Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je l' to beše onaj nutricionista matori...Pfaf?
ja ionako ne mogu da doručkujem voće, ujutro mi se obično traži nešto slano...

...jeste Ceki taj, pričao je baš dosta o tome, koliko se greši, i čak je rekao da ni
ono što sam ja dugo radila, a to je đus prvo ujutro pa sve ostalo...nije dobro, mnogo
kiseline na prazan želudac nije dobro....

...i ja više volim bar nešto slano..mada mi i slatki doručci prijaju...naročito onako
hleb, džem i mleko...mmmm..to mi je posebno lepo..ali izbegavam, ne umem da
stanem...:mrgreen:

..nego znate šta, neko jutro sam gledala na Studiu B, onog matorog Pfafa...mislim
da znate o kome pričam...on kaže da ne valja da se doručkuje voće...već da voće
može samo da bude užina...nešto opterećuje, jetru i nije dobro za rad želudca i
creva....već da doručak mora da ima više nutritivnih vrednosti, da bi organizam
od jutra počeo da radi kako treba........e, pa bem li ga, svako svoju priču priča,
ali ako je vama tako dobro...onda ko njega šiša....:think:

Ja citala, i licno se uvjerila da voce treba uvijek jesti na prazan stomak. Poslije obroka kad se jede, nadima.
Znaci, poceti dan sa vocem, i tecnoscu (pogotovo prija bubrezima)-npr. nes (jos bolje neki caj) i voce, napraviti pauzu, sat, dva pa uzina odnosno "pravi" dorucak tipa kuhano jaje, mali sendvic, musli, sta vec ko voli...ali kolicinski porcija velicina sopstvenog dlana, to je mjera.
A seceri-prosti najbolje da se jedu do 14h (do kraja dana organizam ih vec potrosi, a popodne i navece kad se jedu-primaju se samo tako :rumenko:), isto na prazan stomak. Ja sam znala za dorucak, kad mi dodje faza slatkog, plazmu i mlijeko, ali malu zdjelicu, ili 2 tosta sa maslacem i dzemom (domacim od kajsija, njama,njama, njam...), ili kolac neki ako se potrefi da bude...I taj dan ne konzumirati meso (proteine), vec tjesteninu (kao u UN dijeti) ili nesto neutralno-kupus, kelj, boraniju, blitvu, tikvice (varivo uglavnom)...I ne primaju se kilogrami, naprotiv. Samo kolicine ograniciti...Organizmu treba i secera, doduse malo, ali ipak treba... ;)

Joj, bre, stvarno, koliko stručnjaka i "stručnjaka" toliko i različitih pravila.
Meni ovo interesantno što Egreta piše, a svodi se na kombinaciju. Juče je ovde na Krstarici u u rubrici zdravlje bilo (ima i dalje) šta se sa čim ne jede.
Mislim da je ipak svaki organizam različit i da treba da izaberemo način ishrane koji nam prija. Meni je voće OK, prija mi, dok, npr. ujutru nikad nemam želju za slatkim, tako da nikad ne jedem džemove.
U stvari jela sam u jednom teškom i tužnom periodu - za vreme bombardovanja. Ujutru uključim TV, namažem hleb sa džemom, ugrejem mleko i gledam šta je noćas gadjano i plačem...
Izvinite za ovu digresiju, ali, eto, neke situacije nam nametnu drugačiju ishranu. Možda sam imala potrebu da zasladim život u takvom vremenu

Joj, bre, stvarno, koliko stručnjaka i "stručnjaka" toliko i različitih pravila.
Meni ovo interesantno što Egreta piše, a svodi se na kombinaciju. Juče je ovde na Krstarici u u rubrici zdravlje bilo (ima i dalje) šta se sa čim ne jede.
Mislim da je ipak svaki organizam različit i da treba da izaberemo način ishrane koji nam prija. Meni je voće OK, prija mi, dok, npr. ujutru nikad nemam želju za slatkim, tako da nikad ne jedem džemove.
U stvari jela sam u jednom teškom i tužnom periodu - za vreme bombardovanja. Ujutru uključim TV, namažem hleb sa džemom, ugrejem mleko i gledam šta je noćas gadjano i plačem...
Izvinite za ovu digresiju, ali, eto, neke situacije nam nametnu drugačiju ishranu. Možda sam imala potrebu da zasladim život u takvom vremenu

e sad si me podsetila,ja imam hranu utehe
kad sam tuzna,uplakana onda neke vrste hrane mogu da me utese
to su
sladoled iz kutije
plazma i mleko
kolaci cokoladni da umacem u mleko
magdalene u mleko
i nekako mi je to kao da me neko zagrli i bude mi lakse

juče: lubenica u više navrata, boranija, integralna kifla, tri pileća krilca sa roštilja
uveče:girice i par šaka kokica i pola irskog piva:rumenko:
sad jedem poparu sa kačkavaljem

e nisam se juče pohvalila jer sam mislila da je fatamorgana, ali nije: -8!!!!
znate koliko se lakše i lepše osećam
malopre sam konstatovala da su mi smršala stopala:lol:
neslućene kombinacije garderobe i obuće koja je čučala, čamila čekajući u mom ormanu

boko svaka čast!
ja opet vratila 2 kg : I
konstanto smršam 2 kg pa ih vratim i nikako da dostignem želejenih 4- 5 kg
par dana vodim računa i sve bude ok i kako se maalo opustim povratim ih i tako, baš postajem besna na sebe

jeee boko cool! nego jedes toliku klopu na rostilju a radis,odakle ti? :lol:
meni je danas uh dan,doruckovala punu ciniju lubenice,kafu i casu vode,to mi je navika uz dorucak casa vode,ali kad jedem lubenicu nije neophodna ali opet popijem
za rucak ce biti pizza,mada necu onu pizzu samo s kecapom,to je suvo,pojescu normalnu pizzu pa sta bude
za veceru cu da pravim neki kolac,ima visnje imam puding,nesto cu da iskombinujem
a sutra... moracu da idem negde na plazu,tako ne budem gladna
nisam kupila ni bademe ni nista slicno,to obicno uzmem da zavaram vocni dan

a lubenice obožavam ali ovog leta sam samo jednu slatku pojela
sve su bezukusne i bljutave, kao i dinje, pojma nemam šta je

Ja sam najzad provalio koje su dobre..pozadi sa druge strane peteljke ima onaj mali kruzic koji treba da je sto veci..to je kao zenska koja je sladja do sad se nisam zezno
lubenica-002.jpg

krilca sa roštilja kupila u maxiju na povratku kući, a girice sam jela na brodu, sinoć sam išla sa drugaricama na krstarenje Savom i Dunavom...
a jeste, George imaš pravo to za lubenice...
Linda slobodno normalnu picu i ne zaboravi da su pečurke neutralna hrana i mogu svaki dan u un dijeti

....bravo Bokoooo....:super:

....ja sam danas kasno ustala, tek pijem kafu....
....za doručak ću musli i mleko...a za ručak ću praviti neke poslne
paprike sa pečurkama....ostalo malo pa da se ne baci, i to će biti
čist experiment, pa ću videti da npr., za ručak dve, za večeru jednu...
....za neke užine grožđe...

.....e, ne znam šta se desilo, ja baš niti sam ljubitelj, voća, a naročito
grožđe nisam jela zadnjih godina, sad bi mogla da živim na njemu:eek:

....i da, sinoć sam donela odluku da od danas počinjem da radim vežbe,
prvestveno za stomak...pa dokle izdržim, a trebalo bi motiv imam:lol:

vecerala sam dva parceta dunavskih talasa mmm i sad ce osatak da stoji do prekosutra ovi moji ne vole previse kolace a ja sta cu moracu da gledam samo
sutra vocni dan nego gde su ove dve devojcice je l su smrsale koliko su htele?ili su na moru

...ja sam danas ručala jednu veću punjenu papriku...i jedno ipo parče crnog
hleba.....večerala malu, sa pola parčeta hleba...između toga radila vežbe, i
popila jednu nesicu....još malo ću opet drugu turu vežbica...

...pa sutra ispočetka...imam paprike i za sutra..tako da će mi biti identičan
dan kao danas...

...doručak pola male činije muslija i mleko....

...mislim da je to dovoljno...ne osećam se nešto naduto, ni nemamo osećaj
da sam se naaajeeelaaa...:lol:

ja sam smrsala uz najgluplju mogucu varijantu (sama smislila) - od svega sto bih pojela, pojedem pola...makar bio i keks...
verovatno sam delovala kao luda nasta - sipam u tanjir pa vratim pola, uzmem keks pa ga prepolovim i vratim u kutiju...itd.
u restoranu odvojim pola porcije i ignorisem taj deo u tanjiru...
bila sam gladna nedelju dana a onda sam se navikla...pazila sam jos mesec i po dana i onda mi je ta nova kolicina hrane postala normalna...

probajte, ne boli mnogo kao ostale dijete...

ja sam smrsala uz najgluplju mogucu varijantu (sama smislila) - od svega sto bih pojela, pojedem pola...makar bio i keks...
verovatno sam delovala kao luda nasta - sipam u tanjir pa vratim pola, uzmem keks pa ga prepolovim i vratim u kutiju...itd.
u restoranu odvojim pola porcije i ignorisem taj deo u tanjiru...
bila sam gladna nedelju dana a onda sam se navikla...pazila sam jos mesec i po dana i onda mi je ta nova kolicina hrane postala normalna...

probajte, ne boli mnogo kao ostale dijete...

e, ovo je stvarno interesantno.... :super:
Verujem da pomaže. Vrlo slikovito se odrekneš pola porcije... i tačno je da se posle nekog vremena na sve navikneš.
Meni je bilo nezamislivo da pijem vodu čim ujutru ustanem, pa sam navikla, pa sam tako navikla da jedem voće ujutru, pa mi sad sve drugo teško, pa bez problema izbacim kafu povremeno....
Pa stvarno bih mogla da predjem i na konkretno izbacivanje pola porcije :think:

Jaooo, narode, kuku i lele.. Ja sam uspela da od povratka s mora nabacim 2 kg i slovima DVA. A vratila sam se pre 4 dana. Ovo je strašno! Sad ću odma da upišem pored imena, da me stalno podseća.
Eto šta znači neprestan boravak pored punog frižidera. A kretanje - od kompjutera do tog istog frižidera i oko 300 do 500 metara do pijace i prodavnice da se dotični dopuni.
Uh! Danas je nedelja i u šoku sam, pokušaću ovog momenta da nešto preduzmem. Spremila sam tanjir lubenice za doručak, idem sad da izmerim pa da odmah pola vratim po mayapinom receptu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back