Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam sinoć sve spremila i ispekla meso i ostavila u tiganju da se hladi a napisala na papiru "ne diraj!"i stavila preko tiganja
jutros mi priča muž kako je sin hteo da crkne noćas kad se vratio iz grada što to ne sme da dira, pa mu tata, da ga uteši, pravio sendviče

Doruckovala sam integralnu kiflu i malo sira, rucala belu corbu sa pilecim sijama.

kasnije cu malo lubenice i to je to.

Moram ponovo da pocnem da pisem sta sam pojela, imam osecaj da tako manje jedem

Doruckovala sam integralnu kiflu i malo sira, rucala belu corbu sa pilecim sijama.

kasnije cu malo lubenice i to je to.

Moram ponovo da pocnem da pisem sta sam pojela, imam osecaj da tako manje jedem

To mnogi i preporučuju, jer često nismo ni svesni šta sve pojedemo.
Ja trenutno ne vodim računa, šta ni koliko jedem jer mi je vanredna situacija, oko pakovanja, ispraćanja (pošto nas četvoro odlazimo na 3 različite strane, svaka dva dana ove nedelje), pravim kiflice i medenjake za put, kako se kome približi, pa se ne uzdržavam da ih probam. Ali sve u svemu ne jedem puno, što zbog vrućine, što zbog uzbudjenja. I dalje jedem voće za doručak (ostatak un dijete), a ostalo šta je na jelovniku za sve. Danas: čorba od blitve, punjena paprika....

hvala, parker, na dobronamernoj sugestiji - originalno. Meni bar ne deluje uvredljivo. Lepo je kad neko sa strane na ovako šaljiv način prokomentariše naš problem, a možda i svoje iskustvo.:super:
Kako su reklame za pivo uvek najoriginalnije :zcepanje:

Meni će danas biti dan pun aktivnosti, a počeo je jutros u pet. Sad sam doručkovala dve breskve, a nameravam kasnije da idem u veeeeliiiku kupovinu. Neće kupovina biti finansijski velika, nego po onom što nameravam da obidjem: piramida, kinezi, buvljak....
Za ručak, kad god to bude, čorba od blitve

Moj komentar je bio zbog nekih koji se tu pojave pa nas izvredjaju... sreća pa su moderatori ažurni pa te poruke ne ostaju dugo. I pravo je osveženje da se javi neko dobronameran, pa još sa lepim smislom za humor.

...dobro jutro i ovde;)

...potpuno se slažem sa tobom Bi...kad vidim one koji samo vređaju,
smuči mi se koliko ljudi nemaju meru....kao da je njihov problem naša
kilaža i naša muka...:think:

...ja u zadnje vreme malo pišem ovde, i nisam disciplonovana, ali ni ne
jedem bogzna šta.......moja nedisciplina se sastoji u tome što jednem
ne redovno iako sam kod kuće...nešto me sve mrzi, onda kad baš ogladnim
jedem što prvo dohvatim...:mrgreen:

Inache moja tetka je nutricionista i kazhe da je najbolji nachin da smrshate da odredite koliki vam je bazalni metabolizam, tj. kolike su vam dnevne energetske potrebe, pa da onda smanjite unos za 300-500 cal iz UGLJENIH HIDRATA!! Stvar je u tome shto proteini da bi se razgradili iziskuju energiju a kada ne uzimate dovoljno ugljenih hidrata, vash organizam tu energiju crpi prvo iz jetrinih rezervi a onda iz sala...Tako da znate chisto. :D
Evo ja sam smrshala na taj nachin sa 63 na 54 kg za mesec i po dana i sad samo odrzhavam tu tezhinu unoseci do 1500 cal dnevno, i sasvim sam sita od toga (zaboravila sam na pite, gibanice, pice, jednom u mesec dana se pochastim). Bash sam zadovoljna....Visoka sam 170, nikad i nisam bila neshto debela ali sam imala te glupave naslage svuda po malo, sad sam odlichna. :)

..aha..a koliko imaš godina....:think:

..ja nisam ni imala ovih problema dok nisam zašla u neke godine....koje sa
sobom nose razne probleme...tako da to baš ne pije vodu...nije isto skinuti
5 ili 10 kg, sa 20, 25. 30 godina..ili sa 45, 50:ok:

Inache moja tetka je nutricionista i kazhe da je najbolji nachin da smrshate da odredite koliki vam je bazalni metabolizam, tj. kolike su vam dnevne energetske potrebe, pa da onda smanjite unos za 300-500 cal iz UGLJENIH HIDRATA!! Stvar je u tome shto proteini da bi se razgradili iziskuju energiju a kada ne uzimate dovoljno ugljenih hidrata, vash organizam tu energiju crpi prvo iz jetrinih rezervi a onda iz sala...Tako da znate chisto. :D
Evo ja sam smrshala na taj nachin sa 63 na 54 kg za mesec i po dana i sad samo odrzhavam tu tezhinu unoseci do 1500 cal dnevno, i sasvim sam sita od toga (zaboravila sam na pite, gibanice, pice, jednom u mesec dana se pochastim). Bash sam zadovoljna....Visoka sam 170, nikad i nisam bila neshto debela ali sam imala te glupave naslage svuda po malo, sad sam odlichna. :)

Pite gibanice i pice ne jedem vec godinama, tj desi se, ako bas odem negde. Slatko sam pocela da jeden u zadnjih par meseci, a nisam ga jela maltene uopste i gojila se, bez obzira na to.

Kada smanjim hleb i izbacim testa, kilaza mi varira 1-2 kg...nista vise od toga.

Tako da na moju veliku zalost ta teorija ne pije vodu :(

Pa valjda je logichno da je metabolizam usporeniji s godinama, ne znam shto bih to uopshte napominjala. :)
Ali ovo je u sv. sluchaju najbolji nachin a vi kako hocete! :D 1400cal na visinu od 170, 1300 na istu visinu u tridesetim i chetrdesetim....

Dobar dan dijetalke! Ja došla u Beograd na 2-3 dana, zbog proteze, da se ošišam i tako...
U Crnoj Gori je haos, bila sam se razbolela i 4-5 dana mi se ništa nije jelo...
Živela sam na supi i čaju, i dečko me terao da pojedem bar jedan normalan obrok dnevno,
koji se uglavnom sastojao od nekog dinstanog mesa i pirinča, ili tako nešto.

Ovde mi kažu da sam se stesala, i ja primećujem malo mada vaga ne pokazuje promenu.

Ali ko će da veruje vagi, osim kad pokazuje manje :p

Kako ste mi vi?

...evo da se opet danas ovde upišem...kako stoje stvari je bi trebala da budem na
stogoj dijeti...a šta to podrazumeva, nemam pojma niko ništa ne priča...bem li ga
dal da jedem samo supe i čorbe, sve bareno...ili da kao smanjim..al' očigledno to
moje smanjivanje nije dovoljno.....i skroz sam zbunjena...idemo dalje, od lekara
do lekara...pa dokle stignem:mrgreen:

Kada smo AnabelLee... pardon, kada smo LindaLee i moja malenkost bili jugoslovenski pioniri, nismo jeli junk food, jer u ono vreme to nismo ni imali. Umesto toga jeli smo paštetu. Ali ne svi, već samo oni što se igraju napolju s ključem oko vrata jer nema ko da ih čuva dok su mama i tata na poslu. Takvi pioniri su rano naučili da sami vezuju pertle, sami prelaze ulicu i sami seku hleb za užinu.
Pioniri su već odavno porasli i otišli u emigraciju, a neki su sa sobom poneli recept za pionirsku užinu.

Pionirska užina "Oliver Tvist"

Sastojci:
Sve ono što otpadne od tranžiranja mesa goveda i živine na socijalistički način.

Priprema:
Odrezati dve kriške hleba. Namazati debeli sloj paštete.
U šolji, po pola, pomešati grčki jogurt s vodom. Cilj je da se dobije
ona vodnjikava tečnost koju smo svojevremeno pili iz malih trouglastih
tetrapaka, i za koju smo verovali da predstavlja "jogurt", a koja i dan
danas tuče bilo koji mlečni napitak s tim imenom, i to s pet fore.

Inače, postojale su razne vrste pašteta. Na nekima je bilo nacrtano (nije ludopilekojeglođekosku) pile, i to je bila pileća pašteta. Na nekima je bila slika praseta, što je značilo da je unutra svinjska pašteta, a na nekima je bilo nacrtano tele - na osnovu čega smo mi sirotani znali da je ova pašteta napravljena od govedine. Kad smo bili deca, Linda i ja, jedino nismo znali od čega je napravljena "Đačka" pašteta, na kojoj je bio nacrtan - đak.
Neke ovo pitanje i danas muči. U Mestu nenormalne lepote, dok sviraju klavir ili sanjaju svoje malavelike snove.

Ljudi je l ovo mnogo:
2 jabuke i 2/3 chokolade za doruchak :rumenko:
ruchak paprikash jedan pun tanjir i salata
vechera 2 jajeta 1 krishka hleba 200gr mladog sira
Pitam poshto sam bila u ludnici i nikako nisam stigla da brojim cal danas a grize me savest...narochito zbog one chokolade..

To što si bila u ludnici, ne amnestira te od odgovornosti pružanja podrške ovim hrabrim lavicama, Vita!

Uostalom, onaj ko već nije poludeo, nije ni svestan kakva ga iskušenja čekaju na trnovitom Dijetalnom putu! :mrgreen:

Dobro vece nova sam ovde slucajno sam pronasla ovu temu i bas sam se obradovala.Posto se spremam na dijetu molila bih vas da mi kazete ima li neko iskustva sa Atkinsonovom dijetom ili nekom koja je isprobana.POZZ

zdravo, neella :) ovo sad zvuči kao ono u americi.... zdravo ja sam neella i ja sam dijetalka, a onda mi svi zajedno odgovaramo: zdravo neella
Šalu na stranu, mislim da ovde baš ne podržavmo atkinsonovu dijetu (ili je to samo moj lični stav), ali tebe ćemo da podržimo s kojom god dijetom da kreneš.
Ja lično mislim da je najbolje otići kod nutricioniste (ima ih sada u svakom domu zdravlja, mislim), da ti da izbalansirani način ishrane. Lepo ti piše čega i koliko za tri obroka i dve ili tri užine. Napravi program, tj. satnicu u zavisnosti od tvojih dnevnih obaveza.
E, to je teorija....
A praktično, meni mnogo nezgodno da se tačno pridržavam te satnice i navedenih namirnica... Doduše ja nisam ni bila kod nutricioniste, ali sam uzela od prijateljice taj raspored, da ga tako nazovem. Sve je to manje-više slično. Zna se šta je izbalansirana ishrana i koliko čega treba unositi u toku dana....

...evo da se opet danas ovde upišem...kako stoje stvari je bi trebala da budem na
stogoj dijeti...a šta to podrazumeva, nemam pojma niko ništa ne priča...bem li ga
dal da jedem samo supe i čorbe, sve bareno...ili da kao smanjim..al' očigledno to
moje smanjivanje nije dovoljno.....i skroz sam zbunjena...idemo dalje, od lekara
do lekara...pa dokle stignem:mrgreen:

Kako si došla do zaključka da treba da budeš na strogoj dijeti? Ako ti je neko od tih stručnjaka to preporučio, trebalo je da ti da i spisak šta i koliko smeš da jedeš, a šta ne.
Kad je moj otac imao visok pritisak, lekarka (opšte prakse) mu je dala takav spisak. Glupo je da ti sad nagadjaš....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back