Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
250 gr sira nije uopshte puno. To je chetvrt kilograma. I kad jedem sir - jedem samo to.
I shta ti znash shta ja pricham.
Ko si uopshte ti? :roll:

Kakav neozbiljan pristup kod necega tako ozbiljnog kao sto je promjena ishrane... :mrgreen:

Soffy, mogla si se barem potruditi da proucis to u sto se upustas... ovako samo ispoljavas odavde primljenje krajnje malogradjanske i pomodarske atribute sto se upustas u nesto o cemu NE ZNAS sve u detalje... :mrgreen: Strpi se malo, pa procitaj sve o tome... pro i cons..

Majka mila...

Jedno pitanje, imas li u porodici srcanih bolesnika, ako da, mozda bi bilo dobro da se posavjetujes sa svojim doktorom opce prakse sto se tice te UN dijete... Sa tvojim "nestabilnim" navikama po pitanju zderanja, ovo ce biti a bumpy ride...

Imas li ti ikakvih (pa cak i "najmanjih") problema sa srcem ?

Da, zasto loces vodurinu uvece (1,5l) toliko (kolicina koja pokriva otprilike 3/4 dana), a propustila si uzinu/veceru u onom svom postu? Preopterecujes bubrege...

Covjek ti je lijepo rekao, puno je...

Svidja mi se ovaj potforum... ;)

od kad sam na dijeti, jela sam samo za Uskrs jedan dan praseće pečenje..
Jedem ribu, najčešće sir, beli mladi to mnogo volim, sad jaja jer su ostala od Uskrsa....

Ja sam sir slabo jela. Plasim se da mi se ne pokvari na poslu, a vikendom uvek biram nesto sto ce svi da jedu, da nismo stalno "zasebne drzave".
U principu, najcesce jedem ribu i meso.

Jedva izdrzavam danas...i rotkvice sam pojela.......a treba da setam po gradu celo popodne :roll: Bice veselo:D

Kakav neozbiljan pristup kod necega tako ozbiljnog kao sto je promjena ishrane... :mrgreen:

Soffy, mogla si se barem potruditi da proucis to u sto se upustas... ovako samo ispoljavas odavde primljenje krajnje malogradjanske i pomodarske atribute sto se upustas u nesto o cemu NE ZNAS sve u detalje... :mrgreen: Strpi se malo, pa procitaj sve o tome... pro i cons..

Majka mila...

Jedno pitanje, imas li u porodici srcanih bolesnika, ako da, mozda bi bilo dobro da se posavjetujes sa svojim doktorom opce prakse sto se tice te UN dijete... Sa tvojim "nestabilnim" navikama po pitanju zderanja, ovo ce biti a bumpy ride...

Imas li ti ikakvih (pa cak i "najmanjih") problema sa srcem ?

Da, zasto loces vodurinu uvece (1,5l) toliko (kolicina koja pokriva otprilike 3/4 dana), a propustila si uzinu/veceru u onom svom postu? Preopterecujes bubrege...

Covjek ti je lijepo rekao, puno je...

Svidja mi se ovaj potforum... ;)

Nema. I nemam.
Pila sam vodu da ne bih jela.
Nemam nestabilne navike, jedem 3 umjerena obroka dnevno.
Obracas mi se kao da sam maloumna, kao da nemam pojma sta radim, a vjeruj mi da imam, jer sam od decembra zdravom, umjerenom i STABILNOM ishranom omrshavila toliko koliko sam omrshavila.
Dakle, hvala na savjetima,ali mi nisu potrebni.

Ovo je ionako interna tema, i padobranci koji kritikuju nisu dobrodosli.
Hvala na svim korisnim savjetima,ali, zaobidji me, prezivjecu i bez njih.

Poslednja izmena:
Dobar dan dijetalke :)
Ja kod mojih, od jutros jela krišku hleba sa malo pečenice i sira, paradajz salatu, i jedan sladoled :heart:
Celo jutro sam na nogama, išla kod frizera, kod zubara, šetala, uživala...
Sva sam naduta jer treba da dobijem, ali nije velika razlika u kilaži, možda 1kg više imam...
Al to će se ispuhati čim dobijem :)

Ne, meni se čini da čovek zna o čemu priča, ali ne shvatam zašto napada i zaista vređa (zavučeno) soffffy, a i druge članice.

Jeste, dijete su glupost, trebalo bi svi da imamo zdrave navike, ali moraju ljudi shvatiti da to jeste i na psihičkoj bazi, ali da zavisi i od ishrane u detinjstvu. Šta da radi neko kome je mama celo odrastanje kuvala krmenadle i krompiriće? Neko ko je sa sela, ko ne kuva sam, ko je maloletan, nema para za "zdravu hranu"...? (ja npr.)

Loš si savetodavalac jer tupiš i tupiš umesto da pustiš devojke/žene da rade kako misle da treba, njihovi metodi skidanja kila im očigledno pomažu, da nije tako, prestale bi, slažeš li se?

:)

Ja isto to pricam od pocetka, koga ne mrzi, neka prelista temu, ali na nacin koji je primeren temi-podrska.
Tupljenje i pametovnje nikom ne koristi, samo izaziva odbojnost prema svemu sto doticna osoba napise.
Valjda bi poenta trebalo da bude da nekom pomognes, a ne da se hvalis kako ti znas kako se treba hraniti, a ostali su glupi, tako nikom ne pomazes, samo nerviras ljude.

Zdravisimo dijetalke drage!:D
Ja bas dugo ne svracah ovdje!
Jasno je i zasto... koliko ja pricas o tome kako sam na vrijeme pocela, kao tek je januar, pa februar, ima vremena do proljeca... bla bla, evo ga proljece, a ja van svih dijeta... nego, nije sve ni tako crno, treniram po malo... ovih dana sam jela mesiste i dalo mi je toliko energije i snage, da mi se trenin cinio kao macji kasalj, a kada jedem tjesteninu jedva imam snage da se odvucem do sprave

Moram podijeliti sa vama jedno svoje zapazanje... jeste li zapazili koliko je demode biti na dijeti?
Kaze meni jedna djevojka, zasto se toliko cimas oko tih dijeta, ja to nikada ne bih mogla. nisam u zivotu bila na dijeti, cim se malo ugojim, ja prestanem vecerati i izbacim slatkise, to je to... ja jej nesto gledam, i pitam se... cini li se i vama, kao meni, da taj njen rezim nije nista drugo nego hebena dijeta?
mislim se nesto, pa ni ja nista drugo nisam radila nego to

Da, to sam i ja čula nebrojeno puta.

Jao, a moje drugarice iz srednje škole, posebno one punije (da ne kažem debele) apsolutno ne shvataju da bi trebale malo da smanje sa krkanjem pizza, sendviča, sladoleda... i to još za užinu, oko 9h.

Čim vide da jedem nešto malo ili ne jedem, napadnu me, kao "ma ti si mršava, hoćeš da budeš anoreksična, je l' to?" Mislim, zaboga, ne mogu nikom objasniti da želim trajno da promenim navike u ishrani, a kilaža može varirati 2-3 kg dole i to je dovoljno. Užas.

a zamisli kod nas danas ketering i sve one lepote kanapea, salatica, roštilja, rolata, kolača....
a ja našla da skidam voće -neke kriščice mandarina, orahe i kandirane trešnje...
e kad sam to izdržala...:hvala:

E vala svaka cast. :klap:

Sad sam stigla kuci i jela malo ananasa iz konzerve. Kasno je ali nisam stavila nista u usta od 1 sat, tako da sam morala malo.

Iduci put nosim Lindin krastavac :think:

Pila si vodu da ne bi jela, a propustila si jedan vazan obrok. To sto radis, Sofffy, jeste tako maloumno, sujetno, nezrelo i naivno. Tek kad to ustanovis, ide samospoznaja, pa promjena...
Pokupila si tu foru ovdje od nekoga ili iz nekog casopisa, umjesto da si pojela nesto "zdravo" uvece rizikujes da upropastis svoje zdravlje ne samo vodom nego saltanjem sa sadasnjeg nacina ishrane na UN dijetu, a kazes da slijedis sadasnji jos od zimus... Pa, sto ne nastavis po pitanju tog istog rezima?

Pogledaj tetka Cruellu, sto kuka kao da je to najteze na svijetu, a zapitaj je je li ikad vidjela uzivo krajnje odvratnu i uzasnu situaciju kad heroinski ovisnik prolazi kroz cold turkey ili kad se skida bez metadona? Prilagodjavanje "dijeti" i odvikavanje od pusenja, takve situacije su male, bezazlene mace za hors...

Ishrana je cesto odraz naseg unutarnjeg emocionalnog stanja, nestabilna ishrana cesto ukazuje na to da osoba pati od stresa ili ima nekih problema (moze biti na poslu, fakultetu, unutar porodice, vrlo cesto emotivan problem, samopouzdanje, self-image, itd.).
Sto se tice gradiva o UN dijeti, pravis jednu vrlo ozbiljnu metodolosku pogresku. Tu vrijedi princip kad i za sve ostalo "gradivo". Treba sama da posvetis odredjeno vrijeme citanju o toj dijeti, i da na kraju doneses odluku na osnovu kriticki prepispitanog materijala da li je to dobra stvar za tebe ili ne, a ne sto ti neko drugi kaze ili gdje jos maloumno predlaze da "moras" da pojedes 250 g sira...

Tek sad drage volje te pustam na miru, ti sama odluci sto je sloboda, a sto ropstvo.... :mrgreen:

1. Jer zelim shto brze skinuti josh 4 kg, u roku od mjesec dana, a smatram da uz pomoc dotichne mogu to postici.
Chetiri kilograma nisu previshe za mjesec dana,ne mislish li?
2. Opet greshka. Otkud znash da nisam posvetila odredjeno vrijeme chitajuci o temi?
To shto sam danas postavila nekoliko pitanja ne znaci da ne znam nista o njoj. Naprotiv, upucena sam. Ta "dijeta" je neshto najekskluzivnije i najpopularnije, mislim da ne postoji niko ko ne zna sve informacije o njoj.

Josh jednom ,hvala i good-bye.
Ne znam samo zashto si se zakachio za mene. :think:

Ja samo da se javnem, sad ću da večeram malo pilećeg belog i salatice, večeras izlazim sa društvom tako da ću da đuskam dok ne padnem sa nogu :heart:

edit: naravno, nosim jedan krastavac sa sobom, lepo će mi ići uz zelenu dekoltiranu majcu
edit2: soff, nemoj se nerviraš, samo iskuliraj :*

Inache - cure - moj prvi UN dan je proshao dobro.

Ujutro grejp i banana [nisam imala 2 iste vocke]
Poslije limunada bez shecera
Rucak - tunjevina, dva tosta i salata od paradajza
Vechera - shaka mijeshanog povrca i jedno bijelo izdinstano i salata od paradajza

Jel to okej?

Inache - cure - moj prvi UN dan je proshao dobro.

Ujutro grejp i banana [nisam imala 2 iste vocke]
Poslije limunada bez shecera
Rucak - tunjevina, dva tosta i salata od paradajza
Vechera - shaka mijeshanog povrca i jedno bijelo izdinstano i salata od paradajza

Jel to okej?

Sve je ok, samo, koje mesano povrce? Bolje to jedi na skrobnom danu.

A sto se kuliranja tice, ja podesila da ne vidim njegove postove ;) Ubija mi i ovo malo uzivanja u hrani sto imam:lol:

dobro jutro dijetalke!mene ima samo ovako uz jutarnju kaficu,inače uvek jurim ceo dan...danas ćemo da zapalimo vatru napolju i u kotliću ću praviti riblji paprikaš,ima sve prste da poližemo,a treba i svež hleb danas da ispečem,pa kad je već rerna zagrejana smislila sam i kolač koji smem da jedem,pa će biti i toga..inače ja slatko ne jedem preterano ali volim da ima u kući,pa ponekad malo da zagrizem...slikaću i napisati recept ako mi uspe ovaj novi bio kolač,biće različit od onih mafina od prošli put...
a naravno nesica se već pije,i zelena jabuka je spremna...i juče kupila lanene pločice,možda gricnem i toga malo...

dobro jutro mici,
moja nesica već davno popijena, pojela sam i jednu bananu
bila u redu sa penzionerima za maminu penziju, šetala Galu...
odoh dalje u akciju, danas je lep proteinski dan

p.s. onaj kilogram što se usudio da se vrati za vreme praznika definitivno je oteran, a i pola od sledećeg...
dal će moći -10 za mesec dana?

(za sve dušebrižnike: kardiolog mi je savetovao da što pre skinem svoj mnogobrojni višak...)

Dobro jutro svima.Ja sam nova ovde,zelim da vas podrzim u vasoj nameri da smrsate,ali smatram iz licnog iskustva da vam nisu potrebne dijete za to vec umerenost u svemu i fizicka aktivnost.Porodila sam se pre nepunih 9 meseci i posle porodjaja ostalo mi je 12 kila viska(inace kad sam ostala u drugom stanju imala sam 53 kila a izasla sam sa 65:eek:)sto je za mene stvarno bio sok jer sam uvek imala ravan stomak i ni trunke sala.Posle nekih mesec dana pocela sam da vezbam tri puta nedeljno i izbacila jelo posle sest sati,kad me uhvati frka popijem balans,nisam pila sokove,nalivala sam se vodom bukvalno,dnevno sam jela jedan grejpfrut i posle mesec ipo dana sam izgubila 10 kila:klap:.Sad imam 53 kila jedem sve,radim vezbe tri puta nedeljno imam telo kao da se nisam porodila(ako zanemarimo nekoliko strija na stomaku) i zato vam savetujem izbacite veceru,vezbe,sto vise tecnosti.SRECNO!!!:D

Dobro jutro i od mene.... Boki, sjajno ti ide... pa i ako ne bude -10 za mesec dana, biće -8 ili tako nešto, svaki kg manje je značajan. Ja nekako ipak mislim da je bolje sporije, da su onda manje šanse da se vrate...
Ja ću danas i narednih nekoliko dana biti prikovana za kompjuter, imam puno nekog posla... i na žalost jedina šetnja će mi biti do kupatila i kuhinje. Potrudiću se da mi ova druga poseta bude samo da sipam vodu, skuvam čaj ili očistim neku šargarepicu .... ili bolje krastavac :zcepanje:

zene kako ste krenule na tu dijetu a niste se obavestile niti upoznale materiju u detalj? :eek: savetujem svima da upisu decu na te fakultete (kistina ce objasniti) pre neko sto ih skinete sa sise,jer moraju da znaju u sta se upustaju pre nego sto zagrizu prvo vocnu kasicu
kiss zenice idem na posao

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back