ni
na bazenima...ne mogu i gotovo...

...ali zato bi mogla da šetam...samo što me zeza vreme..onda kad bi ja mogla
previše je vruće...uveče ne volim, nije mi baš najprijatnije, mnogo se plašim mraka
pa neka se čude oni kojima je to strano..al' tako je....

...onda mi nekako odavde gde sam ja sve daleko...ili to ja samo tražim izgovor...:mrgreen:

Vidim, Afro, da razumeš moju nezavršenu rečenicu.... Kupam se ja i ovde kad nema drugo... ali sad baš ne bih da kvarim utisak.
I ne mislim ja da su to samo izgovori, ni za šetnje, ni za nešto drugo. Ipak je lepo da imaš društvo za šetnju, da ti prija, da nije prevruće ili premračno.... i da se ima vremena da to sve može kolko tolko opušteno i da bude zadovoljstvo, jer džaba sve, ako je to pod moranje.

Vidim, Afro, da razumeš moju nezavršenu rečenicu.... Kupam se ja i ovde kad nema drugo... ali sad baš ne bih da kvarim utisak.
I ne mislim ja da su to samo izgovori, ni za šetnje, ni za nešto drugo. Ipak je lepo da imaš društvo za šetnju, da ti prija, da nije prevruće ili premračno.... i da se ima vremena da to sve može kolko tolko opušteno i da bude zadovoljstvo, jer džaba sve, ako je to pod moranje.

...naravno da razumem...ja se ni tad ne kupam...možda, ali možda, bi išla da se
sunčam, pa negde pod tuš...meni ta voda toliko izgleda prljava, i puna zaraze da to
ni opisati ne mogu..:confused:

...tačno, za sve treba sve što si nabrojala..a kako ja teško uspevam da se uklopim u
sve to...onda naravno ne šetam..bar nisam po ovom paklu...možda sad kad malo
zahladi...i počnem, pa sama, sama, šta ima veze....:think:

Sjecam se, u osnovnoj skoli neke lekcije, i nastavnice fizike koja rece...

-Prosta stvar kod gubljenja mase, evo npr kilograma je: Unosite manje nego sto trosite, ili trosite vise nego sto unesete...

To je valjda najveci problem...neko malo unosi hrane, ali i slabo trosi, pa nema pomaka...jos ako se doda i sporiji metabolizam...i sama sam takva, jedem stvarno malo, ali da bih dodatno gubila kg, moram sve to "malo" jos na pola, i pojacati fizicku aktivnost...

Znaci, kako god se okrene-aktivnost, pa u kakvom god obliku, bitno da je potrosnja kalorija...

A u slucaju, kad okolnosti ne daju puno fizicke aktivnosti, najbolje jesti tzv. namirnice sa negativnim kalorijama tipa: celer, paradajiz, brokula, sampinjoni, sparoge, repa, zelje, mrkve, cikorija, čili papričice, krastavci, bijeli luk, luk, papaja, spinat, jabuke, borovnice, grejp, limun, mango, narance, ananas, jagode, mandarine, zelena salata, radic, brusnice...

(posebno grejp, ali bas jesti, ne cijediti u sok :ok:)

...naravno da razumem...ja se ni tad ne kupam...možda, ali možda, bi išla da se
sunčam, pa negde pod tuš...meni ta voda toliko izgleda prljava, i puna zaraze da to
ni opisati ne mogu..:confused:

...tačno, za sve treba sve što si nabrojala..a kako ja teško uspevam da se uklopim u
sve to...onda naravno ne šetam..bar nisam po ovom paklu...možda sad kad malo
zahladi...i počnem, pa sama, sama, šta ima veze....:think:

Super stvar za "setnju", kad vanjske okolnosti ne idu na ruku, je i kucni mini steper, nije skup,a praktican je mali-ne zauzima prostor u stanu/kuci, a moze se raditi i dok se gleda TV, slusa muzika...jos uz to i tegove male od po 1kg u raditi uporedo ruke...(pola sata bas posteno "oznoji" covjeka :rumenko:)

Mislim na ovaj tip (ja sam polovan, u dobrom stanju uzela za 15 eura)

http://i54.servimg.com/u/f54/12/34/39/57/mini_s11.jpg

Super stvar za "setnju", kad vanjske okolnosti ne idu na ruku, je i kucni mini steper, nije skup,a praktican je mali-ne zauzima prostor u stanu/kuci, a moze se raditi i dok se gleda TV, slusa muzika...jos uz to i tegove male od po 1kg u raditi uporedo ruke...(pola sata bas posteno "oznoji" covjeka :rumenko:)

Mislim na ovaj tip (ja sam polovan, u dobrom stanju uzela za 15 eura)

http://i54.servimg.com/u/f54/12/34/39/57/mini_s11.jpg

...e, da hvala Egreta toga se nisam ni setila, jeste dobra stvar, onda "šetaš",
a ne zavisiš ni od čega, i ni od koga...:D

i još možeš da gledaš omiljenu seriju ili dnevnik, šta ko voli :hahaha:
Možda bi dnevnik bio i bolji, kakve su nam vesti, samo bi se nešto nervirala, pa hodala sve brže i brže...

Dobar dan
lepo sam počela dan (ako zanemarimo da me je probudila jedna dosadna muva), popila kaficu na terasi, pa onda otišla da kupim lubenicu. Uz kafu sam otvorila "onu" blic ženu sa dijetom sa lubenicama i dinjama, koju je bokaruki držala. Tad sam je kupila i u frci oko priprema za put nisam je ni otvorila, a zaboravila da je ponesem. Dijeta izgleda sasvim prihvatljivo. Fina neka normalna hrana koju i inače manje-više jedemo. Samo mi je malo 100 g lubenice :(

e debele evo mene opet medju vama :D
mislim nemoj da se neka naljutila za ovo debele :azdaja:
dosla sam s mora,i resila da nastavim dijetu,prvo sam mislila da se mlatim s onim dr dukanom,ali necu ja to uspeti,znam i pre nego sto sam pocela
dakle un dijeta,pa sta bude
za sada sam od onih 5izgubljenih kg vratila 1 i to za vreme mora
:roll: jer nisam imala vagu,a i bilo je izazova nije da nije :rumenka:
i tako sam nocas od 2h30 do 5h razmiljala sta bih i kako,jer volela bih da smrsam jos 5kg
i eto
danas sam isla u kupovinu,i smislila menije za prvih 6 dana
danas sam jela neke snicle,paradajz salata i 2 parceta hleba koji su mogli da budu i manji
vecera isto to,samo manje
supu nisam jela,je l mislite da je to strasno da se izbegava ta supa?
sutra doruckujem lubenicu :) rucak i vecera kolebam se izmedju graska i becar paprikasa :think:
kupila i nekoliko flasa vocnog soka za vocni dan,da me drzi
i tako
kako ste vi?kako idu dijete?kako stojite s kilazom?

Nema na cemu, i drugi put, drago mi je da ti koristi informacija, i meni je... ;) (mada malo i zabusavam, a ne bi trebalo :rumenko: ...sad mi stima ova kilaza, samo da je odrzavam, da ne idu kg gore,a nemam snage za jos onih 5kg-neke druge misli more..., dajem si oduska do kraja avgusta, pa onda.konacni obracun, nadam se... :think:)

ajde Linda, idemooooo!!!!!
šta je to za tebe 5kg, mačji kašalj....
i lepo da skinemo još neki pre zime
što se tiče supe u un dijeti, popij supu, važna je, i zbog minerala i elektrolita koje gubimo na ovim vrućinama, i zbog probave. Ima sigurno i kod tebe one instant supice što se spremaju kao čaj, ja to držim u fioci stola na poslu i strašno prija oko dva da se popije....
ja sam još na -7, čini mi se da počinje i sledeći, pu,pu,pu da ga ne ureknem
nisam više na dijeti, ali baš malo jedem i zdravo: danas dinje za doručak, pa pola integralne kifle premazane medom oko podne, pa opet dinje i sad jedem pileći batak sa roštilja i svežu papriku i parče hleba....

super boko,-7 uopste nije malo,ja sam srecna sto vec mesecima stojim na -5,mislim nije uspeh samo izgubiti nego i ostati na tome/ne vratiti kilograme
taj tvoj jelovnik mi je skroz ok ,imas bukvalno sve i voce i povrce i zitarice i meso,samo sto meni licno vise prija da najjaci obrok jedem u podne a nesto lagano uvece,cini mi se da isti broj kalorija ako drugacije rasporedim ima drugacije efekte

vidi šta sam ja skontala, a mislim da to važi i za tebe, jer si van kuće od jutra do sutra kao i ja: na poslu moram da imam tri obroka i to nosim od kuće: voće, parče hleba i šunkice ili sira i jelo-ladno sam juče ponela kuvani kupus na posao i u slast ga pojela.
Jer ako se tako ne jede, onda pregladniš, pa kad dođeš kući, svašta nešto strpaš u sebe

daaa,bas tako
ja nosim klopu na posao,sem kad ne stignem da spremim,imamo frigo i mikrotalasnu tako da nije problem,tamo sam kupila plasticne viljuske i nozeve,da ne teglim i to,imam i svoju so,maslinovo ulje,sirce( pa ponesem paradajz i onda seckam salatu :lol: )
kad bih jela svaki dan pekaru kao sto sam nekad u bg radila o dijeti ne bih smela da mislim

Ja sam počela da brljavim čim sam došla kući. Jedem neke čokoladice, keksiće. Tamo sam imala ritam, iako nije bio baš idealan (večera obilna), ali nisam jela slatkiše.
Lepo mi je kod kuće, ali ću biti disciplinovanija kad počnem da radim.

Nisam vam se pohvalila da sam imala super ogledalo u sobi - koje izdužuje. Ne da sam bila riba.:zper:

...oooo...vratila nam se Linda...:zag:

...dobro nam došla..e sad znam da bi više volela da više ne moraš sa nama
da se družiš na dijeti...ali šta je tu je, možeš ti to, pokazala si da si karakter
kad je hrana u pitanju....mislim da tih još 5kg i nije neka muka, onih prvih 5
je sigurno teže bilo skinuti...

...ja kilavim dva dana sam na dijeti, tri onako..pa opet...i što je najgore, ako
kažem ili napišem da sam od sutra bilo na kojoj dijeti, ja tog dana ne mogu
da se obuzdam od gladi...zato ćutim, i pokušavam da jedem manje i zdravije,
nisam se merila odavno.....vagu nemam a nema je ni niko iz moje okoline,
tako da nemam pojma koliko kilograma imam...ali primećujem da u neku
garderobu lakše ulazim, što je ipak dobar pokazatelj....

...još kad bi nabavila onaj steper, ili malo poradila na vežbama, bilo bi mnogo
više efekta...al' valjda smislim nešto po tom pitanju....:think:

Dobro jutro, tj. dan... ja već oprala prozor u kuhinji... eto malo jutarnje gimnastike.
Afro, i ne treba ti vaga, garderoba je bolji pokazatelj, a pogotovo kad se ti osećaš bolje i zadovoljnije.
Ja imam vagu i svaki čas se merim, i ništa. Znam da ne treba, ali eto stoji tamo u kupatilu, pa je vidim kad kod udjem i onda, šta ću, stanem....
A ćerka mi otkrila tajnu da pokazuje 2 kg više. Vidim ja, kad smo se spakovale za more, pa izmerila kofer, imao je preko 20 kg, pa sam prepakivala, a tamo na aerodromu pokazalo daleko manje.... a ona se merila kod nekih drugarica na digitalnim, pa kaže, na njima ima 2 kg manje.
Ova moja stara 20 godina, kao i moj brak. To je jedna od prvih stvari koje sam kupila kad sam se udala. Ali nema veze, to je ionako više da se uporedi, nego što meni sad treba tačno u gram. Mada, čitala sam tu što su pisale drugarice, kad vidiš 200-300 grama manje, odmah dobiješ volju i elan da istrajavaš.
Odoh sad da napadnem radijator i pod da izribam. To već nije tako korisno razmahivanje kao prozor, ali mora se...:bye:

Ja samo da se javim
Mnogo sam bre sebe opustila, od dijete ni d
A valjalo bi
Tako da cu da se okurazim, pa da dodjem, a ne da vas demoralisem pricom kako sam smazala celu cokoladu, jela sladoled i castila se gurmanlucima....
ajd zdravo do tad

dakle dorucak kod tifanija manja cinija lubenice,kafa i eferalgan jer me nesto bolela glava
sad spremam rucak becar paprikas bez jaja,njima dodajem frikadele jer ne mogu bez mesa i malo hleba sa susamom,dva gutljaja soka od lichi pred rucak
je l je jos neko na un sem mene?
mrs bi to se i meni desilo sa vagom,kod doktora mi je pokazala 2kg manje :D preferiram da mislim da je doktorska ispravna :lol: ali svejedno ja sam smrsala 5kg pa na kraju nije ni bitno koliko imamo nego kako izgledamo i osecamo se ;)

Ja moram da priznam da meni neke stvari nisu jasne :think::confused::(.
Pokusavam da dugotrajnije vodim racuna sta i kako jedem ne bi li nesto postigla oko skidanja kilaze, i onda mi se desi da dva dana pokleknem i dobijem 2 kg ocas posla. A onda kad se rezignirana nakon toga opustim i cini mi se da jedem vise i kaloricnije posle nekog vremena vidim da izgubim kilo, dva?:eek::roll:

ima nekih faza u mesecu i ja sam primetila
samo malo se opustim i dobijem 1kg,posle ga izgubim,onda me uhvati apetit 4 dana jedem ko luda (ali dobro to nije bas tako,nego vise npr jedem u meku i neke gluposti) i cak skinem malo
a aktivnosti iste

ima nekih faza u mesecu i ja sam primetila
samo malo se opustim i dobijem 1kg,posle ga izgubim,onda me uhvati apetit 4 dana jedem ko luda (ali dobro to nije bas tako,nego vise npr jedem u meku i neke gluposti) i cak skinem malo
a aktivnosti iste

E bas to!
Par dana se mucim da veceram povrcance i meso iz supe i - nista.
A kad pojedem plazmu i mleko, sutra jos na vagi bude manje?! Msm ko me tu zjbv-a:roll:?

Poslednja izmena:
...ajde i ja danas da se upišem...

...jutros pre lekara, popila nesicu, pojela pola male činije muslija sa mlekom....

...onda kad sam tamo završila...ajde nešto po gradu, uglavnom prepešačila sam
što skoro nisam, sela popila kaficu da dođem sebi, pa opet ajde dalje...
...kako sam tek malopre došla kući...i naravno gladna ko pas, prepolovila sam
jednu integralnu kiflu, namazala je pašetom od ribe...i na to stavila kolutove
paradajiza...valja, ili ne jednostavno nisam imala snage da se bakćem, sastavila
me glad...a nisam za inat ništa htela da kupim u gradu po pekarama...
...e za večeru ću da skuvam samo supu...i to ću da srčem...a između toga ima
grožđa....

..nego znate šta, neko jutro sam gledala na Studiu B, onog matorog Pfafa...mislim
da znate o kome pričam...on kaže da ne valja da se doručkuje voće...već da voće
može samo da bude užina...nešto opterećuje, jetru i nije dobro za rad želudca i
creva....već da doručak mora da ima više nutritivnih vrednosti, da bi organizam
od jutra počeo da radi kako treba........e, pa bem li ga, svako svoju priču priča,
ali ako je vama tako dobro...onda ko njega šiša....:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back