Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svaka chast neizreciva :)
Taj gril je super stvar, mogla bih i ja nagovoriti mamu da to kupimo.

@SHu : Ne daj se, ne njopaj te slatkishe ;) Karakter si! ;)

Ja jutros 1dcl jogurta i 30ak gr muslija.
Do ruchka nishta, od ruchka nishta.
Stvarno moram stegnuti kaish do Frushke gore.

Soffy, primjecujem da ti imas cudne fluktuacije, krkas jedan dan kao prasica, a drugi dan gladujes. To je vrlo stetno. Ne gledaj u tancine koliko jedes dnevno i sta jedes, vagu izbaci, kao i govna (industrijski secer, zasicene masti, tjestenine sem, recimo, crnog kruva).. Dijeta je samo eufemizam za pravilnu ishranu do kraja zivota, a ne od danas do sutra, ili nesto sto treba da traje 3 mjeseca ili 6.
Masi se osnovna poenta i sve to postaje opsesivno-kompulzivna radnja, sto ishrana ne smije biti nikako, kao vazan cinilac ne samo fizicko-anatomskog zdravlja nego i dusevnog. Pogresan totalno pristup ka cijelom konceptu se ovdje zamjecuje, svaki gram se paranoicno broji, ne unosi se istinski hrana nego strah i neuroze, prekomjerna sujeta (evo, sve ovo provijava ovdje)... Zar je tesko dignuti guzicu i vjezbati, znojiti se.. Ne treba clanstvo za teretanu, treba samo par dobrih patika i trenerka (bicikl, mozda). I malo volje, intrinsicke motivacije.
To je mucenje sto radis, i ponavljam opet, vrlo stetno po fizicko i psihicki zdravlje. Dijeta ne postoji, to je izmisljeno da se strizu ovce, marketinski trik... Postoji samo zdrava i pravilna ishrana, momenat donosenja zdravorazumske odluke (gdje osluskivanje vlastitog organizma isto tako igra veliku ulogu) cije posljedice ce trajati sve do groba...

Jedino tako ces biti slobodna, a ovako si samo rob, a ne vidis to...

Poslednja izmena:
Hvala ti puno na savjetu, ali ne, ne radim tako, da jedan dan jedem, jedan gladujem.
Jedem umjereno, a vjerovatno upadash u neke dane poput praznika, jer nisam jela puno ne pamtim od kada... Do Uskrsa.
Pazim shta jedem, svakodnevno. I sve,ali bash sve prijavljujem ovdje.
I ne znam shta je loshe u 2 ili tri obroka dnevno, to nije izgladnjivanje.
Tome dodam josh neki chaj, vodu, vocjku, i to je sasvim dovoljno.

Za mene je prvenstveno veliki uspjeh to shto nema teorije da sad pojedem porciju koliku sam prije jela bez problema.
Smanjio mi se apetit,a samim tim i potreba da jedem.
Necu da jedem kad ne mogu. A kad mogu, jedem umjereno. I tako vec pola godine, bez problema.
U svakom sluchaju, hvala ti na savjetu, tvoj post je pouchan. ;)

Danas opet preskočila doručak, morala sa detetom do Doma zdravlja... ručak čorba od povrća i ječma, upravo pojela pomorandžu za jednu užinu i ponela na posao parče fileta soma i prilog od ječma i spanaća, pa ću to kasnije da pojedem kao drugu užinu, drugi ručak, kako god se zvalo...

Uh, evo i ja sam resila na dijetu. :worth:
Pocinjem od sutra, a izbacicu slatkise, hleb i pocinjem sa vezbama, a uskoro i sa teretanom.
Treba mi savet sto se tice redukovanja kilograma. Sta vi mislite koliko treba da smrsam? Imam 175 cm visine i 62 kilograma. Ne bih nesto mnogo, ali bar 2-4 kilograma.
Jel cuo neko za pirinac dijetu? Naime svako jutro po jedno zrno pirinca vise da se popije uz casu vode. Nadam se da sam lepo objasnila. :rumenko:
E da, pijem i neki caj za sagorevanje masti i ubrzavanje metabolizma. Jel ima neko iskustva sa Kirkolinom? Jel pomaze?

Prvo, koliko imas godina i zasto zelis da smrsas?
Po mom misljenju 62 kg nije mnogo na 175 cm, mogla bi cak i koji kg da dobijes, zavisi od godina i gradje.
Mozda to cime si nezadovoljna moze da se resi samo vezbicama?
Sto se Kirkoline tice, vrlo oprezno, ona sadrzi senu koja ima laksativno dejstvo, ali ume da "ulenji" creva.
Ako si bas odlucila da je pijes, nemoj duze od 2 nedelje, pa pravi pauzu, narocito ako si mlada i nemas problema sa stolicom.

Pozdrav dijetalke :*
Ja ću tek sad da imam prvi pravi obrok.
Jutros nam iznenada došao gost iz Beograda i bio sa nama 3-4 sata, samo što je on otišao, došla gazdarica, a onda ja trčala na fax... tako da sam grickala sve nešto usput, malo pereca, jedno kuvano jaje, vode...

Zato sam sad spremila pileće belo (momku pohovano, meni obično), paradajz salatu, tarator salatu (stavila sam samo kašičicu pavlake, i onaj jogurt sa malo % masti), kornišoni... njam njam.
Odoh

uf što me nervira kad neko bane na temu, pročita jedan ili dva posta i zaključi da smo "opsesivno-kompulzivne ", sujetne, da jedemo....da ne kažem šta....
a ne vidi da se mesecima trudimo da upravo dovedemo svoj način života u normalu i da naše dijete nisu nikakve igrarije sa izglednjivanjem, već način ishrane na duže staze...
idemo mi dalje...
podrška:zag:
baš sam danas nešto gladna-a lepo sam jela kuvani pirinač i cveklu i jabuke ...
sad pijem čajić

Prvo, koliko imas godina i zasto zelis da smrsas?
Po mom misljenju 62 kg nije mnogo na 175 cm, mogla bi cak i koji kg da dobijes, zavisi od godina i gradje.
Mozda to cime si nezadovoljna moze da se resi samo vezbicama?
Sto se Kirkoline tice, vrlo oprezno, ona sadrzi senu koja ima laksativno dejstvo, ali ume da "ulenji" creva.
Ako si bas odlucila da je pijes, nemoj duze od 2 nedelje, pa pravi pauzu, narocito ako si mlada i nemas problema sa stolicom.

Imam 18 godina. Pretezno se gojim u predelu kukova i stomaka, ali sa strane. To sa strane bih volela da skinem. Sad pijem neki caj i par puta na dan trckaram do toaleta. Od sledece nedelje idem u teretanu. Po vasem misljenju koja je sprava bolja, skije ili bicikl?

Ne razumem se ja u te sprave, to ce ti najbolje objasniti neko ko radi u teretani, kad vec ides tamo. :)
Sto se dijete tice, jako si mlada, ubrzace ti se metabolizam vezbanjem, nemas mnogo kilograma koje zelis da skines, dovoljno je uz vezbanje da izbacis slatkise i da jedes cesce, manje obroke, stvarno nema potrebe da pijes bilo kakva pomocna sredstva.
Nije dobro sto stalno trcis u toalet, u najmanju ruku mozes uleteti u anemiju, smrsaces i bez caja, veruj mi.

Pozdrav svima. Ja nisam na dijeti,ali mi je u planu. Ostalo mi je par kg posle porodjaja i to na stomaku,pa sve cekam da se istope. A nece kile same da odu. Sto se tice Kirkoline,ja sam je pila 2 dana,po 1 casu. Onda sam ovde procitala da ulenji creva pa sam odustala. I stvarno,naredna 2 dana nisam mogla u wc. Tako da je ne preporucujem,iz mog iskustva.

uf što me nervira kad neko bane na temu, pročita jedan ili dva posta i zaključi da smo "opsesivno-kompulzivne ", sujetne, da jedemo....da ne kažem šta....
a ne vidi da se mesecima trudimo da upravo dovedemo svoj način života u normalu i da naše dijete nisu nikakve igrarije sa izglednjivanjem, već način ishrane na duže staze...
idemo mi dalje...
podrška:zag:
baš sam danas nešto gladna-a lepo sam jela kuvani pirinač i cveklu i jabuke ...
sad pijem čajić

e i meni je taj nezvani gost digao pritisak, a s druge strane sam se divila sofffy kako mu je kulturno i bez nerviranja objasnila...
mislim da bismo trebalo takve "padobrance" jednostavno da ignorišemo..

ja sam se po običaju ceo dan lepo držala da bih se kao i obično potpuno raspustila uveče. Ali sve je bilo prilično dijetalno i zdravo, samo je trebalo da bude manje :dash:

e i meni je taj nezvani gost digao pritisak, a s druge strane sam se divila sofffy kako mu je kulturno i bez nerviranja objasnila...
mislim da bismo trebalo takve "padobrance" jednostavno da ignorišemo..

ja sam se po običaju ceo dan lepo držala da bih se kao i obično potpuno raspustila uveče. Ali sve je bilo prilično dijetalno i zdravo, samo je trebalo da bude manje :dash:

Ako sam digao nekome pritisak, onda je to dobra stvar.
Cestitam, imas vrlo jak karakter. Prije nego sto nastavis advokaturu samo pronadji soffy-jine poruke gdje pise da se uvece "napucala", "nazderala", nesto u tom fazonu, a ima ih vise, pogledaj prijasnje stranice...

Kritika je konstruktivna, dobronamjerna i prevashodno drugarska... Kad nekome uleti anoreksija, neki psiholoski poremecaj od tog silnog gladovanja/prezderavanja, cajeva(bacanje para) i dijeta, onda ce biti udaranje glavom o zid.

Pogresan pristup, treba ga samo promijeniti u glavi, i bice bolje. :)

Bokiruki, reci mi kako ces jesti za 90 dana kad prodje ta UN dijeta? Nazad na stari nacin ishrane, ili ces nastaviti tako do kraja zivota (pod uslovom da ti to odgovara)?

drage moje dijetalke,dobro jutro!nesica se već pije...iskreno bez nje mi je pritisak toliko nizak da jedva ustajem iz kreveta...a sa malo ovsenog mleka sasvim dobar ukus ima,tako da jejeje pijem kafu sa mlekom ponovo,ali tek par kapi stavim da uzme tu oštrinu nesice...nikako u NS da nađem pirinčano mleko,a ovo ovseno košta ko da je od zlata...sojino mleko ima Dunav bi mogao da se natrpa raznim proizvođačima ukusima sojinog mleka,ali pirinčano nikako da nađem...a kozje mleko mi sveže donose iz Banata svake nedelje,i dete mi je skroz prešlo na kozje mleko,tako da nam kravlje uopšte ne nedostaje....posle ću jednu zelenu jabuku,a za ručak još pojma nemam...

Ako sam digao nekome pritisak, onda je to dobra stvar.
Cestitam, imas vrlo jak karakter. Prije nego sto nastavis advokaturu samo pronadji soffy-jine poruke gdje pise da se uvece "napucala", "nazderala", nesto u tom fazonu, a ima ih vise, pogledaj prijasnje stranice...

Kritika je konstruktivna, dobronamjerna i prevashodno drugarska... Kad nekome uleti anoreksija, neki psiholoski poremecaj od tog silnog gladovanja/prezderavanja, cajeva(bacanje para) i dijeta, onda ce biti udaranje glavom o zid.

Pogresan pristup, treba ga samo promijeniti u glavi, i bice bolje. :)

Bokiruki, reci mi kako ces jesti za 90 dana kad prodje ta UN dijeta? Nazad na stari nacin ishrane, ili ces nastaviti tako do kraja zivota (pod uslovom da ti to odgovara)?

Pogrešan i nimalo drugarski pristup je reći nekome da "krka kao prasica"-ovo je tema podrške, a Soffy smo jedva odučili da ne priča o sebi kao krmetu. Ona je vrlo mlada i na vreme je počela da razmišlja o svom zdravlju i izgledu, čitamo njene postove već mesecima i nimalo ne stoji tvoja tvrdnja da se jedan dan prejede a drugi gladuje.
Ovde među nama ima i stručnjaka koji nas posavetuju kad je potrebno.

Što se mene tiče-ja imam dosta i godinica i kilograma i već mesecima pokušavam da nađem sebi novi način ishrane koga ću se pridržavati do kraja života. Idem na dugi rok, kao i svi mi, nikome nije cilj da kratkoročno smrša, već da naučimo da se hranimo tako da se kilogrami ne vraćaju-znači dijeta kao način ishrane a ne kao izgladnjivanje.
A da u pravu si da to treba promeniti u glavi-ali to i jeste najteže i zato nam i treba podrška.
Način te promene je vrlo sličan prestanku pušenja i nije nimalo lak...a ovde nas ima i onih koji su prvo ostavili pušenje, sad sređuju ovaj drugi aspekt života- vredne, pametne osobe koje žele sebi da učine nešto dobro i da pomognu i drugima u tom istom cilju.
Odoh da radim, dosta sam pisala;)

Pogrešan i nimalo drugarski pristup je reći nekome da "krka kao prasica"-ovo je tema podrške, a Soffy smo jedva odučili da ne priča o sebi kao krmetu. Ona je vrlo mlada i na vreme je počela da razmišlja o svom zdravlju i izgledu, čitamo njene postove već mesecima i nimalo ne stoji tvoja tvrdnja da se jedan dan prejede a drugi gladuje.
Ovde među nama ima i stručnjaka koji nas posavetuju kad je potrebno.

Što se mene tiče-ja imam dosta i godinica i kilograma i već mesecima pokušavam da nađem sebi novi način ishrane koga ću se pridržavati do kraja života. Idem na dugi rok, kao i svi mi, nikome nije cilj da kratkoročno smrša, već da naučimo da se hranimo tako da se kilogrami ne vraćaju-znači dijeta kao način ishrane a ne kao izgladnjivanje.
A da u pravu si da to treba promeniti u glavi-ali to i jeste najteže i zato nam i treba podrška.
Način te promene je vrlo sličan prestanku pušenja i nije nimalo lak...a ovde nas ima i onih koji su prvo ostavili pušenje, sad sređuju ovaj drugi aspekt života- vredne, pametne osobe koje žele sebi da učine nešto dobro i da pomognu i drugima u tom istom cilju.
Odoh da radim, dosta sam pisala;)

Bravo bokaruki :zag: :klap:

Tvrdim da je mi je islo mnogo lakse sa prestankom pusenja nego sa dijetom.

Covek lako moze da posmatra cigarete kao zlo koje nas gusi, smrdi i truje i da potpuno prestane sa tim, ali na koji nacin se odnositi prema hrani, koja je ukusna, mirisljava i sluzi da nas hrani i odrzava u zivotu i postoji prirodna potreba za njom....to je vec druga prica

A svi ti "pametnjakovici" koji ovde dolaze su isti kao oni koji nikad nisu pusili, pa dodju da drze propovedi na temi o prestanku pusenja.

Svako ko je prosao kroz muke zna sta to znaci i nikada nece sa istom mukom nazivati pogrdnim imenima kao "gospodin" Masala.

Dobro jutro dijetalke moje :heart:
Ja pokušavam da se ne obazirem na "posetioce"

Sinoć sam se baš fino najela, mada sam ubrzo nakon potrošila celu večeru :per:
Sad ću da jedem bananu, i da rendam cveklu i šargarepu za užinu (idem u pola jedan na fax, posle ću da ručam)

Dobro jutro, ja sam upravo pojela parče hleba od raznih žitarica i malo ella sira i još uvek pijuckam čaj. Za ručak ću praviti "francuski krompir" da se malo utroše kuvana jaja ... Svi smo se pridržavali uputstava lekara, pa nismo jeli više od jednog do dva kuvana jaja dnevno, tako da ih je baš puno ostalo.
Razmišljala sam čak i da se na par dana prešaltujem na neku dijetu sa kuvanim jajima (ima nekih), ali sam zaključila da mi to ne bi prijalo i da je mnogo u suprotnosti sa mojom intolerancijom, po kojoj mi jaja nisu baš najpreporučljivija namirnica...

Atkinsova dijeta,gde u prvih 10 dana jedeš samo belančevine,tojest meso i jaja...uh na ušima ti izlaze oboje...jednom probala i nikad više...a samo koliko je nezdravo...ako si intolerantna na jaja,nikako ne preteruj...najbolje bi bilo da skroz izbaciš jaje iz ishrane ako si baš na istu intolerantna...meni doca rekao jaje smem jednom nedeljno,i to svejedno da li ću nešto da pohujem,da li ću da ispečem to jedno jaje,skuvati,bilo kako,ali jedno jaje nedeljno..

Mnogi stručnjaci preporučuju samo po jedno jaje nedeljno bez obzira na zdravstveno stanje. A mi obično "zaboravimo" ta jaja koja ubacujemo u jelo, bilo da je u pohovanju ili nekim prelivima i računamo samo ono kad jedemo baš jaje. Prilično ih izbegavam. Po intoleranciji mi je belance neutralno, a žumance za izbegavanje... to objašnjavaju kao može ponekad, radi raznovrsnosti...
Ta Atkinsonova dijeta je, po mom mišljenju, pravljena za Amerikance, koji jedu sve preslatko. U njoj se izbacuju ugljeni hidrati, a preteruje sa belančevinama. Neću više da komentarišem, mislim da je opasna.
A jaja se preporučuju u dijetama jer je, navodno, potrebno da se utroši više energije, tj. kalorija nego što ih jaje ima. Imaju takve namirnice neki naziv, ja ga sad ne znam. Pri tome se ne uzimaju u obzir neka njegova loša svojstva. Sve su to te dijete koje se bave samo jednim aspektom namirnice, a ne uzimaju u obzir sve njihove dobre i loše strane...

Hej, cure :**

Evo mene, juche sam jela musli za doruchak, mahune i piletinu za ruchak i uveche 1,5l vode i dve shake kokica u kinu. Dok su ostali jeli nachose i pili kokakolu,ja sam se nalivala vodom... :)))

Jutros sam pojela malo tih mahuna shto su ostale od juche i musli.
Za ruchak ne znam shta cju. :D

E, stvarno na te "stručnjake" ne možeš nikako da se osloniš. Danas je ovako, sutra onako.... Poznato je da razna naučna istraživanja naručuju kompanije koje proizvode odredjene stvari... Jedno vreme je u Americi bio trend da majčino mleko nikako nije dobro za bebe i da im treba davati veštačko!!!:rtfm::dash: (gledala sam u nekoj seriji, ali verujem da je istina). Ovo mi je najdrastičnije, ali ima puno primera. Npr. margarin je preporučivan kao nešto super, da bi sad postao jedna od najopasnijih stvari..

Da se prijavim

2 banane za dorucak
3 male kifle za rucak

Mnogo je znam, al imam vrtoglavice i juce i danas

Vecera ce biti torta posto idem na rodjendan kasnije

e sad je najnovija fora da može da se jede više jaja, odnosno da je to bilo preterivanje
kao što naravno i jeste, jaja su odlična hrana

El to kao ono, gurali su nam po 1000 mg vitamina C (minimum), jer tako treba, a sad pricaju da se od toga dobija kamen u bubregu? :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back