Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam što ne bi hodala sa njima... mislim da je najbitnije da sve radiš postepeno, da se ne preforsiraš ;)

Ja za ručak treba da spremam džigericu, i evo gleda ona mene gledam ja nju.
Apsolutno ne znam šta da radim sa njom, nikad je nisam spremala... sad tražim recepte po netu

pa da, to sam i mislila, a već radim vežbe sa njima, tako da nije neki atak na moje krhke noge : )
a i ako osetim da mi smetaju uvek mogu da ih skinem...

Ma neću sa pavlakom.
Ali samo zato što me mrzi da idem do prodavnice :lol: Mokra mi kosa.

Počela glad da me stiže, od jutros sam pojela samo bananu.
Još malo pa ću da se bacim na spremanje ručka. A onda opet na fax do 8 uveče :dash:

Nemam zelene salate, ovih dana mi je pun stan cvekle, šargarepe i kornišona.
Ma danas nisam dugo na faxu, od 5-8:15, ali moram da krenem iz stana u 4... (jer je moj smer izmešten u Sremske Karlovce...) I vraćam se u stan tek oko 9... A onda nisam ni za šta.

Ali zato sad za vikend idem kod mojih, što znači da ću uzeti pare za bazen :D

Drage moje, vidim da je kilaza veciti problem svih zena. Ja cu vam napisati kako sam ja smrsala 15kg za dva ipo meseca. Nutricionista mi je odredio sta i kako da jedem a to vazi u globalu za sve samo se kolicine redukuju. Dorucak je obavezan pola sata nakon ustajanja i to je musli i jogurt ili mleko (2dl-smanjene masnoce). Tri sata nakon toga se jede voce-250gr (jabuke,pomorandze, grejp,visnje,tresnje,kivi...nema banana ni suvog voca). Tri sata nakon toga rucak- meso(100gr junetine ili 150-170gr piletine ili 200-220gr ribe) i povrce(oko 250-300gr- kupus, karfiol,paprije,tikvice,luk,nema boranije,graska,pasulja,kukuruza i sl.). Nakon tri sata voce-200gr i opet nakon tri sata povrce (200gr) i hleb (60-100gr) i sir nemasni mladi (oko 100gr). Jako je bitno u toku dana popiti oko 2l vode (nezasladjeni caj). Dnevno se moze potrositi samo mala kafena kasicica ulja na spremanje ovih jela.Kolicina soli se ogranicava na 2/3 kasicice za ceo dan. Kolicine koje sam napisala od/do zavise od kilaze koju imate-naravno da ce ove manje koristiti neko ko ima 70kg a ove vece neko ko ima preko. U svakom slucaju pre odlaska nutricionisti treba uraditi analize krvi da se vidi da li ste zdravi i koji je vas problem (holesterol, secer, trigliceridi, hormoni,osteporoza...) To u principu nije dijeta vec nacin ishrane. Metabolizam se ubrzava time sto se jede na 3 sata a vodom se izbacuju sve stetne materije. Bilo bi dobro da ko god ima problema sa kilazom a moze ode kog nutricioniste i on mu odredi nacin ishrane. Fizicka aktivnost je obavezna- setanje ili vezbanje..

ja upravo zavrsila rucak.na maslinovom ulju po dva minuta sa svake strane isprzila dzigericu i odgore posula sa belim lukom.mmmmmmm,ne pamtim kad sam jela dzigu,zbog holesterola,ali posto sam dobila,danas sebi ispunjavam zelje.sad cekam da se ovi moji metiljavci od muskaraca pojave na vratima i kazu,sta to smrdi.:rumenko::whistling:
inace koliko sam videla u kalorijskoj tablici ,dzigerica spada u manjekalorijska mesa,samo 150 kcal na sto grama,mada nije da se jede svaki dan

E stvarno sam 0 karakter
Najela sam se kao prase za rucak, otisla dole u menzu i umesto da uzmem corbu, uzela sote s pecurkama, boraniju i cveklu, i najela se posteno
Nit znam koliko sam kalorija unela, nit koliko sam pojela
Dobro je jedino sto nisam sve pojela, jela sam samo dok se nisam zasitila
Sad se mislim kako da ispravim ovaj dan koji sam skoro upropastila tako sto cu da preskocim veceru ili jedem samo voce
Ako uspem da izdrzim
Sreca pa ovo nije nepusacki kutak

Drage moje, vidim da je kilaza veciti problem svih zena. Ja cu vam napisati kako sam ja smrsala 15kg za dva ipo meseca. Nutricionista mi je odredio sta i kako da jedem a to vazi u globalu za sve samo se kolicine redukuju. Dorucak je obavezan pola sata nakon ustajanja i to je musli i jogurt ili mleko (2dl-smanjene masnoce). Tri sata nakon toga se jede voce-250gr (jabuke,pomorandze, grejp,visnje,tresnje,kivi...nema banana ni suvog voca). Tri sata nakon toga rucak- meso(100gr junetine ili 150-170gr piletine ili 200-220gr ribe) i povrce(oko 250-300gr- kupus, karfiol,paprije,tikvice,luk,nema boranije,graska,pasulja,kukuruza i sl.). Nakon tri sata voce-200gr i opet nakon tri sata povrce (200gr) i hleb (60-100gr) i sir nemasni mladi (oko 100gr). Jako je bitno u toku dana popiti oko 2l vode (nezasladjeni caj). Dnevno se moze potrositi samo mala kafena kasicica ulja na spremanje ovih jela.Kolicina soli se ogranicava na 2/3 kasicice za ceo dan. Kolicine koje sam napisala od/do zavise od kilaze koju imate-naravno da ce ove manje koristiti neko ko ima 70kg a ove vece neko ko ima preko. U svakom slucaju pre odlaska nutricionisti treba uraditi analize krvi da se vidi da li ste zdravi i koji je vas problem (holesterol, secer, trigliceridi, hormoni,osteporoza...) To u principu nije dijeta vec nacin ishrane. Metabolizam se ubrzava time sto se jede na 3 sata a vodom se izbacuju sve stetne materije. Bilo bi dobro da ko god ima problema sa kilazom a moze ode kog nutricioniste i on mu odredi nacin ishrane. Fizicka aktivnost je obavezna- setanje ili vezbanje..
ovo je zaista najzdravija ishrana,mada je meni veliki razmak izmedju voca i rucka 3 sata.
jedino si zaboravila da napises kad da uglavimo jedno socno parce torte.verovatno tri sata posle vecere:think:
ah ljudi nije meni danas lako:pms:

znam...odvratno je to sto stalno moramo necemu da odolevamo...te moras da odolis spavanju do podne,te ne smes dete da opalis,a para ti na usi izlazi,te moras da slusas babu sa prizemlja dokle ce deca da lupaju vratima,te moras da odolis da proveris da li ti je muz mrtav ili samo zmuri pred tv,te moras da odolis psovanju jer ti drugi trube sto vozis propisanih 50 km.pa jos da odolis slatkisima...:(

A uz moj prirodni apetit i ljubav prema hrani, mozes misliti koliko moram da odolevam da bih smrsala, to se granici sa spartanskim duhom kad sam ja u pitanju
Moja koleginica kaze kako ja super izgledam s obzirom na to koliko jedem

inace koliko sam videla u kalorijskoj tablici ,dzigerica spada u manjekalorijska mesa,samo 150 kcal na sto grama,mada nije da se jede svaki dan
dada, te iznutrice su manje kalorichne
i srce, i mozak i bubrezi. :D

samo ja ne volim,pa ne volim.
da mi mama napravi i podvali i ne kaze shta je - pojela bih.
a da sama napravim... no-no. :rtfm:

inace od jutros - narandza i shnita hljeba sa pashtetom.
mama navukla nekih pashteta i mesnih narezaka iz firme - unovchila bonove za topli obrok.
pa kaze - jedi shta ima. vazi. :dash:
pojela cca 10 gr pashtete + 60 gr hljeba. ;)

za ruchak pechem junetinu na kockice i pravim pire + neka salata.

vecheras idem u kino pa cu kupiti sushene brusnice, da ne jedem kokice, em su preslane, em pune putera + neka Jana sa ukusom.

E,da, znate li da je Minut pire manje kalorichan nego obichni pire od obichnog krompira?
A meni nekako ukusan, a i brze se napravi, ko cje guliti krompir i kuhati ga...
Mama i momak me osudjuju zbog toga,al ja kazem - ako ocjete pravi pire - eno vam vrecja krompira i noz pa gulite sebi.

E stvarno sam 0 karakter
Najela sam se kao prase za rucak, otisla dole u menzu i umesto da uzmem corbu, uzela sote s pecurkama, boraniju i cveklu, i najela se posteno
Nit znam koliko sam kalorija unela, nit koliko sam pojela
Dobro je jedino sto nisam sve pojela, jela sam samo dok se nisam zasitila
Sad se mislim kako da ispravim ovaj dan koji sam skoro upropastila tako sto cu da preskocim veceru ili jedem samo voce
Ne cimaj se bezveze, to shto si jela to ti je povrce. :)

pozdrav svima...juče bila na opširnom alergo testu,i pored mnogo namirnica na koje sam alergična(med,mleko,laktoza,boranija,grašak,pečurke,svinjetina,mast,margarin,junetina,pačetina,kupus) ispostavilo se da imam candidu,i rezultati su baš baš loši...i juče mi doktor ispisao candida dijetu i neke lekove...pored gore pomenutih ne smem ni šećer,znači glukoza,fruktoza,nijednu vrstu,kvasac,belo brašno i sve što sadrži ove namirnice,i još mnogo toga....moram skroz da promenim ishranu,ne smem nijedno slatko voće,dolazi u obzir samo zelene jabuke,ribizla,višnja,kupine,maline,grejp..ma ima cela lista,i toga se moram pridržavati striktno sledećih 10 meseci...ovo je ključno razlog i toga zašto ne mogu da zatrudnim već neko vreme..hm...eto javljaću se..možda napišem i neki modifikovani recept mojoj budućoj ishrani...važno je ne gladovati nego se zdravo hraniti...tako će i biti...što se kilograma tiče max. 4-5 kg imam da skinem,ali je sada najvažnije istrebiti ovu candidu..

jesi li ti bas alergicna na te namirnice, ili intolerantna? Mislim, jel to test intolerancije, pa ti ne preporucuju da jedes sve te namirnice, ili si bas alergicna na njih:sad2:

....dobro veče..:D

...ja sam jutros napravila totalni promašaj....valjda mi nešto sve dojadilo,
doručak stalno isti...i još na to mi šećer pao, sve mi nešto igralo pred
očima....pojela sam 1 krofnu....:rumenko:
...posle toga mi jeste bilo bolje...i nisam ništa jela do ručka....
...za ručak 4 panirana riblja štapića...mislim da je oslić ili neka slična riba...sa
malo cvekle....
...sad pijem moj topli nes...nisam gladna...
...videćemo šta će biti večeras....:mrgreen:

....dobro veče..:D

...ja sam jutros napravila totalni promašaj....valjda mi nešto sve dojadilo,
doručak stalno isti...i još na to mi šećer pao, sve mi nešto igralo pred
očima....pojela sam 1 krofnu....:rumenko:
...posle toga mi jeste bilo bolje...i nisam ništa jela do ručka....
...za ručak 4 panirana riblja štapića...mislim da je oslić ili neka slična riba...sa
malo cvekle....
...sad pijem moj topli nes...nisam gladna...
...videćemo šta će biti večeras....:mrgreen:

Ubedila te Kristina za dorucak?:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back