Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...ja volim jogurt, i sve mlečne proizvode, i sir, mada ne svaki...to za voćen i ostale
jogurte nisam čula, al' moguće....i bilo bi pametnije da ih pravim sama, samo me
da budem iskrene mrzi..da se bakćemo oko toga, a trebalo bi...

Jede mi se čokolada. :besna:
Ubi me ovo voće i povće. Kako neko može da bude vegetarijanac :dontunderstand:
Svako veče pojedem po nekoliko keksića, :tajna:
a onda sam tokom dana dobra i poštujem neka pravila. :thumbdown::rumenka:
koga lažem :malav:
Mrzim veče kad moram da sedim za kompom i radim, a već sam umorna, vruće mi je i imam slab karakter. :evil:

Dijeta je način ishrane koji treba da se primeni u životu a ne samo kada se nabace kilogrami. Odricati se hrane koju volimo je jako veliki stres, nikada nisam držala dijetu zato što sam fizički dosta aktivna i najveći problem je upravo u tome što su se ljudi dosta opustili što se fizičke aktivnosti tiče i umesto da se malo više pokrenu pribegava se izgladnjivanju, što je velika greška,kod držanja dijeta je najveći problem efekat ‚bumeranga‚‚ kad se nabaci više kilograma nego što je skinuto.Uzgred kada se drži dijeta organizam zna da će biti, kako se to žargonski kaže zakinut za hranu i taloži u masti sve što se unese, da bi imao rezervu,tako da drage moje dame kada mislite da ste izgubile 5 kg niste izgubile salo nego vodu i mišiće...idite pivajte, mnogo pešačite, vozite bicikl, samo nemojte sedeti i moćićete da jedete šta vam je volja a bićete i zdravije jer se imunitet jača fizičkom aktivnošću.;)

E, draga, baš si mi naletela, sad kad sam isfrustrirana i ljuta.
Koliko imaš godina, jesi udata, o koliko članova porodice vodiš računa, koliko poslova radiš i koliko kilograma viška imaš?
Mani me tih teorija. Misliš da si mi otkrila toplu vodu? Misliš da ja to ne znam!
Mogu da ti pričam o tome daleko više nego što bi mogla da zamisliš. Lako je vama klinkama kojima mama kuva, pere, pegla da vozite bicikl, idete na plivanje...
E, oćeš da čuješ kako izgleda moj dan:
Verovatno te ne zanima. A ni ja nemam snage da pišem o tome, jer žurim na spavanje, da bih se kolko-tolko odmorila da bih mogla da ustanem u 7 i nastavila da obavljam prave poslove

Koliko imaš godina, jesi udata, o koliko članova porodice vodiš računa, koliko poslova radiš i koliko kilograma viška imaš?
Mani me tih teorija. Misliš da si mi otkrila toplu vodu? Misliš da ja to ne znam!
Mogu da ti pričam o tome daleko više nego što bi mogla da zamisliš. Lako je vama klinkama kojima mama kuva, pere, pegla da vozite bicikl, idete na plivanje...
Verovatno te ne zanima. A ni ja nemam snage da pišem o tome, jer žurim na spavanje, da bih se kolko-tolko odmorila da bih mogla da ustanem u 7 i nastavila da obavljam prave poslove
:bye: Bez brige, doci ce i ona u te vode, zivot je brzi nego li sto zelimo a onda su takve stvari...manje bitne. Samo ti nastavi, lako je pricati nesto o cemu se zna samo iz...teorije. Praksa je cesto bolno drugacija :bye:

:bye: Bez brige, doci ce i ona u te vode, zivot je brzi nego li sto zelimo a onda su takve stvari...manje bitne. Samo ti nastavi, lako je pricati nesto o cemu se zna samo iz...teorije. Praksa je cesto bolno drugacija :bye:

Hvala na razumevanju i podršci :zag:

Danas je nov dan! Relativno dobro sam se naspavala, sad sam i ja krenula sa kaficom, dok štampam materijal koji sam noćas uradila izmedju keksa i hladnog krompira, pa da raširim veš i da krenem u vožnju bicikla ili na plivanje.... :mrgreen: i dalje sam malo zlobna
Da odnesem uradjeno (1sat autobusom i peške do tamo), obavim kupovine, pijacu, vratim se kući, spremim ručak, uradim još neki honorarni poslić, istuširam se, operem kosu... pa na posao :)

Dobro jutro, drage dame :zag:
Ja sam već sat vremena na nogama, iako sam na godišnjem, ali nešto ne mogu da spavam ujutro.

Evo da se pohvalim da sam bez neke posebne dijete skinula skoro 2 kg od subote na ovamo.:)

Ustvari, od kada sam kod kuće jedem sve obroke na vreme i u manjim koilčinama, a više se krećem, tj. idem sa ćerama po zemunskim radnjama i šetam uveče obavezno i izgleda da je to bilo dovoljno za prve rezultate.
Još samo da počnem neke vežbe za stomak i smaknem još 2 kg i biću zadovoljna.:manikir:

Pa gde si, Soffy? Baš sam pitala za tebe pre neki dan. Nisi morala da vratiš 2 kg, da bi se vratila na temu, mogla si samo da dodješ da se družiš i pružaš podršku kao neko ko je bio uspešan. Sad ćeš ti to da središ za čas, šta je za tebe 2 kg.
Jesi putovala negde? Neko more? nešto?

Ma joj,malo vremena provodim za kompom, uglavnom uchim... :)

Ovih dana stalno pijem Nestea sa gooomilama leda, jedem lubenicu,breskve... Svjezi sir, puno jogurta, pavlake i tih mlijechnih prozivoda...
Koji tost sa sjemenkama tu i tamo...

Ovih dana sam bila kreativna :P
Napravila sam jedan dan ruchak za mene i momka - skuhala tijesto i ohladila, izdinstala malo bijelog mesa - ubacila u chiniju, pomjeshala tijesto i piletinu, stavila pavlake i zachinila sa dosta karija.
Stavila u frizider... to sam jela 2 dana.
Onda sam isto to uradila, samo sa mahunama.

Ne mogu jesti prije 7,8... samo se nalijevam... A onda padne mrak,a ja ogladnim.
Zadnja 3 dana sam se oduprla gladi i krchenju stomaka kasno naveche.

Puno se znojim, pritisak nije bash najbolje, promaja me neki dan spichila, glava mi se raspadala.

Idem na more u Budvu, od 1-8.8. :D

Lepo, Soffy, zdravo se hraniš...
Ja sam proskitala po gradu, dojurila kući, istuširala se, pojela batak (danas mi je proteinski dan) i salatu i došla na posao.
Noge mi otpadaju. Prvo sam se umorila po gradu, natovarila sa jedno 7 kg voća i povrća... a onda sam, ne znam šta mi bi, obula za posao neke papuče na štikle... Jel se te muke računaju kao vežbe?

Eto to je tvoj generalni problem, suviše si nervozna, pa šta ako imaš obaveza imaju ih i drugi ljudi pa im to nije opravdanje da se zapuste.
Čuvaj svoj hram upravo zbog te dece što ih imaš a dijeta ti tu neće pomoći- pomoći će samo da ga urušiš.
Lako je mene napadati ali ti si rob svojih navika i to sebi nećeš da priznaš.
Rekla si da si na dijeti ali si se navečer najela upravo onoga čega nisi trebala i šta ja onda da pričam sa tobom, kada ćeš ti i dalje terati po svom.
Da ti znaš sve to, ne bi radila protiv sebe, nego za sebe ali tu ti ja već ne mogu pomoći.;)

Dobro jutro, drage dame :zag:
Ja sam već sat vremena na nogama, iako sam na godišnjem, ali nešto ne mogu da spavam ujutro.

Evo da se pohvalim da sam bez neke posebne dijete skinula skoro 2 kg od subote na ovamo.:)

Ustvari, od kada sam kod kuće jedem sve obroke na vreme i u manjim koilčinama, a više se krećem, tj. idem sa ćerama po zemunskim radnjama i šetam uveče obavezno i izgleda da je to bilo dovoljno za prve rezultate.
Još samo da počnem neke vežbe za stomak i smaknem još 2 kg i biću zadovoljna.:manikir:

Moram ti reći da nije dobro za tako kratko vreme skinuti 2 kg....4 kg mesečno je najbolje ako nećeš da ti se vrate...nisam zlonamerna, kako me je jedna forumašica htela predstaviti, ovde samo želim da vam malo pomognem jer imam višegodišnje iskustvo u svemu tome, nemam problem sa viškom kilograma, pa da zbog toga radim sve što radim u životu za svoje telo,da me ne bi pogrešno razumele OPET! :)

Eto to je tvoj generalni problem, suviše si nervozna, pa šta ako imaš obaveza imaju ih i drugi ljudi pa im to nije opravdanje da se zapuste.
Čuvaj svoj hram upravo zbog te dece što ih imaš a dijeta ti tu neće pomoći- pomoći će samo da ga urušiš.
Lako je mene napadati ali ti si rob svojih navika i to sebi nećeš da priznaš.
Rekla si da si na dijeti ali si se navečer najela upravo onoga čega nisi trebala i šta ja onda da pričam sa tobom, kada ćeš ti i dalje terati po svom.
Da ti znaš sve to, ne bi radila protiv sebe, nego za sebe ali tu ti ja već ne mogu pomoći.;)

Lepo te je Mrs Bi pitala koliko godina i kakve obaveze imaš. Nije ona rob navika nego obaveza, to devojka, bez muža i dece, ne može da shvati, kad neko ne brine samo o sebi nego i još o nekome. Recimo, moj muž bi pre crk'o nego da uzme da ispegla sebi majcu ili podgreje večeru (koja ga btw čeka spremljena u frižideru) a ćerka nema još ni 4 godine i sve i da hoće, ne može sama o sebi da brine. I sve je to palo na mene, koja pritom imam multiplu sklerozu i ne sme da izlazim napolje po vrućini niti da se izlažem preteranom fizičkom naporu a onda se nađe neko "pametan" da izmisli toplu vodu i kaže da moram da vežbam. To je samo moj slučaj, sigurna sam da sve ove žene ovde imaju svojih problema i obaveza i ne treba im neko da im natrljava a nos šta rade pogrešno.

Izvini, Tara.

Ne ide mi danas. :( Nisam kupila Mivelu sinoć, pa sam umesto nje pila ledeni čaj, pa onda nisam mogla da doručkujem-a imala sam i gošću u vreme doručka a samo jedan paradajz :lol: a onda sam u vreme ručka konstatovala da je vreme da uzmem toplomer koji me neprijatno iznenadio-37,6 po ovoj sidži i onda sam od nervoze pojela pola kesice grisina. A još treba da idem kod dr po antibiotike (jer me terapija koju primam štiti od virusa pa je sigurno bakterija)... Samo mi nije jasno kako, od koga. :besna:

mimi ti si stvarno junak....i micimacko isto....kako se borite, svaka vam čast
ja sam zapala u najcrnju depresiju, malo se kao trgnem, al ne mogu da se iščupam
i naravno, prvo posežem za slatkišima
nisam ništa zabrljala, ali ako se ne trgnem, ode mast u propast....

Očigledno ti nije dan. Valjda će da bude samo jedan.:zag:
Meni nešto sinoć počelo, okraćao mi fitilj, malo mi treba da planem. Sve je to povezano, umor, nervoza, kratki rokovi za poslove, jednostavno ne mogu da se kontrolišem. Onda i pojedem šta i koliko ne bih smela, pa se još više iznerviram.... Danas sam dobro raspoložena, samo sam umorna... Volim što većina žena ovde shvata o čemu pričam... :heart:
E, a sad jedno tehničko pitanje, nema veze s dijetom. Kako da sakrijem sadržaj?

mimi ti si stvarno junak....i micimacko isto....kako se borite, svaka vam čast
ja sam zapala u najcrnju depresiju, malo se kao trgnem, al ne mogu da se iščupam
i naravno, prvo posežem za slatkišima
nisam ništa zabrljala, ali ako se ne trgnem, ode mast u propast....

Ma drži se, biće bolje. :zag: Danas nikome nije dan izgleda. I hvala. :zag:

Očigledno ti nije dan. Valjda će da bude samo jedan.:zag:
Meni nešto sinoć počelo, okraćao mi fitilj, malo mi treba da planem. Sve je to povezano, umor, nervoza, kratki rokovi za poslove, jednostavno ne mogu da se kontrolišem. Onda i pojedem šta i koliko ne bih smela, pa se još više iznerviram.... Danas sam dobro raspoložena, samo sam umorna... Volim što većina žena ovde shvata o čemu pričam... :heart:
E, a sad jedno tehničko pitanje, nema veze s dijetom. Kako da sakrijem sadržaj?

Pored onog youtube imaš spoiler, klikneš na njega pa pišeš u sredini, ili skroluješ-poplaviš ono što hoćeš da sakriješ pa klikneš na spoiler.

da probam o'ma

Pored onog youtube imaš spoiler, klikneš na njega pa pišeš u sredini, ili skroluješ-poplaviš ono što hoćeš da sakriješ pa klikneš na spoiler.

jeeee, uspelo mi je, :super::brus: hvala :hvala:

vidi kako se ja obradujem malim stvarima. Sva sam srećna kad naučim nešto novo.
Možda će nekom izgledati smešno, ali juče sam prvi put sama skenirala nešto. Sva sam bila happy

...uopšte nisam karakter, ili bolje rečeno skoro da se i ne hranim čvrstom hranom,
sem kad osetim da mi se vrti u glavi i da ću se onesvestiti..onda obično bude kasno
pa mi čak bude i loše:mrgreen:

..strašno mi je vruće svuda, na poslu, kod kuće, u prevozu...ne mogu ništa da
jedem sem što pijem svašta nešto kao zdravo, ali to nije dovoljno....

...i jedem sladoled, voće već tri dana nisam kupovala, nije mi usput, i uvek imam
izgovor za to..kao neka posle ću pa zaboravim..a kod mene u komšiluku izbor
nikakav, narandže, limun i poneka trula breskva...

Nemoj, Afro, da se sekiraš, svima su nam nešto loši dani....
Ajde, pridruži nam se u obuci kako da sakrijemo sadržaj. Znam da i ti voliš da naučiš nešto novo.
Malo spamujemo temu, ali mislim da nije važno, dok se lepo družimo :super:

ajde još nešto u životu da naučim:kako sakriti tekst

proba, proba, jedan, dva, tri
-jel uspelo?

da probam o'ma

jeeee, uspelo mi je, :super::brus: hvala :hvala:

vidi kako se ja obradujem malim stvarima. Sva sam srećna kad naučim nešto novo.
Možda će nekom izgledati smešno, ali juče sam prvi put sama skenirala nešto. Sva sam bila happy

Eto, nije bilo teško. :zag:

...uopšte nisam karakter, ili bolje rečeno skoro da se i ne hranim čvrstom hranom,
sem kad osetim da mi se vrti u glavi i da ću se onesvestiti..onda obično bude kasno
pa mi čak bude i loše:mrgreen:

..strašno mi je vruće svuda, na poslu, kod kuće, u prevozu...ne mogu ništa da
jedem sem što pijem svašta nešto kao zdravo, ali to nije dovoljno....

...i jedem sladoled, voće već tri dana nisam kupovala, nije mi usput, i uvek imam
izgovor za to..kao neka posle ću pa zaboravim..a kod mene u komšiluku izbor
nikakav, narandže, limun i poneka trula breskva...

A interesantno da je verovatno i to natrulo preskupo? Nikad voće i povrće nije bilo skuplje, prosto izgubiš motiv da se hraniš zdravo. :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back