Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvalaaa :)

A jel okej nejedenje poslije 5?
Realno,ne fali mi hrana i nemam neke napade jedenja.
Malo mi iza ponocji zachangrlja stomak,al odem spavati.
XD
Pa ono,moze biti prazan stomak,jel tako?
Mislim,nije prazan,vari ruchkicj koji rucham oko 4 ;)

Pa da...nemoj da jedes jedanput dnevno, opterecujes organizam bez razloga i za jabuku je tacno, ne valja na prazan zeludac. Zasto ne unosis vise niskokaloricne hrane koju ces rasporediti na citav dan? Kreci se u rasponu od 1000 do 1400cal i garantujem ti smrsaces, pazi kilogram masti ima, valjda bese, 7500cal ukoliko svakodnevno gubis 1000cal smrsaces 1kg za nedelju dana, cista matematika...to je i optimalno mrsavljenje, sve preko toga je rizik po zdravlje

Pa reci kako napreduje?iz mog iskustva nema nista gore od jednog obroka jaceg popodne..to je najgora opcija..jabuka ne ide na prazan stomak trebalo bi bar koricu hleba pojesti

Pa,napreduje,dosad su otishle 3 kg,a danas je 12. dan.
Al to je izbacivanje vode iz organizma, ovim tempom ide po kilogram sedmichno.
Mozda je sporo,al se ne vracja.

Stvarno se ne izgladnjujem,nego mi jednostavno odgovara.
Ne maltretiram se.

I nije jak ruchak, ne prejedam se. ;)

Ovako sam i proshle godine izgubila 10ak kg, ali nisam nastavila odrzavati,pa se vratilo 7,8 kg.
Ovaj put cju stvarno promijeniti nachin ishrane i to je to. :)

Treba neshto obucji i za dochek Nove godine :)

Pa da...nemoj da jedes jedanput dnevno, opterecujes organizam bez razloga i za jabuku je tacno, ne valja na prazan zeludac. Zasto ne unosis vise niskokaloricne hrane koju ces rasporediti na citav dan? Kreci se u rasponu od 1000 do 1400cal i garantujem ti smrsaces, pazi kilogram masti ima, valjda bese, 7500cal ukoliko svakodnevno gubis 1000cal smrsaces 1kg za nedelju dana, cista matematika...to je i optimalno mrsavljenje, sve preko toga je rizik po zdravlje

A koliko je otprilike 1000cal u kretanju? Trchanje, hodanje, vjezbanje?

Nemam vremena ni prilike jesti vishe puta dnevno, a i ne znam shta bih. Mislim, shta je toliko niskokalorichno da ga mogu jesti vishe puta dnevno?

Ja ću samo da vas podržavam...:mrgreen:

Neću na dijetu... baš me briga za kile...
Mogla bih i ja da povedem malo računa o ishrani i skinem koju kilu ali nemam živaca sada za to...

Neću ni da pišem šta sam sve sinoć u 23:00h pojela... užas...:rumenko: ali kad volEm...:zjede:

P.S. Sada imam 51 kg... kad dođem na 53 kg... uvodim striktnu dijetu nedelju dana, svučem na 49-50 kg... i opet u krug...

Hm, moj problem je što....sa 50 kg sam ko grisinica (i nigde mi ništa ne "kipuće") ali mi je zato lice kao da sam bolesna (usukaju mi se obrazi, nos mi deluje veliki, usta ogromna....ma ko "jauk" sam). Sa 53, imam "tibicu" tj. stomače, zaobli mi se guza al mi je "u licu" lepše.....Sad sam u dilemi, manje dupe ili lepše lice...:think:

ja evo mljackam vocni jogurt i musli neki:) i popila kafu kad sam ustala i jabuchicu neku grickala...
mada sam chitala da bi musli, cerealije i tako te stari trebalo jesti uveche zbog kojechega....a nema shanse...ja da se pitam dajte mi samo da dobro vecheram i mirna bosna:mrgreen:
a jedem bar 4-5 puta dnevno... ko bebac sam neki...na svaka 3-4 sata ja neshto gricnem... i davno sam skontala da bolje da ne dochekam da budem gladna jer onda teshko zelucu:eek:
ali da teba jesti cheshce a manje, nije bezvezarija verujte:) ja nisam imala nekih vecih problema sa kilazom, ali sam davala podrshku cimerki koja je bash imala vishak kg i totalno nepravilno i neredovno se hranila...kad sam je uzela pod svoje:zper: pochele kilice polako, ali sigurno da se tope...bolje spavala, bolja probava, a aerobik i teretana pocheli da se vide :mrgreen:
e odo ja na pijacu da kupim neshto zdravo pa na kuvanje ruchka;):bye:

Hihihi,hvala,hvala ti puno, biljezim ja polako, jogurt,salata,vocje, bez gaziranog, slatkog, hljeba...

Samo da mi se natjerati da trchim i bicje super. :)
Ono za trbushnjake sam pochela praktikovati. Kad god ne znam shta cju,a ja malo na pod. :P

koliko sam ja shvatila, poenta teme je PODRSKA onima koji drze dijetu, razmena iskustava u stilu "kako izdrzati", a ne predavanja o raznim dijetama i nacinima mrsavljenja i zdrave ishrane. Za to postoje druge teme, te cu biti slobodna i postove koji ne pripadaju ovoj temu premestiti na temu Ona dijeta i Zdrava ishrana:hvala:

Ja sam juče htela da smanjim unos slatkiša ali me je meca zeznula...:neutral:
Taman sam večerala u 7 i kažem sebi, e to je to... kad u 11 stomak počeo da zavrće da se ubiješ... uzmem i večeram... pojedem pola vekne hleba... sa koječime... i odem na spavanje...
U ponoć se probudim, uzmem bananu, otvorim teglu eurokrema i kašičicom uzmem da mažem eurokrem na bananu i jedem... bolje da ne pišem koliko sam pojela... :sad2::rumenko:

Jutros sam na posao ponela kilo banana i mali eurokrem...:rumenko::rumenko::rumenko:

Srećom pa je ručak normalan...

:zcepanje: A dezert uz rucak? bar 300g cokolade.

[cini mi se da sam se ugojila bar pola kila samo citajuci ovaj post. uzivaj kad mozes :)]

Šargarepa, onako na štapiće iseckana i prokule, ubaciš u kesicu i nosiš sa sobom. To ti dođu zdrave grickalice. :lol:

ja bih izbegla sargarepu...ima dosta secera u istoj, pa napravi kiselinu u stomaku i stvara osecaj nevidjene gladi
LM, meni je vecera najveci problem...ne mogu gladna da spavam
i generalno sam nesrecna kad ne mogu da jedem jer volim da jedem
e sad, na duzi rok kod mene pali velika mesana salata sa mladim sirom i maslinovim uljem - zasiti me a ne goji me
i idem da zakazem tu intoleranciju konacno
nutricionista je zakljucila da mene goje najvise supe, riba i krompir - sve tri stvari su mi uzasno drage i jako mi tesko pada da ih se odreknem, mozda ce mi na intoleranciji doneti drugi zakljucak
i jos jedna replika - mozda neko sa tri normalna obroka dnevno nema problema sa kilogramima - ja bih imala 250kg da jedem tri puta

Pali negde u prirodu, em vazduh, em detoksikacija, em nema fast foodova :mrgreen: Napravi sendvič i ponesi jabuke i uživancija ;)
Ja nemam pojma šta da kažem na ovu temu, nisam nikad držala dijetu, obično uspem da se iskontrolišem kad nabacim 2-3kg, stanem na loptu sa slatkišima i sve dođe na staro. Generalno jedem zdravo i kad ne bi uvek posle ručka počinjala da kriziram ako ne pojedem nešto čokoladno bila bih vrh riba (ovako sam samo riba :mrgreen: )

pa gde cu u prirodu po ovoj zimoci crna ti?
i sta da radim,da cekam da prodje dan:lol::lol::lol:
dan drugi:dobro se drzim,dosla opet mrtva gladna ali sam samo popila casu vode

Linda bravo za tebe

ja sam kao rešila sa omanjim količinu, ali nisamnaročiti rigorozna, nisam postavila sebi ciljeve ni u pogledu vremena ni u pogledu kg tj cm.

ali nisam takav karakter
istina uspeh je što ni juče ni danas nisam pila kokakolu a ni druge sokove, a i čokoladu sam smanjila na pola, ustvari na qdve trećine pređašnje doze...

ipak malopre smo prepešačili 8 km sa zverima, pa ko velim malo je i ta čokolada anulirana

Linda bravo za tebe

ja sam kao rešila sa omanjim količinu, ali nisamnaročiti rigorozna, nisam postavila sebi ciljeve ni u pogledu vremena ni u pogledu kg tj cm.

ali nisam takav karakter
istina uspeh je što ni juče ni danas nisam pila kokakolu a ni druge sokove, a i čokoladu sam smanjila na pola, ustvari na qdve trećine pređašnje doze...

ipak malopre smo prepešačili 8 km sa zverima, pa ko velim malo je i ta čokolada anulirana
pa i to je uspeh
znas kako,kad bi je ukinula sasvim mozda mi se smorila vrlo brzo i onda bi posle nedelju dana navalila i pojela mnogo vise
ovako smanjuj kolicinu
pa ces da dodjes na neku razumnu
ja sam nekad pila dosta koka kole,kad se setim dodju drugarice ponesu flasu koka kole,eventualno izadjemo do neke nocne pekare i kupimo neko cudo filovano euro kremom i onda celu nov igramo karte i yamb,pijemo kolu,pusimo i jedemo to testo s kremom:mrgreen: uzas bre a tad sam bila zgodna
sad nema sanse,popijem ponekad light i to samo da ne bih uzela nikakav slatkis jer mi onaj lazni secer daje neku iluziju
mileva ne daj se!!!!

Vidi kako su Linda and Mileva dobre, plasim se samo najgoreg sto Mirke jos nema:sad2:

Linda, posto si sutra free, isplaniraj neko beganje od kuce; ladno jeste, al mozda neki trzni centar da biras pokloncice za praznike, ako mozes da ubacis neki termin za sutra za tu borilacku vestinu. Btw ja sam uvek imala neku malu svescicu, sa radnim naslovom - dijeta- piskarala ukratko sta jedem, i sto je jos vaznije - razloge posrnuca:mrgreen: pa sam onda dosla do nekog sablona sta mi to srecu kvari - po pravilu vikendi, premor, stres, dokolica; i onda preventivno budem pazljivija kad se nesto od pobrojanog desava:confused:

Vidi kako su Linda and Mileva dobre, plasim se samo najgoreg sto Mirke jos nema:sad2:

Linda, posto si sutra free, isplaniraj neko beganje od kuce; ladno jeste, al mozda neki trzni centar da biras pokloncice za praznike, ako mozes da ubacis neki termin za sutra za tu borilacku vestinu. Btw ja sam uvek imala neku malu svescicu, sa radnim naslovom - dijeta- piskarala ukratko sta jedem, i sto je jos vaznije - razloge posrnuca:mrgreen: pa sam onda dosla do nekog sablona sta mi to srecu kvari - po pravilu vikendi, premor, stres, dokolica; i onda preventivno budem pazljivija kad se nesto od pobrojanog desava:confused:

o čemu ti ženo zvana vilo pišeš da ne kažem trabunjaš
sa onakvim telom (gdelala ja i šta danas nosimo) o kakvoj ti dijeti pričaš...
ništa to tebi ne treba:cmok2:

odlicna ideja s razlozima posrnuca;) meni bi razlozi bili : dosada,tuzna i potrebna mi je ljubav(tad jedem cokoladu),ima nesto lepo pa ne mogu da izdrzim:mrgreen:
sutra moram u vecu nabavku,bas cu da vam javim sta sam sve kupila :lol: i tu ce se isto videti moja motivacija,vodim dete kod frizera,vezbacu pilates(treninzi su samo nedeljom i cetvrtkom)
u subotu izlazim i tacno znam da cu da preteram s vinom
e sad ne mogu da stedim na hrani da bih mogla sebi da dopustim alkohol (i njegove kalorije) i sigurno cu biti demotivisana posle subote:confused:

pa gde cu u prirodu po ovoj zimoci crna ti?
i sta da radim,da cekam da prodje dan:lol::lol::lol:
dan drugi:dobro se drzim,dosla opet mrtva gladna ali sam samo popila casu vode

Ajoooj kod nas je već 10ak dana između 15 i 20 C :lol:
Aj da doskočim - moja strina kaže:''Ne postoji ružno vreme, samo loše obučen čovek!'' :zcepanje:
Ne znam, budi dalje od hrane, ne umem da ti dam savet za ovo, al tako sam kad mi bilo frka sa cigarama, što dalje i samo radi nešto :neutral:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back