Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro/dan. Nisam popila kafu, zaboravila da kupim. :lol: Umesto toga, celo jutro pijem Mivelu i baš mi prija. Juče sam samo tokom neizdrživih napada gladi uzimala po zalogaj-dva nečega, jutros sam osim preporučenog doručka pojela i 3-4 zalogaja špageta, i to slatkih, i kajem se, ali nastaviću kako preporučuje dr Todor Jovanović neko vreme, da vidim da li funkcioniše. Kupila sam juče Kuhinjicu i nisam baš zadovoljna receptima, previše svinjetine, junetine, pohovanja, nezdravih kalorija... Da ne pričam o želatinu i sirovim jajima! :roll: A jutros sam se frapirala gadostima i možda odustanem od jaja potpuno, ono jutrošnje sam bacila, bilo je oplođeno. :sad2: (Moj veliki "problem" pored viška kg koji su mi opterećenje za zglobove pre svega-neverovatno ali lab. rezultati su mi super, elem, moj veliki "problem" je prigovor savesti, onaj zbog kog pazim šta tj. koga jedem.)

Prigovor savesti mi nekako dodje vrlo opravdan i efektan razlog za razne stvari.
Jesi pisala o tom dr. Todoru Jovanoviću već negde na krsti? Nije mi poznato. Možeš malo o čemu se radi? Kakve su to preporuke?
Meni ti časopisi s receptima mnogo nezgodni. Imam 3-4 kuhinjice, dobre hrane... nikad ne znam gde je šta, izgubim mnogo vremena da nadjem nešto što sam negde nekad videla a ne znam gde... uvek mi lakše da izguglam... ili da zavirim u moje odabrane recepte...
A tek one emisije o kuvanju - tamo su još gori i komplikovaniji recepti...

Uh, kako ne treba ništa unapred pričati. Jutros sam htela da ukinem uh dan, a posle se ispostavilo da sam užasno gladna. Neki predvidjeni ručak sam pojela u 11h. Hleba i paradajza. I za užinu sam ponela sendvič od hleba i paprike i paradajza. Mislim da mi je bolje da na ovaj dan jedem hleb, nego neka gotova testa, jer taj hleb ja sama pravim i definitivno je bez kojekakvih aditiva kojih ima u kupovnom.
Svakako mi se i dalje ne svidja ovaj dan. Mislim da bi bilo pametnije jesti meso ili sir i povrće, nego testo ili krompir ...
Izgleda da me uhvatila neka kriza. U stvari, gladna sam :besna:

...mislim da je taj dr Jovanović onaj što je "izmislio" Todexin..ona navodno lek
protiv side...imao je apoteku u holu Dvorane Doma sindikata...a da li još uvek
ima ne znam..a ne znam ni šta on preporučuje kao ishranu, nešto se o njemu
pričalo jedno vreme puno..a onda je da kažem tako "nestao"....baš bi volela da
čujem šta je to on smislio....:confused:

Jutros je vaga pokazivala 61 (i malo manje) a moje zadovoljstvo je bilo veliko.
I danas sam fino se drzala svog programa, jos da odolim i pojedem nesto lagano za veceru....
sve u svemu, postigla sam cilj za ovih mesec i po dana (mislim da ima toliko), linija mi je vitka, jedino sto nisam uradila jeste zatezanje, ali generalno sam zadovoljna.
Sad sto kaze drugarica treba cuvati to sto si postigla, a posto sam promenila lose navike, verujem da cu uspeti

...mislim da je taj dr Jovanović onaj što je "izmislio" Todexin..ona navodno lek
protiv side...imao je apoteku u holu Dvorane Doma sindikata...a da li još uvek
ima ne znam..a ne znam ni šta on preporučuje kao ishranu, nešto se o njemu
pričalo jedno vreme puno..a onda je da kažem tako "nestao"....baš bi volela da
čujem šta je to on smislio....:confused:

Da, on je osmislio Todoksin (lekovite biljke, limun i još koješta, nisam baš bila prezadovoljna) a nadugačko i naširoko je pisao i o Mesečevoj dijeti, onoj prema kojoj sam do sinoć gladovala, a nije baš ni danas da sam sita, no dobro. :lol: Od trenutka mladine (piše u crkvenom kalendarčiću) se 24h samo piju čajevi (ja sam bila na rođendanu pa sam popila kafu i pojela minijaturno parčence torte i svakako sam pila i Revitu), onda se još 6 dana (do prve četvrti) doručkuje dobro-kuvano jaje, parče mladog sira i jedan paradajz, za ručak se jede bareno povrće (može i grilovano, na pari isl. i sme da se prelije uljem ili maslacem ali malom količinom) a za večeru porodična porcija sezonske salate. Druge nedelje se jede sve što i obično ali po pola porcije i umesto hleba je dozvoljeno do jednog parčeta dvopeka po obroku, od treće nedelje je dozvoljeno ponekad pojesti kolač ili kašičicu meda a četvrta nedelja je regularna, bez dijete. Ima neke veze sa različitim nivoima vezivanja i potrošnje hranljivih materija u zavisnosti od Mesečevih mena. Sve lepo, detaljno piše u knjizi Srbiji na zdravlje koju sam pretprošle godine kupila tamo u Domu sindikata, zbog mojih zdravstvenih problema. Ima tu (vezano za moju MS) nekih nelogičnosti tipa vrlo tople kupke od zove, s obzirom da toplota može da inicira pogoršanje, ali ova dijeta mu je skroz na mestu. Ja jutros 1kg manje. :)

pa dobro, što kažeš, pristojan način ishrane, nema nekih ekstremnosti...
I posle opet počinješ od početka, od nove mladine?
Samo mora da ti prija, da dobro podnosiš. Džaba sve ako se mučiš

Da, u krug od mladine do mladine, sve dok ne dođeš na neku normalu, mada nije loše ni onda nastaviti neku blažu varijantu preventivno. I mučenje će mi biti večeras, mama je napravila pitu sa sirom i reformu :sad2: ali dobro je to, čeličim se. :lol: Ionako naš magistar društvenih nauka kaže da uveče treba unositi proteine a ne ugljene hidrate. :mrgreen:

dobro jutro dijetalke moje!samo da vam poželim lep ostatak ovog leta..ja i moj vrag večeras letimo u toplije krajeve i ostajemo duuuuuuuuuuuuugo duuuuuuuuuuuuuuuuuuugo tamo na odmoru...vi budite istrajne i odlučne,a ja ću se takođe potruditi na tom planu...ljubim vas sve...

dobro jutro dijetalke moje!samo da vam poželim lep ostatak ovog leta..ja i moj vrag večeras letimo u toplije krajeve i ostajemo duuuuuuuuuuuuugo duuuuuuuuuuuuuuuuuuugo tamo na odmoru...vi budite istrajne i odlučne,a ja ću se takođe potruditi na tom planu...ljubim vas sve...

......ooooooooooooo Mici pa vi ćete da uživate :heart:

...neka, samo se lepo provedite, pazite se sunca...i vratite nam se...:lol:

...ja jutros popila nesicu...pa cedevitu, mnogo nekog posla po kući danas,
tako da će biti neki brzinski ručak i puno salate...dovoljno za ovaj vruć dan...;)

Mici, srećan put i užiiivaaaj! :super:

Afro, zar ti ne radiš pre podne? Ili je to samo juče bilo?

Meni bi danas trebalo da bude voćni dan. Juče sam uh dan tako nešto teško podnela. Verovatno bi bilo isto da je bilo koji dan.
Sad pijem čajić, poslednja kesica zelenog čaja sa aromom jasmina. Mnogo mi je lep. Jedva sam ga i sasvim slučajno našla. A čaja od jasmina kod nas uopšte nema. Moraću u potragu za tako nečim.
Elem, juče sam u više navrata jela hleb i salatu, a uveče sam udarila po napolitankama.... :dash: za svaku kritiku....

Mici, srećan put i užiiivaaaj! :super:

Afro, zar ti ne radiš pre podne? Ili je to samo juče bilo?

Meni bi danas trebalo da bude voćni dan. Juče sam uh dan tako nešto teško podnela. Verovatno bi bilo isto da je bilo koji dan.
Sad pijem čajić, poslednja kesica zelenog čaja sa aromom jasmina. Mnogo mi je lep. Jedva sam ga i sasvim slučajno našla. A čaja od jasmina kod nas uopšte nema. Moraću u potragu za tako nečim.
Elem, juče sam u više navrata jela hleb i salatu, a uveče sam udarila po napolitankama.... :dash: za svaku kritiku....

..uzela slobodan dan da završim neka posla...:heart:

Zatezanje ćeš da odradiš na moru. Svaka čast na postignutom cilju :super:
Ti nisi držala neku odredjenu dijetu? Kakav si režim imala?

jela voce, povrce i meso
nista hleb, slatkise, peciva, testenine, jaja, mlecne proizvode
dobro, bilo je dana kad nisam bas bila revnosna
i pila litar caja dnevno

sad sam izbacila hleb gotovo skroz iz ishrane, osim sto ponekad kiksnem, slatkise jedem malo (pojedem sladoled), a voce i povrce jedem i dalje i meso kao do sad

nisi jela ni jaja ni mlečne proizvode?
Meni to baš najviše fali. Ne toliko jaja, koliko sirevi, nek su mladi, posni, sremski, ella, samo da ih ima. A u ovoj un dijeti samo svaki 4. dan.
Inače ovo ostalo ti je dobro... mislim, bar meni deluje zdravo i da se može izdržati.

Pa gde si, Soffy? Baš sam pitala za tebe pre neki dan. Nisi morala da vratiš 2 kg, da bi se vratila na temu, mogla si samo da dodješ da se družiš i pružaš podršku kao neko ko je bio uspešan. Sad ćeš ti to da središ za čas, šta je za tebe 2 kg.
Jesi putovala negde? Neko more? nešto?

nisi jela ni jaja ni mlečne proizvode?
Meni to baš najviše fali. Ne toliko jaja, koliko sirevi, nek su mladi, posni, sremski, ella, samo da ih ima. A u ovoj un dijeti samo svaki 4. dan.
Inače ovo ostalo ti je dobro... mislim, bar meni deluje zdravo i da se može izdržati.

nisam jela mlecne proizvode jer ih nikad ne jedem
ne volim to uopste
to je mozda jedan od razloga sto nemam vecig problema s linijom iako jedem relativno dosta:lol: i to ih ne jedem od malena
sve to nadoknadjujem sto jedem dosta mesa:lol:

moje lično mišljenje je da nisu problematični mlečni proizvodi, nego testa, slatkiši i one grickalice, gazirana i uopšte preslatka pića ....

Juče priča koleginica da je negde nešto slušala/čitala o ovim jogurtima bez masnoće... ili sa 0,5 ili tako malim procentom... da su još opasniji od ovih normalnih, jer im se dodaju neka sredstva za zgušnjavanje... koja su gora od 2-3% masnoće
I ja mislim da su ti jogurti čist marketinški potez... skuplji, a pitanje koliko su zdraviji...
Pa normalan jogurt ima 3,2% mlečne masti... nema 50%, pa da utiče nešto puno na liniju i zdravlje. I koliko ga normalan čovek popije.... čašu, 3-5 dl ....
Ali ko ne voli - to je druga priča

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back