Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro veče dijetalke :*
Ja malo pre stigla sa faxa, premorena... Večerala sam isto što sam imala za ručak, samo manju porciju... znači pola tanjira pasulja, malo salate, jedan-dva kornišona, i gricnula sam malo hleba, nisam ni pola tanke šnite.

To mi je dosta za večeras, možda uzmem još čašu limunade ili čaj, videću.
Premorena sam.
Uf

Afro, promeni dorucak hitno!
Ubacila si mi u glavu Balans plus, posto pises to svaki dan, i kupim ga danas, tek kad sam ga otvorila sam se setila da ja, bre, uopste ne volim taj jogurt!
Ne kazem da je los, odlican je, ali meni je bljak, kakav je to jogurt koji nije kiseo? :confused:

..ih...:confused:Krisi..a meni on baš lep i prija mi....:(
..ja eto baš nisam ljubitelj kiselih jogurta...narađe bi pila stalno one voćne,
ali sam prošlog leta zaključila da su mi između ostalog oni "došli glave":mrgreen:
..nemam meru uopšte kad su oni u pitanju, zato sam skroz prestala da ih pijem..:(

..inače danas sam naravno doručkovala skoro sve isto, samo je bila neka
jako crna kifla sa onim semenkama golicama...baš je bila ukusna, ali čak
i za moj ukus maaaalaaa....:lol:
..balans+ oko 10h..se podrazumeva....;)
..e, za ručak sam probila sve moguće granice kalorijskih vrednosti....:mrgreen:
..pekla krompir i slaninu za moje devojke..pa sam pojela 3 polovine tog krompira
i jedno parče slanine:rumenko:..nisam mogla da odolim ni mirisu ni ukusu....:dash:
..od tad, a to je bilo oko 16h..ništa sem nes kafice...i mnoooooogooooooo vode...
..pre spavanja će biti ili opet balans ili jabuka...nisam još odlučila....:think:

pozdrav svima...juče bila na opširnom alergo testu,i pored mnogo namirnica na koje sam alergična(med,mleko,laktoza,boranija,grašak,pečurke,svinjetina,mast,margarin,junetina,pačetina,kupus) ispostavilo se da imam candidu,i rezultati su baš baš loši...i juče mi doktor ispisao candida dijetu i neke lekove...pored gore pomenutih ne smem ni šećer,znači glukoza,fruktoza,nijednu vrstu,kvasac,belo brašno i sve što sadrži ove namirnice,i još mnogo toga....moram skroz da promenim ishranu,ne smem nijedno slatko voće,dolazi u obzir samo zelene jabuke,ribizla,višnja,kupine,maline,grejp..ma ima cela lista,i toga se moram pridržavati striktno sledećih 10 meseci...ovo je ključno razlog i toga zašto ne mogu da zatrudnim već neko vreme..hm...eto javljaću se..možda napišem i neki modifikovani recept mojoj budućoj ishrani...važno je ne gladovati nego se zdravo hraniti...tako će i biti...što se kilograma tiče max. 4-5 kg imam da skinem,ali je sada najvažnije istrebiti ovu candidu..

pozdrav svima...juče bila na opširnom alergo testu,i pored mnogo namirnica na koje sam alergična(med,mleko,laktoza,boranija,grašak,pečurke,svinjetina,mast,margarin,junetina,pačetina,kupus) ispostavilo se da imam candidu,i rezultati su baš baš loši...i juče mi doktor ispisao candida dijetu i neke lekove...pored gore pomenutih ne smem ni šećer,znači glukoza,fruktoza,nijednu vrstu,kvasac,belo brašno i sve što sadrži ove namirnice,i još mnogo toga....moram skroz da promenim ishranu,ne smem nijedno slatko voće,dolazi u obzir samo zelene jabuke,ribizla,višnja,kupine,maline,grejp..ma ima cela lista,i toga se moram pridržavati striktno sledećih 10 meseci...ovo je ključno razlog i toga zašto ne mogu da zatrudnim već neko vreme..hm...eto javljaću se..možda napišem i neki modifikovani recept mojoj budućoj ishrani...važno je ne gladovati nego se zdravo hraniti...tako će i biti...što se kilograma tiče max. 4-5 kg imam da skinem,ali je sada najvažnije istrebiti ovu candidu..
au,nije ti lako.zato mi se i ne ide na taj test.ali ako je tebi zbog zdravlja,moras izdrzati

Micimacko zelim ti da shto pre ozdravish:heart: i ostvarish svoju zelju za trudnocom. :super: zdravlje na prvom mestu pa onda izgled i dijeta.

E,devojke drzim se vashe parole i ja sam jutros pojela jednu pomorandzu a shta cu dalje. Smem li kasnije josh neshto i kad da rucham, jel kad ne budem mogla vishe da izdrzim ili postoji neko odredeno vreme ruchka. Pomoc!
Da li je pametno da preskochim vecheru , ako budem mogla.:zcepanje:
:heart: :bye:

pa da,prvenstveno zbog zdravlja,imam jak bronhitis,lepe mi se stalno bronhiji na pluća...a test je inače okej,traje duuuuuuuuuuuuuuuuuugo,uplašiš se strašno kada počni da ti ređaju sve što moraš da izbaciš,pa se misliš da li uopšte ima nešto što smem da jedem,ali imam,i zdravo se mogu hraniti sa tom dijetom,samo moram da se naviknem šta treba da izbacim,i da ne padnem u iskušenje recimo sa mlekom u kafi,pošto mleko ne smem,i grašak moje omiljeno povrće,koje uopšte ne smem da jedem...i neke voćke sezonske koje će sada da dođu,a ja opet ne smem,trešnje,breskve,lubenice,my favorites..ali biće to okej...

avramira hvala...inače doca meni juče rekao voćke je najbolje jesti do podneva,zbog varenja,kasnije ne,i obavezni su obroci 3 puta na dan,samo treba paziti na količinu i šta sa čim da se meša ili ne...večera najkasnije do 6-7 popodne...
a ja već imam jednog malog vraga,mada i sa njim jako teško zatrudnela upravo zbog candide,i eto vratilo se,pa sad opet kuburim sa neuspesima da zatrudnim...na tome se sad radi,da se candida ponovo povuče da vrag dobije batu ili seku...

Micimacko, biće sve ok :heart:
Imam samo jedno pitanje, u vezi candide... ja sam je imala pre nekih mesec dana (genitalnu kandidijazu), ali mi je ginekologinja dala neke vaginalete i rekla samo da nemam odnose dok ne prođe... Mada je rekla da imam jako malo, i meni je stvarno sve prošlo nakon terapije.
Ali mi nije spominjala ni promenu ishrane, ni ništa, jel to samo kod nekih ozbiljnijih slučajeva, kad se vraća, ili uvek?

Inače sam doručkovala bananu, malo ću da švrljam po netu pa na trčanje.

Micimacko, biće sve ok :heart:
Imam samo jedno pitanje, u vezi candide... ja sam je imala pre nekih mesec dana (genitalnu kandidijazu), ali mi je ginekologinja dala neke vaginalete i rekla samo da nemam odnose dok ne prođe... Mada je rekla da imam jako malo, i meni je stvarno sve prošlo nakon terapije.
Ali mi nije spominjala ni promenu ishrane, ni ništa, jel to samo kod nekih ozbiljnijih slučajeva, kad se vraća, ili uvek?

Inače sam doručkovala bananu, malo ću da švrljam po netu pa na trčanje.

Coko, ona ima crevnu kandidijazu, ti ne treba da brines. ;)

A dobro :mrgreen:
Morala sam da pitam, nešto mi se zgrčilo u stomaku kad sam videla šta ne sme da jede :p

Šalim se, mama i ja hoćemo sad za vikend da idemo da radimo onaj test intolerancije, čisto da vidimo šta će nam reći.
U stvari mi hoćemo da damo tati primer kako da brine o zdravlju, pošto on mora na strogu dijetu i redovne kontrole, a zayebava :dash:

Hej, macimacko... bice teshko u pochetku,ali sve je stvar navike. Pogotovo ako ti je doktor napisao dijetu,samo se fino pridrzavash toga i super.:)

Ja sinoc ispekla kokice pa smo momak i ja grickali [vishe ja nego on :-(]...
Sad cu smisliti neshto za doruchak, ne znam shta bih,a ni shta ima u kuci. :)

Mici, da se sto pre resis te candide i dobrodosla na temu
Malo si me rastuzila kad sam procitala post:(
Najvaznije je da ozdravis!:ok:

Ja se zdravije hranim nego pre i vodim racuna sta jedem, ali ne uspevam da regulisem tu veceru.
Sinoc sam opet bila gladna, opet preumorna od posla, i vecerala sam normalno, kolicinski ne mnogo, taman toliko da se zasitim, ali opet sam jela
Jedino sto sam uspela da ukrotim to je potreba za slatkisima, uopste ih vise ne konzumiram i cak nemam ni iskusenje
Ali moram da se pojadam, smanjenje ili izbacivanje vecere ide jako tesko....:(

Dosao je i taj proteinski dan, kome sam se radovala.:roll:

Banana i pomorandza za dorucak.

5 cevapa, malo vecih i puno kupus salate za rucak ......da i 6 kasika neke, supe /corbe, ne znam ni ja sta je.

Ne prija mi pomisao na veceru.

Ljudi, da li je ova dijeta pravljena tako da ti od svakog obroka bude muka, ili nesto nije u redu samnom?:dontunderstand:

Ne bukvalno muka, ali ne prija mi i tesko gutam svaki zalogaj, a posle kako da sam kamenje jela? Tu ne racunam vocni dan.

jaoj diiiiiiiiiiiiiiiiiivne ste,hvala vam na podršci...ja se vratila iz kupovine...kupila sve i svašta,soja šnicle,tofu,hejdine pločice,lanene pločice,semenke bundeve i suncokreta da pečem hleb popodne,ovsene pahuljice,Gallette,integralno brašno,jogurt,kiselu zelenu jabuku...ma biće ovo sve super,a kistina je već odgovorila ja imam crevnu kandidu prvenstveno,ali sam imala i vaginalnu,za to sam koristila vaginalete...sad je to u redu...ali candida pretumba hormone svakako,bez obzira koju vrstu imaš,to mi doca rekao...

pa naravno da možeš,da dijeta je absolutno okej,pošto sve smeš da jedeš samo određenih dana,i jedino što ne mešaš namirnice...ja smem da mešam namirnice,ali jako malo toga ima što uopšteno smem da jedem zbog intolerancije...ali danas paprikaš sa piletinom smem i to sa belim biberom..hahaha...

e, da vas pitam, imam one tegiće za oko nogu, lagani su baš, po pola kg, pa da li je pametno da u početku npr hodam sa njima (pošto već vežbe radim sa njima), pa da onda krenem polako da trčim, ali sa njima na nogama... mislim u početku bih npr neki brzi hod sa tegićima, oko ade(i to bi trebalo da ima efekta), pa bih postepeno uvodila trčanje...

Ne znam što ne bi hodala sa njima... mislim da je najbitnije da sve radiš postepeno, da se ne preforsiraš ;)

Ja za ručak treba da spremam džigericu, i evo gleda ona mene gledam ja nju.
Apsolutno ne znam šta da radim sa njom, nikad je nisam spremala... sad tražim recepte po netu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back